HCL.HR

Valve je promijenio video za Steam Deck da ne provocira Nintendo

Zoran Žalac 08.10.2022.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Neobična se stvar dogodila prilikom zadnje promocije Steam Decka. Valve je u promotivnom videu ciljano ili slučajno sugerirao kako Steam Deck može koristiti emulator za igranje Nintendo Switch igara.

Javna je tajna da se igre za Nintendo Switch putem emulacije mogu igrati na Steam Decku. Pravilo je međutim, da se siva zona emulacije igara ne koristi za promoviranje gaming uređaja poput Steam Decka. I to je pravilo nedavno prekršeno u promotivnom videu za Steam Deck.

Naime, Valve je u kratkoj demonstraciji svježih novosti za Steam Deck prikazao ikonu emulatora zvanog Yuzu. Dotični emulator koristi se specifično za emulaciju Switch igara i zapravo nije dio Steama ni Steam Decka – stoga je krajnje neobično što je dobio ovakvu promociju. Nisu tvorci Steam Decka nigdje izravno sugerirali da je to uređaj sposoban za igranje Switch igara, ali je cijela stvar svejedno podigla prašinu: Valve je napravio promociju za emulator.

I onda je video ubrzo zamijenjen drugim, u kojemu se više ne može vidjeti ikona Yuzu emulatora. Umjesto nje prikazana je ikona Valveove igre Portal 2.

Sad ostaje samo pitanje je li posrijedi bila ciljana provokacija konkurencije – s obzirom na to da su Steam Deck i Nintendo Switch uređaji slične namjene. Ili je sve bila samo neka luda slučajnost? Možemo samo nagađati.

Označeno sa: , ,

Komentari (2)

  • marko1106

    09.10.2022 - 17:52

    Eto ja ne bi ni znao za to da niste napisali. Tako da ovo isto možemo nazvati promocijom. Sve je na kraju krajeva reklama i ne postoji loša reklamaž

  • Fenner

    10.10.2022 - 07:29

    Steam Deck je brutalna konzola.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?