HCL.HR

Wii U bit će regionalno zaključan

Zoran Žalac 24.09.2012.   •   3 komentara


Sporni detalji Nintendovih konzola uvijek dolaze nenajavljeno. Baš kao i prijenosni 3DS, Wii U konzola bit će zaključana po regijama, potvrdio je danas Nintendo.

Nintendo neće promijeniti politiku zaključavanja svojih konzola po regijama – baš kao što je to bio slučaj s Nintendo 64, GameCube, Wii i 3DS konzolama, nadolazeći Wii U imat će implementiran region lock. Drugim riječima – ako konzolu kupite u Europi, sve igre morat ćete kupovati samo u Europi, tako da možete zaboraviti na naručivanje igara po rodbini iz Amerike ili igranje Japan-only naslova prije nego oni dobiju lokalizirane verzije za europsko tržište.

Premda ovo nije izrazito negativna stavka za jednu konzolu, Nintendo je ipak jedina kompanija koja drži do zaključavanja po regijama. Microsoft i Sony, primjerice, developerima daju mogućnost da sami odluče žele li svoje igre zaključati po regijama, a u većinskom broju slučajeva developeri to ne čine. Stoga je pomalo čudno da Nintendo jedini forsira takvo što.

Komentari (3)

  • SonOfOsiris

    24.09.2012 - 17:51

    bezveze

  • Pirotehnika

    25.09.2012 - 10:33

    Daleko od toga da imam u vidu kupiti sebi neku nintendovu konzolu, daleko od toga da mi se sviđa sadržaj istih. No živo me zanima zašto ovo rade. I živo me zanima njihov odgovor na to pitanje, ako im ga je neko nekad postavio.

  • movie

    25.09.2012 - 15:25

    recimo, igra u americi 40 dolara a u europi 50 eura. Valjda je jasno zašto to rade…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?