HCL.HR

VIDEO: Prvi Half Life pokrenut na ručnom satu

Igor Belan 27.07.2015.   •   3 komentara


Na minijaturnom ekranu ručnog sata danas je moguće pokrenuti kultni klasik FPS žanra Half Life, ako vam je sat dovoljno pametan.

Uvijek je zanimljivo vidjeti kultne igre iz mlađih nam dana na malim ekranima naših sve sposobnijih mobilnih uređaja. Već smo se nagledali takvih pothvata kroz službene i neslužbene kanale – bilo da pričamo o emuliranim PSX igrama ili jednom GTA: San Andreasu koji je već neko vrijeme dostupan za iOS i Android.

Kad u obzir uzmete upravo GTA serijal na mobitelima, ovaj video što ćemo vam pokazati ne bi trebao biti toliko impresivan, ali iz nekog razloga pogledali smo ga dvaput i uzbuđeno javili svim prijateljima što smo upravo vidjeli.

Naime, modder Dave Bennett je koristeći aplikaciju SDLash, koja može emulirati GoldSource engine, uspješno pokrenuo kultni FPS Half Life na Android uređaju. No ne na bilo kakvom Android uređaju – da stvar bude zanimljivija, učinio je to na pametnom ručnom satu LG G Watch. Half Life na ručnom satu, ej! Što je sljedeće?! Doom na bankomatu?

Kao što možete vidjeti u videu, 1.65-inčni ekran LG G Watcha nije baš idealan za igranje jedne pucačine iz prvog lica, a i framerate nije sjajan budući da skače od 30 do 2 fps-a. Ali hej, to je Half Life na satu! Usporedbe i nostalgije radi, LG G Watch ima Snapdragon 400 procesor koji kuca na 1,2 Ghz, dok smo u vrijeme prvog Half Lifea bili sretni ako imamo kakvog Pentiuma 2 na 450 Mhz. Jasno, nisu to baš direktno usporedivi procesori, ali zanimljivo je osvrnuti se malo oko sebe i vidjeti kako su se vremena promijenila.

Komentari (3)

  • l)oolvl

    27.07.2015 - 19:55

    ma u to vrijeme je bio dobar i Pentium II na 300 Mhz, a na grafi 16 MB, lol. eh gdje smo dogurali

  • TeroXCro

    28.07.2015 - 06:08

    Ah Half-Life klasika prešaou je nekoliko puta na svaku težinu i još bi je na ovom satu mogao prijeći bar toliko,pre pre dobro.

  • goldfinger

    28.07.2015 - 07:45

    Fora,ali full beskorisna..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?