HCL.HR

Umro je tvorac prvog gaming miša

Zoran Žalac 02.05.2022.   •   3 komentara   •   Tehnologija


Tvrtka Razer objavila je kako je u 81. godini preminuo Robert Krakoff zvani Razerguy, čovjek koji je zaslužan za prvi gamerski miš – Razer Boomslang.

Prije nekoliko dana stigla je tužna vijest iz tvrtke Razer kojom je potvrđeno da je u 81. godini preminuo njihov suosnivač i bivši predsjednik Robert Krakoff. Krakoff je bio poznat pod nadimkom Razerguy te ga se smatra tvorcem prvog miša za gamere.

Davne 2002. godine Krakoff je promovirao  Razer Boomslang, “pet puta precizniji miš od klasičnog”, s prilagodljivom osjetljivošću pokreta između 1000 dpi i 2000 dpi, te četiri tipke. U ranim danima tvrtke Razer, Krakoff se često nalazio na pakiranjima njihovih proizvoda, gdje se gamerima obraćao kao Razerguy, s porukama kao “ovo nije miš tvoje mame”.

Danas su gamerski miševi itekako važan segment tržišta, s čestim inovacijama i najvećom razinom prilagodljivosti. Prije 20 godina PC periferija nije se još specifično dizajnirala za gamere (osim u slučaju posebnih kontrolera) pa se Krakoffa smatra čovjekom koji je pokrenuo trend koji je aktualan do dana današnjeg.

Komentari (3)

  • Dragan[MKD]

    02.05.2022 - 11:17

    Nedavno sam gledao review na LTT, RIP
    https://youtu.be/qUw5tR0BdEc
    takođe čestitam Ramazan Bajram svima koji slave danas
    Ramazan Bayram MUBAREK OLSUN

  • Rastmahatta

    04.05.2022 - 08:21

    Njemu u čast ovaj tekst sam isklikal Razer mišem na OSK-u

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?