HCL.HR

Xbox Game Pass više neće biti “Xbox”

Zoran Žalac 02.08.2020.   •   13 komentara   •   Industrija videoigara


Microsoft će svoju pretplatničku uslugu Xbox Game Pass ubuduće zvati samo Game Pass kako bi bilo jednostavnije da je usluga dostupna na više uređaja.

Naziv Xbox već se odavno ne odnosi na specifičnu konzolu ili brend uređaja već na ekosustav za igre. Xbox je uređaj za igranje, ali i platforma u sklopu Windowsa 10. Xbox je također bio oznaka platforme za pretplatničku uslugu Game Pass, no čini se kako ista sada postaje zasebna stvar te će se ubuduće zvati samo Game Pass u slučaju konzola i Game Pass for PC u slučaju osobnih računala.

Ova mala promjena u nazivu ipak ne znači da se Microsoft totalno odriče Xbox brenda u sklopu Game Passa jer će logotip Xboxa i dalje biti prisutan uz naziv Game Pass. Samo što to nitko više neće čitati kao Xbox Game Pass nego samo Game Pass. A ako ćemo iskreno – tako je većina korisnika već ranije nazivala tu pretplatničku uslugu.

Ovime bi se također trebale ukloniti potencijalne nejasnoće oko toga što Game Pass predstavlja. Neki igrači na PC-u još uvijek nisu svjesni toga da je (Xbox) Game Pass dostupan i na toj platformi, a ne samo na Xbox konzolama. Isto tako, u budućnosti će Game Pass putem streaminga biti dostupan i na mobilnim uređajima pa uklanjanje Xboxa iz naziva ima smisla.

Na kraju krajeva, svi volimo kraće nazive. Postoji razlog zašto je Netflix samo Netflix, a ne Netflix Movie & TV Streaming Service.

UPDATE: Iz Microsofta su potvrdili blagi redizajn, ali poručuju kako se ime ipak ne mijenja. Na logotipima više neće pisati Xbox Game Pass, ali će pokraj Game Passa stajati ikonica Xboxa.

Označeno sa:

Komentari (13)

  • [email protected]

    02.08.2020 - 11:19

    Ja imam konzolu Xbox i aplikaciju na mobitelu.Sad,neznam jeli bi to ovako trebalo funkcionirat,ali ja nekako imam isti acaount na mobitelu i na konzoli i što god da postignem na jednom bit će postignuto i na drugom,čak i ako se ta igra nemože instalirat ili kupit na nekom od tih uređaja.

    JER ZAŠTO NE!?

    • vragec25cro

      @[email protected], 02.08.2020 - 13:40

      Istina.Meni to najbolja stvar kod xbox game passa jer naprimjer Gears 5 sam odigrao na Xone singleplayer i nešto sitno multiplayer,a na pc nastavio multiplayer tamo gdje sam stao na Xone(logično miš i tipkovnica bolji za pucačine)

  • vragec25cro

    02.08.2020 - 13:41

    Nebitno kako se zove bitno da ostanu isti ili da se josš poboljšaju 🙂

  • Luka The Dodge

    02.08.2020 - 13:43

    Pa ono dobro za znat

  • DJGhost

    02.08.2020 - 17:47

    Šta nama znači to kada to nije dostupno u našim krajevima, mislim taj xbox game pass za PC? Šta ne?

    • personauser

      @DJGhost, 02.08.2020 - 18:17

      Ni PS Now ni XGP nikada nece biti dostupni u nasem krajevina.XGP je odlicna stvar. Vrijedi odigrati igre putem toga na PC

    • Dad of Boy

      @personauser, 02.08.2020 - 19:34

      Oprostite baba Vanga, nismo vas prepoznali!

    • Petar Marjolovic

      @Dad of Boy, 03.08.2020 - 08:31

      Pa kako ju nisi prepoznao? Poznato je da personasauer predviđa budućnost gaminga, on već zna koje će igre izać u sljedećih 69 godina.

    • personauser

      @Dad of Boy, 03.08.2020 - 09:27

      Salio sam se malo u vezi toga, ali posto imamo dosta slab internet tesko da ce PS Now biti dostupan za nasu regiju, a sta se tice XGP i on ce tesko biti dostupan za nasu regiju jer Microsoft ne podrzava jos nasu regiju. Ako ikada Microsoft podrzi nasu regiju kod nas ce prije doci XGP negoli PS Now jer za XGP ne treba brz internet kao za PS Now

    • Zoran Žalac

      @DJGhost, 02.08.2020 - 20:51

      A kao, nije. Ali zapravo je. Samo uz malo fejkanja.

  • Lazy

    03.08.2020 - 10:41

    Yep, nema smisla vise da ima X u nazivu, odlicna vijest, moglo bi biti da se jos vise fokusiraju na PC sto je meni osobno pre pre, tako da bez zaljenja izignoriram xbox konzolu i okrenem se PS-u. Vise parica u dzepu, odn nemam potrebe za boxom kad ce sve biti i na PC-u…nadam se😊🙏

  • playbox124

    03.08.2020 - 11:28

    A sta ovaj logo ispred predstavlja? 🤦‍♂️🤦‍♂️

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?