HCL.HR

15-godišnjak osvojio 25 tisuća dolara na velikom Hearthstone turniru

Luka Pleša 14.03.2016.   •   4 komentara


Je li Hearthstone stvarno tolika lutrija da svatko može biti pobjednik velikih natjecanja ili je posrijedi ipak određena vještina i znanje?

hearthstone-championship

William “Amnesiac” Barton uspio je za dlaku izbjeći eliminaciju na ovogodišnjem Hearthstone Americas Winter Championshipu kako bi naposljetku bio apsolutni pobjednik cjelokupnog turnira s rezultatom 3-1 u finalnome meču protiv Nostama.

Amnesiac je proizašao kao jedan od većih Hearthstone talenata Sjeverne Amerike prošle godine, kada se našao na vrhu regionalne ljestvice u dobi od samo 14 godina i počeo igrati kao zamjenski igrač u Archonu (ogromnoj Hearthstone e-sports organizaciji). U to je vrijeme rekao PC Gameru da ako bi mogao pronaći malo slobodnog vremena definitivno bi bio zainteresiran za veliko offline natjecanje, jer osjeća da ima veliku šansu za pobjedu ili barem visoko pozicioniranje na ljestvici .

Njegov osjećaj je očigledno bio dobar. Nakon što je izgubio 3-0 protiv Nostam, Amnesiac je za dlaku pobijedio Kanađanina Taliona te preživio svoju skupinu u Hearthstone Americas Winter Championshipu. Osvojio je polufinale protiv AlSkyHigha i finalni revanš protiv Nostama te osvojio 25 tisuća dolara glavne nagrade i pozivnicu na Global Finals na BlizzConu, kasnije ove godine.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • PsyBorG6of9

    15.03.2016 - 04:11

    koji je smisao turnira u igri gdje je 50% skill i mozak, a 50% rng koji zna biti tako okrutan i nerealan da poželiš razbit monitor. a u drugoj sekundi zna biti tako dobar da ti je žao protivnika i jedini način da spušiš game je da ti nestane struje ili da te lupi neka moždana devijacija

    • RedClawz

      @PsyBorG6of9, 15.03.2016 - 11:35

      Jebiga neki ljudi mogu biti dobri samo u takvim igrama. Za HS netreba skill vec samo iskustvo.

    • Sackboy

      @PsyBorG6of9, 15.03.2016 - 16:57

      I backgammon je igra stara preko 5000 godina i isto je kombinacija rng+skill pa se i dalje igra i rade se turniri.

    • PsyBorG6of9

      @Sackboy, 16.03.2016 - 00:11

      pričam o kompjuterskom rng… ukliko si ikad igrao neku kartašku igru tipa hs uživo i hs ili ukoliko si igrao teksas holden poker uživo i na kompu ili bilo koju kartašku igru na kompu i uživo možeš primjetit da postoji jako velika razlika ili ono što če te u životu potrefit 20 puta retorički rečeno u kompjuterskom rng če te potrefit 2000 puta jer te jedjnostavno mora tad potrefit

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?