HCL.HR

Zaigrali smo Daemonical, nadolazeći domaći multiplayer horor

Dominik Bošnjak 17.11.2015.   •   1 komentara


S ovogodišnjeg Infogamera smo se vratili puni dojmova o prvom projektu hrvatskog indie studija Fearema koji nam sprema nešto zaista zastrašujuće.

Indie horori naslovi nisu ništa novo u igraćoj industriji, no ekipa iz domaćeg razvojnog studija Fearema se nada kako će se upravo njihov projekt Daemonical uspjeti izdvojiti iz mora konkurencije. S obzirom na prikazano na posljednjem Infogamer sajmu, dojma smo da bi u tome mogli biti itekako uspješni.

Daemonical je isključivo kooperativni mulltiplayer naslov za do pet igrača koji iste baca u djelomično proceduralno generiranu šumu u suton. Jednom kada padne mrak, nasumičnog igrača zasposjedne demon, a ostatak mora ili preživjeti do jutra ili aktivirati sve po mapi nasumično raštrkane oltare koji će očistiti okoliš od zla. Igrač koji kontrolira demona ih, naravno, u tome mora spriječiti, i to iz trećeg lica, dok će ostatak akciju proživljavati kroz prvo lice.

Zahvaljujući već spomenutoj proceduralnoj generaciji te nasumičnim elementima, svaka runda donosi novo stravično iskustvo koje je uvijek slično, no nikada predvidljivo. Ako se igrači odluče držati zajedno bit će nešto jači i teži za eliminirati, no s druge strane ih je lakše naći tako da svaka nova runda sa sobom donosi i određenu dozu taktiziranja prije nego sama akcija počne.

Uz to što klasičnom horor žanru daje multiplayer dimenziju, Daemonical se izdvaja i po nekim zanimljivim mehanikama kakve do sada baš nismo imali priliku vidjeti. Neke od njih su video pozivi unutar igre pomoću kojih se igrači mogu međusobno locirati te činjenica da kada umru mogu upravljati sa svojom dušom i osvjetljavati put još živim suborcima, bilo da ih vode do svojeg tijela kako bi ih oživjeli ili ukazuju na lokaciju besmrtnog demona.

Na Daemonicalu trenutačno radi tim od deset ljudi, iako su samo njih dvojica programeri i ujedno osnivači Fearem studija. O datumu izlaska još nema riječi, no igra bi se uskoro trebala naći u zatvorenoj alphi nakon što je greenlightana na Steamu tako da očekujte više informacija u bližoj budućnosti. U međuvremenu se možete i registrirati za alpha testiranje na fearem.com.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?