HCL.HR

World of Tanks dobiva grafičku nadogradnju

nebel 24.03.2014.   •   5 komentara


Wargaming.net pojasnio je kakva nas grafička unaprjeđenja ove godine čekaju u popularnom free-to-play MMO naslovu World of Tanks.

World of Tanks konstantno raste po broju igrača, ali u isto vrijeme i stari jer je na tržištu već gotovo tri godine. Ponajprije se to osjeti po grafičkoj strani igre pa je developer Wargaming.net odlučio tijekom 2014. godine nadograditi svoju igru u tom segmentu. Prvo je najavljen potpuno novi fizikalni model, a u novom developer diaryju doznajemo kako će igra postati oku ugodnija s novim teksturama, poboljšanim efektima i slično.

Među najznačajnijim grafičkim unaprjeđenjima bit će veća detaljnost samih tenkova čiji će modeli dosezati i do stotinu tisuća poligona. Usporedbe radi, modeli po izlasku igre (2011. godine) imali su oko osam tisuća poligona. Također, važne nadogradnje dobit će i efekti u igri, ponajviše oni koji utječu na vremenske uvjete. Okoliš će tako biti mnogo dinamičniji – na njemu će se jasnije vidjeti učinak vjetra, a kiša i snijeg neće padati u jednakim intervalima već će, neovisno o saznanjima igrača, za vrijeme meča moći prerasti u pljusak/mećavu pa se do kraja meča ipak smiriti.

Wargaming.net nije postavio precizan datum kada će World of Tanks dobiti spomenute nadogradnje u grafičkom pogledu, no definitivno ih možemo očekivati ove godine. Iako su iste bile u planu i ranije, očito je da je ova najava uslijedila kao odgovor na Obsidianov Armored Warfare – tematski sličan MMO naslov koji je najavljen prošlog tjedna, a koji se može pohvaliti znatno impresivnijom grafičkom stranom zahvaljujući CryEngine 3 pokretaču.

Komentari (5)

  • gta24

    24.03.2014 - 12:54

    nmgu docekat 😀

  • lignja13

    24.03.2014 - 14:03

    sve je to divno i krasno pogotovo kada ovako frekventno izbacuju patcheve za jednu f2p igru..ali igri treba popraviti matchmaking koji ponekad stvarno zna toliko upropastiti igru da je to strašno..i ne govorim o matchmaking baziranom na tierovima jer to je u redu, nego matchmaking baziran na WN8 ratingu,to je ono što odlučuje pobjednika previše puta..trenutna grafika nije loša,i poboljšanje grafike uvijek dobro dođe – ali šta igri stvarno treba je nadogradnja matchmaking sustava koji prečesto ne funckionira najbolje u smislu fer raspodjele igrača..

  • Cro007

    24.03.2014 - 21:47

    Što im to vrijedi kada gubi igrače koji se sele na War Thunder. Sada kada uskoro izbace Tenkove na war thunder, ja ne vidim razloga da se brani WoT kao najbolja tenkovska igra.
    War Thunder ima toliko ispoliran engine da ja mogu vrtit na ultra u FullHD i to 120FPS a nemogu jedan BF3 na low vrtit. Grafika je odlicna a detalji na mapi koju jedva da gledamo izbliza su veliki.
    WoT je bio dobar u svoje vrijeme, no kada je stigla konkurencija počeli su se reklamirat na TV. hahaaha

    • Ipe77

      @Cro007, 26.03.2014 - 11:49

      ……

  • Ipe77

    26.03.2014 - 11:45

    zakon!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?