HCL.HR

Wild Bastards je svemirski vestern koji kombinira pucačinu i strategiju

Zoran Žalac 01.12.2023.   •   2 komentara


Najavljena je nova igra Wild Bastards koja spaja praktički sve što se može spojiti: vestern i sci-fi, pucačinu i strategiju, proceduralno generiranje s roguelike elementima.

Za PC platformu je najavljena igra Wild Bastards u kojoj ćemo po svemiru voditi 13 odmetnika. Odmetnici su okupljeni na samosvjesnom brodu zvanom Drifter, a cilj im je pronaći mitsko mjesto zvano Homestead. Grupa je to u kojoj svi imaju različite i dobrodošle vještine, ali se ne slažu svi baš najbolje tako da o tome treba voditi računa.

Specifičnost Wild Bastardsa bit će u hibridnoj izvedbi. Ovo će istovremeno biti i pucačina iz prvog lica i strateška igra na poteze. Prvo ćemo na planet slati ekspediciju birajući koje ćemo likove koristiti, a onda slijedi istraživanje mape po razgranatim putevima, nešto slično kao u igrama Inscryption ili Hand of Fate. Kad dođe do same akcije, napucavanje će se izvoditi u stvarnom vremenu.

Izvan same borbe i putovanja morat ćemo primijeniti skupljene resurse za oporavak ekipe, slagati im vještine i sl. Sve će to biti popraćeno stiliziranom grafikom i žarkim bojama.

Wild Bastards je u razvoju za PC, a trebao bi biti lansiran 2024. godine. 

Komentari (2)

  • Toma_HR

    01.12.2023 - 20:27

    Čim čujem “roguelike elementi” odmah mi se ide na wc i onda pogledam igru i pitam se tko u 2023/24 godini igra igru koja izgleda kao da je iz 86-te.

    • Hadvar

      @Toma_HR, 03.12.2023 - 09:34

      milijuni i milijuni ljudi. Minecraft ti je najigranija igra na planeti. Ja se pitam zasto svi odmah pljujete po igri kad vidite grafiku koja nije na razini AAA igara, iako su igre s “ruznijom grafikom” vecinom bolje i zabavnije od hrpe novih AAA graficki nabijenih igara?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?