HCL.HR

Sljedeći Half-Life navodno je kombinacija pucačine i strategije

Zoran Žalac 29.11.2021.   •   6 komentara


Svježi set glasina upućuje na to da je tvrtka Valve odustala od VR igara te će se posvetiti novom pothvatu – Steam Decku.

YouTuber Tyler McVicker objavio je niz novih saznanja o poslovima tvrtke Valve. Dosta pouzdan izvor za glasine o Valveu otkriva kako se u Valveu polako odmiču od ideje dizajniranja igara za uređaje virtualne stvarnosti. Premda je Half-Life: Alyx bio uspješan projekt, u isto je vrijeme bio limitiran VR platformom koja još uvijek nije imala eksploziju popularnosti.

U Valveu su optimističniji po pitanju nadolazećeg Steam Decka, prijenosnog PC-a za kojega navodno razvijaju novu Half-Life igru. Međutim, McVicker navodi kako to neće biti klasični Half-Life, odnosno klasična pucačina. Umjesto toga navodno se radi o kooperativnoj igri koja spaja pucanje iz prvoga lica i elemente strateške igre u stvarnome vremenu.

Možda vam to zvuči suludo, ali ovo inače nije prvi put da se žanr strateških igara dovodi u poveznicu sa serijalom Half-Life. Znamo da je jedan od mnogobrojnih (propalih) prototipa za Half-Life 3 nekoć bio RTS formata. Već se neko vrijeme šuška o projektu kodnog imena Citadel, čije su reference pronađene u kodu Dote 2.

Navodno je Citadel bio zamišljen kao asimetrična multiplayer igra koja bi spojila igrače u VR-u i one s mišem i tipkovnicom. No, McVicker sada tvrdi kako je Valve odustao od VR komponente te igru gradi oko specifičnosti Steam Decka.

Jedna od posebnosti tog uređaja jest ta da je zbog svog ekrana osjetljivog na dodir idealan za kontroliranje strateških igara. No, Steam Deck istovremeno nije zakinut ni za igranje brzih pucačkih igara jer podržava klasične oblike upravljanja PC igara – miš i tipkovnicu.

Ako se pak pitate kakva je to suluda kombinacija pucačine i strateške igre, takav spoj zapravo nije nepoznanica na današnjem tržištu. Sve je više takvih igra, a jedan od zadnjih primjera te kombinacije je nedavni Lemnis Gate.

Komentari (6)

  • Terox

    29.11.2021 - 15:56

    *Sighs* ah well, just another copium pill down the drain…

  • croBilly394

    29.11.2021 - 16:33

    Shvaćam da je i kamen lakše prodati ako na njega napišemo Half Life, ali nadam se da svaka sljedeća Half Life igra ipak neće biti eksperiment za novu platformu.

  • Srpski Gameplay

    29.11.2021 - 17:07

    Igra koja je davnih dana ispucala svoje. Ovo vise ne cekam ni onaj ko je pravio, steta…

  • KARAI 2062

    29.11.2021 - 18:32

    Nije previše iznenađujuće. Kada je Valve radio svoje velike igre, uvijek htio podignuti novu razinu gaminga.

  • Zeolard

    30.11.2021 - 14:01

    U ime Oca i Sina i Duha Svetoga -> gle čuda njih su trojica … confirmed <3

  • KhorneFlake

    30.11.2021 - 17:29

    E, dobro. Onda mi više ne treba ovaj VR, najbolje od svega je što sad košta 3x više nego kad sam ga kupio, lol.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?