HCL.HR

Zlatni Dabar 2017: Najbolji novi IP

Zoran Žalac 28.12.2017.   •   5 komentara   •   HCL objave


Godina na izmaku bila je vrlo dobra što se tiče ponude sasvim novih imena na sceni – toliko da neke igre koje smo vidjeli po prvi put mogu konkurirati za najprestižniju nagradu.

najbolji novi ip

“Novi IP – životna snaga industrije videoigara.” – tim je riječima jedan od čelnika Electronic Artsa na ovogodišnjem E3 sajmu najavio Anthem. Ruku na srce, Anthem ima (pre)više poznatih motiva da bismo ga vidjeli kao potpuno svježu ideju, ali definicija je tu. Iako Nintendo još uvijek živi na serijalima starim više od 30 godina, i premda su upravo ti serijali ove godine dobili neke od svojih najboljih igara do sada, tijekom 2017. vidjeli smo zavidan broj novih intelektualnih vlasništva na koje smo posebno ponosni.

Nisu svi novi IP-ovi bili vrhunski ni naročito uspješni, ali ovih pet koje smo probrali i nominirali doista su zaslužili svoje mjesto. Vrijedi napomenuti da smo neke morali i odbaciti, prvenstveno jer pri nominiranju u obzir uzimamo potencijal da novo ime na sceni preraste u serijal, odnosno da dobije nastavak. Na primjeru igre kao što je Hellblade: Senua’s Sacrifice vidimo odličan novi naslov, ali jedan koji neće nužno dobiti svoj nastavak jer je Senuina priča zaokružena i zaključena. S tim na umu ostavljamo vas pred izborom od pet igara, a vi svojim glasovima odlučite koja je od njih zaslužila biti najbolja i najsvježija.

Označeno sa:

Komentari (5)

  • l)oolvl

    29.12.2017 - 02:38

    Da, PUBG će sigurno dobiti još nastavaka, haha

    • Zoran Žalac

      @l)oolvl, 29.12.2017 - 12:27

      Ne mora nužno biti nastavak, može i spin-off. A već se rade dvije zasebne mobilne PUBG igre.

    • l)oolvl

      @Zoran Žalac, 29.12.2017 - 15:21

      razumijem to, ali po mom mišljenju samo zbog toga ne zavrjeđuje biti u ovoj kategoriji. PUBG je definicija igre kao usluge. Čak i For Honor je tu negdje u toj kategoriji, ali ajd barem ima neku svoju priču i svijet za razliku od PUBG-a koji nema baš ništa osim Battle Royale tematike. U svakom slučaju mi ima više smisla staviti Hellblade ovdje nego PUBG, neovisno o eventualnim nastavcima i spin-offovima.

  • Bojan_KIBO

    29.12.2017 - 12:15

    Po meni Horizon Zero Dawn

  • vojnovic4

    30.12.2017 - 16:26

    bilo je tijesno izmedu Horizon i Hellblade ali Horizon mi je na kraju bolji bia

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?