HCL.HR

Xbox aplikacija za PC od sada ima provjeru je li vaš PC dovoljno dobar za igranje igara

Zoran Žalac 17.06.2022.   •   7 komentara


Microsoft je ažurirao svoju Xbox aplikaciju na PC-ju, koju se koristi za igranje igara preko Game Passa, tako da sada prikazuje informaciju kako će se igra izvoditi na vašem hardveru.

Microsoft polako radi na poboljšavanju Xbox aplikacije za PC, a sada su joj dodali korisnu funkcionalnost zvanu “Game Performance Fit Indicator”. Iza tog dugačkog naziva krije se oznaka koja korisnika obavještava hoće li mu se igra dobro izvoditi na njegovom trenutnom hardveru. Dakako, to je moguće vidjeti prije nego se igra krene preuzimati.

Interesantno je da ovaj sustav ne koristi službene zahtjeve za igre, nego se ocjena o dobrom ili lošem izvođenju prikuplja kroz podatke od samih korisnika, odnosno pretplatnika Game Passa. S jedne strane dobra stvar jer može biti preciznija od klasične liste hardverskih zahtjeva, a s druge strane nije toliko dobra jer Microsoft prikuplja podatke o vašem hardveru i izvođenju igara na njemu. Ostaje za vidjeti je li to opcionalna stvar, kao na Steamu, gdje prikupljanje podataka o korisnikovom hardveru traži odobrenje samog korisnika.

Označeno sa: ,

Komentari (7)

  • ivanakamarkus

    17.06.2022 - 14:19

    aplikacija je teski šit za PC, nemos promjenit install location a da ne pricam probleme sa brisanjem programa…

    • ZWER54

      @ivanakamarkus, 17.06.2022 - 15:08

      Kak ne bi mogao promjeniti install location. Ne samo da mozes izabrati gdje da bude install folder nego mozes upaliti opciju da te za svaku igru pita gdje ju zelis…

    • PppPP

      @ivanakamarkus, 17.06.2022 - 15:41

      i zato je teški šit??

  • ILoveGaming

    17.06.2022 - 15:21

    BEAUTIFUL DESOLATION se djeli besplatno na GOG-u. Ispričavam se na offtopic-u.

    • Star_fox

      @ILoveGaming, 17.06.2022 - 15:26

      Izasao je novi trailer za DIGIMON SURVIVE

      DIGIMON SURVIVE – Release Date Trailer

    • ILoveGaming

      @Star_fox, 17.06.2022 - 15:40

      Sviđa mi se evoluiranje Digimona u toku borbe i digivolution chart. Već vidim da statistike digimona, otpornosti i broj borbi budu utjecali na evoluciju Digimona. Biti će ovo sjajna igra. Hvala.

  • ILoveGaming

    17.06.2022 - 17:09

    Offtopic. Znate što mi se sada dogodilo? Otvorio sam svoj GOG Galaxy da pokrenem igru The Incredible Adventures of Van Helsing Final Cut i u trenutku kada sam otvorio svoj Galaxy nudili su mi The Witcher: Enhanced Edition potpuno besplatno i odmah sam Claim-ao igru. Koji vrag, izgleda da oni mene jako vole.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?