HCL.HR

World of Warcraft mogao bi dobiti podršku za raytracing efekte

Zoran Žalac 06.11.2019.   •   4 komentara


Iz Blizzarda su potvrdili kako razmatraju uvođenje podrške za raytracing u petnaest godina starom World of Warcraftu.

Svježe najavljena Shadowlands ekspanzija za World of Warcraft neće donijeti samo dodatni sadržaj već će još malo ušminkati petnaest godina stari MMO. Naime, iz Blizzarda su otkrili da za WoW engine trenutno istražuju mogućnost implementacije raytracing efekata. Naglasili su kako će i dalje ciljati na to da igru može igrati što više igrača, ali žele da igra bude u koraku s modernim tehnološkim mogućnostima.

Temelj za to već su postavili jer je prethodna ekspanzija donijela podršku za DirectX 12, koji je glavni preduvjet za raytracing. Ne zna se, doduše, na koji bi način World of Warcraft koristio blagodati raytracing efekata. Moguće je da će mu se poboljšati sustav osvjetljenja, no možda se radi samo na manje značajnoj implementaciji koja bi se odrazila na refleksijama i sl.

U bilo kojem slučaju, WoW neće biti ni prva ni zadnja starija igra koja je dobila podršku za raytracing. Nedavno je Nvidia otvorila ogranak koji će se baviti upravo uljepšavanjem starih igara pomoću raytracinga, slično kako su to učinili s Quakeom 2.

Komentari (4)

  • Hadvar

    06.11.2019 - 11:14

    Neka remaster-aju izgled zona iz starijih ekspanzija i vanille da ne izgledaju kao da su iz 2004. Character i mountovi mi ima milijardu poligona dok drvece u vanilla zonama i dalje ima 2D kartonske krošnje. Na to bi se mozda trebali fokusirati da dodaju malo svježine u stari content.

  • Momentum

    06.11.2019 - 20:35

    Bolje da remaster urade,to bi bilo super

  • funky0308

    07.11.2019 - 10:44

    Jebo ih RayTracing..super je fora i lijepo je vidjeti kako svijetlost podize realnost u igrama ali sta sada, najbolje da u Tetris 50 godina star ubacimo RT. OK, imamo RT i ubacujemo ga u igre ali ovo sto se radi je najobicniji PR i podsjecanje igraca da su neke igre i dalje aktivne sto je po meni potpuna glupost. Niti je RT potreban svakoj igri niti ce netko uzeti igrati igru samo radi tog efekta. Imali smo eru mikrotransakcija pa eru remastera, sada je izgleda na redu era RayTracinga.. svasta.. mozda na red dodje i era dobrih igara, tko zna 😛

  • Sackboy

    08.11.2019 - 00:28

    Nije mi uopće jasno zašto razmišljaju o bilo kakvom ray tracingu dok ne srede to da im igra koristi samo 1 jezgru procesora i da igra pada na 30 FPS-a u 40vs40 BG-u na i7 9700k procesoru i rtx 2080…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?