HCL.HR

Valve uvodi recenziranje igara na Steamu

ToxarE 26.11.2013.   •   3 komentara


Korisnici Steama dobivaju mogućnost pisanja vlastitih i ocjenjivanja tuđih recenzija na samom Steamu. Ocjenjivanje igara, međutim, zasad nije integrirano u tzv. Steam Reviews.

Još od 2010. godine igre na Steamu mogli ste preporučiti u jednom izdvojenom komentaru koji bi vidjeli vaši prijatelji. Sada taj dio Valveove usluge evoluira i postaje Steam Review, odnosno recenzija koja će biti dostupna svima i koju će drugi moći ocjenjivati. Recenzije koje prikupe više pozitivnih ocjena drugih korisnika bit će s vremenom istaknute na samom Steamu, odnosno stranici igre odmah uz ocjenu na Metacriticu.

Recenzije će se moći pisati i za igre koje ne posjedujete. Možete ih pisati na bilo kojem jeziku, a Steam prioritet prikaza dati na temelju vaših jezičnih postavki. Naravno, korisnici će moći ostavljati i negativne recenzije, iako će postojati mogućnost prijave teksta ako je isti uvredljiv ili samo spam. Recenzije će se također moći gledati po autorima, a zanimljivo je kako će komentare na njih moći ostavljati i članovi razvojnih timova koji će biti posebno naznačeni.

Recenzije, doduše, neće uključivati numeričku vrijednost – odnosno brojčanu ocjenu. Valve objašnjava tu odluku činjenicom da se vrijednost igara može promijeniti s ažuriranjima i novim sadržajima. Međutim, odluka po ovom pitanju nije konačna, pa možda jednoga dana ipak vidimo neke korisničke ocjene igara ili nešto slično.

Sve preporuke koje su do sada napisane prijeći će u Steam recenzije. Steam Reviews trenutno je u fazi otvorene bete, a isprobati ga možete prijavom na sljedećoj poveznici.

Komentari (3)

  • Me666

    26.11.2013 - 16:51

    Još mi samo fali da i za Steam pišem recenzije ;D

  • voltronix

    27.11.2013 - 01:47

    To! Dajte nam još entuzijastičnih klinaca koji misle da znaju pisati! Kad smo kod toga, tužno je što kvalitetnih tekstova gaming tematike s dušom i humorom kod domaćih autora više gotovo pa ni nema. Duhovitog se pristupa drže još samo Rebootovi Danijel Reškovac i Tena Žigmundovac te Bugov Ante Vrdelja i zbog toga im skidam kapu. Rukavinu bih vrlo lako mogao uvrstiti na tu listu kad ne bi patio od bolnog nepoznavanja hrvatske gramatike i pravopisa. Osim što, ako su tračevi o Vrdelja-Žigmundovac ljubakanju po javnosti točni, uzalud vam trud svirači jer će hrvatska leet gaming novinar celebrity circlejerk scena ionako implodirati.

    • oskullop

      @voltronix, 29.11.2013 - 17:05

      O_O ha?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?