HCL.HR

Započelo glavno natjecanje ovogodišnjeg Dota 2 The International natjecanja

Stjepan Fikter 08.08.2016.   •   0 komentara


Nakon završene grupne faze gdje smo svjedočili poprilično zanimljivim borbama, vrijeme je za glavni događaj gdje će se kroz idućih pet dana timovi boriti za svoje mjesto u finalu.

the-international

Jedan od najznačajnijih esports događaja ove godine zasigurno je i Dota 2 The International – natjecanje koje osim što privlači veliki broj zainteresiranih gledatelja, već drugu godinu za redom ruši rekord na polju nagradnog fonda u esportsu općenito.

Nakon prošlogodišnjih 18 milijuna ove godine ta se brojka popela na impresivnih 20 milijuna američkih zelenih novčanica što je samo još jedan dodatan motiv za pobjedu uz onaj klasični – prestiž i hvaljenje koje stiže s osvojenom titulom svjetskog prvaka.

Ove godine čak i prije nego što je The International započeo, EG i Team Secret pobrinuli su se da otvorene kvalifikacije budu zanimljive za pratiti jer su zamjenom igrača morali krenuti od samog dna kako bi osigurali svoje mjesto na svjetskom prvenstvu. Momci su na kraju ipak uspjeli pa su njihovi fanovi na kraju odahnuli jer jedan izgubljeni meč je mogao biti poguban.

Nakon svih kvalifikacija, sredinom prošlog tjedna započela je grupna faza gdje su prvo odigrani wildcard mečevi s kojima su europski tim Escape Gaming te kineski EHOME osigurali svoja mjesta u grupama. Nakon što su odigrani svi mečevi među kojima je bilo veoma zanimljivih bitaka i neočekivanih rezultata, saznali smo koji će timovi započeti svoj put prema finalu iz gornjeg dijela tablice te oni koji će se boriti za opstanak iz donjeg dijela.

Pomalo neočekivano, Team Liquid koji su na posljednja dva Valve natjecanja osvojili drugo mjesto, sada su završili grupnu fazu odlaskom u donji dio natjecanja gdje će tražiti svoj prolaz protiv Na’Vi-a. Osvajači drugog Majora, Team Secret, također se nalaze u donjem dijelu tablice gdje će se sukobiti s kineskim timom LGD Gaming. U ovom dijelu natjecanja za sve timove koji kreću iz Lower Bracketa mjesta za pogrešku nema jer se igra na jednu pobjedu koja vodi dalje pa će ovo biti interesantni mečevi za pratiti.

Naravno, ništa manje se ne očekuje od timova koji su u gornjem dijelu tablice pa se već možete priključiti u praćenje jer su OG i MVP Phoenix započeli s igranjem. Raspored igranja kao i ostale vezane informacije za The International, možete pratiti na službenoj stranici.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?