HCL.HR

Završio je The Walking Dead, ovo je naših 10 najboljih epizoda

Lovro Maroševac 22.11.2022.   •   32 komentara   •   Filmovi i serije


Nakon 12 godina, 11 sezona i 177 epizoda The Walking Dead konačno je završio. Shodno tome, mi smo odlučili napraviti naših 10 najboljih epizoda ove sada već kultne serije.

Nakon dugih 12 godina serija The Walking Dead stigla je svom kraju. Naravno, završila je glavna serija, no očekuje nas još nekoliko spin-offova koji će upotpuniti neke nedovršene priče. Bit će tu serija o Ricku i Michonne, Maggie i Neganu te vuku samotnjaku Darylu.

No o njima nećemo previše duljiti, već ćemo se osvrnuti na glavnog lika, u ovom slučaju seriju koja je sve započela. The Walking Dead lagano može ući u kuću kultnih serija, ne zato što je bio dugovječan, već i zbog velike popularnosti dugi niz godina. Nepunih sedam sezona TWD je uspijevao održati gledanost na izrazito visokoj razini, što malo kojoj seriji može poći za rukom toliko dugo vremena. Sjećam se vremena u srednjoj školi kad smo svaki utorak pričali o epizodi koja je bila dan prije. Sjećam se i kad smo raspravljali o tome čija serija je bolja, The Walking Dead ili Game of Thrones.

Bilo je tu uspona i padova, no The Walking Dead se uspio vratiti i zaključiti priču na najbolji mogući način. Kao netko tko je TWD pratio od samih početaka, iskreno će mi nedostajati serija, ali drago mi je što je sve konačno završilo. Bez ikakvih problema mogu reći da su sedma i osma sezona jedne od najdosadnijih i najgorih sezona u cijeloj seriji. Ostaje žaljenje jedino za tim što Angela Kang nije ranije preuzela sve u svoje ruke kao showrunner The Walking Deada. Kvaliteta u devetoj sezoni, usporedno s prethodne dvije, skočila je nekoliko stepenica iznad. Ne samo kroz scenarij, već je obilovala i toliko željenom povratku horor atmosfere.

Od početaka u bolnici, preko misteriozne farme i zatvorske topline do novog doma u Alexandriji i Hiltopu – The Walking Dead prošao je kroz svaki teritorij i testirao sve prepreke pred sobom. Na tom putu su glavni junaci ostali bez nekoliko važnih karika, no oni koji su ostali – uspjeli su sagraditi novi dom u novom svijetu. Kako je sve završilo, vrijeme je da konačno damo uvid u odabranih 10 epizoda za koje smatramo da su najbolje koje nam je serija ponudila.

10. Last Day on Earth (6. sezona, epizoda 16)

Finale šeste sezone po prvi puta nam je glavom i bradom predstavilo negativca kojeg se kroz cijelu sezonu najavljivao – Negana. Jeffrey Dean Morgan zavladao je ekranom od trenutka kad se pokazao i dokazao da je njegova karizma itekako pomogla u vjernom prenošenju Negana na male ekrane. Cijela epizoda jednim je dijelom posvećena Morganovom traženju Carol, dok u drugom Rick i društvo s bolesnom Maggie odlaze prema Hiltopu. Na tom putu ih dočekaju nevolje te na kraju budu stjerani u kutu poput miševa.

Cijela epizoda dobar je pokazatelj koliko je čovječanstvo nazadovalo u virusu zahvaćenom svijetu i koliko je stvarnost naših junaka zapravo drska i oštra. Znam da je ova epizoda dosta loše prihvaćena među fanovima serije, no to je zato što prilikom svojeg premijernog emitiranja završila cliffhangerom pa su gledatelji morali čekati pola godine da doznaju tko je bio Neganova žrtva. Realno gledajući, ovo je među boljim epizodama serije zahvaljujući napetosti kroz cijelu epizodu, a pogotovo zadnjih 10-15 minuta koje su itekako materijal za držanje ruba sjedala.

9. Better Angels (2. sezona, epizoda 12)

Ljubavni trokut Shanea, Ricka i Lori stigao je do svoje kulminacije u ovoj predzadnjoj epizodi druge sezone. Uvod u finale pokazao se još i boljim nego je samo finale to i bilo. Shaneova mržnja prema Ricku i želja da ga smakne popela se na najveću stepenicu pakla te je bilo jasno da za njega više nema povratka. Jedna od emocionalno težih epizoda donijela nam je finalni okršaj dva najbolja prijatelja u kojem je jedan morao učiniti ono što mu se do tada činilo kao najteža odluka u životu.

Better Angels najpamtljiviji je po okršaju Ricka i Shanea, no epizoda je također i posveta umrlom Daleu koji je svoj mir pronašao u epizodi prije ove. Druga sezona obično je podcijenjena, no scenarij iste i tempo priče bili su najveće pogodnosti života glavnih likova na farmi, gdje su se tada i našli. Upravo je takav fluidni tijek događaja, bez nedorečenih stvari tijekom epizoda, prikazan i ovdje te je zaključio ono što se kroz cijelu dotadašnju sezonu potenciralo. Završni akt ne samo da je tužan zbog tragedije koja se nažalost nije mogla izbjeći, već je i oblikovan sjajnom glumačkom predstavom, pogotovo od strane Jona Bernthala, glumca koji je utjelovio Shanea i pokazao njegov tragičan pad stanja uma.

8. The Calm Before (9. sezona, epizoda 15)

The Walking Dead nikad se nije libio ubiti svoje likove. Međutim, mnogi gledatelji i pratitelji serije sputavali su istoj to što se ne usudi riješiti glavnih likova. Kako je dugi niz godina u isto vrijeme emitiran bio Game of Thrones, često su se usporedbe s ubijanjem glavnih likova iz te serije vodile s ovom. Unatoč svim kritikama, 15. epizoda devete sezone pokazala je da The Walking Dead nema straha riješiti se nekih glavnih likova.

Mučna i napeta epizoda koja nije tako započela. Sve četiri zajednice našle su se u velikom slavlju, no nitko osim njezine kćeri Lydije nije znao da se u njihove redove prišuljala Alpha, vođa Whisperersa. Alpha je što nasumično što po osjećajima odabrala likove koji će nastradati. Tijekom određenog dijela epizode, naši junaci otkrili su da mrtva tijela nekoliko stanovnika jedne od četiriju zajednica pa su se Daryl, Carol, Michonne i Yumiko uputili u potragu za Alphinom grupom. Upravo na tom putu ih je ona i našla te zatočila, no samo im je zaprijetila te pokazala tko je glavni.

Ono što je nakon toga uslijedilo bio je jedan od najmučnijih i najtragičnijih događaja u cijeloj seriji. U međuvremenu su četvero navedenih likova našli zavezanog i ozlijeđenog Siddiqa te su stigli do Alphine granice. Granica se sastojala od kolaca na kojima su bile odrubljene glave nekolicine prepoznatljivih likova. Vrlo dobra pozadinska muzika pratila je otkrivanje umrlih likova te je itekako pridonijela atmosferi ove mučne epizode. The Calm Before dokazao je da dokle god je Alpha živa, vremena za opuštanje nema i ne smije biti.

7. Killer Within (3. sezona, epizoda 4)

Pomalo neočekivana epizoda donijela je još jednu tragičnu putanju na kojoj su se glavni likovi našli. Šokantna epizoda koja je malo koga ostavila ravnodušnim pokazala je zapravo da se i djeca moraju suočiti s teškim odlukama kad je pred njih stavljeno sve ili ništa. Teška epizoda za gledati prati napad na zatvor, a u kojem u tom trenutku Rickova žena Lori dobiva trudove te je prisiljena roditi. Međutim, kako je sve došlo neočekivano tako je i porod morao biti odrađen na silu.

Budući da doktora nije bilo u blizini, Maggie i Carl morali su ostati uz Lori te odraditi porod. Drugi dio likova također je podijeljen te rade sve u njihovoj mogućnosti da se riješe prijetnje, dok u isto vrijeme se rađa novi život. Epizoda puna akcije, žaljenja i patnje koja je teško pala i onim najčvršćim gledateljima. Uistinu emocionalno razgranata epizoda u kojoj se na kraju iste u kasnijim vremenima izrodio prepoznatljivi Rickov meme plač.

6. Here’s Negan (10. sezona, epizoda 22)

Šest zadnjih epizoda 10. sezone snimano je naknadno zbog pandemije koronavirusa. U tom trenutku one su služile kao zamjena za glavnu seriju koja je stopirala svoju produkciju. Od tih šest epizoda, za koje se vidi da su snimane u nešto drugačijem stilu, najviše se istaknula ona koja govori o Neganovoj prošlosti. U ovoj epizodi saznajemo tko su zapravo bili Negan i Lucille, čije ime nosi njegova prepoznatljiva palica.

Ova zadnja epizoda 10. sezone prikazuje Neganov put od dobrog obiteljskog čovjeka do mrskog, ali karizmatičnog negativca kakvog smo upoznali na kraju šeste sezone. Njegova priča, baš kao što je to slučaj u cijelom The Walking Deadu, izrazito je tragična i mračna te pokazatelj da koliko-toliko nježne osobe mogu postati tvrdokorne i nepodnošljive štetočine. Sve je to upotpunjeno odličnom glumom Jeffreyja Deana Morgana i njegove žene Hillary Burton Morgan, koja ovdje glumi njegovu neprežaljenu ženu Lucille.

5. The Grove (4. sezona, epizoda 14)

Jedna od najmučnijih epizoda The Walking Deada koja je u tom trenutku bila prikazana. The Grove se bavi tematikom problema iz prošlosti, ali i problema koji nastanu kad osoba postane dovoljno luda da ugrozi živote onih oko sebe. Carol, Tyreese, Lizzie, Mika i Judith se nakon Guvernerovog napada na zatvor nalaze na potpunom novom putu u nadi da pronađu ostale likove. U ovoj epizodnoj avanturi koja počne nešto sporije, cijelo vrijeme pratimo koliko Lizzieno mentalno stanje nazaduje.

To sve kulminira šokantnim i uznemirujućim krajem koji je ostavio mnoge gledatelje u šoku. Unatoč tim negativnim osjećajima, ova epizoda zapravo je pokazala koliko je četvrta sezona bila dominantna po pitanju scenarija. Pitanje koje se proteže kroz cijelu epizodu jest kad je potrebno i nužno napraviti dobru stvar za boljitak svog života, ali i onih oko sebe.

4. The Day Will Come When You Won’t Be (7. sezona, epizoda 1)

Prva epizoda sedme sezone u kojoj smo konačno doznali koga je to Negan smaknuo. Je li ponovio putanju iz stripa kad je nastradao Glenn ili je netko drugi dobio palicom po glavi? Ovo je bila druga najgledanija epizoda u povijesti serije, a jasno je i zašto. Dugih pola godine čekalo se na konačni ishod situacije nakon šokantnog cliffhangera u finalu šeste sezone.

Ova epizoda pokazala je svu Neganovu brutalnost. Novi glavni negativac pokazao je da s njim nema šale i našim je junacima nakon dugo vremena došlo u glavu da lagodan život nije nimalo siguran. Ova je epizoda i Neganov govor doveo u pitanje tko je u seriji istinski pozitivac i negativac. Odlično osmišljena i napisana epizoda potkrijepljena je fantastičnom glumom, ponajviše onom Andrewa Lincolna kao Ricka i Jeffreyja Deana Morgana, za kojeg se vidi da je uistinu uživao kao Negan mučiti druge. Po prvi puta u seriji naši junaci osjećali su se bespomoćno i bez nade u bolje sutra.

3. No Way Out (6. sezona, epizoda 9)

Eksplozivan početak epizode i njezin vatreni kraj pokazali su sve dobro što The Walking Dead krasi. Još jedna epizoda u kojoj je glumačka postava na čelu s odličnim Andrewom Lincolnom pokazala svoje znanje i umijeće. Ova epizoda donijela je toliko željeno spajanje svih priča koje su bile ispričane kroz prvih osam epizoda i savršeno ih uklopila u jedan veliki zaključak. Dijalog, kinematografija te osjećaj napetosti i uzbuđenja ovdje su na posebno zadovoljavajućoj razini koja istinski spaja svaki odličan aspekt The Walking Dead serije.

Ova epizoda bila je pokazatelj da producenti serije itekako mogu izvući najbolje iz nje iako su nas znali natrpati ponekim mirnim i dosadnjikavim epizodama. Međutim, jednom kad se pogleda No Way Out, više ćete cijeniti ono što je do tog trenutka prethodilo. Naše junake zadesila je sudbina krda živih mrtvaca koji su se probili u redove Alexandrije i poplavili čitavo naselje. Rick se ovdje suočava s mogućim gubitkom voljene osobe i odlazi sam na mrtvace. Svojim aktom ostale stanovnike ohrabruje i dokazuje im koliki je vođa te da njega sasvim zasluženo mogu slijediti.

2. Too Far Gone (4. sezona, epizoda 8)

Too Far Gone epizoda je koja je donijela konačni obračun Ricka i Guvernera u kojem su još jednom prikazane smrti omiljenih likova. Fantastična epizoda bila je vrhunac četvrte sezone i po mnogima jedna od najboljih epizoda ikada. Zbog različitih razvoja događaja, ovo je uistinu epizoda vrijedna divljenja i ponovnog gledanja. Jedna od rijetkih iz ranijih sezona koja nije orijentirana na mrtvace, već prikazuje sukob dviju različitih zajednica. I to odrađuje na odličan način te bez prevelikog odstupanja od formule koja je dotad krasila The Walking Dead.

Too Far Gone epizoda puna je napetosti koja ni u jednom trenutku ne splasne. Jednom kad se ponadate da promjena može doći, dinamika priče vas udara ko brzi vlak i tu ne staje, već vam nastavkom ne dopušta da dišete. Rick i Guverner se suočavaju u pucnjavi nabijenoj akcijskoj sekvenci, dok se ostatak bori protiv njegovi pijuna i bježi od nadolazećih prijetnji živih mrtvaca. Ovo je jedna od onih epizoda koje vam ostaju u sjećanju i jednostavno vam ne može ispariti.

1. Days Gone Bye (1. sezona, epizoda 1)

Uvod u The Walking Dead seriju definitivno je ostao kao najupečatljiviji trenutak serije. Bio je ovo početak u kojem smo se upoznali s cijelom premisom serije i likovima koji će nas voditi kroz cijelo ovo putovanje. Atmosfera i osjećaj gledanja djelovao je kao da pratite neki film, a ne seriju. Pilot epizoda The Walking Deada ne samo da spada među najbolje njene epizode, već i općenito gledajući na pilote drugih serija.

Ona početka scena koja otvara cijelu seriju i prvu epizodu jednostavno je jedna od boljih. Jednostavno vas to otvorenje stavlja otvorenih ustiju i zakopava vas pred ekranom vašeg televizora ili računala u nadi da ćete zajedno s Rickom Grimesom pronaći željene odgovore.

Days Gone Bye imao je sve što je pilot epizoda TWD-a trebala imati – misterioznost i zainteresiranost za onime što se u tom svijetu događa. Ova je epizoda savršeno uspostavila tijek radnje i pokazala što nas kasnije u sezoni očekuje, ali i nagovijestila još daljnju budućnost. Rickova ljubav prema obitelji, Shaneove upitne odluke, tko je bolji vođa i koliko su opasni mrtvaci kad su u većoj grupi samo su jedni od niti vodilja za seriju koja je postavljena u njenom temelju.

To bi bilo to što se tiče našeg odabira najboljih 10 epizoda The Walking Deada. Naravno da nije lako odabrati najbolje, pogotovo kad ih je više takvih pa će neke izostati s ovog popisa. Ovaj se zadatak pomalo čini nezahvalnim, no imperativ je sad kako je glavna serija završila. Bilo je tu mnoštvo različitih epizoda i priča koje su se protezale kroz iste.

Sad je red na vama, onima koji ste pogledali čitav The Walking Dead. Slažete li se s ovim popisom ili smatrate da neke od nabrojanih epizoda ne zaslužuju mjesto u 10 najboljih, već su to one koje se nisu našle ovdje. Svakako nam pišite mišljenja i vaše odabire u komentarima!

Komentari (32)

  • Zoran Žalac

    22.11.2022 - 16:26

    Od osam sezona koliko sam izdržao, meni su najbolje bile ove koje si ti stavio na zadnja mjesta 🙂 Napetost u S06E16 je baš bila vrhunska, kako se smračivalo – baš mi je to ostalo u sjećanju. A S02E16 mi je baš bila, kako je Bernthal rekao – šekspirijanska epizoda.

    • Bojko

      @Zoran Žalac, 22.11.2022 - 17:27

      Sjećam se za S6E16 da su fanovi riotali da je najgori cliffhanger ikada, ali meni je sami taj setting i monolog jedan od boljih glumačkih performansa koje sam vidio. Još uvijek se sjećam tog šoka i nevjerice!

    • Zoran Žalac

      @Bojko, 22.11.2022 - 18:33

      A i ja sam bio UZRUJAN, ali gledajući ovako retrospektivno hladne glave, jasnije mi je zašto su to napravili.

    • Marcus-07

      @Zoran Žalac, 23.11.2022 - 08:30

      Taman si dobro izdrža. Mislim da nemaš potrebe vraćat se serijalu. Izvuka si se iz pakla te droge koja čak ni ne daje baš dobar osjećaj većinu vrimena. Ja gledam jer sam koplecijonist, pročita stripove i sve dodatke na njih pa mi je poriv da stvar izvrtim do kraja često bila veća nego znatiželja.

    • Arthur

      @Marcus-07, 23.11.2022 - 10:03

      Ja došao do 3. sezone (barem mislim) i pročitao prvi walking dead od fibre što je oko nekih 40ak brojeva a i ima tu preko 1000 stranica. Onako strip mi je ok, ali mi jw previše bio drama, a premalo horor i još mi se previše razdužuje radnja. Ali svakako mi se svidio pa se možda vratim i njemu i seriji čisto da dasnem još jednu šansu.

  • Bojko

    22.11.2022 - 17:03

    S6E16 i S2E7 (Sophie!!) su me izuli iz cipela.

    • Lovro Maroševac

      @Bojko, 22.11.2022 - 17:53

      Još se sjećam kad sam ko klinac ostao u šoku punih 10 minuta nakon te sedme epizode. Mislim da sam tad prvi put okusio kako je to kad ti neka serija servira plot twist.

    • Marcus-07

      @Bojko, 23.11.2022 - 08:13

      2.sezona je po meni jedna od najboljih iz serijala zbog dobre drame među likovima. Nekima je dosadna, kao da su razvukli stvar na farmi dok u stripu bude nekoliko brojeva, no Rickovo suočavanje sa Shaneom da zna za nju i njega, kako se postavia u posjetu one trojice neznanaca u birtiji, pametan razgovor sa Hershelom da kupi vrime na farmi, poštivanje njegovih stajališta na njegovom terenu i to što se istaka upucavši walkera Sophie mi je tog lika istaklo ko vođu grupe.

  • djosic85

    22.11.2022 - 17:03

    Manje više se slažem s poretkom, ali uvrstio bi u poredak jednu horor epizodu u kući nekakvoj s nekim primitivnim kanibalima. Ta mi je bila baš osvježenje u ovim zadnjim dosadnim sezonama.

    • Lovro Maroševac

      @djosic85, 22.11.2022 - 18:00

      Sjećam se toga, mislim da je to bilo na početku 11. sezone. Na prvu sam čak mislio kako su oni neke varijante ovih mrtvaca, bome je bilo kreativno. Ni ne čudi zapravo da je osvježenje kad je epizodu režirao Nicotero.

    • djosic85

      @Lovro Maroševac, 22.11.2022 - 19:09

      Gdje su ti Varianti nastali kad smo kod toga. Jel to iz ovog spin ofa world beyond? Nisam to gledao.

    • Lovro Maroševac

      @djosic85, 22.11.2022 - 21:17

      Da, tamo je spomenuto da su znanstvenici iz Francuske krivi za nastanak virusa, a mislim da je čak bilo i rečeno/spomenuto kako su eksperimentirali na njima. Zato je i Darylova serija smještena u Parizu.

    • djosic85

      @Lovro Maroševac, 22.11.2022 - 21:25

      Nisam ni znao da je ta serija u Parizu, svašta, kako Daryl tamo uspije završit… Vidjet ćemo

  • Apocalypse4987

    22.11.2022 - 17:13

    Izdrža sam do zatvora, nakon toga mi je dosadilo. Možda se jednog dana odlučim to pregrmit i odgledat sve

  • Master88

    22.11.2022 - 17:36

    Bila je dobra do 5 sezone, poslije se pretvorila u sapunicu kao sto to biva sa svim serijama koje idu za novcima a ne kvalitetom..

    • movie

      @Master88, 22.11.2022 - 17:57

      Kako točno idu za novcima kada se ne prikazuje u kinu? Nešto što je loše se otkazuje i svjedoci smo mnogih serija koje su otkazane znog manjka gledanosti. Ova serija je godinama imala ponajbolju glednost pa mi je ovo s novcima malo nerazumljivo.

    • RandomRandom

      @movie, 22.11.2022 - 23:03

      Pa i teorija velikog praska je imala 13? jel ono sezona,i bila je gledana pa ne znaci da je kvalitetna serija.

  • Rick Grimes

    22.11.2022 - 19:13

    Ne mogu vjerovati da je ovu seriju itko gledao (osim mene).Gledao sam premijere svake epizode od tamo nekad druge sezone.Uglavnom složio bih se sa odabirom epizoda a još bi možda dodao onu No Sanctuary.Sad ćemo vidjeti ove spin offove.

    • Marcus-07

      @Rick Grimes, 23.11.2022 - 08:18

      heh to sam i ja mislia…Al eto, održali se svi epizodu po epizodu do kraja. A spin-off serija “Fear the Walking Dead” nije loša, često je znala bit i bolja od orginalne serije. Ostali spin-offi nisu nešto. Dat ću priliku ovim novima… Trophy unlocked: “Completionst” 😉

  • vragec25cro

    22.11.2022 - 19:28

    Prva epizoda prve sezone mi nakbolja,a odustao kad su ubili kineza,s tim da zadnje dvije sezone(op prije nego odustao)pogledao skoro pa na silu iz navike

    • Marcus-07

      @vragec25cro, 23.11.2022 - 08:05

      Glenn je bia dite korejskih roditelja odgojen u Michiganu… Al slažem se sa komentarom. 😉

  • KPsrna

    22.11.2022 - 19:58

    Pogledao sve epizode twd, oba dvije spinoff serije.. i uvjerljivo mi je serija broj 1, fear twd isto tako odlicna, dok beyond s klincima nekoliko razina ispod.. svaka serija ima mana, al koliko mi se cini ljudi ju najvise prestali gledat jer ima puno epizoda di se vrte price o pojedinim likovima pa se desi da se par epizoda nista ne dogada… najbolja epizoda mi kad se pojavi negan i mrtvo hladno ubije glena i riđog soldiera, nijedna epizoda bilo koje serije nije takve emocije i suze probudila u meni ko ta.. imao sam osjecaj da me svijet guta.. i onda zamrzis negana koji s vremenom postane najbolji lik u cijeloj seriji (uz daryla)..

    • Marcus-07

      @KPsrna, 23.11.2022 - 08:23

      Slično tome sa Neganom bude slučaj i kod stripa, samo meni, bolje odrađeno jer mi je lik Negana u stripu dosta zabavniji ko bolesni inteligentni manijak sa izvrnutim smislom za humor. Poslije kad se pokuša iskupit, opet mi u stripu kod njega pari ko da je to jedna svjesna odluka u njegovoj glavi, zato je dobro da su stavili da se sam izolira od grupe. U seriji bi pohvalia šta su naglasili Neganov trud da ga ta grupa prihvati i iskupi se za neoprostivo, nekako je ljudskiji (no ne tako meni zabavan).

  • Xeon

    22.11.2022 - 20:22

    Moj izbor

    No Sanctuary
    Four Walls and a Roof
    Remember
    Days Gone By
    Nebraska
    Too Far Gone
    A
    No Way Out
    Last Day on Earth
    The Day Will Come When You Won’t Be
    The Calm Before
    Here’s Negan
    Warlords
    The Rotten Core
    Family
    Rest in Peace

  • David2323

    22.11.2022 - 20:46

    Po meni sve redom je bilo fantastično. Na kraju sam dobio što sam htio, vidjeti Ricka opet, i najvažnije što su rekli “ovo nije kraj, ovo je tek početak”, radujem se novim nastavcima 😊

  • VitMeR

    22.11.2022 - 22:13

    Rick Grimes jedan od najboljih protagonista na tvu
    3 sezona mi je vjerovatno najdraza governer je bio puno strasnji od negana prava psihopata

  • mirkunjaaa

    22.11.2022 - 22:54

    Jedva 2 sezone.
    Jao koja sapunjara 🤷‍♂️
    Prva epizoda stvarno dobra, bas vrh.
    Posli sve islo samo na gore.

  • gamer12345

    22.11.2022 - 23:44

    Scena kad izgubimo beth, meni jedva od boljih, puna emocija, i lori naravno

  • marko1106

    23.11.2022 - 07:45

    Ništa savršeno. Ok serija koja se može pogledati. Trebali su raditi sezone od 8 epizoda i možda bi to bilo sve što je trebalo. Ovako se cini razvuceno i dosadno u nekim trenucima. I grešaka ne fali isto što me je znalo patiti i baciti u razmisljanjem da gledam ili ne.

  • MoGaming

    23.11.2022 - 08:06

    12 godina života uz ovu seriju, nije za svakog serija za to netreba širit hejt. Al joj treba odat priznanje da je ovoliko potrajala. I dalje će trajat sa novim serijama za pojedinačne likove. Jedina greška ekipe je pravljenje ovih fear of walking dead i beyond world, tragične su.

  • Duke Croft

    23.11.2022 - 10:32

    Nemam neku želju ni strpljenja za po meni 10 najboljih, ali definitivno bi se dosta razlikovala od navedene.
    Bilo bi dosta polemike..

  • klistwood

    23.11.2022 - 16:26

    Nakon prve sezone osta očaran serijom,drugu sezonu nekako prožvakao na slavi prve,treća sezona je već lagano bila pilana,počeo gledati 4 sezonu i odustao. Iskreno kao velikom ljubitelju filmova i serija,nikad mi nisu bili jasni ljudi koji su hvalili ovu seriju nakon druge sezone. previše sam rasprava vodio oko ove serije i dan danas mi ti ljudi nisu jasni(većinom prijatelji) što je to do ro u seriji nakon druge sezone.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?