HCL.HR

World of Warcraft blokirat će slanje uvredljivih i nepoželjnih poruka

Zoran Žalac 20.04.2021.   •   8 komentara   •   Zanimljivosti


Primijećeno je kako je Blizzard primijenio novi sustav moderacije u sklopu World of Warcrafta koji djeluje drastičnije nego prethodni.

Prema pisanju stranice Wowhead, čini se kako ekipa iz Blizzarda testira novi sustav moderacije nepoželjnih poruka unutar igara. Naime, neki igrači World of Warcrafta primijetili su da je na snagu stupilo novo pravilo oko takozvanih rezerviranih riječi.

Do sada je praksa bila takva da je igra nepoželjne riječi u tekstualnom chatu prikrivala. Po novome bi praksa trebala biti takva da se poruke s nepoželjnim riječima uopće ne mogu poslati drugim igračima.

Za sada to vrijedi samo unutar World of Warcrafta i samo za jednu riječ rasističkog govora, no lako je moguće da će biti prošireno u budućnosti – na druge riječi i na druge Blizzardove igre. Neki igrači sumnjaju da je ova promjena uvedena pred dolazak funkcionalnosti pretvaranja teksta u govor, koja je trenutno na testiranju.

Blizzard se oko toga još nije očitovao, a ostaje za vidjeti koliko će blokiranje poruka s nepoželjnim riječima biti učinkovito u borbi protiv toksičnih ponašanja.

Komentari (8)

  • Gojko Knez

    20.04.2021 - 18:09

    Jao, nadam se da classic i tbc neće biti opterečeni tim feature-om.
    Nekoć davno kada sam ja igrao na retail-u su bili jako selektivni sa time koga će sankcionirati i za kakve uvrede.
    Više puta sam prijavljivao ljude za svakave gadarije i dobio bi frišku figu.
    Doduše sjećam se ko da je jučer bilo, Magtheridon’s Lair, mage je stvarno bio škrt sa hranom, nebi čovo nikome dao full stack (jest kratak run bio, al baš je i mogao dat full stack, pogotovo kad sam ga već bio zamolio, ništa ne košta).Rekoh molim te full stack, bio sam sirotinja i skupljao za fly mounta. Kaže neda. Rekao ja njemu de nebudi Židov tebra.
    Hop, eto ti ban dragi (samo 24h na sreću). Ko bi rekao čovjek je bio zapravo Židov (i doslovno i figurativno) i jako ga je to uvrijedilo.

    • Diablofreak

      @Gojko Knez, 20.04.2021 - 19:37

      igrao wow na eu serveru, likovi zicaju gold ono na srbskom ak nedas jebu ti majke itd. pa se kere kao s mountovima , izazivaju na duel , aj level 10 on 40, take fore, switch se na americki server i od onda stalno na us serveru

  • Haki

    20.04.2021 - 18:20

    k0j! d3b1l!, crkl1 d4b0gd4.

    • JCD-Bionicman

      @Haki, 20.04.2021 - 20:46

      I to ce biti cenzurisano, nisu oni toliko naivni 😀

    • Haki

      @JCD-Bionicman, 21.04.2021 - 13:59

      U svim igrama koji imaju filter za uvredljive rijeci nijedan ne radi. Necu ni govoriti ako netko pocne pisati na jeziku koji nije eng.

    • JCD-Bionicman

      @Haki, 21.04.2021 - 16:21

      Ne bih bas rekao. U Doti su cenzurisali na svakom jeziku ruzne reci tako da, ako pises na nasem jeziku nekom prijatelju tokom meca i napises obicnu rec u recenici, moze biti cenzurisana.

    • JCD-Bionicman

      @Haki, 21.04.2021 - 16:21

      Sreca pa postoji opcija da se ugasi to.

  • Virty

    20.04.2021 - 22:01

    Upravo igram Classic i bacim oko na vijesti, kad evo WoW-a 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?