HCL.HR

Valve ima razloga za slavlje, Counter Strike: GO opet postavio novi vlastiti rekord

Lovro Maroševac 02.03.2020.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Igra stara nepunih osam godina u posljednje vrijeme dobiva na popularnosti te iz mjeseca u mjesec ruši rekode. Je li krivac koronavirus?

Ovog je vikenda Ark: Survival Evolved postavio vlastiti rekord po broju aktivnih igrača u isto vrijeme. Ipak, uvelike u tome ide prilog činjenica da se održavao besplatni vikend pa su svi mogli isprobati lov na dinosaure. Prošli je pak mjesec na Steamu bilo prijavljeno 19.107,803 ljudi, dok je popularni FPS Counter Strike: Global Offensive zaigralo 901 tisuću korisnika.

Prvim danom trećeg mjeseca srušen je i taj rekord. U posljednja 24 sata igru je zaigralo 924,045 igrača, što je skoro 24 tisuća više od prethodnog broja. Global Offensiveu nije dugo trebalo da sruši stari i postavi novi rekord, za razliku od onoga iz drugog mjeseca. Tada je rekord postavljen, a na isti se moralo čekati od 2016. godine. Iako nije poznat točan razlog povećanja popularnosti igre, vjeruje se kako ono dolazi od kineskih igrača koji moraju ostati unutar svojih domova zbog izbijanja koronavirusa.

Ipak, nisu svi puni veselja. Jedno od najpoznatijih natjecanja u Counter Strike: Global Offensiveu IEM Katowice održalo se bez prisustva publike. Razlog – oprez zbog svima već poznatog virusa. Međutim, pola milijuna gledatelja nije mogao spriječiti ikakav virus da se uključe u prijenos uživo preko službenih Twitch kanala.

Iz Valvea ovim podacima itekako mogu biti zadovoljni. Ne događa se svake godine da u manje od mjesec dana padne nekoliko rekordi na vlastitoj im platformi. Još kad tome pridodamo i novonastale rekorde CS:GO-a, koji je u vlasništvu spomenute kompanije, vjerujemo kako se Gabe Newell okreće u svojem uredu od sreće i svira malenu violinu poput Kliještića iz Spužva Boba.

Komentari (1)

  • BabyYoda

    02.03.2020 - 11:17

    Šta će tek bit kad CS:GO “Reborn” bude napokon i službeno najavljen!?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?