HCL.HR

Xbox po prvi put dobiva svoje bežične slušalice – Xbox Wireless Headset

Zoran Žalac 16.02.2021.   •   19 komentara


Iz Microsofta su najavili kako će postojećoj opremi za Xbox konzole i PC gamere pridodati svoje prve Xbox slušalice.

Microsoft će u ponudi dodatne opreme za konzole pod Xbox brendom uskoro imati i bežične slušalice. Pomalo je čudno da Xbox tek sada dobiva prvi službeni headset bežičnog tipa (prethodni je bio žičani za Xbox One), no bolje ikad nego nikad. Xbox Wireless Headset, kako mu glasi puni naziv, u prodaju će krenuti od 16. 3. 2021. po cijeni od 99,99 američkih dolara.

Slušalice će nativno biti kompatibilne s Xbox Series X i S konzolama, sa starim Xbox One konzolma te sa Windows 10 računalima. Koristit će Microsoftov bežični protokol, što znači da vjerojatno neće biti uparivanja ovih slušalica na drugim konzolama. No, ima i prednosti jer se zahvaljujući tom protokolu slušalice mogu upariti s više uređaja istovremeno, npr. s konzolom i mobitelom.

Slušalice podržavaju većinu gamerima važnih tehnologija poput Dolby Atmosa, DTS-a i sl. Mikrofon koji dolazi uz slušalice ima opciju izoliranja zvuka glasa, odnosno raspoznavanja pozadinske buke i glasa, a tu je i auto mute funkcija. Mikrofon se ne može odvojiti, ali se može pomaknuti prema gore kako ne bi smetao korisniku.

Prema Microsoftovim tvrdnjama, slušalice će na jednom punjenju moći izdržati do 15 sati korištenja. Dolazit će isključivo u crnoj boji sa zelenim rubovima, a zgodna je stvar da će se na jednoj strani rotiranjem moći ručno podešavati glasnoća zvuka, dok će se na drugoj strani okretanjem također moći podešavati je li glasniji zvuk iz igre ili glasovna komunikacija s drugim igračima.

Označeno sa: ,

Komentari (19)

  • doctorsparta

    16.02.2021 - 17:46

    a AA baterije?

    • vragec25cro

      @doctorsparta, 16.02.2021 - 18:17

      Treba prvo naučiti čitati s razumijevanjem,sve u članku ti ljiepo objašnjeno 🙂 “slušalice će na jednom punjenju moći izdržati do 15 sati korištenja. “

    • doctorsparta

      @vragec25cro, 17.02.2021 - 10:02

      Treba i skužiti moje trolanje i referencu na xbox kontrolore koji još imaju vanjske baterije… u 21. stoljeću.

    • vragec25cro

      @doctorsparta, 17.02.2021 - 10:39

      Pa ja ti odgovorio na pokušaj trolanja jer nisi s razumijevanjem pročitao članak,kontrolere nigdje nisi spomenuo,ali znam da ti referenca na njih 🙂 Nek su i na žicu kontroleri bitno da nakon 3 mijeseca rade bez greške i driftanja 🙂

    • doctorsparta

      @vragec25cro, 17.02.2021 - 10:55

      Jep nek’ se onda 4 mjesec pokvari. Jer prva 3 mjeseca su ključna. hahah koji pacijent. Ostavi se širenja teorija zavjera o driftanju i Jetijima koji izlaze is PS5 po noći i ganjaju korisnike.

    • vragec25cro

      @doctorsparta, 17.02.2021 - 12:16

      Koje teorije?Pa kak nisi neki dan imao članak o tome i tužbi zbog driftanja na portalu?Za razliku od nekih ne pričam o čemu neznam ili šta nisam negdje pročitao(žuti tisak ne računam).Prije bilo da se ti držiž teorija zavjere jer ti neki dan bio glavni argument da je Microsoft kriv za driftanje i kvar ps5 kontrolera 🙂

  • Demon90

    16.02.2021 - 18:24

    Meni moj arctis 7 i više nego dovoljan. Usput isti sistem kontrola na lijevoj kotačić za glasnocu na desnoj chat ili game sound, s prikladnim filingom kad je kotačić na samoj sredini.

  • Zoran Zabac

    16.02.2021 - 20:06

    auuu izgledaju 10 puta bolje od onih sonyjevih za PS5

    • doctorsparta

      @Zoran Zabac, 17.02.2021 - 10:11

      Ma 785.14 puta bolje. I to “po prvi puta bežične”. Inovacijama nikada kraja. Što je sljedeće? Haptičko sučelje i adaptivni trigeri za kontroler, ma ne to će biti tek za tri generacije na Xboxu tek se privikavaju na tehnološko čudno zvano integrirane baterije.

    • vragec25cro

      @doctorsparta, 17.02.2021 - 10:37

      Backward compability ,đabe eskluzive day one u pretplati,poboljšanje grafike na igeama last gen za next gen free(da nije remaster)to tek uvedeno na ps5,a na xboxu ima več duže vrijeme 🙂

    • _Someone_

      @doctorsparta, 17.02.2021 - 11:13

      Malo si naporan s tim baterijama. Nisu te baterije tamo jer su oni eto tehnoloski zaostali pa ne znaju integrirati bateriju u kontroler, nego zbog prakticnosti. Baterije traju duze na jednom punjenju, uvijek mozes imati set drugih baterija kad se kontroler isprazni, nemas problem degradacije kapaciteta baterije s vremenom, itd…

    • doctorsparta

      @_Someone_, 17.02.2021 - 13:35

      Dugo nešto tragikomičnije nisam pročitao.. Nadam se da ekipa iz Samsunga čita ove mudrlolije pa će Galaxy S22 imati AAA baterije. Isto bi mogao napraviti i Tesla s roadster-om novim, ono jedino milijun AA komada. Li-Ion moš mislit ko to koristi više? Parni pogon rulz.

    • _Someone_

      @doctorsparta, 17.02.2021 - 13:49

      Sad vec trolas, a ponestalo mi kikirikija. Aj bok

    • RickBarry

      @doctorsparta, 17.02.2021 - 13:48

      Kad smo kod inovacija, SSD je standard od 2013. recimo. Evo 2021. je, inovativni Sony napokon ima SSD. Nažalost, multitasking im je još uvijek nepoznat pojam, PS4 nije bio čak ni spotify uz igru pustit, za PS5 nisam siguran. Backward compatibility im je smiješan ili bolje rečeno jadan a to krpaju sa sranjima, “next gen” naslovima.

    • doctorsparta

      @RickBarry, 17.02.2021 - 19:25

      Od 2013? Ti se napredan. SSD još i danas nije neki standard u generalnoj desktop PC publici., tj. vecina PC-a ima samo HDD, eventualno kod nas je to “standardno” od prije 3-4 godine većinom što se tiče laptopa. Sve konzole imaju 6-7 godina ciklus razvoja. Tako da ne kužim čemu tu staviti SSD kad ga obje konzole imaju (i obje ga nisu imali u last gen). Anyway, BC “smjesan i jadan” na PS5? Što ti stručni termini točno znače? U čemu je to smiješan i jadan u odnosu n XBox? Nikad mi nije palo napamet slušat neku muziku i igrat igru, jer je to ubija imerziju igre – dapače gasim pozadinsku glazbu igre ako je to moguće u igri. PS4 podržava itekako multitasking budući možeš igrati jednu igru dok se druga skida ili instalira u pozadini kao i komunikacija s igračima preko 3party aplikacija u igri. Ali treba znati što znači multitasking.

    • RickBarry

      @doctorsparta, 17.02.2021 - 19:45

      SSD u zadnjih dvije godine dolaze u najjeftinijim laptopima. Lenovo laptopi od 1700kuna dolaze sa 240gb ssd-om. Kako to da nije neki standard? Čak ga i računala i školama imaju.
      To s muzikom je bio samo jednostavni primjer a ovo sa instaliranjem i komuniciranjem neću spominjat. Da je ovo 1994. možda bi to bilo nešto wow. BC zaostaju i to puno. Čak i sa onim sranjima od pretplata, MS daje original Xbox, Xbox360 i Xbox One igru ili dvije mjesečno dok Sony daje NBA 2k20? Da ne govorim da zaostaju nekoliko godina sa BC.

    • doctorsparta

      @RickBarry, 17.02.2021 - 19:55

      I napisao sam da je to točno za laptope zadnjih 3-4 godine, a ne od 2013?!?! 2013 si bio glavni baja ako si imao SSD u laptopu ili na desktop PC-ju. Ok barem smo apsolvirali da ne znaš što je multitasking tako da bolje ne spominji što si god htio spomenut – jer reči da AMD Jaguar od 8 jezgri i 16 thredova ne podržava MT je idiotizam. BC je tehnologija. Ti pričaš o naslovima koji podržavaju/dijele/prodaju, ili preko pretplate. Bilo koja BC supported igra radi jednako na PS5 i Xbox (par frejmova više na Xbox Series X zbog više TFLOPs-a) a ponuda i pretplata je marketing pojedinih kompanija. BC tehnologija radi jednako dobro na obje konzole, tj. obje podržavaju BC – jednako kavalitetno.

    • vragec25cro

      @doctorsparta, 18.02.2021 - 09:55

      Jel ti uopšte znaš šta je backward compability?Kako bi obije konzole jednako podržavale kvalitetno bc,ako sony ima tek od ove generacije ps4 igre na ps5(za ps3 nisam siguran jel ima ili ne),a na xboxu imaš igre još od ere ps2/prvi xbox pa sve do novijih naslova s xone.Naprimjer Black koji sam obožavao(prešao jedno 3 puta na ps2 i jedno dva puta na orginalnom xboxu)odigrao ga na xone,a jednog dana kad opet dobijem volju moči cu i na xsex.Kako je to onda jednaka kvaliteza ako jedni podržavaju 2 generacije,a jedni 4 🙂 ?

  • moordrak

    18.02.2021 - 15:57

    Mali ispravak netočnog navoda: Slušalice će se sa mobitelom ili računalom spajati putem Bluetootha ne putem “posebnog Microsoftovog protokola”. Osim podrške za Bluetooth v.4.0 ili veće, spajanje na računalo je moguće putem Xbox Wireless adaptera ili USBC kabela. Izvor: službeni MS-ov store.
    Microsoftovu periferiju držim vrlo, vrlo solidnom zato bi vrijedilo probati ove sluške. Cijena je, obzirom da se radi o bežičnoj verziji slušalica, prilično prihvatljiva. Treba čuti kakve će kvalitete biti mirofon odnosno koliko su razno-raznih softverskih “peglanja” uvalili unutra.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?