HCL.HR

Uz prigodno sniženje, Torchlight 2 dobio Steam Workshop podršku

Ante Malenica 02.04.2013.   •   3 komentara


Prošlogodišnje izdanje Runicovog akcijskog RPG-a, Torclight 2, dobilo je Steam Workshop podršku. Ljubitelji modova – navalite.

Torchlight 2, prema mišljenju mnogih ljubitelja hack’n slash RPG podžanra jedina prava alternativa Diablu 3, dobio je s dolaskom prvog proljetnog mjeseca (ili još jednog zimskog, uzevši u obzir sve vremenske nepogode) službenu podršku za modove. Pošto je igra podržana Steamom, riječ je o Valveovom Workshopu koji će korištenje onih “neslužbenih nadogradnji” iznimno olakšati.

To konkretno znači mogućnost filtriranja multiplayer sesija u lobiju prema kombinaciji pojedinih modova, a ako igrač ugleda neki mod po prvi puta, može se svega jednim klikom na njega pretplatiti. Nakon toga igra se restarta, sinkronizira s označenim modom te počinje koristiti željene modifikacije.

Da stvar bude bolja, zahvaljujući novom launcheru Torchlight 2 će se automatski sinkronizirati sa svim modovima na koje smo se pretplatili, a igrač će moći dodatno podesiti aktivacijsko stanje i prioritet učitavanja. Jednom kada igra krene, postoji mogućnost pregleda mod historyja, uz odličan uvid u posljedice koje ostavlja gašenje pojedinog moda na lika s kojim igramo.

Kako bi olakšao izradu, razvojni studio dao je igračima na raspolaganje vlastite GUTS razvojne alate. Riječ je o softveru koji je integriran s Workshopom, a omogućuje jednostavnu izradu i publikaciju modova. Ako među vama ima kreativnih pojedinaca, za lakše snalaženje u ovom sustavu preporučujemo čitanje službenog Wikija.

Ovakva podrška za modove je očito velika stvar za ovu igru pa je Runic Games odlučio do 8. travnja sve dodatno začiniti s ponudom Torchligha 2 u pola cijene, tj. po cijeni od 9,49 eura. Odlična prilika za sve one koji nisu još do sada okusili čari jednog od najboljih prošlogodišnjih RPG-eva.

Komentari (3)

  • Jasterrr

    02.04.2013 - 14:07

    Pohvalno, igrao sam khm verziju i stvarno uživao ali tek mi se sa dolaskom GUTS-a čini kao isplativa kupnja tako da uzimam! 🙂

  • Ja Sam

    02.04.2013 - 14:45

    Prvo sam mislio da je prvoaprilska šala, al onda je steam počeo skidati… lijepo, nisam još ni vanilla igru pošteno odigrao pa ću pričekati malo s modovima, ako neko hoće igrat sa mnom pm-ajte me.

  • ReflectoR

    02.04.2013 - 16:50

    Daleko zabavnija igra od Diabla 3 !

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?