HCL.HR

Sve Yakuza igre stižu na PS Plus Extra

Zoran Žalac 28.07.2022.   •   7 komentara


Sony i Sega najavili su kako će pretplatnici PlayStation Plusa moći iskusiti cijeli serijal igara Yakuza tijekom 2022. godine.

Volite li neobični japanski humor, karaoke i mlataranje s daškom melodrame – velike su šanse da volite serijal igara Yakuza. Isti je dugo vremena bio ekskluzivan za PlayStation, a premda se danas može igrati i na drugim platformama, Sony i Sega pripremili su posebnu ponudu za igrače na PlayStationu.

Naime, pretplatnici PlayStation Plus Extra i Premiuma moći će doživjeti cijeli Yakuza serijal ove godine. Na osnovnom PS Plusu tako će moći nabaviti posljednji naslov Yakuza: Like a Dragon, a u katalogu Extra igara od sredine osmog mjeseca naći će se Yakuza 0, Yakuza Kiwami i Yakuza Kiwami 2. Kasnije tijekom godine u katalog će biti dodani Yakuza 3 Remastered, Yakuza 4 Remastered, Yakuza 5 Remastered i Yakuza 6: The Song of Life.

Ako nikad niste igrali Yakuza serijal, ili niste sasvim sigurni hoće li vam te igre uopće odgovarati, ovo će biti idealna prilika da ih isprobate. Samo pazite – mogli biste se zaraziti. Ili još gore – dobro zabaviti.

Komentari (7)

  • Gorhton

    28.07.2022 - 11:17

    dali valjaju ove igre i jel to kao neki fazon gta , imam zelju isprobat ali nikad se odlucit kad

    • Goblin

      @Gorhton, 28.07.2022 - 13:07

      Rekao bih da valjaju, ali ni blizu gta fazonu… voliš li čitati puno dijaloga btw.?

    • SPGamerAzrael

      @Goblin, 28.07.2022 - 15:16

      Onda nije za mene, hvala…

    • sparrowpunk

      @Gorhton, 28.07.2022 - 15:22

      Yakuza se baš i ne može poistovjetiti sa GTA serijalom upravo iz razloga jer nemaš takvu slobodu u Yakuza igrama kakvu imaš u GTA igrama. Svaka Yakuza (osim onih spin-offova koje nisam igrao pa ne znam, za sedmicu nagađam jer nisam je igrao) se odvija u četvrti Tokyja koja se naziva Kamorucho. Naravno, postoje i druge lokacije kroz igru ali Kamorucho je nosioc svakog glavnog događaja kroz Yakuza igre i pri tom mislim na Y0 do Y6. Svaka Yakuza igra ima određene mini-igre od karaoka do fotografiranja gravure modela u kupaćim kostimima, ovisi od igre do igre. Yakuza ima i sitnih RPG (zanemarivih) elemenata poput leveliranja likova i kupovanja novih abilitiesa. Ono što je najzanimljivije jesu ulične borbe. Možeš koristiti razna oruđa koja nađeš na ulici, koristiti heat finishere, ima tu dosta interakcije sa okolišem. Postoje i sub stories koji su ekvivalent side questovima i ako uspiješ riješiti sve otključati ćeš zadnji koji je ustvari borba protiv veoma jakog protivnika. Yakuza je igra koja ima jako razrađenu priču i puno NPCja. Naravno, ponekad se nešto jednostavno dogodi zbog jednostavnosti iako bi u stvarnosti to bilo nemoguće ali priča je poprilično dobro napisana. Glasovna gluma je predobra. Ono što bi ti moglo zasmetati su preduge cutscene i ponekad ti se može učiniti da si se izgubio u priči i nećeš znati tko je tko. Jednostavno ćeš se pitati ‘koji vrag o čemu pričaju’…. Igrao sam originalnu Yakuzu, Y2, Y2 Kiwami, Y0, Y3, Y4, Y5 i Y6 pa ti govorim iz iskustva, ne pričam tek tako. Osobno, meni je Yakuza igra koju volim i mrzim jer bih stvarno želio kompletirati 100% igru a jednostavno mi se ne da, ima previše toga. Ponekad mi je borba monotona itd. Želiš li igrati Yakuzu, onda je najbolje započeti s Y0 pa nastaviti. Zašto s prequel nastavkom? To je ono najbolje u serijalu pošto se mnogi likovi ponavljaju, kako ovi glavni za priču, tako i ovi u side questovima i uvijek su neke reference na prijašnje Yakuze. Ako ne želiš krenuti od Y0, započni s Y6 koja ima dobru priču i još bolji zaplet i koja mi je uz Y2 najbolja u serijalu. Oprosti što sam ovoliki tekst napisao, ali želio sam ti dati najiscrpnije informacije o igri. Ako imaš kakvih pitanja o Yakuza igrama, pitaj. Pozdrav…..

    • Hideo

      @sparrowpunk, 30.07.2022 - 10:55

      Zivio brate, znaci moze se usporediti sa FFom i Personom

  • Tomislav88

    28.07.2022 - 12:11

    Isti problem pajdo 🙂 aj dat cu joj malo vremena da vidim kako ce mi sjest igra ali po vidjenom ganeplayu mislim da to nije moj djir.

  • Motor City Bengals

    28.07.2022 - 21:24

    Uz FF meni najdrazi serijal na Playstationu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?