HCL.HR

Xbox One podržava 8 spojenih kontrolera, ali ne i eksterne uređaje za pohranu

ToxarE 03.09.2013.   •   5 komentara


Iz Microsofta stiže jedna dobra i jedna loša vijest. Dobra je ta da će konzola prepoznavati duplo više spojenih kontrolera. Loša je međutim da konzola u startu neće podržavati eksterne uređaje za pohranu podataka.

Službena Xbox stranica ažurirana je novim podacima o nadolazećoj Xbox One konzoli te nam otkriva kako će se na istu moći istovremeno spojiti do osam (bežičnih) kontrolera. To je duplo više u odnosu na X360 koji je podržavao četiri kontrolera; ali i nije neki razlog za veselje s obzirom da se broj igara koje podržavaju split-screen tip multiplayera smanjuje iz godine u godinu, a kooperativno igranje se većinom odvija putem mreže. No eto, dobro je znati da je na tom polju napravljen barem nekakav pomak. Što se tiče dosega kontrolera, on je ostao isti – konzola će ga prepoznavati u krugu od devet metara.

Nažalost, nisu sve nove informacije ujedno i dobre vijesti. Microsoftov Larry Hryb izjavio je kako će Xbox One po izlasku biti osuđen na 500 GB prostora za pohranu podataka, koliko mu iznosi i njegov tvrdi disk. Mogućnost uparivanja eksternog uređaja (tvrdog diska ili USB flash memorije) s konzolom neće biti moguća do daljnjega.

„Kako ja razumijem, ta opcija neće biti omogućena kada konzola izađe jer tim radi na nekim drugim stvarima; ali je definitivno na listi. Doduše, ne znam kada će biti omogućena.“ – izjavio je Hryb.

Komentari (5)

  • trulex

    03.09.2013 - 12:34

    Ovo prepucavanje konzola mi ide na živce. Pa dosta više…

    • Armox

      @trulex, 03.09.2013 - 17:14

      Nije prepucavanje već pokušavanje vraćanja dijela X360 usera koji će zasigurno nabavit PS4. Microsoft zna da je zasrao i da imaju slabiji hardware i sve manje podrške trenutnih Xbox usera. Ovo nije ništa drugo nego "damage control".
      Na svaku izjavu glavešina iz Sonya o PS4ci ovi moraju uzvratit.

  • movie

    03.09.2013 - 15:27

    gdje ovdje vidiš prepucavanje?

  • player1

    03.09.2013 - 16:06

    haha stvarno di vidis prepucavanje a ok je to da cim vise kontrolera moze al nezz ko ima osmero ljudi da igraju neku igru i na sta to lici vec mi je malo cudno kad igram da je ekran podjeljen na dva dijela a ovak nesto i sta se moze igrat fifa/pes i nista drugo pa kaj znaci kaj podrzava split screen imas jedan tv i kak ce ih osam igrat kaj podijelit ce na osam dijelova haha smijesno …:DDDD

  • Vailent

    03.09.2013 - 17:08

    samo fifa i pes to mogu i mozda pojedine igre al su dosadni vise nebi je kupio ni da je 500 kn

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?