HCL.HR

Vatra Games pred gašenjem?

Renato Pedišić 23.07.2012.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Češki proizvođač igara Vatra Games, najpoznatiji po nedavnoj survival horor igri Silent Hill: Downpour, trenutno ima neizvjesnu sudbinu te ga vjerojatno čeka zatvaranje.

Silent Hill: Downpour igra je koja je unatoč velikim očekivanjima igraće zajednice pokupila mahom prosječne ocijene. Poznato je da osrednje igre ne donose mnogo novca proizvođačima i izdavačima pa se počelo šuškati o mogućem zatvaranju studija iza SH Downpoura – češkog Vatra Gamesa.

Gamerski portal Eurogamer kontaktirao je Kuju Entertainment, roditeljsku tvrtku Vatra Gamesa, kako bi im oni detaljnije pojasnili situaciju oko mogućeg zatvaranja njihove tvrtke kćeri te su dobili ovakav odgovor:

“Novi menadžmentski tim u Kujuu provodi stratešku provjeru svih aspekata poslovanja tvrtke. Kao dio tog procesa nadgledaju se i poslovne aktivnosti Vatre. Trenutačno nikakve odluke [o zatvaranju studija] nisu donesene.”

Češki Eurogamerov portal došao je i do informacije kako je Vatra tim radio i na igri po uzoru na God of War, ali je taj projekt napušten pa trenutno nemaju nikakvih aktivnosti na području proizvodnje igara, barem ne onih za koje znamo. Više informacija o ovome očekujemo u bližoj budućnosti uz nadu da nećemo morati gledati još jedno zatvaranje nekog gaming studija, ma kako malen i u ekonomskom smislu beznačajan on bio.

Komentari (2)

  • DINbosnian

    25.07.2012 - 01:35

    najgora silent hill igra
    jedva da ima 5 neprijatelja i puzzlovi su grozni

  • doky89vk

    25.07.2012 - 07:17

    Kakva god igra da bila svejedno mi je žao što je neću nikada imati prilike odigrati, a veliki sam ljubitelj serijala… Ovo je prvi SH koji nece doci na PC 🙁

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?