HCL.HR

Valheim dobio mod za pomoćnike, ako nemate s kime igrati

Zoran Žalac 27.12.2021.   •   2 komentara


Od sada se Valheim može igrati uz kompanjone čak i bez drugih igrača. Računalni su pomagači limitirane koristi, ali u nekim scenarijima mogu dobro doći.

Popularni RPG Valheim može se igrati samostalno ili kooperativno. Svaki od tih načina igre ima neke svoje prednosti i mane, no generalno je lakše igrati u društvu drugih igrača. Život je lakši kad u boss bitkama netko odvlači pozornost protivnika, a i transport resursa ide brže s više ruku/nogu.

No, ako niste voljni dijeliti igru s drugim igračima, možda će vas zanimati alternativno rješenje u obliku računalno kontroliranih suboraca. Naime, pojavio se Fantasy Followers Pack koji u igru dodaje AI suborce. Suborci nisu tu da vam rješavaju protivnike – imaju nisku razinu štete, ali visoku količinu zdravlja/energije tako da ih se može koristiti za različite zadaće, npr. da vam čuvaju bazu ili ih npr. možete poslati da vam vrate izgubljene predmete nakon pogibije.

Trenutno postoji šest klasa NPC-ova: ranger, knight, warrior, sage, scholar i thief; svaka sa svojim specifičnostima. Primjerice, Sage može koristiti magiju da vas izliječi tijekom borbe. Suborce se u igru dodaje craftanjem totema za prizivanje.

Fantasy Followers Pack mod još uvijek je u razvoju. U budućim verzijama autor moda planira dodati još klasa, ali i korisnih opcija poput prodaje predmeta suborcima, određivanja njihovog treninga i sl.

Označeno sa: , ,

Komentari (2)

  • Samson

    27.12.2021 - 12:34

    Bilo bi dobro da urade klasu seljaka da mi sječe drva i kopa rudaču ahhaha

  • Darac83

    27.12.2021 - 21:20

    U, evo ga natrag… 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?