HCL.HR

Wasteland 2 već ima priču i dizajn likova

Zoran Žalac 27.02.2012.   •   5 komentara


Iako novac za projekt Briana Farga još nije prikupljen, Wasteland 2 već ima spremnu priču i dizajn likova. Zapravo, ima ih spremne već nekoliko godina.

Kickstarter kampanje kojima se financira razvoj manjih igara zasigurno su obilježile mjesec iza nas. Prvo je Tim Schafer sa svojim Double Fine timom zaradio preko dva milijuna dolara za svoju klasičnu avanturu. Nakon toga Obsidian je izrazio želju za eventualnim isprobavanjem tog modela produkcije, a onda se javio i jedan od osnivača Interplaya, ujedno i tvorac Fallout serijala, također izrazivši želju za isprobavanjem Kickstarter kampanje kako bi konačno financirao svoj Wasteland 2.

Naime, 22 godine star spiritualni prethodnik Fallouta još je prije nekog vremena trebao dobiti svoj nastavak, no Brian Fargo ističe kako nitko od izdavača nije bio zainteresiran za njega. Na igri se tada radilo oko godinu dana pa je tako priča već bila osmišljena, a likovi već dizajnirani. Srećom, ništa od toga nije palo u zaborav, nego će se iskoristiti ukoliko Fargo idućeg mjeseca uspije skupiti potrebnih milijun dolara za razvoj Wastelanda 2.

O samom projektu zasad se ne zna mnogo toga. Poznato je tek da će se raditi o igri izometrijske perspektive, te da će se ista isprva naći samo na PC platformi, dok će sudbina iOS verzija biti određena ovisno o prikupljenom iznosu za razvoj igre.

Komentari (5)

  • Pajko

    27.02.2012 - 14:22

    Meni ne radi verzija jedinice koju sam skinuo preko abandonie 🙁

    • Lovac

      @Pajko, 27.02.2012 - 16:14

      Naravno da ti ne radi kad je to igra iz 1988. Trebaš ju pokrenuti preko DOSBox-a.

  • Pajko

    27.02.2012 - 20:14

    Znam, opet neće, prtljam po tome već neko vrijeme, bit će da imam neku prastaru verziju DOSBox-a. 😉

    • Lovac

      @Pajko, 27.02.2012 - 20:46

      Čudno, prati wiki tutorial za mountanje DOSBox igre ili imaš video tutoriale na youtubeu, nikad neznaš, možda ti je nešto promaklo.

    • krolesi

      @Pajko, 27.02.2012 - 22:12

      stavi igru u npr c:wasteland, pokreni dosbox i napiši mount c c:wasteland(enter), onda utipkaj c:(enter), pa cd wasteland(enter) i wasteland.Radi 100%

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?