HCL.HR

Od sada ćete svoj Xbox One moći dijeliti sa strancima na internetu

Zoran Žalac 02.03.2018.   •   1 komentara


Novo ažuriranje za Xbox One konzolu omogućit će korisnicima da dopuste pristup istoj putem računala i interneta.

Xbox One danas je dobio novo ažuriranje u sklopu Insider programa koje će uskoro biti dostupno i svim ostalim korisnicima. Ažuriranje donosi nekoliko zgodnih, novih funkcionalnosti za konzolu, poput podrške za 1440p za Xbox One S i X, ili preuzimanje i slanje datoteka pomoću Microsoft Edge preglednika.

Međutim, opcija koja definitivno iskače od ostatka je svojevrsni oblik Xbox One Remote Playa. Ukratko, uz ovu opciju možete dati kontrolu nad svojom igrom, odnosno konzolom dok emitirate gameplay na usluzi Mixer. Dakle, na ovaj način možete dati pristup Xbox One konzoli nekome na PC-u, tko uopće ne mora ni imati Xbox kontroler s obzirom da u tom slučaju može korisititi i kontroler na ekranu.

Ovo je prva takva mogućnost na konzolama i pomalo podsjeća na “Twitch Plays” fenomen, uz ključnu razliku – svoj gameplay na Xboxu One možete ustupiti samo jednom igraču istovremeno. Svejedno, tko bi se prije četiri godine nadao da će se igre na Xboxu moći igrati preko PC-a?

Označeno sa:

Komentari (1)

  • funky0308

    04.03.2018 - 12:14

    Odlicno, samo neka idu orema spajanjum Bilo bi super da i Sony radi na tome ali to je tesko ocekivati. Uzeo neki dan Xone kontroler s wifi dongkeom – bolji je od DS4 za koristenje na PCu jer ga Win prepoznaju na novou OSa i radi u svim igrama. Ako bi ovo zazivilo kako treba bojim se da ce se MS jos vise zaje i jos si vise smanjiti prodaju iz vrlo jednostavnog razloga – ne trebati ti PS + Xbox + PC nego samo PS i PC.. S te strane mi je ovo malo cudna odluka ali OK, dobro je za nas.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?