HCL.HR

Zatvoreno je glasanje u Zlatnom Dabru 2014, rezultati uskoro

Igor Belan 01.01.2015.   •   11 komentara   •   HCL objave


Tko je glasao, glasao je! Zlatni Dabar 2014 podforum sada je zatvorio svoja vrata, a mi se bacamo na posao pregledavanja pobjednika u svim kategorijama. Evo kada možete očekivati rezultate.

Naša deseta po redu internetska ceremonija biranja najboljih igara godine, Zlatni Dabar 2014, privedena je svom kraju nakon 15 dana glasanja i ukupno 75 tisuća otvorenih stranica u podforumu za glasanje.

HCL forumaši izabrali su najbolje igre u ukupno 14 kategorija, dok je ove godine 7 posebnih kategorija rezervirano za interno glasanje u uredništvu HCL-a. Kako smo mi svoje interno glasanje obavili ranije, već smo vam predstavili pobjednike u šest od tih posebnih kategorija kroz dva video priloga. Ako su vam promakli, pogledajte ih putem sljedećih linkova.

ZLATNI DABAR VIDEO #1: Najveće razočaranje, iznenađenje godine i najbolji novi IP ZLATNI DABAR VIDEO #2: Najbolja grafika, priča i nova gameplay mehanika godine

Sedma posebna kategorija u kojoj pobjednika tradicionalno bira HCL uredništvo je ona za općenito najbolju igru cijele godine. U moru raznih žanrova, tematika i stilova gameplaya uvijek je teško izabrati “jednu igru da vlada svima” i da vam budem iskren – još uvijek nismo odlučili koja igra zaslužuje tu titulu najviše. Svaki član našeg uredništva ima različite favorite i čini se da ćemo i ove godine morati riješiti taj problem golim šakama. Dobra stvar u tome je što ja uvijek pobjeđujem u šaketanju, a svi znamo da ja imam i najbolji ukus.

Ozbiljno, najbolju igru godine predstaviti ćemo vam na samome kraju predstavljanja rezultata ovogodišnjeg Zlatnog Dabra kroz jedan zaseban video, baš kao i prošle godine. Tada ćemo otkriti i pobjednike u nagradnoj igri kroz koju ste svi vi koji ste ostavili barem jedan glas u Zlatnom Dabru mogli osvojiti jednu od 29 vrijednih nagrada.

Podsjetimo se, vi ste ove godine glasali u 14 kategorija podijeljenih na žanrove i platforme. Evo o kojim kategorijama se radi:

ŽANROVI Platformer godine
Sportska igra godine
Najbolja indie igra
RPG igra godine
Alternativna avantura godine
Trkaća igra godine
Akcijska avantura godine
FPS igra godine
Strateška igra godine

PLATFORME Najbolja igra za PC
Najbolja igra za prijenosne uređaje
Najbolja igra za konzole
Najbolja download igra
Najbolja multiplatform igra

Vaše glasove već smo pregledali i sada se bacamo na izradu posebnih video priloga kroz koje ćemo vam predstaviti pobjednike u svakoj od ovih kategorija. I ne samo pobjednike, već i one koji su završili na drugom i trećem mjestu svake kategorije. Prvi takav video očekujte kroz otprilike pet dana.

Hvala vam svima na sudjelovanju u glasanju! I ne zaboravite, svojim glasovima niste samo donijeli nekim igrama laskavu titulu najbolje u svojoj kategoriji, već i pravi kipić Zlatnog Dabra 2014 koji se trenutno izrađuje u radionici Geek Designa u Varaždinu i koji ćemo poslati u smjeru developera nekih od tih igara.

Za kraj vas ostavljam uz sliku upravo dva takva kipića u izdanju za prošlu godinu. Inače, ovogodišnji će Dabrovi biti malo viši i malo detaljniji.

Zlatni Dabar 2014

Komentari (11)

  • Vlado95

    01.01.2015 - 14:20

    željno isčekujemo rezultate! 😀

  • Raptileos

    01.01.2015 - 17:00

    jedva čekamo

  • Bert_Raccoon

    01.01.2015 - 20:02

    I ja bih jednog HCL dabra!
    Baš bi mi dobro stajao na stolu! 🙂

  • CROguys

    02.01.2015 - 08:55

    "jednu igru da vlada svima"
    Je li to poruka da će Shadow of Mordor biti igra godine?

    • Ementaler

      @CROguys, 02.01.2015 - 11:48

      Samo ću ti reć da nisam to imao na umu dok sam to pisao 🙂

  • Himand

    02.01.2015 - 13:09

    Ocete sve rezultate objavit u komadu il cete svaki dan ponesto ?

    • Ementaler

      @Himand, 02.01.2015 - 13:19

      Bit će više videa, u svakome ćemo riješiti po nekoliko kategorija. Igra godine će imati svoj zasebni video nakon što sve ostale kategorije prođemo.

    • Himand

      @Himand, 02.01.2015 - 13:21

      A hoce li sve biti objavljeno isti dan?

    • Ementaler

      @Himand, 02.01.2015 - 13:24

      Ma ne, par dana razmaka će bit između svakog.

  • Tyga

    02.01.2015 - 13:52

    Nadam se da ću konačno ja nešto osvojiti.
    Inače, sretno svima i sretna nova godina 😉

  • IaMarmageddoN

    02.01.2015 - 14:02

    Da vam skratim muku, HCL, možete mi pokloniti Farming Simulator 2015 za PC a ako će ga nestati dok dođete do mene onda nešto za PS4, bilo što pa čak i PES.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?