HCL.HR

GIVEAWAY: Odaberi igru godine u Zlatnom Dabru 2022 i osvoji nagradu

Zoran Žalac 19.12.2022.   •   HCL objave


Vrijeme je da publika HCL portala izglasa svoju igru godine, a ako dobro objasnite po čemu vam je neka igra najbolja, naš bi vas Dabar mogao i nagraditi!

Glavna nagrada Zlatnoga Dabra dijeli se na dva dijela: igra godine po izboru publike i igra godine po izboru HCL redakcije. U izboru najbolje igre 2022. godine možete javno nominirati jednu igru putem komentara u ovom članku. Pobjedu odnosi igra s najviše prikupljenih nominacija po zaključenju Zlatnog Dabra. Evo osnovnih pravila:

  • u nominiranju sudjeluju samo registrirani korisnici HCL portala
  • nominirati se smije samo jedna igra
  • smiju se nominirati samo igre koje su se prvi put pojavile 2022. godine
  • nominacije se primaju do 24. 12. 2022. u 23:59

DABAR NAGRAĐUJE

U sklopu izbora za najbolju igru 2022. naš je Dabar za vas ponovno pripremio nagradni natječaj. Nominiranjem igara za igru godine možete osvojiti jednu od sljedećih igara u digitalnom obliku:

Nagradni fond Zlatnog Dabra 2022

ŠTO TREBA NAPRAVITI ZA NAGRADU?

Da biste ušli u izbor za neku od nagrada trebate putem komentara nominirati svoju igru godine i do 10 rečenica opisati zašto vam je baš ta igra bila najbolja.

Na početku komentara trebate napisati naziv igre koju nominirate, a potom objasniti zašto nominirate baš tu igru. U objašnjenju budite kreativni, pokažite nam svoju strast za gamingom i možda upravo vas nagradimo nekom igrom iz nagradnog fonda.

Detalji i pravila nagradnog natječaja

DOBRO JE ZNATI I OVO:

  • ako vam se komentar ne pojavi nakon što ste ga napisali – nije nestao, bit će ubrzo objavljen čim prođe anti-spam odobrenje moderatora
  • ako želite nominirati igru godine bez sudjelovanja u nagradnom natječaju, u komentaru ostavite samo naziv igre
  • ne dopuštamo prepucavanja ili rasprave oko odabira za igru godine; radi preglednosti nominacija moderatori imaju pravo obrisati suvišne komentare.

Osim izbora za najbolju igru 2022. otvoreno je i glasanje za najbolje igre po žanrovima pa ostavite i ondje svoje glasove ako već niste.

UPDATE: Glasovanje je sada završeno. Rezultate i dobitnike nagrada otkrit ćemo uskoro.

Komentari (419)

  • Remba15

    19.12.2022 - 19:25

    God of War: Ragnarok

  • DiamondCutter

    19.12.2022 - 19:26

    Tunic. Zbog zabavnog i zaraznog gameplaya. Inovatinan pristup objasnjavanja priče kroz lijepo osmišljen i dizajniran manual. Bez mikrotransakcija i zamornog grinda. Pravo osvježenje i najugodnije iznenađenje godine.

  • Valhalla

    19.12.2022 - 19:28

    ELDEN RING!!! Nominiram igru jer sam u nju utrošio 60tak sati i nisam skontao ni da sam toliko odigrao jer izvrstan otvoreni svijet u kojem se lako izgubiti i mozganje kako pobjediti bosseve a i neke neprijatelji (oni knightovi u Farum Azuli rani me !_!_!_!). Jedino mislim da mrvicu dugo traje po meni ali to je mislim sto sam igru zavrsio u dva tjedna i zapeo na dvojici G+vana (oni koji su presli igru znaju na kome) pa to me izritiralo. Sve u svemu najbolje iskustvo ove godine za mene sto se tice igara 2022.

  • DINEK

    19.12.2022 - 19:29

    Elden Ring

  • Nightyx

    19.12.2022 - 19:31

    Horizon Forbidden West

    Nominiram navedenu igru, jer mogu reći da nije bila ni pod možda da zaigra finale, ne iz samosažaljevanja, nego jer se vidi da je u istu utučeno ajme vremena i truda da se napravi ovakvo remek djelo, naravno sama igra ima i minuse i počet ću od istih. Loše (još uvijek od prvog nam dijela Horizona) je odražen sustav melee borbe sa kopljem, toliko loše, da je praktički beskorisno osim u slučajevima kada se koristi finisher, pa čak i onda je poželjno zaobići jer svatko tko igra ovu igru, postaje master sa lukom i strijelom, nadalje, ništa više. Sve ostalo je teška pozitiva, od gameplaya, priče, twistova u istoj, glazbe, prelijepih pogleda na sve strane, trajnosti, sadržaja. Aloy je protagonistica koja se uvuče pod kožu, stvori bound sa igračem kao malo koji lik u nekoj igri, igra je ispolirana i spremna za avanturu, rekao bih generacije i za razliku od konkurencije, predstavlja potpuni doživljaj igranja, nezaobilazno iskustvo, rekao bih i jedino takvo. Kad naleti neki frend i hoće vidjeti kako izgleda taj famozni PS5, sjedi i gledaj Horizon Forbidden West, jer sve ostalo je ispod toga, a iznad svih, Aloy!

  • Gebro_gaming891

    19.12.2022 - 19:31

    God of War Ragnarok
    Epski nastavak kroz 9 svjetova započet ledom, a završen vatrom.

  • Wildchild

    19.12.2022 - 19:40

    Elden Ring!

    Ogroman svijet, sloboda izbora, odlični dizajn likova i okoline, trajnost… Sve top!

  • danijel696

    19.12.2022 - 19:41

    Elden Ring: zato što su izazovi impresivni i zadovoljavajući za svladavanje kao i uvijek, ali postoji i određeni stupanj nade u strukturu dizajna igre, onaj koji vas potiče da istražujete široko u prekrasnom.

  • ApocaliptoX2000

    19.12.2022 - 19:43

    Elden Ring. Jedina igra u zadnjih par godinama o kojoj sam bio ovisan 24/7 i nisam mogao prestati igrati.

  • hexagram

    19.12.2022 - 19:44

    Elden Ring – Fromsoftware uporno gradi svoju formulu mehanike, impresivnog artdizajna i štuje, po meni, gamersku definiciju – igraj bolje da bi došao dalje. Što svi mi ” stari gejmeri” iznimno cijenimo kada igra poštuje tvoje vrijeme.

  • admrl

    19.12.2022 - 19:45

    Nominiram Elden Ring.
    Rizik FromSoft-a da napravi open-world igru se itekako isplatio. “Pilaju” po svome i ne igra te ne vodi za ruku. Oni imaju vjere u igrača da riješi prepreke i na kraju, uz trud i ulaganje samu igru. Lokacije u igri su bogovske, meni najdraža ona početna Limgrave, šarenilo i jesenski štih dočarava ugođaj i famozni pogled na Erdtree gdje sam zastao par puta i divim se samom dizajnu igre te onaj pogled na akademiju odmah nakon prvog dvorca i prepreke. OST kao i u ostalim Soulsborne igrama, je melem za uši još popračena sa odličnim bossfightovima kao npr. Regal Ancestor Spirit i meni, najdraži OST je od braće Godskin. Elden Ring je pun pogodak i naj newb-friendly soulsborne igra koji je isto razlog odličnog uspjeha. Takav tip savršene igre izađe jednom u 10 godina. Uložio sam 335 sati u igru, više likova i playthroughova, rijetko kad me igra začara poput Elden Ringa. Strpljivo čekam DLC pa da se provede opet XY sati istraživajući i uživanju u igranju. Bravo FromSoft, bravo Miyazaki, bravo Elden Ring.

    • Canmontana

      @admrl, 19.12.2022 - 21:58

      God of War Ragnarok
      Igra koja jednostavno pleše s Vama i uživate u svakom njenom pikselu, a doživljaj je kao da proživljavate najbolji holiwoodski film hvaljen i od najstrožih kritičara. Jednostavno rečeno UMJETNIČKO REMEK-DJELO

    • funky0308

      @admrl, 21.12.2022 - 18:14

      Daj covjeku dvije nagrade…

  • Tony77

    19.12.2022 - 19:45

    GodOfWar: Ragnarok
    A mislim nije potrebno puno pričati o ovoj igri koja po meni ima sve od izgradnje preljepog svijeta, zanimljivi likova, zanimljive priče i predobrog gameplaya koji na novom PS5 dolazi do izražaja uz novi kontroler .. a ukratko sucker sam za grčku mitologiju od tud vuče moja ljubav prema Gowu tako da sam otvoreni ruku prihvatio i prelazak u nordijsku mitologiju.
    Jednostavno predobra igra hvala! 😁

  • Moses

    19.12.2022 - 19:47

    Xenoblade Chronicles 3
    Igra zbog koje sam na nagovor prijatelja kupio Switch i kroz godinu dana odigrao cijeli serijal da bi se pripremio. I isplatilo se. Svijet je prekrasan, borba je zabavna i ima najbolji “job” system od kad je izašao Final Fantasy 5. Priča je super, al još bolje su sporednu priče i likovi čija kvaliteta mnogo nadmašuje tu pojavu u sličnim igrama i tematski objedinjuje igru u odličnu cjelinu. Vrijeme provedeno s glavnim likovima koji su jako upečatljivi garantiraju to da ih neću zaboravit. Glazba je fantastična i vrhuce igre je učinila još boljima. Nije igra bez mana, ali doživljaj igre i poruku koju želi prenijeti su nešto što će zauvijek bit samnom. Radujem se ekspanziji koja izlazi dogodine.

  • LFuc123

    19.12.2022 - 19:47

    ELDEN RING
    ne znam sto da kazem znam samo da je savršena igra sa malin ali nevidljivim manama

  • vili

    19.12.2022 - 19:49

    God of War Ragnarok

    Epska završnica Kratosove Nordijske sage. Kratosova transformacija u bolju osobu nakon njegove tragične prošlosti u Grčkoj. Pomirenje i okončanje svađe Kratosa i Freye nakon ubojstva njegovom sina Baldura. Putovanje kroz svih 9 svijetova znači za prste polizati.

  • Kols

    19.12.2022 - 19:50

    Tiny Tina’s Wonderlands
    Igra mi je ponovno donijela onaj osjećaj pravog Borderlandsa. Humor u igri zna biti ponekad malo glupast, ali sve u svemu ima svojih momenata koji su me itekako nasmijali. Ima hrpu raznolikog oružja koja tijekom igre naučis kombinirati, što ovisi i o vrsti neprijatelja. Uz oružja imaju i čarolije koje su po mom mišljenju malo zapaprile gameplay u boljem smislu i dodaju napetosti i zbog njih je igra izazovnija te ih moraš znati kombinirati. Boss bitke su odlične i vrlo napete. Grafika je solidna i arstyle je odličan, kao i svaki borderlands. Sviđa mi se i Overworld, makar sam bio skeptičan oko toga, na kraju mi nije bio mrzak. Ono što me najviše dojmilo kod ove igre je coop. Sve je manje kvalitetnih coop igara (a pogotovo sa splitscreenom) i ova mi je igra u tom pogledu pravo osvježenje. Igrao sam ju u splitscreenu i rijetko kad sam proveo bolje vrijeme u nekoj igri.

  • Sakai

    19.12.2022 - 19:50

    Lego Star Wars: the Skywalker saga

    Osim što sam veliki fan Star Wars-a, lego igre su mi također jedne od dražih. Lego i Star Wars zajedno su kreirali brutalnu igricu koja je puna komedije i zanimljivih misija. Prelazio sam već starije Leggo Star Wars igre, ali ova mi je jedna od najboljih. Nažalost nisam dobio priliku zaigrati je, ali po videima s youtubea, twittera i instagrama zaključio sam da joj nema ravne. 2022. godina je puna predobrih igara ali jednostavno Lego Star Wars: the Skywalker Saga je jedna od najboljih pa ako ne i najbolja igra godine (po mom osobnom mišljenju).

  • leonidasmagikus

    19.12.2022 - 19:51

    FIFA 23- nakon 10 godina postojanja ULTIMATE TEAM moda, ova FIFA napokon je upotpunila sve što igrači traže. Uzeli su u obzir gameplay i grafiku i sve zajedno zaokruzili odlicnom idejom o novom chemistry sistemu.

    • PppPP

      @leonidasmagikus, 22.12.2022 - 06:59

      🤣🤣🤣🤣

  • Nikola Acimovic

    19.12.2022 - 19:52

    Goat simulator 3 mislim da sam sve rekao

  • Dajsikeks

    19.12.2022 - 19:54

    Neon White.
    Odlična fast pace shooter igra s unikatnošću koristeći deck karte kao oružja u borbi protiv neprijatelja. Popračeno s odličnom vizualnošću i u gameplayu te tijekom razgovora te tipičnom anime cliche pričom. Svaka čast za takav mali indie tim

  • BIG-BEAR

    19.12.2022 - 19:55

    God of War Rangnarok
    Po meni jedan master pice.Odlicni bosovi odlicna prica odlican gemplay.Veoma lepa grafika
    i zanimljivi neprijatelji.Stvarno najbolja igrica ove godine

    • Rick Sanchez

      @BIG-BEAR, 21.12.2022 - 10:07

      Kratos je u Grčkoj navodno i bio master pice…

  • ZeZeko

    19.12.2022 - 19:56

    Elden Ring
    Prva igra koju sam preorderao i da sutra najave nastavak preorderao bih i to.
    Elden Ring je nešto što smo imali prilike vidjeti u prethodnim souls naslovima ali uz dovoljno noviteta da bude dobro i zadovoljavajuće. Vjerojatno pomaže i činjenica da je George R.R. Martin sudjelovao u stvaranju tog svijeta, a priča ispričana minimalno ali opet tako sadržajno kako samo From software zna. Inače nisam fan otvorenih sadržaja i zaključaka, a From software dobar dio lore-a tako predstavi i to tu funkcionira.
    Combat je ono po čemu je souls serijal najpoznatiji i što čini te igre tako dobrima, a Elden Ring samo nadograđuje na staru formulu i čini stvari zanimljivijima i zabavnijima, ovog puta sa stotinama magija oružja sa posebnim artsima, mountom pa čak i skokom koji je dosad bio realističan, sada je nešto što smo navikli viđati u arkadama i platformerima ali opet se nekako uklapa u tu fantaziju zvanu Elden Ring.

  • Xmaster

    19.12.2022 - 19:58

    Znam da je ovo previše Basic
    Ali God of war Ragnarok
    Igra je ok grafike su dobre akcija je super i priča isto,ali to ništa nije bitno
    Najbitnije je koliko je igra dobro povezana sa nordijskom mitologijom
    Ja sam ogroman fan nordijske mitologija i jako mi se sviđa svaka igra na tu temu ali god of war je za sad najbolja
    Sve je jako dobro povezano i sviđa mi se kako su čak dodali i neke nove stvari koje se isto jako dobro uklapaju
    Sve u svemu jako jako kvalitetna igra

  • vlatko2003

    19.12.2022 - 19:58

    Elden Ring

  • KimiSha1992

    19.12.2022 - 19:59

    God of War Ragnarok – Napraviti nastavak na igru poput GoW-a 2018 je bio itekako težak i zahtjevan zadatak ali momci i djevojke iz Santa Monica Studija su uspjeli napraviti igru koja nadmašuje prethodnika u svim aspektima. Veoma ambiciozna priča puna nezaboravnih događaja i neočekivanih preokreta, upečatljivi likovi odlično zamišljeni, napisani i odglumljeni, fantastičan sistem borbe koji je znatno poboljšan u poređenju sa prošlim dijelom zajedno sa novim runskim moćima i napadima uz pomoć kojih svaka borba (pa čak i one nebitne) dobija poseban identitet. Pored toga imamo samu prezentaciju koja je liga za sebe. Od grafike koja čak i na prastaroj PS4 konzoli izgleda fantastično do zvučnih efekata koji dodatno dočaravaju svaki trenuntak proveden u igri. Bitno je i spomenuti nenadmašivu glasovnu glumu gdje svaki glumac radi zavidan posao ali gdje bi posebno istakao Christophera Judge-a, Sunny Suljica i Layu DeLeon Hayes koji su meni lično posebno doprinjeli cjelokupnom iskustvu. Za kraj bi spomenuo fantastičnu muziku Bear McReary-a od koje sam se više puta najježio tokom igranja. Za igru nemam nijednu manu vrijednu spomena. Ovo možda nije savršena igra ali je definitivno jedan od vrhova gaminga kakav se ne viđa često.

  • Nikola Kelc

    19.12.2022 - 19:59

    God Of War: Ragnarok, jednostavno izvrsna igra, u svim aspektima. Zabavna, puna akcije, grafika nevjerovatna. 😀

  • MetalicStar

    19.12.2022 - 20:01

    Scorn: malo mi je ovlažio gaming, skršio mi monotoliju u 2022

    • Emexs

      @MetalicStar, 20.12.2022 - 00:30

      COD MW 2 , grafika wau , prica intrigantna, svaki put imam isti osjecaj za MW kad sam pri kraju zao mi je sto je kraj . Kratko ali slatko jedva cekam MW 3

  • BGI

    19.12.2022 - 20:02

    God of war, igrica na ps5 i normalnom monitoru je prekrasna, grafika je stvarno fenomenalna. Također karakteri i njihovi odnosi su zanimljivi. Naprimjer kako Kratos i Atreos imaju male razgovore tokom misije i kako Atreus je napokon naucio discipline od 1. Igre. I opcenito pronalazim grcku i Norse mitologiju interesantno a u ovoj igri igras kao “ghost of Sparta” koj istrazuje 9 relmova i interaktira sa bogovima ko Thor, Odin itd… Prica je jako zanimljiva. Igrica ima dosta dobar balnc sa puzlama, combat-om i platform-erom, ima pomalo od svega a svaki dio i detalj je pazljivo i dobro odradjen. U toj igri ima polao neceg za svakog, nebitno dali trazis dobru pricu, ljepu grafiku, dobru tucu ili istrazujes mapu i pricas sa raznim karakterima.

  • Darcy3090

    19.12.2022 - 20:02

    God of War Ragnarok- Jednostavno poseban serijal igre , iako nisam odigrao novi Ragnarok na temelju Igorove reakcije i prošlog odigranog God of Wara mogu reći da se igra čini nestvarnom. Jednostavno priča koja prati Kratosa i dječaka Atreusa je savršena i budi želju da se kroz igru i glavnu priču što brže prolazi, kao i u prošloj igri. Igra za koju su većina riječi suvišle i svaka pohvala cijelom timu na ovakvoj izrađenoj igri! Mogao bih još puno toga pisati, ali pošto igru nisam još zaigrao i probao je na “svojim prstima”, čuvat ću riječi za jedan dana kada ju budem odigrao.

  • BoxMan

    19.12.2022 - 20:03

    God of War: Ragnarok nominiram zbog odličnog nastavka priče serijala koji me oduševljava od kad sam bio klinac. Grafika je odlična. Izgleda kao da gledam stvarne likove. Priča me oduševila. Puna emocija i akcije. Combat je ostao isti uz promjenu nekih oružja, ali fluidan i dobar kao prije. Najbolja igra godine. Cijeli serijal je legendaran. Kratos je booog rataa!!

  • Odin1505

    19.12.2022 - 20:06

    God of war ragnarok. Ovim putem nominiram navedenu igru koje ispunila sva očekivanja. Epski nastavak i remekdjelo koje s pravom se isčekivalo još od izlaska prethodnog nastavka. Prelijepi krajolici koji su prikazani u 9 svjetova, priča koja drži napetost do samog kraja te sami game play zaslužuje sve pohvale i zahvale za predivno iskustvo koje nam pruža.

  • Brun0

    19.12.2022 - 20:08

    God of War Ragnarok

  • Lepoglava

    19.12.2022 - 20:09

    ELDEN RING. Zato što je najbolja igra ove godine:)))Pozdrav svima i živjeli

  • Terox

    19.12.2022 - 20:12

    God of War Ragnarok
    Niti jedna igra ove godine, ne moze se bolje opisati sa rijeci avantura. Ragnarok mozda nema visoko kompleksne rpg mehanike niti ogroman otvoreni svijet, ali dozivljaj i atmosfera u igri su nesto sto se ne viđa cesto. Likovi, radnja, bossevi, tematike, glazba. A tek samo finale, nakon sve te patnje zasluziti onakvu buducnost… Sve to cini Ragnarok pravim mitskim krajem za ovaj legendarni serijal.

  • Venom102

    19.12.2022 - 20:12

    Call of duty Modern warfare II
    – Nominiram ovu igru jer konačno nakon godina i godina polu-dovršenih CoD-ova prepunih mikrotransakcijama i loot boxovima, ovaj naslov je zapravo prvi unazad nekoliko godina koji mi je vratio osjećaj starijih igara. Počevši od priče koja ima duboke likove na razini nekog ratnog filma, pa do multiplayera koji podsjeća na stare dane originalnog Modern Warfare-a 2 uz malo moderniji pristup. Grafička prezentacija igre je odlična, a sadržaja je i više nego dovoljno da opravda cijenu igre. Novi warzone je također osvježenje zbog veće važnosti takticiziranja tokom igranja, što dodatno uvećava imerzivnost igre. Sve u svemu, ova igra mi je kao veteranu CoD serijala vratila nadu za njegovu budućnost i smatram da zaslužuje osvojiti zlatnog dabra.

  • EmirXbox

    19.12.2022 - 20:13

    Grounded
    Prava survival igra.Simpaticna prica, karakteri izgled same igre i gameplay je vrh.

  • MatkoPatko

    19.12.2022 - 20:14

    High on life

    Znači igra je predobra. Vizualni stil je jako dobar, likovi su humoristični, puške su jedan od najboljih dijelova igre. Igra je izašla prije par dana, a već imam 15-ak sati u njoj bez da sam okom trepnuo. Vrlo je zarazna. Ima vrlo smooth animacije, zabavne levele, vrlo je dobro optimizirana i očito je puno truda uloženu u tu igru. Sve u svemu ju jednostavno obožavam i po meni je to najbolja igra 2022. godine.

  • KINGOFBANANAS18

    19.12.2022 - 20:17

    God of War:Ragnarok ova igra je jako zabavna,ima jako dobru priču i mislim da zaslužuje da bude igra godine

  • Nemanjazzz

    19.12.2022 - 20:20

    Syberia: The World Before – nisam igrao mnogo novih igara ovih godina al ono sto sam video kod ove igre mi je bilo dovoljno za nominaciju. Grafika mi je bila poprilicno dobra cak fantasticna u nekim momentima. Vreme radnje, atmosfera i osecaj zivota u svetu me jos vise privukao igri uz zanimljivu pricu. Sve u svemu odlicna avantura

  • NightLaughs

    19.12.2022 - 20:23

    A Plague Tale: Requiem.

    Sta reci a ne zaplakati? Ocekivao sam od Requiema slican utisak kao i od prve igre, nekakva solidna AA igra sa finom pricom, ali ovome sto su uspjeli da izvedu se nisam nadao. Requiem je sto se tice naracije i same radnje vise nego izvanredan, a da se ni ne prica o glasovnoj glumi, koja je puna emocija ne samo u cutscenama, nego kroz cijelu igru, svaka nijansa emocije se osjeti u glasu. Igra toliko uvuce igraca u svoj svijet da se osjecate ne kao da igrate igru, nego kao da ste tamo, da ste vi glavni lik, i da prozivljavate sve to sto i ona. Po meni jedna od najboljih i najtezih prica u igrama, koja emotivno razara, nema sta drugo da se kaze, osim da je ova igra obavezna da se odigra za svakoga ko voli vrhunsku pricu i ko je “sucker for pain” :D, bice vam vise nego drago sto ste odigrali ovo.

  • sebo0880

    19.12.2022 - 20:24

    LEGO Star Wars: The Skywalker Saga.
    Igra je priča svih filmova u jednom. Iako nisam fan novih filmova zanimljivo mi je igrati ih… Igra možda nije revolucionarna ali prikazuje kako je TT games sve bolji sa svakom novom igrom. Napravili su igru u kojoj mogu uživati svi djeca pa i starije generacije koje su uživali u starim filmovima.

  • rosu5816

    19.12.2022 - 20:25

    High on life-Igra je izasla pre svega par dana a vec mi je usla u top 5 omiljenih. Veliki sam fan adventure i shooter igara, a pored toga veliki fan Rick and Morty-a bas zbog komedije u seriji. Smatram da je ovakva kkombinacija avanture i humora veliki hit u svetu gejminga. Igrica nominujem jer skorije nisam igrao neku igru koja me je ovoliko nasmejala i odusevila.Igra je puna smesnih scena i dijaloga poput scene na kraju igre koju necu ovde spominjati da ne spojlujem, morate sami odigrati ko nije. Iskreno igra je 10/10 sve preporuke. Jedina mana je mozda sto nije bas najbolje optimizovana ali igra ce vas toliko nasmejati da nece te to ni primetiti.

  • Jaybee

    19.12.2022 - 20:27

    I Ak dobijem kaj nemrem ništ igrat :(.
    Ali uglavnom *Elden ring* jer je igra super, ima fora stvari i sviđa mi se kak je težina između dark soulsa i demon soulsa

  • Rodjo

    19.12.2022 - 20:32

    High on life

    Igra s hrpu humora. Odlicno humorističnom pričom. Govoruća oružja su jedna od najjaćih aduta igre. Nikad nije monotona. Stvarno su se potrudili da ne bude niti jedna minuta monotona.
    Top igra 2022. Te izvan okvira danjašnjih igara.

  • rokonja

    19.12.2022 - 20:40

    A Plague Tale: Requiem

    Meni emotivna, uvijek kad misliš postaje dosadno evo akcije. Od svega toga prića mi je super. Inaće ovo je jedina igara koja je odigrana u mojoj kolekcij na 100%.

  • AjdinDX

    19.12.2022 - 20:40

    High on life-Mozda nije igra koju ste ocekivali,ali jedina je originalna u ovoj 2022 godini,ragnarok je samo ishajpan ali evo ni mjesec dana nije proslo vec nema gameplaya,nista novo nije donijelo,elden ringu svaka cast ali ta igrica je za probranu nolife publiku,High on life je superzabavna,simpaticna i orginalna igra,nevjerovatno je cega su se sve developeri sjetili,cak su i kupili prava za film,smatram je igrom godine i uljepsala mi je ove novogodisnje dane!!!

  • MarinCRO12

    19.12.2022 - 20:43

    Call of Duty Modern Warfare II

    Ovaj naslov iz serijala mi se svidio najvise zbog gameplaya, igra je napravljena dosta takticki, nije uobicajena igra kao iz proslih serijala. Naravno tu je i akcija bila savrsena kao i prica. Doslovno sam uzivao u svakoj sekundi igranja i zato NOMINIRAM!! ovaj naslov.

  • The_Rubix

    19.12.2022 - 20:43

    God of war: Ragnarok. Odigrao sam podosta novih igara ove godine, uključujući i Elden Ring koji mi je također bio odličan, ali nastavak one epske priče tamo iz 2018. me jednostavno više očarao od sveg ostalog. Od odlično napisanih likova, dijaloga, one snage u emocijama i glasovnoj glumi te vrhunskoj priči, bilo je momenata di sam odložio kontroler i odlučio se jednostavno diviti viđenom. Razvoj likova kroz igru te njihovi razgovori i mudrolije dojmili su mi se više od grafičke prezentacije bilo koje druge igre, koja je nažalost mnogima danas u fokusu. Radi ove igre naučio sam više cijeniti kvalitetno pisanje videoigara jer mi je pružila jedno stvarno nezaboravno iskustvo igranja i zbog svih gore navedenih razloga, a i onih koje sam nenamjerno izostavio, ovo moja igra godine.

  • PeroPoplava

    19.12.2022 - 20:45

    God of War: Ragnarök
    Teški nastavak na prvi dio koji ga unaprjeđuje u svakom smislu kao što je to 2009 napravio Uncharted 2. Puno sadržaja i replay valuea uz par napornih stvari koje ga malo vuku dole. Ovo i Elden Ring jedine zaslužuju GOTY 2022

  • 312AE

    19.12.2022 - 20:50

    Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge
    Jer me vratila u djetinjstvo kao velikog obožavatelja Ninža Kornjača.Igra je totalni fan service za djecu iz 80’s,te je konačno opet igra koja ima couch coop. Od soundtracka,neprijatelja do fora sve je jedan veliki hommage na “Turtles in Time i “Hyperstone Heist” te seriju. Pokraj puno odličnih i velikih igara ove godine,ova mi je igra još više uljepšala ljeto zabavnim gameplayom i velikom dozom igrivosti. Prije plaze,poslje plaze,te kod velike većine velikih nuzdi,svejedno nisam skidao osmijeh s lica.

  • vragec25cro

    19.12.2022 - 20:59

    Elden ring nominiram zbog toga jer me bacio u proslost kad sam se patio s igrama bez postavka težine.Ova igra mi prvi doticaj s takvim igrama i svidjelo mi se to kaj kad zapnem na nekom šefu jednostavno odem i jačam se dok nakon par dolazak(i hrpe špinata) k njemu napokon ga ubijem.Svidio mi se svijet s raznoraznim kreaturama i neprijateljima i oruja koja imaju svoje posebne pokrete,a vecinom nisu tri puta veca od lika.

  • Rolemodel1912

    19.12.2022 - 21:00

    Elden ring. Open world, odlična Soulsborne igra, replay value ogroman.

  • FluffyLlama

    19.12.2022 - 21:01

    SIGNALIS – Indie Survival Horror koji nesuptilno kopira mehanike svojih predaka, ali u novom ruhu. Od vizuala, atmosfere, zvuka, te do gameplaya, sve je na mjestu. Zanimljiv lo-fi artstyle kojim se ističe od ostalih naslova. Snažno podsjeća na stare Resident Evil i Silent Hill naslove. Zanimljivi i originalni puzzlovi, intrigirajuća priča, odličan worldbuilding. Jedino boss fightovi su malo razočaravajući, ali igra je savršen paket za svakog fana old school survival horror igara. Vrlo impresivno, pogotovo za tako malen studio.

  • Vujo777

    19.12.2022 - 21:02

    HIGH ON LIFE
    Igra je apsolutno prekrasna. Dijalozi su presmiješni, priča je stvarno zabavna, dizajn likova je fantastično sjajan, a igrivost je ugodna. Nakon velikog razočaranja koje sam dobio od svih ovogodišnjih igara, ova me jedino očarala sa svojim posebnim šarmom…Stvarno sjajna igra komedija je nevjerojatna, humor u stilu Ricka i Mortyja, stvarno ne može bolje.

  • fonxstar

    19.12.2022 - 21:08

    God of War: Ragnarok- zato sto je igra bomba u svim segmentima…inace sam veliki fan nordijske i grcke mitologije i s ovim nastavkom igra me odusevila

  • NFSMaster

    19.12.2022 - 21:09

    God of war: Ragnarok

  • Raskoljnikov

    19.12.2022 - 21:15

    A Plague Tale: Requiem
    Pjesnički suptilno i emotivno dočarano, brat i sestra, njihova povezanost kroz sve što prolaze. Gluma je na razini i teško se bar malo ne poistovjetiti. Zezancije i sitni razgovori pomažu uz ugodnu glazbu pomažu stvorit ugođaj. Vizualni raskoš, mislilo se na detalje, prosto se dobije želja za zastati i vrtiti kameru, te uživati. Ima raznovrsnosti, različitih ruta tijekom igranja, mogućnost bijega, a i naši likovi dobivaju predah koji nam treba. Odlično odrađena igra koju bi svi ljubitelji kvalitetne priče trebali odigrati, ali budite spremni, pa pripremite maramice jer će vam oči možda zasuziti.

  • Beowulf89

    19.12.2022 - 21:17

    God of War Ragnarock.Zato što je Kratos pokazao da ga ni korona nemože nadvladat.On ima močno cjepivo u svojim rukama,Leviathan Axe,kojima cijepi svoje protivnike.

  • mtgamer

    19.12.2022 - 21:19

    Elden Ring.Nominiram ovu igru zato što je stvarno posebna. Fenomenalne boss borbe, odlična muzika, super likovi, dobra priča, velik replay value, predivna(i ogromna) mapa.Mogu samo reći MASTERPIECE!

  • LegendOfSema

    19.12.2022 - 21:21

    Elden Ring

    Souls-like stvoren u suradnji sa George R. Martinom je epska avantura i velika preporuka za souls vetrane kao i za pocetnike.

  • Adam Jensen

    19.12.2022 - 21:21

    Elden Ring. Souls su mi najbolje igre a najnoviji Souls mora biti GOTY

  • Slavke125

    19.12.2022 - 21:23

    Stray. Šta reći osim legendarna mačkica.

  • zgacesa2

    19.12.2022 - 21:24

    Return to Monkey Island, nominiram ovu igru zbog legendarnog povratka Rona Gilberta u serial Monkey Island. Odrastao sam uz point’n’click igre The Secret of Monkey Island i Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge. Smatram da je Return to Monkey Island zaslužio nominaciju jer predstavlja povratak u djetinjstvo. Return to Monkey Island je jedna od igara za koju je priča sve, a humor ono najbolje – najgenijalnije od svega.

  • patriktom05

    19.12.2022 - 21:24

    High on life :
    Igra je zabavna ,stvarno mi se dopala ,njen smisao za humor ,grafika ,i svidja mi se sto su likovi isti glumci kao iz serije Ricky and Morty .
    Art stayl je isto super i predivnih boja …inače ja taj tip igara ne igram ,ali ova igra me stvarno ocarala…nadam se da Ce ova igra pobjedit i da ces ju Igore jos snimat u budućnosti.
    Jos jednom ,super igra , zaslužuje veliku ocjenu .pozdrav

  • Diebalo94

    19.12.2022 - 21:24

    Call of duty Modern warfare II
    Nominiran ovu igru najviše zbog njezine grafike i gameplaya jer nakon dugo godina ova igra se je vratila svojim starim korijenima koji su je učinilo toliko legendarnom

  • cmicko22

    19.12.2022 - 21:26

    God of War Ragnarok vidi se da je ekipa zaista voljela raditi na njoj dobar završetak nordijske sage.

  • Tesic

    19.12.2022 - 21:33

    FIFA 23 Igrica koja je ista svake moguce godine ali zato uzima vrijeme kao da ga nema, jasno i kratko.

  • crophil

    19.12.2022 - 21:34

    Elden ring. Nominiram igru jer je u moru nastavaka i remakeova uzela dark souls formulu i podigla je na najveću moguću razinu. Inače ne volim open world igre jer se sve svode na ispunjavanje tog otvorenog svijeta trivijalnim zadacima, osvajanjima baza i repetativnim misijama. Elden ring je prva igra kod koje mi ne smeta respawnanje protivnika i potrebu grindanja jer je takav gušt borbe da jako teško dosadi. Sve u svemu, dugo me jedna igra nije toliko oduševila.

  • LEENARD

    19.12.2022 - 21:34

    God of War Ragnarök

    Zato jer formula gameplaya radi savrseno uz dodatke koji dodaju svjezinu. Uz to sto trajnost igre opravdava cijenu vjerujem da je igra toliko dobra da bi Kratos, ako ne vec sam, barem dopustio Atreusu da ju odigra. Ipak nije vise tolika muskarcina.

  • TheBossOfTown

    19.12.2022 - 21:36

    God of War: Ragnarok

    Nastavak prethodnika iz 2018. godine svakako zaslužuje Zlatnog Dabra. Radi se o igri koja je 2018. postavila ljestvicu za igre istog žanra, a ove godine je God of War: Ragnarok tu ljestvicu podigao. Iako je riječ o videoigri, God of War: Ragnarok pruža gameru pravo kinematično iskustvo, a to govori i činjenica koji su glumci i umjetnici angažirani za izradu videoigre. Također, vrijedno spomena je i sound design u igri, od soundtracka pa sve do efekata. God of War stavlja točku na i već savršenoj franšizi uz koju su odrasli mnogi gameri, a postavlja se pitanje je li ovo kraj ili tek početak neke nove priče.

  • Danilo Boljevic

    19.12.2022 - 21:39

    Nominiram God Of War Ragnarök
    Nominiram ga zbog toga sto je bio jedna od na zalost rijetkih igara ove godine koja ja izasla sa skoro pa nula bugova i tehnickih problema, napretka u gameplay-u u svim pogledima naspram prosle igre i emotivnom pricom koja je vrhunski ispricana. Jos je i odlicno odradjena grafika kao i soundtrack. Vise od svega God Of War Ragnarök je cist primjer da igre mogu biti vise od obicne zabave za djecu i da mogu pruziti dubok i emotivan narativ koji ce se godinama pamtiti. Rijetko koja igra uspije imati tako ozbiljnu pricu i zabavan gameplay bez ociglednog (ono gameplay story dissonace stvar), dok GOW Ragnarök to radi besprijekorno. Da zavrsim, GOW Ragnarök je jedna od onih igara s kojima ce se buduce igre usporedjivati u narednim godinama.

  • Spaner

    19.12.2022 - 21:39

    God of war Ragnarok – Velika pohvala Santa monica studiju za ovakav uspješan nastavak igre. Igra je pokidala u svim aspektima. Grafika koja je brutalna, akcija sa Kratosom i Atreusom i kako su uspjeli tu nordijsku mitologiju ukomponirat fino u igru. Igra je jednostavno zaslužila da dobije GOTY ali bit cemo zadovoljni i sa zlatnim dabrom!

  • Zelе

    19.12.2022 - 21:42

    Stray. Ova igra je mene naprosto oduševila; istraživanje prelepog cyberpunk sveta me je totalno kupilo. Likovi koje mačak(/ka?) sreće tokom igre su bili zaista interesantni; iako inače nisam neki fan zagonetki, ove su mi lepo sele, nisu bile previše teške, taman za moj mentalni kapacitet; priča je bila baš slatka i po mom mišljenju, pun pogodak za ovakvu igru – ne previše kompleksna i možda malo generic, ali svakako intrigantna i emotivna. S obzirom i da obožavam parkour i stealth igre, i s tog aspekta sam bio prezadovoljan.
    Iskreno, ne pamtim kada sam poslednji put iskusio toliku zabavu dok sam igrao neku igru, jednostavno sam se osećao kao malo dete. Stvarno za mene jedno, verovatno, neponovljivo iskustvo – sve ono što sam želeo u jednoj igri, Stray je isporučio.
    Srećno svima ❤️

  • Witchcraft

    19.12.2022 - 21:42

    pentiment

  • xX_BlueGenji_Xx

    19.12.2022 - 21:42

    God of War Ragnarok – Smatram da je ova igra bila jedno od najboljih, ako ne i najbolja. Bezvremenska priča između oca i sina, o bogovima koji ratuju i o još male ostale priče u igri ostaju sa igračem. Combat se poboljšao od prve igre, neke puzzle više nisu toliko naporne. I boss fajtovi su nevjerojatni. Uistinu igra koja se ne zaboravlja :).

  • Unixy

    19.12.2022 - 21:44

    Elden ring.
    Nominiran jer obožavam from software stil igara. Također što je ova igra skup prijasnjih iskustava. Glazba je odlicna u svijetu, te onda protiv bosseva.

  • Dada1234

    19.12.2022 - 21:46

    Call of Duty: Modern Warfare II zbog dobre grafike i priče u singleplayeru.

  • bpeciko666

    19.12.2022 - 21:47

    God of War Ragnarok
    Bolji od prethodnika uz sve gameplay elemente i mehanike. Nordijska i keltska mitologija u punom pogonu koliko u bilješkama koje Kratos bilježi sebi toliko i u okolinama, ako se stane na sekundu da se sve upije… Kratos je daleko došel od služenja olimpijskim bogovima i postao ime u svakom kucanstvu i nadam se da će zadnja igra lijepo završiti next-gen trilogiju.

  • Cultara

    19.12.2022 - 21:48

    Elden Ring. Lozim se na dark souls i tako to jos plus taj srednji vijek, fantazija i mitoloska bica. 10/10 prejaka igrica. Nisam je jos probao na svom Pc (nadam se da cu je preko ovog giveawaya dobiti XD) ali sam igrao dark souls.

  • Triksterica

    19.12.2022 - 21:49

    Elden Ring. 🙂
    Zasto?
    Moram priznati da souls igre ne volim jer nazalost nemam dovoljno gaming skilla za njihovo igranje. Ovo je igra cije sam igranje intenzivno pratila na youtube kanalu jednog gamera (necu reklamirati) i prvi puta pozeljela da imam skilla da igram souls igru samo zato da bi nju mogla igrati. Malo je reci da sam odusevljena svime, od samog svijeta koji je prepun detalja, “pricanja price”, bossova i generalno mehanika.
    Bez obzira na rezultat ovo je za mene igra godine, jer je u meni pribudila zelju da igram takav tip igre ciji fan inace nisam.

  • Hummer21

    19.12.2022 - 21:50

    ELDEN RING zato što je igra j e b e n a. 2x sam je odigrao i platinirao na PS5 vrhunska zabava.

  • Tinbeno

    19.12.2022 - 21:52

    God of War: Ragmarok
    Odlična priča, dobra grafika, mnogo akcije… Najbolja igra ove godine, zabavno je igrat.

  • Ravel

    19.12.2022 - 21:55

    Elden Ring, zato što su s tom igrom Miyazaki i From Software odveli Dark Souls formulu do njezinog logičnog kraja, napravili pristup open-world formatu koji se može smatrati revolucionarnim i nadasve pohvalnim u tome koliko te udubi u svijet putem briljantnog level designa i manipulacije igračem, dok su u isto vrijeme napravili igru koja je poslastica za svakog obožavatelja fantastike i dala nam igru za koju bi svi mi rekli prije 10 i 20 godina da je prosto nemoguće realizirati, s obzirom da je bila baš toliko ambiciozna! Te mi je drago da su uspjeli pokazati kako su tu ambiciju uspjeli realizirati i da se nisu priklanjali industrijskim trendovima, već kao i sa Demon’s Soulsom, Bloodborneom i Sekirom prije toga, pokazali da je eksperimentacija i vjerovanje u vlastiti pristup uvijek bolje te je to svakako vidljivo u recepciji i svim nagradama koje je igra pokupila.

  • Lukaking0605

    19.12.2022 - 21:55

    Po meni igra godine je Sifu. Odlične mehanike i još ne viđeni stil igre gdje ostaris sa svakom smrću

  • Pask0o0

    19.12.2022 - 21:57

    God Of War: Ragnarok. Igrica jednostavno očara igrača sa svojom izvrsnom pričom. Dobroj priči također pridonosi i vrhunska vokalna gluma, a naravno ne smijemo zaboraviti i glazbu koja nas sa svojim ugođajem stavlja baš u srž akcije. Grafički igrica izgleda jednostavno prelijepo. Također svaka cut scena je napravila da se osjećam kao da sam tamo. Smatram da je ova kompozicija svega navedenoga dovela do jednog nezaboravnog iskustva i zato je ova igrica moj glas za igru godine 2022.

  • vhalimic1

    19.12.2022 - 21:57

    Horizon Forbidden West
    Vrhunski nastavak u odličnom serijalu. Ponekad pokrenem igru samo da bih se divio njenom fenomenalnom svijetu i grafici. I da, ima i letenja, šta ćeš više od toga.

  • Sale247

    19.12.2022 - 21:58

    Horizon Forbidden West. Igra za skoro svačiji ukus. Ima sve što je potrebno da provedeš mnoštvo sati uz osmijeh na licu, a izgleda da ljudi zaboravljaju zašto su se igre i počele raditi… Nisam igrao Ragnarok, tako da ih ne mogu uspoređivati i glasati za nešto što nisam vidio… Hvala. Let’s Play!!

  • Canmontana

    19.12.2022 - 21:59

    God of War Ragnarok Igra koja jednostavno pleše s Vama i uživate u svakom njenom pikselu, a doživljaj je kao da proživljavate najbolji holiwoodski film hvaljen i od najstrožih kritičara. Jednostavno rečeno UMJETNIČKO REMEK-DJELO

  • Canmontana

    19.12.2022 - 22:01

    God of War Ragnarok Igra koja jednostavno pleše s Vama i uživate u svakom njenom pikselu, a doživljaj je kao da proživljavate najbolji holiwoodski film hvaljen i od najstrožih kritičara. Jednostavno rečeno UMJETNIČKO REMEK-DJELO.

  • naheallegro

    19.12.2022 - 22:03

    Stray : Zbog toga što Stray postiže pažljivu ravnotežu težine i pristupačnosti.S druge strane, Stray se nikad ne čini previše lakim bar po meni, budući da su zagonetke i istraživanje dovoljno izazovni. Maca kao čupavi, flufasti i mekani protagonist ovoj igri daje prednost. Neobična je, intuitivna, stručnog tempa i jedna od najugodnijih igara 2022.

  • hari mata hari

    19.12.2022 - 22:03

    ELDEN RING – sta reci za ovu igru, igra koja je nadmasila hype koju je imala, igra koja je dala gamerima ono sto su dugo cekali a to je odlicna igra koja opravdava cijenu i vratila vjeru u AAA igre. Atmosfera i open world kakav sam ja licno dugo cekao nakon red dead redemption 2 exploring u koji mozes zalutat mnoge sate igrajuci. Na soundtrack ne treba trosit rijeci samo menu theme mozes slusat dugo vremena dok ne krenes igrat samu igru. GOTY pored God of War Ragnarok s razlogom.
    Sretno svima
    LP

  • hansg98

    19.12.2022 - 22:04

    God Of War: Ragnarok
    Za jednog studenta koji gleda da svaku marku uštedi, odlučih malo potrošiti na nešto što bi me mogli zabaviti u vrijeme kad je pauza pred ispite (realno nikad nije pauza, ali napravimo sebi odmor od knjige uz igre, a ne u druženju i odlazak u prirodu jer ko to još radi?!). Morao sam produžiti ovu pauzu jer igra te uvuče u vrtlog da te zanima šta će biti dalje. Po mom mišljenju, jer jako volim grčku i nordijsku mitologiju, najbolji story godine koji završava započetu avanturu prvog dijela igre, naravno pored nevjerovatnog combat sistema i grafike.

  • Stelezz

    19.12.2022 - 22:05

    God of War Ragnarok: Pre svega najbolja igra godine je po meni ne samo zbog imena i toga sto je megapopularna vec zato sto ekipa santamoinca i playstation studia radi remek delo i maximalno izlazi u susret igracima da opravda taj novac ulozen u igru, prevod koji jako pomaze nama balkancima koji nismo najbolji sa engleskim jezikom i mi da uzivamo i propratimo pricu kako je osmisljena i izvedena da nam docara pun pogodak te atmosfere, zahvalan sam svima koji su ucestvovali u izradi igre i tome sto su mi ulepsali kraj ove godine jel zaista sam uzivao u igri i ostavce mi pamtljiva i u lepom secanju!

  • MisoPodrumas

    19.12.2022 - 22:06

    Fifa 23
    Moj brat je izigrao sve fife i volio bi imati fifu 23 volio bi ga iznenaditi sa novom fifom 23 jer je grafika pre brutalna i mehanizam igre bas je sve brutalno volio bi je osvojiti da ga iznenadim vec danima govori kako je brutalna i volio bi je imati na xboxu je oko 70€ ja mislim ali nema veze sretno svima 🙂

  • SrdjanMamba

    19.12.2022 - 22:07

    God of War Ragnarok…posle predhodnog dela i tada izabranu za igru godine,yglavnom nastavak bude losiji,ovde to nije slucaj…igra je po meni ravna toj igri…kao fan GOW,mogu da kazem da je ova igra vrh…jedina mala zamerka je duzina…nesto sto je extra zelis da se nikada ne zavrsi…tako da ova igra zasluzije nagradu kao najbolju igru godine

  • grogtom

    19.12.2022 - 22:08

    God Of War: Ragnarok. Bolja od prethodne koja je bila best na ps4 a sad rula na steamu.

  • sickzee

    19.12.2022 - 22:11

    Elden Ring.
    Iako je po meni ovo najgora “soulslike” igra od From Software-a, ostale igre ove godine su bile toliko jadne bez išta novog osim “high end” grafike da uopće nema smisla da im se daje neki glas. Ovo je po meni bila najgora godina za igre u proteklih 20 godina i jedino što se veselim je da ne može biti ništa goreg od 2022.

  • To_mo

    19.12.2022 - 22:12

    Stray – igra mi se najviše iskreno sviđa zbog neke vrste inovativnosti u gaming svijetu, jer nema puno kvalitetnih video igara u kojima upravljate životinjom a pogotovo mačkom kao glavnim protagonistom. Grafika igre je u trenutcima stvarno predivna, a i sam stil kojim su se developeri koristili da dočaraju podneblje mi je isto tako upečatljiv. Sama fizika i kretanje sa glavnim likom je pomalo čudna i neobična, ali sitni detalji oko kojih su se tvorci potrudili stvarno zaslužuju pohvale. Žao mi je što igra nije više open world i što ne traje duže. Nadam se da će se u buduće stvarati više ovakvih grafički zapanjujućih igara sa ovakvom ili sličnom tematikom i glavnim characterom životinje.

  • Ivanbacina7

    19.12.2022 - 22:14

    TMNT: Shredder’s revenge 💪

  • Nd1m

    19.12.2022 - 22:16

    CoD MW2
    Priča: odlična. Način iskazivanja priče, promjena lokacije gdje se igrica odvija je fascinantno za promjenu.
    Gameplay je isto se prebacio na više “realistično”, posebno ADS koji se najviše ističe.
    Također, vraćanje Ghosta u serijal je uvijek dobra stvar!

  • Domagoj827

    19.12.2022 - 22:20

    God of War: Ragnarok
    Od svih igara ove godine God of War mi je ponovno probudio želju za akcijom, mjesec dana prije samog obavljivanja datuma izlaska nove igre sam odigrak stari GOW (naravno dok sam imak koronu i sjedio tjedan dana u sobi 🙂 ) koji mi je dugo stajao u ladici nakon što sam odigrao GOW iz 2018 odjednom sam postao veliki fan cijele te priče, žao mi je samo što ekipa iz HCL-a nije snimila cijelu igru, ali sam je odgledao kod ostalih youtjuber. Igrica je odličan nastavak prijašnih GOW igara koje postaju sve bolje i grafički i animaciski, scenarijski, dizajnerski itd. Naravno veliko finale dugo očekivani ragnarok koji na veliko iznanađenje tatica i međo uspiju sriječiti. Nadam se da nije ovo kraj i da cu moci ponovno cut za par godina kako Kratos govori BOY!!!!!!! Veliki pozdrav ekipi s HCL-a 🙂

  • symbi0n

    19.12.2022 - 22:21

    Moj prvi odgovor bi bio GoW Ragnarrok, ali nisam ga još igrao. Čekaju se praznici. Od dosadašnjih igara od ove godine reći ću Mount and Blade Bannerlord za PS4. Znam da je early verzija iz 2020., ali puna verzija i ona za konzole je tek od ove godine. Jednostavno je sve i još više u odnosu na Warband. Toliko opcija i različitih načina za odigrati da mogu u 1 tjednu tri puta zaigra od početka, a da ne bude dosadno. Pljačkati, pomagati, osvajati, ubijati do besvijesti, nudi sve što jedan ljubitelj krvi i čistog role-playa može poželjeti.

  • Wayne Kerr

    19.12.2022 - 22:21

    Elden Ring. Miyazaki

  • GuybrushThreepwood

    19.12.2022 - 22:25

    Return To Monkey Island
    Ovo je za old school gamere igra koja vraća uspomene i donosi neke nove. Ima odličnu priču i štih prijašnjih nastavaka. Glazba, ugođaj, lokacije, zagonetke..novi nastavak Monkey Island malo je remek djelo Ron Gilberta i Michael Landa. Igra je ekskluziva za PC zato dobro naoštrite svoje miševe za ovu point and click avanturu i uživajte.

  • Dlukseti

    19.12.2022 - 22:27

    God of War: Ragnarok
    Priča i grafika su odlične. Uživao sam u odnosu Kratosa i Atreusa. Najviše mi se je svidjela interpretacija bogova iz mitologije, izvrsno su ih uklopili u igru. Ima emocijalnih trenutaka i puno side questova. Jedva čekam vidjeti gdje će Kratos završiti u sljedećoj igri.

  • kazolzr

    19.12.2022 - 22:29

    Gran Turismo 7
    Volim racing žanr, a GT igram od prvog nastavka. Sp je zanimljiv za razliku od sporta gdje ja bio na margini, a mp je odličan kao i u Sportu! Grafika je došla do razine kad je bolje nepotrebno te je i na ps4 igra grafički “lijepa” (moje mišljenje, slažem se s komentarima da može bolje i da ima ljepših igara, ali meni dovoljno, igrao na ps4 Pro)

  • Smike

    19.12.2022 - 22:30

    God of War Ragnarok. Nastavak epske avanture koja je uspjela da me zadrzi do kraja i ako sam na jednoj strani imao za protivnike Thora i Odiona,a sa druge strane ženu i dvoje djece,koji su zeljeli mene i Kratosa da udalje od krajnjeg cilja. Kako ja Kratos cvrsto drzao sjekiru,ja sam gamped drzao jace i odlucnije pod naletima želje 😭djece da gledaju Youtube i zene da gleda Turske serije.🙂🙂🙂. Na kraju kad sam zavrsio igru zovnuo sam sina..Boy dont be sorry be better 😆😆

  • Mimaaa

    19.12.2022 - 22:32

    God of War Ragnarök
    Odlicna prica i grafika,kao i pojavlivanje odredjenih bogova iz mitologije sto je ostavilo najveci utisak

  • ivi

    19.12.2022 - 22:33

    God of war ragnarok
    Nominiram igru iz puno razloga, ali najbitniji razlozi i oni najuočljiviji plus ove igre je priča i brutalan combat. Priča vas stvarno veže uz ekran i ne dopušta vam da se odvojite od njega. Druga značajka igre je character development što se najbolje vidi na Kratosovu liku. Od hladnoga osvetoljubivog ubojice bogova do brižnoga i osjećajnoga oca, kao i Atreus koji je na putu odrastanja otkrio mnoge tajne i pronašao odgovore na različita pitanja. Nadalje, mislim da je combat u igri izvrstan i stvarno pruža to zadovoljstvo prebijanja protivnika raznim oružjem i štitovima, a izgradnja svjetova je nenadmašiv. Devet svjetova u jednoj igri, iako je većina reciklirana iz prethodne igre uz neke promjene, je odličan, a igraču pruža tu znatiželju i volju za istraživanjem raznih prostora. Što se tiče boss fight ova poprlično su dobri, ali posebno bih htio izdvojiti Thor boss fight koji je odličan. Imam osjećaj da su se developeri za taj boss fight iznimno potrudili je razgovor Kratosa u Thora je zanimljiv a scene borbe su brutalne, ali posebna scena mi je sudar Leviathan axa i Mjolnira i nastanak zaleđeno groma. Kraj igre perfektno otvara vrata nastavku Kratosova i Atreusocog života i novih tajni i neodgovornih pitanja kao i novih mitologija za pokoriti. Igra me stvarno oduševila u svakom segmentu gaminga i priče.

  • Pajo Paksu

    19.12.2022 - 22:34

    Stray.

    To sam jedino izigrao pa zato nominacija. I zabavna je igra što je je.

  • Fumer

    19.12.2022 - 22:34

    Elden Ring jer nisam igrao bolju igru koja je izašla ove godine.

  • veki1994

    19.12.2022 - 22:37

    Stray – Jedna zaista originalno kreativna igra i dokaz da još postoji kreativnosti i novih ideja u gamingu. Cijeli taj svijet, svi neobični likovi, izgled grada, premisa priče, atmosfera igre, sve je to tako ludo genijalno zamišljeno i odrađeno da zaslužuje svaki mogući respect.
    Ruku na srce, postoje veće i generalno bolje igre ali Stray po meni zaslužuje nagradu jer je izašao iz nekih ustaljenih okvira, probao donijeti nešto novo i originalno i u tome apsolutno uspio.

  • Cvax

    19.12.2022 - 22:38

    Elden Ring
    Fantasticna igra i neverovatno odradjen svet za istrazivanje. Gameplay, grafika, soundtrack pa cak i citav lore igre je super zanimljiv. Nakon fantasticnih prethodnih igara FromSoftware je ovom igrom podigao lestvicu jos vise.
    Igra definitivno nije za svakoga zbog svoje tezine, ali joj treba dati sansu da vas uvuce u njen fantasticni svet i zelecete da istrazite svaki deo mape.
    Ova nagrada ce verovatno biti trka samo dva konja, ali u poredjenju sa svim ostalim igrama koje su izasle ove godine za mene je Elden Ring lagani GOTY pobednik.

  • obrovac33

    19.12.2022 - 22:43

    Elden Ring jer ga nisam nikad igrao i nemam pojma koja je to igra ali sam tu da komentiram jer mi je dosadno u životu

  • Pussybomber

    19.12.2022 - 22:55

    Elden Ring iznanađenje godine.

  • Predrag98

    19.12.2022 - 23:02

    Elden Ring: Već vidim da ga je većina napisala, ali jeste iznenađenje. Svet u kom se izgubiš, težina na koju se nikad ne navikneš, samo se pomiriš sa sudbinom da ćeš da umireš do besvesti. Igru sam prešao, na žalost “legalnu verziju”, pa sam dosta često imao dropove koje sam sad čuo da su sredili patch-ovima. Igra mi se opet, ovaj put stvarno legalno, tako da HCL, pomagajte, ne daje mi se 60e za igru🤫.

  • Tomiiiicaa

    19.12.2022 - 23:08

    God Of War: Ragnarok

  • Mpera47

    19.12.2022 - 23:09

    Stray,
    Pored svih AAA naslova, ove godine me Stray odusevio, prica mi se jako dopala, grafika takodjer jako dobra, likovi su mi se najvise svidjeli, sve u svemu mozda meni najdraza igra ove godine. Lijep pozdrav!

  • nopro454646

    19.12.2022 - 23:17

    Star wars the skywalker saga zato što je po mom mišljenju jedna od najboljih lego igrica koju sam ikada video ima sve zanimljive I raznolike animacije,komične scene,zanimljive misije,ogroman otvoreni svet za koji bih mogao da potrošim sate igre I nikada brzo nećeš sve istražiti,veliki broj likova I vozila,zanimljivi enterijeri su veoma detaljni u raznim prostorijama.ovaj star wars je bukvalno sklop svih pre njega kao da su uzimali najbolje stvari iz starih igrica I stavljali u novu kao na primer da ima više delova filmova što su uzeli iz complete sage,veliki otvoreni svet koji su uzeli iz force awakensa I otvoreni svemir za istraživanje I letenje po njemu iz clone warsa.

  • Vjetrenjaca123

    19.12.2022 - 23:17

    God of war Ragnarok
    Dobrae igra.

  • karlo_dzajic

    19.12.2022 - 23:18

    God of War: Ragnarok
    Nema se tu sta puno reci igra je jednostavno “REMEK DJELO“

  • PrydaCro

    19.12.2022 - 23:22

    Gow i elden su vrhunske igre al za mene definitivno elden ring.

  • BojanT

    19.12.2022 - 23:33

    God of War: Ragnarok

    Sam sistem borbe, igrivost, priča, dužina. Igra je jednostavno igriva, nadovezuje se na priču iz prethodnog dijela. Produbljuje priču između oca i sina. Pokazuje sve ono što igra treba da bude.
    Igrao sam i ostale igre, ali Kratos i Boy jednostavno prirastu srcu. Neću spominjati Bear McCreary i Hozier sa prejakom Blood Upon the Snow.
    Sve u svemu po meni igra godine. GoW Ragnarok je uspio u svemu, igrivost, priča, muzika za mene dovoljno 😉

  • markan3333

    19.12.2022 - 23:34

    Elden Ring
    Dark Souls formula u otvorenom svijetu. Odlična atmosfera. Dizajn levela. Preporučio bih je igračima koji nisu igrali souls igre. Igra nudi slobodu kretanja, možeš krenuti u bilo kojem smjeru. Ako su neki neprijatelji ili bossovi preteški, okreni se i dalje istražuj. Igrači nisu prisiljeni slijediti određeni put. Izgubiš se u istraživanju ogromnog svijeta. Opcionalne tamnice, more oružja i magije. Remek-djelo za ljubitelje otvorenog svijeta. Zasluženo igra godine.

  • dodoslav

    19.12.2022 - 23:46

    Elden ring, makar ga nisam igrao, koliko je community ocaran njime i koliko ljudi uzivaju u toj igri mislim da starno zasluzuje biti GOTY . sretno svima i uzivajte u blagdanima

  • igor2706

    19.12.2022 - 23:49

    Stray
    Za mene Stray. Bila mi je jako zabavna,svijet je takodjer jako poseban kao i prica jedne macke. Uzivao sam od pocetka do kraja iako je igra dosta kratka bila. Igra me je takodjer i stalno iznenadjivala atmosferom koju mi je pruzala. Glazbena podloga isto po mome ukusu. Stvarno nesto posebno je bilo prozivljavat sto i mackica a takodjer volim i nacke pa mi je zato sve u svemu sijelo lijepo to. Inace sam gamer vec dugih 25 godina i mislim da cu ovu igru pamtiti jos jako dugo i nakon nekoliko godina. Pozdrav Igoru,Zokiu,Filipu i Hrvoju iz Splita.

  • Mlinka2208

    19.12.2022 - 23:49

    God of war ragnarok.
    Kao mali odrastao sam igrajuci God of war jedna od mojih najdrazih igara svih vremena. Na staroj ps2 svaki dan poslje skole masakrirao bi bogove i druga mitoloska bica sa kratosovim ostrcama kaosa. Nakon toliko godina Kratos je dobio sina a uz njega poboljsanje animacija i pogotovo poboljsanje grafike.Njegova prica se nastavlja u novoj igri koja je pokazala puno novih zagonetki,bitki i po meni najvaznije povezivanje price s starijim igrama (dok je jos bio frajer)…

  • O2LJOTKA

    19.12.2022 - 23:49

    God of War Ragnarok. Nedavno sam ga zavrsio i mogu reci da je dosta nadogradjen od proslog gow. Prica je dugacka sto je veliki plus i ima dosta gameplay-a nakon zavrsetka main story. Realno cepas se sa odinom i torom sta ces vise. Super je sto su dodali Faye kao dodatak na pricu. Odlicna je mehanika borbe sa novim oruzijem kopljem. Vidi se da je ulozen dosta turda i da je lepo odradjen kao nastavak gow2018. Grafika je fantsticna, boss i mini boss fighteva je dosta, i odlicna dodatak je sto mozes iskusiti atreasovu pricu igrajuci samo snjim. Voleo bih da sledeci god of war bude preaquel ove dve iz nordiske mitologije, tipa Kratosov adventure sa Faye… Ili da naprave neku novu iz Grcke mitologije sa novijom grafikom i svime sto ide uz to.

  • departed1983

    20.12.2022 - 00:03

    Elden Ring, Zato sto ima sve ono sto sam volio u prethodnim souls igrama, zato sto mi je trebalo 180 sati da predjem igru, igra me nigdje nije vodila za ruku, nije mi igra odredjivala i tjerala gdje da idem, kada da idem, kako da idem, zato sto su mi u toj igri dali najljepsi otvoreni svijet koji sam vidio od kako igram igre, zato sto se redujem elden ring ekspanziji vise nego bilo kojoj najavljenoj igri, zato sto sam siguran da cu slijedeci put kada budem prelazio igru sigurno naci nesto sto nisam nasao prvi put a trudio sam se biti maksimalno temeljit i istraziti svaki kutak mape, zato sto igra ima svijet i lore kojeg cu jos dugo istrazivati… dovoljno, vec zvucim kao fanboj 😀

  • LucyQ

    20.12.2022 - 00:03

    Stray, zato jer meow, meow, meow, meow, meow i meow. A i mojoj mački se dopala. Meow!

  • Slimpajdo

    20.12.2022 - 00:12

    Horizon Forbidden West
    Aloy, jednostavno predobro. Prica i grafika je toliko dobra da se zapitas kad ce neki film ili serija na tu temu.

  • casey

    20.12.2022 - 00:24

    A Plague Tale: Requiem – igra je nastavila raditi ono sto je radio prvi dio, a to je biti vrhunska, linearna, SP akciona avantura. Nesto sto sam dugo cekao, manje-vise danas je bazirano sve na open worldu. Tip igre zbog koje se ide na bolovanje, lazes zeni, ne kupis djecu iz vrtica itd. Nakon RDR2, definitivno nesto sto me kupilo.

  • game0wer

    20.12.2022 - 00:25

    God of War Ragnarok. Iskreno nisam igrao niti jednu ali sve ostale mi se cine kao nesto sto smo vec milijardu puta vidjeli. Ovaj novi pristup GoW-u mi je jos nekako svjez i igra izgleda mrak. Borbe se cine zanimljive i epske makar si nisam htio puno spoilat ako ikad nabavim ps5 pa da to odigram kako spada. Također igra ja izasla u odlicno vrijeme bas kad nam treba nesto za zimski ugođaj. Uglavnom da ne duljim GoW Ragnarok mi se cini kao najbolji izbor, od ponuđenog, za igru godine.

  • kaxy98

    20.12.2022 - 00:31

    Stray – nominiram ju zato što je pravi mali dijamant u ovoj tmurnoj godini te zato što je to prva igra koju sam prešao zajedno sa svojom ljepšom polovicom i tako ju približio gaming-u.

  • MatejRaz14

    20.12.2022 - 00:33

    Elden ring- Svijet je jednostavno fantastičan, golem i možete ići kamo god je moguće. Unatoč ogromnoj veličini zemalja između, nikad vam neće biti dosadno, uvijek ima nešto za raditi, neki novi neprijatelji, neke nove tajne. Nije tako teška kao prethodne soul igre, jer vam daje priliku da lutate svijetom povećavajući level. Krajolik, atmosfera, priča i povijest zemalja između jako su privlačni. I osobno mislim da ova igrica ima najbolje boss-ove koje sam dosad vidio i protiv kojih sam igrao. Mislim da zaslužuje zlatnog dabra.

  • Monster Tamer

    20.12.2022 - 00:34

    Ultra Kaiju Monster Rancher

    Crossover igra između Monster Rancher serijala i manje poznatog Ultramana. Prije svega nominiran ju zbog toga što sam od malena veliki fan Monster Trainer igara a ova igra mi dopušta da pomoću digitalne CD baze podataka generiram svoje vlastito čudovište iz Ultraman serije te skupa treniramo i pobjeđujemo one najsnažnije po raznim kalendarski podijeljenim turnirima. Monster Rancher tip igara nisu samo igre nego pravi vremeplov koji bi mene a vjerujem i sve ostale vratile u dobra stara vremena kada smo imali Tamagoči iliti digitalnog kućnog ljubimca.

  • Xknight

    20.12.2022 - 00:47

    Da budem iskren, samo sam zavrsio Ragnarol, od ovih “vecih” igara, tako da moj glas ne moze biti kompetentan, niti objektivan. Ali, svidila mi se igra, iako je losija od prethodne. Tako da moj glas ide God of waru 😀

  • striborino

    20.12.2022 - 00:50

    Stray (Press O to meow)- Stray je nezaboravan iz mnogo razloga, ali meni je najdraži taj obožavajući tretman ponašanja mačaka. Možete povući triggere na DualSenseu i ogrebati po tepihu, vratima, pa čak i električnim žicama, baš kao što bi to učinila mačka. Ili se možete prišuljati robotima da im pružite malo ljubavi, a mačje predenje to učini još dražesnijim. Ali daleko, moja najdraža karakteristika mačke je da mogu mijaukati na naredbu. Zvuči tako glupo, ali imati namjensku tipku za mijaukanje donijelo mi je toliko radosti. Svako područje koje istražujete čini se živim, kao da ima bogatu povijest, od gusto zbijenih gradskih ulica do puste podzemne željezničke stanice. Dok istražujete Strayeve misterije, zvučni zapis vas mami naprijed, podsvjesno vas motivirajući da samo idete dalje. To je samo jedna od mnogih stvari koje doprinose imerziji, zbog čega se Straya teško odreći. Za kraj, to je neobična, vrlo intuitivna te jedna od najugodnijih igara 2022.

  • 12messi

    20.12.2022 - 01:06

    STRAY

    Po meni je daleko najbolja igra ove godine bila Stray
    i to zato što je više nego okay!
    Nakon napornog radnog dana volim kad me igra opusti,
    ne volim kad se u njoj nepotrebno zagusti.
    Zna se već da mace dobro na zdravlje djeluju
    iako nekad u reakcijama pretjeruju.
    Kod kuće imam baš jednog mačka koji je i sam stray nekad bio,
    sve dok se nije preko noći u mom podrumu skrio.
    Ova igra mi je napokon dala mogućnost da jednom u životu i ja budem mačka
    i da oproštena mi bude baš svaka spačka.
    Također sam napokon mogla u igri umrijeti bez stresa
    jer mački treba čak devet puta da se digne u nebesa.
    Igra ima malo postapokaliptični prizvuk, ali sve ostalo je slatko,
    mala zamjerka je da ipak traje prekratko.
    Osim toga bih voljela da se u njoj mogu poput prave mačke popeti baš svuda,
    ali Stray je zaista za mene bila jedna avantura luda.
    Zbog jednog trofeja sam se i naspavala čak,
    platinirala sam je u jednom danu jer je igra baš mrak!
    Zaista kod mene dileme nema, 9/10 joj dajem,
    da sam je prednaručila uopće se ne kajem.

  • Danmaru

    20.12.2022 - 01:09

    Glasao za God of War,jer mi je vrlo bliska srcu jer me podseca na detinjstvo i na dobra stara vremena kada je Kratos bio pomahintali manijak koji je ubijao bez i malo saosecanja,specijalno mesto u srcu.Takodje ima amazing sound design i neverovatno dobre voice acting likove.definitivno je broj #1 za mene.MASTERPIECE

  • moordrak

    20.12.2022 - 01:15

    Nominiram Stray.
    Godinu gospodnju 2022. ću, što se gejmanja tiče, pamtiti po vrlo siromašnoj satnici igranja. Da, izašle su velike igre poput Elden ringa, Horizon Forbidden Westa i GOW Ragnaroka no ništa od nevedenog me nije dodirnulo kako je to uspjela jedna obična, skromna, neugledna rošava maca. Bez upozorenja, dogodila se eksplozija emocija. Simfonija osjećaja umotanih u zagonetku obavijenu tajnom. Bez krvi, komadanja dijelova tijela, mljevenog mesa, čaranja, baranja i fantazije u beskrajnoj kakofoniji digitalnih svjetova, Stray je za mene odsvirao onu pravu, visku notu. Notu od koje ne pucaju bubnjići nego srce. Iako moja simpatična mjaukalica kraj svih čudesa iz bogate produkcije razvikanih kuća nema nikakve šanse osvojiti titulu igre godine, ta sitna, krznena životinjica će mi, poput melodije koju nesvjesno fućkamo dok nešto radimo, još dugo, dugo ostati u lijepom sjećanju.

  • Fli 0100

    20.12.2022 - 01:33

    God of War Ragnarok – epski nastavak serijala. Prica se odlicno nastavlja na prethodnik i jako je duboka. Akcija i dalje na nivou i vidi se da Kratos i dalje ima to nesto sto se tice borbe

  • OZZkr4m

    20.12.2022 - 01:56

    Horizon: Forbidden West. Prekrasna grafika, velika raznovrsnost okoliša, jedni od najbolje odrađenih efekata vode i vatre u novim igrama, raznovrsnost stilova borbe i funkcionalnost i adaptivnost svih oružja, odličan prilagodnjivi neprijateljski A.I., zanimljiv main storyline i preteć side missiona, razrađenost motivacija glavnih i sporednih likova. Kombinacija svega ovoga omogućuje sate igranja i zaokruženu, odličnu igricu koju bi preporučio svima.

  • Skone99

    20.12.2022 - 02:12

    Nominiram Need for speed Heat iz razloga što je riskirala i preokrenula franšizu u drugome smjeru za neke druge generacije.Jako su to dobro uradili a i samo okruzenje i grafika kao sto smo i ocekivali predobro izgleda.Iako sam veliki fan old school need for speed igara ova mi je jako dobro sjela i pozitivno me iznenadila.Sve u svemu o ukusu se ne raspravlja i uvjek ce biti neko ko se ne slaze sa time ali meni je fora.

  • Kingschaffer79

    20.12.2022 - 05:59

    Call of Duty MW2.
    Prakticki digli COD na visi nivo.

  • iv69an

    20.12.2022 - 06:16

    God of sat Ragnarok. Igrica je savršena baš kao i prethodnik mu. Dabogda ih izašlo nastavaka k’o finale fantasya. 😀

  • griffglavan

    20.12.2022 - 07:15

    Callisto Protocol uz sve svoje nedostatke i mane,pricu koja je predvidiva i plitka sama prezentacija igre i povezivanje s likom popracen s jezom koje ti donosi svaki korak mi je ispunio ove kisne dane!

  • pleto

    20.12.2022 - 07:24

    Elden Ring! Volim igre koje sadrže Ring u nazivu. Sve osim grafike je vrhunsko u igri.

  • Dario93

    20.12.2022 - 07:42

    CoD MW2,jednostavno igrica je goated kao i svi ostali modern warferi,price je pre jaka kao i sam gameplay

  • Josip Slogar

    20.12.2022 - 08:00

    Call of Duty: Modern Warfare II- igrica je prelijepa i uvijek sam imao želju, ali ne i toliku mogučnost igrat, Call of Duty, sve u svemu igrica je napravljena u tome stilu Timske igre i misija, gdje mogu sa svojim bližnjima i prijateljima igrat tu igru te ostavriti tako lijep društven kontakt na nekoliko kilometara. Do sada sam igrao svega 2 Call of duty-ja no nikad nisam uspio niti imao moguost igrati ovako dobru pucačinu, nadam se da će mi se ovaj put ta želja ispuniti. Igrica kao igrica mi se sviđa posebno zbog te predivne grafike koja ima puno sitnih i predivnih detalja, koja se sastoji od lijepih mehanika koje dodatno uljepšavaju igru i tako je čine jedinstvenom. Sami Infinity Ward koji je napravio igru i Activision koji ju je izdao su stvarno napravili savršen posao koji je vrijedio, ovako lijepa, dobra, čak i dosta tražena igra je predivan primjer ljudske moći za stvoriti nešto tako lijepo, nešto što možeš igrat sa društvom. Nadam se pobjedi te osvajanju tr igre tr naravnu sreću drugim natjecateljima. Najbolji HCL💪🏻♥️

  • Dick Johnson

    20.12.2022 - 08:27

    Tribal Hunter Definitivno najbolja igra 2022 godine u furry inflation žanru. Uz to neprevaziđeni dosezi u storytellingu, a grafički najljpša igra 90ih. Prikladno za najmlađe.

  • MarkoVR

    20.12.2022 - 09:00

    Call of Duty:Modern Warfare 2. Jedna od najboljih igara serijala Call od Duty (po mom mišljenju). Ima baš dobru priču, likovi su odlični i igra je baš zabavna. Svima bih preporučio da nabave igru.

  • Ivan0509

    20.12.2022 - 09:29

    Cod MW2:Zabavan gameplay,izvrsna grafika..bas su me iznenadili kako ljepo izgleda na PC-u u 4 k na tv-u..Razgovori izmedu Soapa i Ghosta su pree dobro napravljeni…Zanimljivo je sto se prica nadovezuje i sto budemo vidjeli valjda tako bude Makarov u sljedecem nastavku ..sve u svemu dobro ispeglana,dobre kvalitete i odlicnog gameplaya …za neko cudo iznenadili su me sa svime naspram COD Black Ops Cold War koji mi nije sjeo nikako…ali sta da kazem ovo je Modern Warfare svi dobri nastavci od MW(2007) pa do danas su top.👌👌👌

  • Darac83

    20.12.2022 - 09:33

    Elden Ring, Najfenomenalnija stvar sastavljena od jedinica i nula ikad. Igrajući ovo čovjek doživi vantjelesno, gotovo kozmičko iskustvo. Neki opisuju to stanje i kao nirvanu. Možda i ja osjetim kad ga odigram, a možda i nominiram GoW Ragnarok kad ga odigram. Puno možda, ali istina je je jedna – Elden Ring. 🤔

  • voodooguyy

    20.12.2022 - 09:39

    Nominiram Knights of Honor 2 Sovereign

    Čekao sam na nastavak još od 2008 kada sam prvi put probao original. Smatram da igra nije nešto blizu modernog stila ‘Grand strategy game’ kao što su total war ili paradox naslovi, ali da i dalje ima neki svoj đir. Igra mi je ispunila dovoljno očekivanja da mogu reći kako mi je ove godine čak bila i najbolja. Za razliku od Victoria 3 koja mi se nekako zamjerila sa tolikom publikacijom i najavom, Knights of Honor 2 je ostao po tome pitanju skroman. Volio bih da Knights of honor dobije nagradu, ako ništa barem indie nagradu.

  • lovre95v

    20.12.2022 - 09:55

    Elden ring.
    Siječam se kad je prvi put bila najavljena igra , ja sam svaki tjedan po par puta ulalzio na stranicu i iščekivao novosti. Hype je bio ogroman a da niko nije ni znao kako će igra izgledati. Oduševila me u svim mogućim aspektima osim naravno optimizacije za xbox one, ali toliko me začarala svojim svijetom da sam vrlo brzo prešao preko tih problema i jedva čekam godišnji da se opet vratim u taj čaroban svijet.

  • Kristo

    20.12.2022 - 09:59

    Stray. Nominiram je posebno zbog toga što je igra posebna za sebe. Opustajuca je, i uzivao sam u svakom trenutku igranja. Igra je mogla biti i duža, ali ipak je ovo indie igra pa se necu tu zadrzavat. Art style je fenomenalan. Prikaz tog grada i života robota koji su odvojeni od svega je bio dosta dobar. Grafika je bila solidna i igra je ugodna za igranje. Ova igra je dokaz da sa malim svijetom u igri se može dosta toga napraviti. Developeri su donijeli sve sto sam ocekivao. Gameplay je gladak i nisam imao problema sa izvođenjem igre. Definitivno treba više ovakvih originalnih igara.

  • BigM

    20.12.2022 - 10:01

    God of War Ragnarok
    Vrhunska igra sa vrhunskom pričom,
    kakvih danas nažalost ima sve manje.

  • Dukie

    20.12.2022 - 10:03

    God of War:Ragnarok
    Razlog? Vrlo jednostavan. Savrsen i tesko ostvariv epski nastavak price iz 2018 koji su odradili vrhunski. Istina, ima malo dosadnjikavih dijelova u igri koji su tu da bi upotpunili pricu, ali su se isto tako iskupili za te dijelove dobrim izazovima. Sami razvoj odnosa Kratosa i Atreusa je po meni lijepo odradjen. Jako lijepo graficki uredjena igra sa zapanjujucim vizualnim dijelovima. Neki dijelovi u prici su me pomalo iznenadili i nisam ocekivao takav rasplet dogadjaja. Sve u svemu jedna jako dobro uredjena i odradjena igra izdana sa jako malo tehnickih poteskoca spram drugih igara koje su izasle u zadnje vrijeme.
    11/10 od mene i jedva cekam New Game+

  • Monster_Hunter

    20.12.2022 - 10:03

    Elden Ring

  • mili1985

    20.12.2022 - 10:08

    Bez djeve sam, tako barem kažu.
    Nekada samurai, a danas okaljani ronin.
    Lutam zemljom između, dok šišmiši pjevaju i nominiraju Elden Ring za igru godine.
    Prsti su kruti, više ih ni nemam.
    Tražim izgubljenu katanu u rijekama krvi.
    Pepeo pada, dok se drvo života nadvija nad svijetom.
    Nekada u zlatu, danas u plamenu.
    Moja sudbina.
    Oooo Elden Ring.

  • stipo1886mo

    20.12.2022 - 10:11

    GOW Ragnarok

  • kuky90

    20.12.2022 - 10:17

    God of War: Ragnarok – Što reći, koju posluku porati? Možda bi najbolje opisao igru sa “Boiiiiii!”. Igra jednostavno dere u svim aspektima. Svijet i atmosfera koja se rijetko viđa, grafički dizajn na razini Bogova rata, a priča i naracija koja ostavlja dojam nekog filma, dok je sam gameplay lagan, a opet izazovan. Rijetko viđena kombinacija. Jedva čekam da izgađe i na steam.

  • Loser5

    20.12.2022 - 10:24

    STRAY. Igra godine iz razloga jer je bila day one za pretplatnike PS Plus Extra i Premiuma.

  • John_Constantine

    20.12.2022 - 10:35

    Evil west – je da kopira ragnarok u razbijanju škrinje, egzekucije i oko kamere, ali uživao sam u igri. Obožavam vampire, pa sam prešao preko solidne priče, slabog napucavanja i lošeg puzzlea. Hrpa protivnika, akcija, rpg elementi i zabavna igrivnost.

  • Capaev

    20.12.2022 - 10:39

    Elden Ring
    Trifumfalni naslednik Souls sage.

  • Misioc

    20.12.2022 - 10:43

    God of war:Ragnarok

  • Misioc

    20.12.2022 - 10:46

    God of war ragnarok-zato sto je dobar

  • cikozagor

    20.12.2022 - 10:56

    Sonic Frontiers. Ne zato što sam najveći obožavatelj ovog plavog ježa, nego zato što smo nakon toliko godina dobili konačno donekle dobru Sonic igru. Skill Tree je zabavan i puno bolji od onog u Sonic Chroniclesu, a prvi dio igre je nevjerojatno zabavan. Tek se na Rhea Islandu nešto malo kvari kvaliteta, ali to nije bitno, bitno je da igra, po meni, ima odličnu grafiku, gameplay i priču te da je zabavna.

  • Mor'T'Unic

    20.12.2022 - 11:04

    God of war Ragnarok
    Jednostavno, igra je remek djelo. Igra iz 2018. je bila vrhunska, međutim, ova ju je uspjela nadmašiti, a rijetko kad nastavak bude dobar. Priča, gameplay, likovi, borba, grafika, sve za 5.

  • Ivicakocur

    20.12.2022 - 11:14

    God od War:Ragnarok,jednostavno najbolje geming iskustvo,tesko je opisati šta je u ovoj igri najbolje jer jednostavno sve izgleda fantastično.tokom igranja ove igre sam stekao dojam kao da sam dio nekog filma koji ne bi nikad trebao završiti jer je toliko kvalitetno sve napravljeno .svaka čast Santa Domenica na odrađenom poslu

  • Juventino

    20.12.2022 - 11:20

    NFS Unbound: Zašto, odgovor je vrlo jednostavan; Gucci jakna i anime krila brr brrr

  • Croatomic

    20.12.2022 - 11:25

    God of War:Ragnarok. Igra je toliko dobra i toliko me uvukla u svoj svijet da me žena skoro ostavila.

  • KPsrna

    20.12.2022 - 11:37

    GOD OF WAR RAGNAROK – u novije vrijeme mnoge igre su “nahajpane” pa se stvorila opreznost kod pre ordera novih igara, al ovo remek djelo nikad ne razočara. Kako se Cory B. vratio, tako se i GOW vratio na vrh ljestvice PS ekskluziva. Nordijski nastavak dao je sve čemu sam se nadao nakon jedinice, jos bolji fightovi (pogotovo s boss-evima), bolji skill sustav i upgrade oruzja i opreme, predivan svijet u kojem me ovaj put najvise odusevio Svartalfheim, legendarni Mimir sa svojim forama al ono najbitnije, priča ima “glavu i rep” i uzitak je prolazit igru. Sve pohvale, jedna od onih igara koju kad kupis, vec u par dana prođes al ne jer je mala nego jer uđes u njezin svijet iz kojeg ne zelis izaci a vrijeme ni ne osjetis kako prolazi. Takve igre “bez greške” su ko i današnje dobre žene, prava rijetkost i zato kad ju imaš/igraš treba ju znat cijenit.

  • kujaxx

    20.12.2022 - 11:37

    Glasam za God Of War Ragnarok
    Ova igra usavršila svaki dio jednog projekta.
    Od samog scenarija, priče, vizualne prezentacije i na kraju audio odnosno sinkronizacija ambijenta sa zvučnim efektima i remek djelo Christopher Judgea koji već drugi put zaredom odrađuje vrhunski posao.

  • Dragoo

    20.12.2022 - 11:45

    Pokemon Scarlet & Violet (no, I’m not joking)

    Prvi open-world Pokemon title ostavlja nas u konfliktu; igra je s tehničke strane tako loše optimizirana da se ponekad pitaš kako je ovo prošlo kroz QA (od Pokemona koji se stvaraju unutar terraina do glazbe koja ponavlja prvih 10 sekundi tijekom Elite Four borbi), ali je sve ostalo vrlo dobro odrađeno. Novi pokemoni su velikom većinom zanimljivi i lijepo dizajnirani, priča je bila iznenađujuće dobra i emocionalna (Pokemon plot twistovi nikad ne razočaraju), igra izgleda začuđujuće dobro u nekim dijelovima. Glazba je kroz cijeli serijal odlična, pa nije iznenađenje što je i ovdje soundtrack banger.

    Legendarni Pokemoni ove generacije imaju osobnost i s njima se povežemo tijekom priče, što je također dobrodošla promjena. Likovi u igri su zanimljivi, pamtljivih dizajna, tema i osobnosti.

    Ova je igra još jedan korak u pravom smjeru za Pokemon igre i još jedan banger nakon Pokemon Legends Arceus. Nadam se nadolazećim patchevima i veselim se budućim igrama iz serijala. 🙂

  • Chimichangas

    20.12.2022 - 11:45

    Elden Ring – igra je približila souls igre i onima koji ih prije nisu voljeli. Aman taman je kompleksna/teška toliko da ne bude previše. GOW novi nisam igrao ali iskreno čini mi se još malo onoga što smo dobili 2018.godine, ne kažem da je to loše ali Elden je po meni ljestvicu iznad. Elden je tip igre zbog koje zaboraviš koliko je sati i da sutra moraš na posao, nikad ne znaš što te čeka iza idućeg ugla, na vrhu neke planine, u dnu neke jame.. osjećaj neizvjesnosti je fantastičan i zato je to za mene igra godine. Sretan božić svima. 🙂

  • Robi123

    20.12.2022 - 12:19

    Elden Ring – Zašto? Pa kratko i jasno, zato što je prva i jedina igra koja me do te mjere uvukla u svoj skoro Tolkienovski svijet da 3 mjeseca nisam upalio drugu igru. Igra koja te samo ubaci u open world pun mistike i prekrasnih lokacija i da ti potpunu slobodu istraživanja do te mjere da ti pobudi osjećaj radoznalosti kao da si malo dijete. I to je ono što je izdvaja od sve konkurencije. Combat, bossevi, glazba… sve je to na najvišoj razini, ali upravo taj osjećaj avanture koji igra pruža je onaj korak više koji izdvaja najbolje od najboljih. A to je po meni baš ono što Elden Ring predstavlja. Najbolje od najboljih(From Software).

  • Dudica

    20.12.2022 - 13:52

    God Of War: Ragnarök, Igra te u jednom momentum rasplače, a u drugom slušaš Doom; The only thing they fear is YOU I sječeš tijela Asgardijanaca, jedeš zmajeve za večeru, i onda te rasplaču predivne grafike igre. Zato moj glas ide Ragnaröku.

  • Jer7cho

    20.12.2022 - 14:07

    Elden Ring

    Igra je vratila misterij u otvoreni svijet . Stalno sam se pitao što je iza ovog brežuljka , otkud tamo pećina , itd …. U šablonskom dizajnu otvorenog svijeta, ER je iznimka.
    Općenito ima jedan od najboljih level dizajna u igrama takvog tipa . Uza sve to fino je zaokružena igra sa odličnim combatom . Jedina mi je zamjerka reciklirani sadržaj . Ali eto . moj glas ide Elden ringu.

  • PS2MASTE®

    20.12.2022 - 14:34

    God Of War : Ragnarök moj favorit

  • Tomislav88

    20.12.2022 - 14:44

    God of War: Ragnarok – veliki sam ljubitelj akcijskih igara i mitologija, vazna mi je dobra prica koju ova igra ima i izaziva sve emocije koju bi svaki pravi gamer trebo cijeniti. Uostalom tko ne voli lamatat s blades of chaos dok caca vice na sina BOYYY :))

  • Cobalt11

    20.12.2022 - 14:52

    God of War: Ragnarok, jednostavno priča je vrhunska i art work je predivan dođe da baš prošetaš umjesto da trčiš cijelo vrijeme (in game).

  • MikiManiak13

    20.12.2022 - 15:04

    God of War: Ragnarok. Priča, grafika, voice acting i vjerojatno ostavlja najjači dojam na igrača u smislu uživljavanja u ulogu Kratosa. Dostojan nastavak na GOW 2018.

  • ScoobyDooo

    20.12.2022 - 15:07

    ELDEN RING.Igra ima sve,prelijepe lokacije,atmosferu,epic boss fightove,odličan sustav borbe i dosta drugih stvari.Elden Ring čini tešku igru ​​dostupnom i zabavnom za svakoga, bez obzira na stil igre ili razinu vještine.

  • Mico11

    20.12.2022 - 15:15

    God of War Ragnarok – je bio itekako težak i zahtjevan zadatak ali su programeri Santa Monica Studija su uspjeli napraviti igru koja nadmašuje prethodnika u svim aspektima. Veoma ambiciozna priča puna nezaboravnih događaja i vrlo upečatljivi likovi odlično zamišljeni, zanimljiv sistem borbe koji je znatno poboljšan u poređenju sa prošlim dijelom. Pored toga imamo samu prezentaciju koja je liga za sebe. Od grafike koja čak i na prastaroj PS4 konzoli izgleda fantastično do zvučnih efekata koji dodatno dočaravaju svaki trenuntak proveden u igri. Bitno je i spomenuti nenadmašivu glasovnu glumu gdje svaki glumac radi zavidan posao ali gdje bi posebno istakao Christophera Judge-a, Sunny Suljica i Layu DeLeon Hayes koji su meni lično posebno doprinjeli cjelokupnom iskustvu. Za kraj bi spomenuo fantastičnu muziku Bear McReary-a od koje sam se više puta najježio tokom igranja. Za igru nemam nijednu manu vrijednu spomena. Ovo možda nije savršena igra ali je definitivno jedan od vrhova gaminga kakav se ne viđa često.

  • lazar_topal

    20.12.2022 - 15:34

    Raft, baš sam uživao dok sam je igrao da drugom. Baš baš zabavna igrica pogotovo jer ja volim tip igrice kao raft

  • Samson

    20.12.2022 - 15:39

    GOAT simulator 3…
    Znam, nepopularan izbor u godini vrhunskih naslova, ali možda treba dati nekad šansu kozama? I možda se pitamo gdje je bio uopće nastavak s brojem 2? Nije bitno, odmah idemo na broj 3 jer ne želimo prokletstvo Gabe Newella. I nema veze, jer je ova igra toliko originalna i zasluženi nastavak sve u svemu jednoj od smiješnih “simulacija” ikad. Nedostaje joj možda epska bogovska priča ili možda mazohističkog gameplaya od strane Miyazakia, ali sigurno joj ne nedostaje inovativnosti. Na sve to zaboravite kad počnete igrati, gdje je bit zabava popraćena šalama i referencama na druge popularnije naslove. Obavljanje misija tj. glupiranje možete obavljati i u društvu drugih koza, pardon ljudi bilo lokalno ili online (ps. zabavnije je u društvu). Možda jedina zamjerka su bugovi, ali iskreno ovdje su pozitivna strana gdje će vas prije nasmijati nego nervirati.

  • Stjep69

    20.12.2022 - 15:56

    God of War Ragnarok
    Odigrao sam sve djelove ali ovaj zadnji je uvjerljivo najbolji i najkreativniji.Nevjerijatno je to koliko je ova igra grafički naprednija od one iz 2018.Više neprijatelj i raznovrsni su nego u prethodnoj igri Kaja je također bila brutalna.Sve preporuke.Po meni najbolji serijal u svjetu igara.

  • Enrubius

    20.12.2022 - 16:00

    Od odigranih igri, Ghostwire:Tokyo. Možda bi bio drugačiji odabir, da sam odigrao neke novije naslove. Igra je meni osobno pravo osviježenje i prava poslastica za oči. Likovi su zanimljivi po dizajnu, te sam volio istraživati i zaviriti u svaki kutak digitalizirane verzije Tokya,ne bi li naletio na neke nove kreature, ili neku zanimljivu ulićicu. Gameplay solidan i zabavan, te inovativan po pitanju borbe. Sjećam se da sam uz slušalice i zamraćenu sobu, lutao naizgled mirnim ulicama, kad naleti mi neobićna kreatura i vrišti mi u uši, drugi se smije sablasno, a ja rekoh:”E nećeš silo nečista!”

  • SubZeroD

    20.12.2022 - 16:11

    MARVEL SNAP – Odlična. Otkako je Hearthstone ušao u moj život prije nekih devet godina, igram ga od bete, od kartaških igara niti jedna mu se nije približila. Trenutno mislim da bi mi Snap mogao biti favorit, ako već nije. Igra je pametna, mečevi su brzi, kombinacija je mnoštvo.. Svaki mali detalj čini se bitnim i stvari se mogu okrenuti za ili protiv sa lakoćom, što znači da se stalno mora držati pozornost i prilagođavati se u pokretu. Na mobitelu radi savršeno, a može se igrati na PC. Ima tu velikih igrača, ali evo ipak bi izdvojio Snap.

  • Grimmzard

    20.12.2022 - 16:28

    God of war : Ragnarok, što reći nego epsko, filmsko zabavno iskustvo 🙂

  • culinap

    20.12.2022 - 16:35

    Stray-mislim da zasluzuje tu titulu, inovativna, šarena, sama priča je zanimljiva jer ne se ne vrtimo kao kod ostalih igara kao maca oko vruće kaše. Sami dizajn i izgled te navodi da predeš od ljepote i maštovitosti. Zaslužuje tu prffektnu nagradu.

  • Dicksuckulla

    20.12.2022 - 16:56

    Elden Ring

  • IgorBiH

    20.12.2022 - 17:23

    Elden Ring

    Sve ono što su ljubitelji Souls igara (i Bloodbornea) voljeli dosad je dignuto na viši nivo. Na spektakularan viši nivo. Ne, nije izmišljena topla voda, i dalje su tu zmajevi, raznorazne animalne beštije, nadrealna stvorenja, magovi itd. ali je sad tu ogroman open world koji te naprosto obuzima svojom pojavom, svojim misterijama i iznenađenjima (tu riječ ne mogu naglasiti dovoljno, nešto što tako nedostaje većini safe AAA igara). Toliki broj bosseva, toliki broj pećina/dungeona, takva arhitektura, priroda…ne, dosad niko nije uspio stvoriti takvu atmosferu kao generalno Souls igre ali pogotovo Elden Ring. Ti se ne želiš odvojiti od tog svijeta, ti ne želiš – ponavljam, ne želiš da igra završi, ne želiš da sve to stane a znaš da mora. Je li može veći kompliment od toga? Eto, takve emocije je ta igra pobudila u meni a zadnji i vjerovatno jedini put je to bilo sa Red Dead Redemptionom 1 i 2. Kao najljepša bajka.

  • Mamba_

    20.12.2022 - 17:36

    Elden Ring, savršeni RPG u veoma zanimljivom i ispunjenom svijetu sa čudnim načinom prezentacije priče. I veoma dobrim gameplayom.

  • ukek

    20.12.2022 - 17:49

    Kao i vecina nominiram Elden Ring cisto iz razloga inovativnosti i neceg novog. Souls like u otvorenom svijetu kojeg istrazujes i sam izabires put. Od mase slicnih igara kao i samih Dark Souls ne dopadaju mi se vecinom iz linearnosti, mada nisam sklon ni nekom trajhardanju u single player igrama, ali ova me igra odusevila, pregrst slobode, ocaravajuci svijet i okolina, uz to i mount dostupan.

  • Solokow

    20.12.2022 - 18:00

    Elden Ring.

    Da ne spominjem gameplay, grafiku itd. htio bih se osvrnuti na ovaj savršeni tester “tkiva” od kojeg su sazdani živci jednog igrača i točke pucanja istih: jesu li od svile, niti paukove mreže iliti od jačeg materijala pa nastavljaš dalje i dalje jer imaš konjske ili živce od titana pa ju uspiješ i privesti kraju.

    Ugl, bolje i da pucaju živci nego kontroler.

  • Ranzo

    20.12.2022 - 18:08

    God of War: Ragnarok
    Kao ‘gameri’ sretni smo što napokon imamo godinu u kojoj je izašlo toliko vrhunskih igara da je izrazito teško odabrati onu najbolju, ali kao svaki i taj posao se mora odraditi. God of War Ragnarok je igra od koje se mnogo očekivalo i nije smjela razočarati ni u kojem segmentu svoje cjeline. Na našu sreću igra je i premašila očekivanja, barem moja. Iako je, za razliku od prvog dijela iz 2018., donijela malo (u gamerskom svijetu čuvene) inovacije u području gameplay-a, vizualne prezentacije i generalne tehničke strukture, donijela ju je u onom području gdje je možda i najbitnije za ovaj novi model dotične franšize, narativne prezentacije. Iako igre igramo upravo da bi se igrali pa je stoga gameplay jako bitan, ne smije se zaboraviti da su igre, u moderno doba, možda i najsnažniji medij za prezentaciju moćnog narativa i mitologije ljudske rase. Gameplay je vrhunski i unaprijeđen u svakom segmentu, ali narativ ispunjen svim onim moralnim i emotivnim arhetipima ljudske rase koji su nam iz nekog razloga prijeko potrebni u obliku priča je ono gdje ova igra najviše blista i postavlja primjer za cijelu industriju videoigara. Ne smije se zaboraviti napomenuti kakav posao su odradili glumci koji su morali dostojno predstaviti takvog giganta od priče. Sve to uz skoro pa besprijekornu tehničku izvedbu, vrhunski vizualni dizajn i nevjerojatnu glazbu ovu igru čini kompletnim ‘gamerskim’ doživljajem. I iz tog razloga je igra 2022. godine.

  • Netzer

    20.12.2022 - 18:16

    Elden Ring
    Buduci da sam platinirao sve Dark Soulse i Demon’s Souls jedva sam cekao da dodje Elden Ring. Naravno, igra je ponudila i vise nego sam ocekivao tako da sam uzivao svih 80-tak sati koliko mi je trebalo da zavrsim. Open world s toliko razlicitih podrucja za istrazit,a svako nosi drugog bossa. Svaka grobnica skoro ima bossa,sta ima bolje od toga.Super iskombinirano da svaki dio mape nosi jace ili slabije neprijatelje tako da znas ,ako pogines 20 puta u nizu treba ici u drugo podrucje hahahahaha.Opcija da igras s prijateljem i skupa idete ubit bossa, neprocjenjivo.Grafika,igrivost,oruzje,magije,duzina za mene osobno je to igra godine.

  • DomoP

    20.12.2022 - 18:24

    A Plague Tale: Requiem
    A Plague Tale mi je dašak svježine u ovom trendu gdje linearne igre postaju open-world i drago mi je da je to ostalo isto. Svaki zadatak koji obavim u igri doprinosi napretku priče i nema sporednih zadataka za napredovanje lika, već to dolazi prirodno prelazeći igru na koji god način hoćeš. Dalje imamo Amiciu i Hugoa koji su jako napredovali kao likovi naspram prošle igre. Hugo zna biti naivan i viđenja svijeta su mu pozitivna dok njegova sestra vidi isključivo crno. Srednjovjekovni setting je uvijek plus kod mene, a posebno mi se sviđa kontrast između ponovnog prolaženja kroz ista mjesta prije pojave štakora (kada je sve idilično) i poslije (kada je sve doslovno otišlo k vragu). Jedina “kritika” igre je emotivni čušpajz koji se pojavio u meni prilikom završetka te mi je to dovoljan razlog da odgodim ponovno igranje do daljnjega 🙂 .

  • LukaPlaysLL1

    20.12.2022 - 18:29

    Elden Ring s malim promišljanjem

  • LukaPlaysLL1

    20.12.2022 - 18:29

    Elden Ring

  • Tomon_45

    20.12.2022 - 18:30

    God of war ragnarök

  • kaurazmaj23

    20.12.2022 - 18:31

    Call of Duty: Modern Warfare II
    Zašto?
    Pa eto, došlo mi!
    Volim igre koje su koliko toliko realne i koriste normalnu vrstu oružja i dodataka a ne neka SF sranja. Grafički je dobro odrađena igra a o optimizaciji se da raspravljat barem što se DMZ i Warzone-a tiće. Vjerovatno je razlog tome što je besplatan sadržaj dok sa MP nisam imao problema.

  • Cone3006

    20.12.2022 - 18:47

    3/4 ljudi nisam nikada vidio na ovom portalu😂

    • Kols

      @Cone3006, 20.12.2022 - 19:02

      Kliknia sam na random lika i zadnji mu komentar prošle godine kad je bio giveaway😂

    • darijoman

      @Cone3006, 20.12.2022 - 20:26

      Takvi obično i nagrade pokupe

  • StrumfalocniKrvnikCrvenaSmrt

    20.12.2022 - 18:55

    Elden Ring: FromSoftware svoju već dobro poznatu recepturu implementira u otvoren svijet. Genijalni dizajn i nevjerovatni gameplay igraču nude nezaboravno iskustvo. Elden Ring vas odmah na pocetku baca u nepoznat kontinent i na vama je da ga istražite bez da vam igra govori što učiniti sljedeće. Svaki korak napretka čini se zasluženim i stoga igraču pruža izrazito zadovoljstvo. Spoj bajkovite okoline i mračne atmosfere čine svijet Elden Ringa fenomenalnim. Valja spomenuti jedinstvene i primamljive boss fightove koje igra pruža. U usporedbi s drugim “Souls” igrama, hitbox koji Elden Ring donosi je jedan ogroman korak unaprijed. Ovo je definitivno jedna od najznačajnijih igara ove godine, te je zadovoljavajuća u svim aspektima. Spoj mašte Georgea R.R. Martina i Hidetaka Miyazakija je definitivno stvorio ekstravagantan i upečatljiv univerzum.

  • darijoman

    20.12.2022 - 18:58

    Elden Ring Ljubitelj sam Dark Souls igara. Oduvijek sam želio vidjeti Dark Souls u velikom otvorenom svijetu i eto; želja se ispunila. Ogroman i prekrasan svijet sa hrpom skrivenih lokacija i tajni, da jednostavno ostaneš zapanjen kad pomisliš da si sve pročešljao i onda nabasaš i otkriješ da ipak nešto nisi. Razne klase, hrpa oružja, magije i ostalih dodataka su samo začin koji krase ovu prelijepu avanturu

  • Jokerhere

    20.12.2022 - 19:48

    Plague tale requiem. TLOU 2 done right.

  • Sekkond13

    20.12.2022 - 20:02

    Elden Ring
    -Nakon ulupanih 200+ sati shvatiš da ne postoji igra koja se može mjeriti sa iskustvom igranja ovog remek djela. Od samog kombata do audio dizajna. Boss bitke su priča za sebe jednostavno epski. Kad mislis da si istražio većinu igre shvatiš da nisi ni 10%. Sjajana raznovrsnost u odabiru klasa. Odlično i maštovito kreirani bosovi. Level dizajn mislim da je from software nadmašio sam sebe.Mnostvo različitih vrsta oružja i armor je nenadmašiva. Igra koja je prepuna iznanađenja i misterije otkrivanja i onoga adrenalina kad te boss ubije 200 puta dok ti njega napokon rokneš mogu razumjeti samo hardcore from software mazohisiti. Elden ring nije samo igra godine nego moguce i igra ovog stoljeća.

  • Gabs1527

    20.12.2022 - 20:28

    God of War: Ragnarok
    Igra brutalna, savrsen nastavak na proslu igru te izvrstan zavrsetak Nordijske sage, a i Kratosove priče opcenito. Stvarno je izvanredno vidjeti Kratosa kako od zvijeri postaje pravi otac te se ukljucuje u Atreusov zivot. To sto napokon mozemo igrati s Atreusom je dodatno poboljsanje u vezi gameplaya. Grafika je jedna od najboljih ove godine, a gameplay iako je ostao slican Gowu iz 2018, ima puno zanimljivih inovativnosti. Potrosio oko 40 h na igru i i dalje nisam zavrsio pricu, sidequestovi su vrlo zanimljivi pa nekad i otpilite Atreusa, Mimira ili Freyu samo da vidite sto se nalazi na zakrivenom dijelu mape. Christopher Judge ponovo briljira u svojoj ulozi te ga je gušt slušati, iako nekad samo zagunđa “hmm”. Napokon mozemo i putovati kroz svih 9 svjetova sto je ostvarenje snova svakog ko je igrao prosli dio, a isti ti svjetovi iz proslog dijela su sad drugaciji i na neki nacin ih je Fimbulwinter sve promjenio. Sve u svemu, odlicna igra koja nadilazi Gow 2018. na svim podrucjima, od price do grafike.

  • BeLLicus

    20.12.2022 - 20:44

    Elden Ring

  • Kroncelicni

    20.12.2022 - 20:58

    Call of duty: Modern warfare 2 – uz more igara koje su izašle, znam da mnoge začuđuje ovaj izbor. Call of duty serijal volim od početka, jednostavno svaka igra me vrati u djetinjstvo tako i ovaj nastavak. Osjećaj napucavanja je odličan, mane koje su imali po meni u smislu cover sustava su dosta dobro odradili, te naravno, kampanja koja je uvijek jako dobro odrađena pričom, te tko voli filmove ili serije uživa. Pogotovo uz probleme i poslove i tempo koji ljudi imaju, bar malo te baci u neki drugi svijet. Multiplayer također jako zabavan.

  • GabrielMatkovic

    20.12.2022 - 21:14

    God of war: Ragnarok
    Kao dijete igrao sam prijašnje GOW igre i moram reci svaki put su napravili puno posla kako bi igra bila SAVRŠENA. I sada kada je izašao God of war Ragnarok meni je dosla želja zaigrati njihov serijal koji je pun priče, grafički me zadivljuje i pun akcije. Još sam mlad pa nemam stabilan i stalan izvor novca kako bi ga kupio stoga kada sam vidio kako HCL i Dabar kako kolaboriraju za giveaway morao sam se potruditi dobiti je i ovo je moj pokušaj.😉

  • ck7

    20.12.2022 - 21:23

    God of War Ragnarok ako se pita samo mene, ali, kao što biva u stvarnom svijetu samo moje mišljenje nije važno, u tandemu sa kćerkom od 4,5 god najbolja igra je Them’s Fightin’ Herds. Udijelio Epic nešto i smrtnicima koji ne vole previše trošiti u zadnje vrijeme, pa rekoh pošto je jednorog iskočio da možda to privuče moju kćer da zaigra nešto s tatom. I ne da je zaigrala, nego je ubila boga u joysticku i meni. Istini za volju malo sam joj pustio, tek toliko da bude napeto do samog kraja, ali neka joj je pobjeda, meni ne znači ništa, al ona cvjeta još od jučer. Taj osmijeh mi ne može ništa nadomjestiti 🙂 A sad da žena obavi svoju dužnost i pokloni GoW pod bor, al iskustvo mi govori da mi gaće ne ginu 😉

  • Slatki

    20.12.2022 - 21:30

    Definitivno GoW Ragnarok. 🙂

  • MoGaming

    20.12.2022 - 21:41

    Horizon Forbidden West – Igra koja je oduševila svojim gameplayom, pričom i samo veličinom mape i neprijatelja. Podsjeća me na shadow od colosus koja je bila jedna od najboljih igara na PS2.

  • MrHighwayman

    20.12.2022 - 22:48

    Dwarf Fortress (Steam edition). Igra u razvoju skoro 20 godina i uvrštena u MOMA (Museum of modern art), stvorila žanr colony simova, projekt dvoje ljudi. (ne sudjelujem u giveawayu al eto morao sam nešto napisat malo 🙂 )

  • ShadowGamerHD

    20.12.2022 - 23:01

    God of War: Ragnarok
    Jednostavno igrica je fantastična, gameplay je sličan GoW iz 2018, no daleko bolji.
    Igrao sam ju na 1080p TV od 40-50 incha na PS5 no grafika me je svejedno očarala, definitivno najljepši krajolik iz izbora igara ove godine. Priča je interesantna i jako dobro osmišljena,a likovi su vjerno prikazani mitskoj mitologiji.

  • Pakleni91

    20.12.2022 - 23:04

    Elden Ring

  • Lucija

    20.12.2022 - 23:37

    Mount and Blade 2: Bannerlord – vec vidim da ce se uz ovo, dok modovi dodu, utopiti stotine sati (barem)

  • Robotz

    20.12.2022 - 23:49

    Elden Ring bez konkurencije uzivancija od pocetka do kraja i jedan predivan i fantasticno dizajniran open world pun tajni,oruzija raznoraznih bossova a vizualno i po velicini je spektakularan.

  • Greyjoy

    21.12.2022 - 01:22

    God of War Ragnarok. Mogao bih danima nabrajati koje su prednosti i mane nad drugim GOTY kandidatima, pričati o usporedbama svijeta koji se u Ragnaroku čini tako živ, tako šaren i prekrasan, umanjivati mane i uzdizati prednosti. Ali ipak, ono najvažnije je, kada usporedimo ovo remek dijelo sa ostalim odličnim igrama koje smo mogli vidjeti ove godine, moguće je vidjeti jedini i najvažniji razlog zašto se ona uzdiže pored svih ostalih. Razlog je vrlo očigledan svima koji su kao i ja ove lude godine vrlo malo vremena uhvatili da sjednu za svoju konzolu i upale ovu divotu od igre. A taj razlog zbog kojeg je prevagnula na mojoj kompetitivnoj listi igara 2022 godine, te zauvijek mi se urezala u pamćenje jest….jedino sam nju igro ove godine. Živjeli🍻

  • Branjo84

    21.12.2022 - 02:04

    Elden Ring uz malo razmisljanja moj glas ipak ide ovom remek delu.Brutalno teska igra, ali te tera da igras dalje, sto klincima koji je igraju moze biti i nauk da se u zivotu uvek treba dizati i samo upornost.Sta reci, jedan predivan svet, jako dobro osmisljeno, i na radost nas gejmera i predoceno kako treba.Dakle igra koja ostavlja nadu da nije sve tako crno u gejming industriji, dakle od mene blagi naklon za ovu igru.Ja sam ulozio jedno 300+ sati u igru i nisam video nijednu glupost, neke bagove itd, jednostavno savrseno ipolirana igra, sa odlicnom pricom i naravno kao takva mora biti igra godine.

  • Marin8

    21.12.2022 - 02:21

    Igra godine
    SIFU

    Po mom skromnom mišljenju apsolutno podcijenjena igra 2022.godine.
    Originalna u dobrom dijelu,ugodne grafike i prezentacije ,te “learning curve” koji je svojm težinom vjerovatno odbio dosta igrača .
    Igra koja je uspješno spojila stari “duh” kojeg sve više i više nedostaje u današnjim igrama,i novi “sve sad i sve odmah” sistem života, te savršeno balansira na toj granici. Igra ima super odrađen kako ” nagraditi” igračev trud” sistem,jer već samom dobrom kombinacijom u nekom fightu,igrač dobiva neko osobno zadovoljstvo kako je to dobro odradio.
    Uglavnom GOTY 2022 je SIFU🔥

  • THE B.O.R.G.

    21.12.2022 - 03:22

    Horizon Forbidden West

  • manfromshadow

    21.12.2022 - 06:45

    Cult of the Lamb
    Igra koja me pozitivno iznenadila ove godine. Dobre igre ove godine se mogu nabrojati na prste obje ruke i to su većinom bili nastavci poput God of Wara, CODa i sličnih. Izuzetak su igre poput Elden Ringa te Cult of the Lamba. Razlog zašto dajem nominaciju navedenoj, a ne Elden Ringu, je taj što se radi o indie igri, a indie igre uvijek treba podržati jer su one pokretači promjena u gaming industriji. Radi se o zabavnoj igri s više core gameplay mehanika, poput građenja ili rogue like tamnica. Možda svaka mehanika nije vrhunska, ali kad se ukombiniraju dobije se zarazan proizvod. Toliko sam se bio navukao na ovu igru da ne samo da sam je prešao, već sam je i platinirao.

  • lukakeanu

    21.12.2022 - 07:54

    God of war Ragnarok.
    Odlican nastavak u predivnim svijetovima. Odusevilo me sto se igralo s drugim likovima i sto su se companjonsi kroz igru mjenjali tako da se i stil borbe mjenjano kroz igricu. Glazba savrsena. Ali najvise me odusevio odnost Kratosa i Lokia, ta borba izmedu Lokijeve samostalnosti i potrebe da mu otac vjeruje te Kratosove zelje da zastiti sina pod svaku cijenu. Igrica odlicno ilustrira kako se covjek promijeni kad postane otac i kad to dijete odraste u svojeg covjeka. Za mene igrica godine.

  • FireBladeTG

    21.12.2022 - 08:07

    SIFU .

  • Dominant

    21.12.2022 - 08:39

    Xenoblade 3

  • hercvt

    21.12.2022 - 08:45

    Gran Turismo 7

  • Fox McCloud

    21.12.2022 - 08:49

    Total War: Warhammer III

  • Skycan

    21.12.2022 - 09:23

    Overwatch 2. Daleko je od nove igrice, i daleko je od igrice godine. Ali je jedina koju sam igrao da je izašla ove godine. Tako da, probao sam.

  • MarhoPolo

    21.12.2022 - 09:55

    Elden Ring, igra je za početak prelijepa sa velikim, kreativnim svijetom za istraživanje. Čudovišta, bossovi i ostala stvorenja su dobro osmišljeni i svaki je na svoj način zabavan za borit se. Istraživanje svijeta je uvijek zabavno, izazovno i nakon stotinjak sati igranja i dalje bude zabavno. Najviše mi se sviđa što postoje razni načini igranja i različiti buildovi što znači svako može igrat na svoj način i svatko može pronaći dobru zabavu. Za zaključit, tko voli open world rpg igre uz izazove, mora odigrat Elden Ring. Savršenstvo.

  • Aldin219

    21.12.2022 - 11:04

    Elden Ring – jedan od razloga je jer sam vidio hiljade komentara gamera koji kazu da im je vratio onaj osjecaj magije igranja iz djetinjstva.

  • Core3D

    21.12.2022 - 12:08

    God of War: Ragnarok
    Igra zbog koje sam kupio PS5. Fantasticna prica, nevjerojatni likovi, fascinantna mapa. Išao sam na 100% trofeja i nije mi zao sekunde koje sam utrosio. Za sve igarace koji su upoznati sa pozadinskom pricom Kratosa mogu svjedociti nevjerojatnoj transformaciji lika kroz godine. Dotaknuo bih se glazbe koja je odradena toliko dobro da u svaki dio igre odgovara perfektno. Necu zadirati u tehnicke detalje imena i slicno no preporucio bih svima da daju sansu obavezno 2018 i 2022 god of waru, a onda ce vas usput zainteresirati i prijasnji djelovi.

  • Evil Penguin

    21.12.2022 - 12:10

    Pokemon legends: ARCEUS
    Igra koja te vraća u djetinstvo i daje priliku proživjeti nešto što je većina nas barem jednom maštala – Gotta Catch ‘Em All!

  • ImeiPrezime

    21.12.2022 - 12:40

    Elden Ring

  • folkmb

    21.12.2022 - 13:15

    Elden Ring….zasto? a sta reci ljudi su odradili svoj posao kak treba….volim izazove,a ova igra ih bogme pruza XD u svakom slucaju preporuka onima koji nisu probali….pozdrav

  • Truegentlemanx

    21.12.2022 - 13:16

    ELDEN RING. Razlog mog odabira je vrlo jednostavan, rijetko koja igra danas uopće pobuđuje osjećaj znatiželje, a Elden Ring to radi maestralno i s dozom rezervacije odnosno straha. Bačen si u nepoznat svijet, na prvi pogled pun čari i ljepote, ali smrtonosnog karaktera. Svaki pogled na horizont mami tvoju pozornost, a put do tog horizonta je trnovit, svaki korak neizvjestan, kakva li se abominacija skriva iza ugla, jesam li siguran želim li ju uopće vidjeti, no fokusiran na taj mamac, obećanje blaga, blagodati koje čekaju iza te prepreke, nekada je ta nagrada legendarno oružje, nekada epska boss bitka, a nekada samo predivan pogled koji je i više nego vrijedan opreza, muke i drhtavih ruku. Ljudi igrajte Elden Ring, takvo iskustvo kreira uspomene koje se dugo pamte!

  • qw47

    21.12.2022 - 13:33

    Gran Turismo 7. Veliki sam fan Gran Turisma još od playstationa 1 i sve konzole poslije uključujući ps2, ps3 i ps4 pro sam kupio prvenstveno isključivo radi te igre. GT7 je simulacija kakva je odavno trebala postojati, ali je tek ove godine ugledala svjetlo dana. Drago mi je da ponovno fokus na SP kampanji, a ne da je to samo neki tek tako dodani DLC u pola lifetimea igre. Ovaj put sam izostavio kupnju PS5 jer čekam pro verziju, a i GT7 se na PS4 PRO uredno vrti na 60 fps-a s nešto lošijom grafikom, doduše igru još čekam jer su cijene paprene, a ovo bi mogao biti pravi put do nje!

  • Kikindo

    21.12.2022 - 13:41

    Scorn
    Budiš se u nekakvom morbidnom utopijskom svijetu, ne znaš kako si dospio tu ni koja je tvoja svrha. Scorn je igra za koju bi ja više rekao da je je gore “walking simulator” nego nekakav horror. Okruženje u kojem se igrač nalazi je fantastično odrađeno i ovo je jedna od igara za koju bih rekao da je baš umjetnost, ako ćemo gledati sam dizajn svijeta. Obožavatelji Beksińskog biti će oduševljeni samim prikazom svijeta Scorna jer se može vidjeti kako je on uz Kafku bio jedna od glavnih inspiracija developerima. Igra je sama po sebi linearna, a puzzle dio igre je jednostavan. Priča u Scornu nije objašnjena već je ostavljena na samom igraču da je sam interpretira kako on misli da bi trebala biti. Scorn je sa svojom atmosferom uspio napraviti ono što je htio, a to je napraviti nekakvu jezu i neugodnost igraču prilikom samog igranja.

  • Fenner

    21.12.2022 - 14:34

    Elden Ring. Jednostavno nešto najbolje šta sam igrao ove godine. Odličan gameplay, o mapi da i ne pričam, vrh. Sve u svemu po meni najbolja igra u 2022.

  • 2dollaB

    21.12.2022 - 16:17

    God of War Ragnarock, nevjerovatno je koliko čovjek i uz skoro nimalo slobodnog vremena razmiljšlja da izdvoji vrijeme na ovu igru. Kada počneš igrati postaješ glavni lik filma i priće u kojem je apsolutno sve fantastično. Iako ova godina nije obilovala s toliko vanserijskih igrica, za mene je ova igra ubjedljivo igra godine.

  • Dragan[MKD]

    21.12.2022 - 17:17

    Nobody Saves the World
    Za ovu igru sam prvi put čuo na Hcl portalu početkom godine, a tad sam se i prvi put pretplatio na Turskog Game Passu, i vidi vraga igra je pri dan na GP, kao lik koji nikad ne igra neke neprovjerene igre, moram reći da sam se ugodno iznenadio, igra je savršena, počevši od samu premisu, zarazan gameplay, kao i sustav razvijanje lika. No možda ultimativni pobjednik mi je sami Game Pass jer preko njega sam odigrao igre koji nikad ne bih kupio, kao Eiyuden Chronicle, Tunic, Scarlett Nexus, Raji…

  • kebbab

    21.12.2022 - 17:18

    STRAY, jer je na mene ostavio najveći dojam i jer je jednostavno nešto posebno što se ne igra svaki dan.

  • Virty

    21.12.2022 - 17:19

    God of War: Ragnarok
    Bolje igre u ovoj godini, jednostavno nema.

  • DeLaRocha187

    21.12.2022 - 17:33

    Elden Ring – Igra na koju će većina prvu pomisliti kada se osvrnemo na naslove iz 2022. Recimo da svaka godina ima onaj jedan hit po kojem ju pamtimo, a tek onda se sjetimo svih ostalih naslova iz te godine. Smatram da je Elden Ring ovogodišnji “hit”. Dubina gameplaya i sadržaj zadržavaju igrača satima usidrenim za kauč, stolicu ili krevet. Dugogodišnji gameri znaju što očekivati od raznih developera i igara. Ukoliko smo već igrali igre određenog developera smatramo da znamo kakve mehanike, likove i odokativno kakvu grafiku očekivati u sljedećem naslovu. Elden Ring je definitivno nadmašio ta očekivanja. Faktor “već viđeno” gubi se već na prvi pogled. Počevši od same estetike igre pa do bossova, sve se čini unikatno. Smatram da ovo neće biti samo igra godine, već i jedna od onih igara koje obilježe cijelo desetljeće.

  • Sketola

    21.12.2022 - 17:46

    God of War Ragnarok
    Na zalost nisam jos uvek igrao igru ali po videima bih rekao da je to moj izbor. Ps4 God of War je bio jako jako dobar (uzeo sam cak i Platinum trofej), nije me smorila igrica ni sekunde a po recenzijama Ragnarok je jos bolji. Posebno mi se kod obe igre svidja sto nisu najprostije, postoje neke mehanike koje treba da se nauce, postoji par ne toliko lakih zagonetki a da ne pricam o onoj poslednjoj Valkyrie, na nju sam potrosio tri dana. Priča kod Ps4 dela je odlicna i to je jedan od razloga za moj glas Ragnaroku, jako me zanima nastavak, sta ce se desiti sa debelim Thorom, ćoravim Odinom i da li ce ona veštica Freya oprostiti nasem Spartancu. Sve u svemu jedva cekam da zaigram Ragnarok i ocenim iz potpuno licnog iskustva, do tad se sluzim tudjim recenzijama😂. Veliki pozdrav ekipi iz Hcl-a

  • TINO13

    21.12.2022 - 17:48

    Stray da znam zvuci glupe na prvu ti si macka koja samo seta u gradicu robota pa izaso je god of war, elden ring i tako dalje a tebi se svidja stray al je jako simpaticna i emotivna igra koju mogu igrati svi apokaliptican svet bez krvi i nasilja sa mackom koja seta i otkriva grad prava mala slatka igra za opustiti se i uzivati.

  • Retro_Goal

    21.12.2022 - 17:49

    Total war warhammer
    Jer za nju jedino imam pravo pričati ostale igre sam samo gledo
    Izabro sm je jer sam je igro par dana za redom čim je izašla free na epic
    A i najbolja je izmenili su factions a i mogu da igram kad god u smislu kad god mi se nešto eksperimentiše u igri

  • Zibr

    21.12.2022 - 17:56

    Elden ring Masterpiece

  • EmanuelV

    21.12.2022 - 17:57

    God of war Ragnarok.
    Sobzirom na prošlu igru, napravili su veliku nadogradnju, igra je vrlo zabavna s lijepom pričom.
    Ljepo dizajniran gameplay i likovi. Fantastičan način borbe s puno funkcija. Iznenađen sam kako su uspjeli poboljšati igru. Igra je povezana s dvije mitologije što. Veliki sam obožavatelj mitologije i baš zato mi je ova igra toliko uljepšala svijet gaminga.

  • HyPo

    21.12.2022 - 17:57

    Scorn
    9/10 – Moje mišljenje o igru kroz poeziju,ja mislim da je poezija.
    Scorn je ono što misliš da je iako se čini čudnim i generičim ostaneš li dugu uz igru vidjeces pravu magiju ovog naslova. Od sirovog a i budemo iskreni brutalnog početka igra se polako otvara i pokazuje igraču zašto igra kao taj lik,i koji mu je cilj moraš zaključiti sam. Naravno ništa nije lagano. Ali isto nije lagano ni putovanje na koje češ se spremiti. Par likova bude ti prikazalo istinu ovog svijeta,ali da li ti, tu istinu možeš otkriti. Jer kao enigma sve se jednom otkrije i riješi. Ali da li ti ,da baš ti možeš riješiti enigmu ovog svijeta. Sklopiti dijelova uništenog tenka i sagraditi nešto svoje. Iako su sinonimi čudni sve na kraju ima smisla. Sve se otvara. Od riješavanje misterija vrata i kako ih otvoriti do tvojeg putovanja u drevni srednjo vijekovni grad baziran na toj staroj arhitekturi kula i dvoraca. Iako budeš umro i ponovo se rodio ,i sam već izašao iz čahure na zidu,ponovo budeš sebe našao ali sebe ne budeš raspoznao. I iako doista si ti preporođen ,tvoje putovanje je zapravo počelo. Kroz pjesčanik smrti češ proči. Zemlja,planet se raspada. Sve je uzalud osim pronalazak svrhe života. Da li budeš ti svrhu našao ili češ samo bijedno čekati sudbinu na pjesčanim brdima smrti. Tvoj duh je jak pa ti,baš ti češ nastaviti dalje,do jedne zgrade koju,kao si prije susreo. Tvoj novi život mješa se sa tvojim starim malo po malo,sve dok tvoje tijelo u obliku malog psiča kojj je dobio bijesan i ostao na slobodi te ne napadne i zauzime tvoje tijelo. Tvoje putovanje se nastavlja iako je bol sve jača i jača. Dok ne stigneš do tog dvorca drevnih vremena pun kula i dvoraca tvoja avantura ne staje. Budeš naišao na čudoviše koje ti samo smeta,da li predstavlja demona požude i proždrljvosti ili samo nešto što te već odavno čekalo,ta sudbina je i mogla biti tvoja ali zvijezde sudbine odlučile su da se rođiš kao u prošlom životu. Da li budeš našao smisao života i put u raj ili budeš i ti kao mnogih prije tebe ostao u paklu. Da li čete ćudovišta i neprijatelji smaknuti ili budeš sam našao spasenje u vjeri za bolje sutra. Ništa nije završeno kao i ova ispisana priča. Sve ima kraj samo ova priča i ovaj svijet nemaju. Krug pakla koji se stalno vrti u krug kao kotač ti nikada ne bude dao da prodeš. Otvori oči i nađi istinu prije nego je kasno,prije nego je k..nnnoo.

  • Gameaddict123

    21.12.2022 - 17:59

    A PLAGUE TALE: REQUIEM
    a plage tale : requiem je sve što itko može očekivati od nastavka. Ambicioznija je i ma više akcije od svoga predhodnika. Ima super grafiku, jako dobar ambijent i jako dobre i detaljno napisane likove. Ja sam je igrao odmah kada je izašla na ps5 i nije baš bila dobro optimizarana ali ni to mi nije uništilo to iskustvo koje sam prošao kroz igru, jako mi se svidjela priča kako je ispričana, kako su odlučili ispričati pricu mi je nevjerovatno. Meni je osobno igrica bila super, igrao sam ja i sve ostale igre GoW, Elden Ring i to su sve također super igrice ali meni je ova ostala u dobrom sjecanju zato što nisu veliki razvojni studio i takvi se uvijek dodatno potrude da im igrice budu bolje. Mislim da i oni zaslužuju da nekome i njihova igrica bude igra godine.

  • darionikolic

    21.12.2022 - 18:02

    Horizon Forbidden West
    Odabrao sam ovu igru
    Horizon Forbidden West je,na mnogo načina ogromno i zanimljivo putovanje. Definitivno možete reći da je Guerrilla Games poslušao puno kritika koje je primio Zero Dawn i posvetila se njihovom popravljanju. Rezultat je igra koja je osnažila prednosti svog prvog dijela i nadopunila ih svijetom koji kao da pršti životom, istinski uzbudljivom borbom i malim poboljšanjima koja pružaju cjelokupno iskustvo s manje problema . proći će kao još jedna velika avantura otvorenog svijeta. Također priča je odlićna osobno sam je prešao cijelu , vidi se napredak Aloy iz prvog dijela . Nova čudovišta su mi se isto svidjela . Nova oružja koja nalazite u različitim naseljima su odlićna , pronalazim bolja oružja kako napredujem kroz igru, što mi omogućuje da se borim c s težim neprijateljima, što mi daje moćnu prednost.
    Za kraj bih spomenio igra je definitivno top što se priče tiće .
    Mnoštvo razlićitih likova kroz cjelokupan gameplay .
    Ovo nije open world igra kao Elden Ring ali je posebna za mene zbog priče , Elden ring nema toliko zanimljive cut scene .

  • Kubam287

    21.12.2022 - 18:03

    God of War – Ragnarok

    Igra koja je i sa toliko pritiska, usljed velikih očekivanja, uspjela da nadmaši sve i da ode korak dalje i od prethodnog dijela, što nije bilo ni malo lako. Muzika u pozadini, dijalozi, sva ta ljepota zvuka, mene kao nekog ko se u svojstvu hobija bavi time ostavila je bez daha. Priča na koju niko ne ostaje ravnodušan, borbe pune adrenalina, ostali side questovi, koji su sami imaju izuzetnu priču van one glavne. Sve je to ono što je po mom mišljenju uspjelo da ovu igru stavi na sam vrh moje liste najboljih igara ove godine, a možda i svih vremena 😉.

  • funky0308

    21.12.2022 - 18:09

    Elden Ring – Igra koja je svojom genijalnom izvedbom mnoge priblizila souls igrama, ljude koji se nisu mogli zamisliti u ovakvoj igri… iako brutalno teska pravi je masterpiece i nacekati cemo se da se ovako nesto ponovno dogodi. Bilo je odlicnih igara ali Elden Ring je savrsen u svakom aspektu svoga postojanja 🙂 .. od fantasticne glazbe, odlicnog vizualnog stila do super zaraznog gameplaya i odlicno dizajniranih levela i neprijatelja. Cesto su neprijatelji i zamke koje pripremaju prije nadolazeceg bossa tezi od samoga bossa.. igra kaznjava pravedno i nagradjuje pravedno.. ma stvarno jedan dragulj koji se rijetko dogodi i super mi je drago sto je igra prosla tako dobro kako je prosla, da su je nagradili i kritika i gameri i da je na kraju i pokupila masu nagrada koje zaista i zasluzuje. 263 sata koja nikada necu zaboraviti i to bez NG+. Igram igre sada vec skoro 35 godina i sa sigurnoscu mogu reci da je Elden Ring, naravno meni, jedna od najboljih, ako ne i najbolja igra koju sam do sada odigrao i koliko god covjeka veseli sto je mogao odigrati ovako nesto toliko mi bude i zao jer nisam siguran da netko moze ponoviti ovako nesto (moze, naravno i hoce, ali genijalno je kada igra i nakon gotovo godinu dana od igranja i dalje ostavlja takav dojam na covjeka)… “A Foul Tarnished Playing As A Lord? I Command Thee, Kneel!”Godrick The Grafted

  • F1ckoo

    21.12.2022 - 18:09

    Elden Ring

    Ako mene pitate,definitivno jedna od najboljih igrica u 2022..godini.Elden Ring prosto ima taj dar dok ga igraš,prosto taj open world,ta grafika, sve je nekako savršeno.Bossevi u igri su perfektno odrađeni, njihova težina je odlično odrađena,previše uživam igrajući Elden Ring!Nadam se da će pobediti u nagradi za igru godine, jel stvarno to zaslužuje.Svako dobro!

  • GAMEmaher

    21.12.2022 - 18:18

    Horizon Forbidden West. Jednostavno igra je zakon. Jedinicu sam uživao sve uzduž poprijeko savladat a nastavak me nije razočarao! I još sam kupio LEGO Ideas set Tallnecka za display 🙂

  • Aaa Aaa

    21.12.2022 - 18:24

    God of War: Ragnarok, teško je odlučiti se između njega i elden ringa jer su obe igre masterpiece ali meni lično bolje pašu igre tog tipa zato moja nominacija ide njemu 🙂

  • Roko12345

    21.12.2022 - 18:28

    God of War Ragnarok –
    Mislim da je navedena igra, igra godine zato što nam za jednu story mode igricu donosi detaljnu karakterizaciju lika.(npr. Kod Kratosa možemo vidjeti njegove osječaje prema svom sinu koji je brzoplet.Kratosu nije lako biti otac, ali ni sinu nije lako).Igrica ima jako lijep grafički stil i jedan je od lijepših ove godine. Pozadinski likovi su dobro osmišljeni i odrađuju svoj zadatak,a to je da igraću pruže osjećaj da je u igrici.Igrica ima puno sadržaja.Bogata je nordiskom mitologijom s kojim možemo naučiti nešto novo.Odnos iz prijašnje igre se nastavlja.Naprimjer Otac-Sin.Vidimo jasni prikaz toga da što je duži odnos to je bolji.Sin uči puno toga novoga od svog oca.Igrica se može jgrati oko 56 h kako bi se riješila 100%.

  • [email protected]

    21.12.2022 - 18:32

    Najbolja igra godine je God of war rangarok. Igrica me je oduševila ta prica,likovi,detalji,mapa i jos mnogo toga.
    Sporedne misije su isto odlične, mislim da je šteta ako to neko nije igrao jer mozemo saznati neke stvari sto nismo u prici i isto otkljucati ceo svet. Mnogo mi se dopalo to sto se jos od sa mog početka igre vidi Kratosova promena. Postao je blaži nije ga vise bilo briga za druge ljude ako pre. Ova igra me je ostavila par puta u neizvesnost naprimer kad je Brok umro i tih 30 min su napravili nekakvu rupu u prici koja se posle zacelila. Igra je jako kvalitetno uradjena sa dobrim zvukom, borbama, ekipom u studiju i jos moram dodati u obzir da je ovo radjeno za vreme karantina tako da veliko postovanje svima koji su radili na ovoj igri. Nadam se da ce biti bar jos jedan deo ove igre jer je mnogo zanimljivi ici sa Kratosom i Atreusom u avanture

  • Oxide147

    21.12.2022 - 18:49

    Elden Ring. Po meni igrica godine jer ima najljepšu i najavanturističnu mapu. Obožavam Dark Soul serijal i jako mi se sviđa tematika kojom je Elden Ring napravljen. Najduže vremena se provede igrajući Elden Ring i nikad ne dosadi. GOW je moj drugi izbor, ali nema taj avanturistički doživljaj i slobodu igrača kao Elden Ring.

  • dovlarius

    21.12.2022 - 18:52

    God Of War Ragnarok,ovu igru bi ja voleo da odigram i nekako mi se čini najzanimljivija iz onoga što sam do sada video pošto nisam još uvek odigrao ni jednu igru iz ove godine😀

  • Josko

    21.12.2022 - 19:04

    Isonzo:
    Ja mislim da je Isonzo najbolja pucačina ove godine.
    Zbog toga sto je igrica izašla od BlackMill Games studia za koje do tada nisam ni znao da postoje.
    Isto jako mi se sviđa grafika i tema igrice.
    Otprilike znam i sam kako igrica otprilike izgleda dok se igra zbog toga sto sam imao Tanennberg Eastern front od istih izdavača.
    Ali koliko ja znam i vidim igrica lici puno modernije nego prošle.
    Isto tako prosirava perspektivu starih oruzija za koje se nije bas znalo i isto tako ljepotu prirode i Alpa.
    U igrici je isto tako došlo do promjene u gamplayu i novim mehanizama.
    Igrica isto tako Lici puno dinamičnije i treba se puno vise paziti .
    Isto tako talijanski front Lici da su se developeri iskreno potrudili na realističnost igrice.
    Jako je dobro i ozvucenje oruzija i okolice igrice.
    Meni se sviđa igrica i želio bi je probati.
    Isto tako šaljem podršku cijelom timu HCL i pozdrave!

  • XFranx123

    21.12.2022 - 19:11

    Ovogodišnja omiljena igra godine mi je Raft.
    Jedan od razloga je što sam je uvijek volio i presretan sam što ju je i Igor zavolio.
    Ta survival igra ima previše stvari što se mogu raditi poslje igre, zanimljiva je i za gledati i za igrati.
    Definitivno moja omiljena survival igra ove i svake druge godine.
    Igra nije zahtjevna, ali je pre zabavna.
    Ovu igru svima preporučujem ako traže survival igru.

  • Strider NCG

    21.12.2022 - 19:11

    10 rečenica hmmm…

    High on life

    E stari di si nabavio ovako dobru travu, trebam još.

  • xdjodjax

    21.12.2022 - 19:12

    God of War Ragnarok
    Fantasticna igra i svaki novi dio me sve vise odusevi. Zasigurno igra godine.

  • Iza1805

    21.12.2022 - 19:17

    God of war ragnarok. Uzimam ovi igru jer me je jako iznenadila sa svim poboljšanjem iz zadnjeg gow. Priča je jako dobra sa nekim jako dobrim “plot twistom”.Također u novom gow su jako poboljšali kombat (brži je, ima više movesa its.). Za grafike ne treba uopće pričat čak su i na ps4 super. U novom gow ima i više vrsta enemia i bosova. Po meni je ovo igra godine.

  • FireM00n

    21.12.2022 - 19:20

    Gotham knights.
    Iako nisam mnogo zadovoljan ovim naslovom,ipak je najbolja igra ove godine po meni. Nisam fan ni GoW ni elden ring serijala. Gotham knights je super jer smo dobili Batman igru Bez betmena. Odlican open world I sve ostalo. Jedini sto su zeznulo jeste kretnja Po mapi. Vozila se cine sporija nego sto Jesu. Ali sve ostalo je u redu.

  • DAVIDDHPRO

    21.12.2022 - 19:33

    Definitivno Elden Ring. Nominiram ovu igru jer smatram da je najbolja od svih koje se nude ove godine. Igra u koju se može utrošiti ogroman broj sati, a da ne dosadi. Ogroman otvoreni svijet, mnoštvo bosseva i protivnika. Izazovna igra za koju treba strpljenja kako bi se prešla što je plus s obzirom na to da je većina igara danas dosta lagana. Grafika igre na zavidnom je nivou, ali to je i za očekivati za igru u 2022. godini.

  • Bilal_a

    21.12.2022 - 19:41

    Horizon Forbidden West.
    Najljepša igra godine, možda i svih vremena.
    Gameplay mehanike nisu baš na max. razini, ali je pored grafike to zanemarljivo.
    Igra ima veoma, veoma veliki svijet, pun iznenađenja i super je za istraživanje.

  • Dejta

    21.12.2022 - 19:42

    Elden ring. Predobar open world combat i muzika h igri su savrseni i jako su dobri bossovi u igri nema neki stori ali ima zanimljiv game play.

  • bad-cop

    21.12.2022 - 19:49

    Need for Speed Unbound
    Vjerojatno ima boljih igri od ove koje zaslužuju preveliku hvalu ja nominiram ovu zbog njene jednostavnosti. Ne trošim previše novaca u igre i obzirom da sam ispodprosječan gamer (igram na easy), nisam za neku turbo kompetitivnost i extremne adrenaline s obzirom na moje godine (43), volim jednostavne jurnjave, mozak na pašu, nabijem gas, odalamim glazbu na max i guštam. Nema toksičnosti, prepucavanja, gnjaveža i to je sve što mi treba. Relaksacija.
    Sama igra mi ima i više nego zadovoljavajuću grafiku, vrti se na ultri sa više od 60fpsa, donekle je zanimljiva i za sada nije dosadna a tek sam na pola, cca 40 sati naspram starijih serijala koji me zalijepe za stolicu tek cca 30tak sati. Ono što me je oduševilo u igri je glazba, iako nisam hiphoper ovdje mi savršeno odgovara stil uz jurnjavu.
    igra je za 10

  • Pajo Paksu

    21.12.2022 - 20:13

    Sad kad bolje razmislim mogao sam dati glas za Resident Evil Village 8 gold edition.
    Igru sam mogao igrati kao što sam je ja izigrao iz trećeg lica što je opet kao nova igra plus dlc.
    Ja je kupio čim je izašla ova prva verzija i dao 500 kuna i stajala mi na polici. Nisam je ni ubacio u tada PS4 i kad je izašla ova sa mogućnosti igranja iz trećeg lica izbuljio dodatnih 400 kuna. Devetsto kuna platio igru.
    Dobro, ovu prvu verziju poklonio nećakinji.
    Ona sretna ja sretan i ispalo kako uzalud nisam bacio novce.
    Ja jednostavno ne mogu zamisliti RE iz prvog lica iako sam brdo igara izigrao iz prvog lica.

  • MIJAU

    21.12.2022 - 20:15

    GoW: Ragnarok
    Stvarno jedna od najboljih igara GoW serijala. Nisam je igrao, ali sam gledao barem 10 youtubera kako je igraju i stvarno sam očaran i grafikom i akcijom no ponajviše sam očaran pričom, to je jedna od stvarno rijetkih igara zbog koje sam zaplakao na kraju. Onaj trenutak kad je Kratos Atreusu rekao “Loki will go, Atreus remains” je po meni najdirljiviji trenutak u svim GoW igrama i odmah nakon toga kad je saznao ze svoje proročanstvo. Također su mi se svidjeli neki manji detalji kao kad je Sindria zapljuvao Jörmungandr ili kad je bila opcija pogoditi Sindria sa grudom ili ne. Bossfightovi i borba općenito je bila odlična, ali ni približno odlična kao u prijašnjim GoW igrama. Mogli su se malo više potruditi oko bossfightova s Thorom i Odinom, ali im neću zamjeriti jer je ostatak igre super. Što se tiče grafike, bilo je tu i tamo nekih trenutaka gdje se clipa kroz pod na sekundu ili dvije i gdje drvo prolazi kroz kuću, ali osim toga sve je bilo predivno, od osvjetljenja do teksture. Stvarno ne znam zašto je za GotY odabran Elden Ring preko ovogo no neću se mješati. Još jedna od odličnih stvari kod ove igre su glasovi likova, stvarno se vidi kako su se Cristopher i Sunny potrudili oko svojih likova. Također mi je simpatično oko igre što se bazira na mitologiji, a ne na nekim bezveznim temama kao što je Subnautica. Sve u svemu mislim kako bi ova igra mogla pobjediti na Zlatnom Dabru bez ikakvih problema.

  • Igor.t

    21.12.2022 - 20:26

    Horizon forbidden west

    Igra je jednostavno graficki prelepa i naravno tu je Eloy i cela njena prica.

  • Inxzy

    21.12.2022 - 20:37

    Horizon Forbidden West
    Igrica je prelepea. Horizon zero down mi je bila prva igrica sa kojom sam se suocio takvog tipa i jedna od prvih koja me je uvela u svet i lepotug gaminga. Sam story, gameplay, grafika pa cak i soundovi igre su prelepi. Animacije i cutscenes mi se jako dopadaju i vidi se da je ulozeno vreme i trud u iste. Jedinu priliku koju sam imao igrat igricu je bilo letos, kod drugara na plejci, verovatno celih dva dana nista nisam radio, zarazno je, kopkalo me da samo igram i igram, otkrijem nove stvari i saznam sve vise i vise o igri. Veliku ljubav imam prema ovoj igri

  • Niksa1970

    21.12.2022 - 20:47

    Horizon Forbidden West Predivna igra sa pričom i prelepo grafikom veliki utisak je ostavljen na mene, bolja od prošlih delijlova, svaki lik priča svoju priču. Sviđa mi se što je ogromna imaš osjećaj da igraš GTA 5 ponekad nadam se da će u narednim godinama biti još igra toliko od mene. POZDRAV ZA HCL ekipu!

  • dokoelnino

    21.12.2022 - 21:10

    Nominiram Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge! Odličan soundtrack, prelijep pixel art, i zabavan gameplay. Ekipa je radila na ovoj igri s puno ljubavi, i uspjeli su dočarati draž starih TMNT igara. Jednostavno, ova igra je sve što TMNT igra treba biti!

  • aleksandar21

    21.12.2022 - 21:16

    Raft.
    Za sve koji žele da pobegnu od modernog sveta i osete kako izgleda preživeti sam na otvorenom moru, dok vam morski pas grize splav!
    Ja lično volim igre avanturističkog i istraživačkog tipa, sa elementima preživljavanja. Raft je pun pogodak. Više stvari je spojeno u jednoj igri. Značu možeš da praviš, sakupljaš, gradiš, preživljavaš a kad ti sve to dosadi – tu je main story koja te drži u neizvesnosti do samog kraja.

  • Trifx

    21.12.2022 - 21:20

    God of war: ragnarok

    Naravno ova igra ponajviše radi sexy glasa kratosa pa do gameplaya i raznovrsnosti mehanika bitke

    Pa do grafike koja oduševljava i atreusa koji misli da je pokupio svu pamet svita.

    Sudeći po prvom dijelu igre priča me oduševila takvom pozitivom jer me je kao igrača držala u neizvjesnosti da li će se dogoditi pozitivno ili negativno sa našim likovima (no spoil)
    Zbog toga moraš jednostavno proći i RAGNAROK gameplay i vidjeti kojim tokom ide

    I moram napomenuti kako je zanimljivo upoznavati i ostale sporedne likove koji su po karakteru i i sami po sebi dobro napravljeni
    Od glume i glasova, sve su pogodili i za mene je sve savšeno bilo.
    Naravno mogao bi pisati cijeli dan, ali već će ekipa od hcla ovo čitati pola sata a de šta češ.
    Pozz cijeloj ekipi ✌️

  • Ementraler

    21.12.2022 - 21:28

    A Plague Tale: Requiem

  • Taшке

    21.12.2022 - 22:05

    – 19:31
    Horizon Forbidden West

    Nominiram navedenu igru, jer mogu reći da nije bila ni pod možda da zaigra finale, ne iz samosažaljevanja, nego jer se vidi da je u istu utučeno ajme vremena i truda da se napravi ovakvo remek djelo, naravno sama igra ima i minuse i počet ću od istih. Loše (još uvijek od prvog nam dijela Horizona) je odražen sustav melee borbe sa kopljem, toliko loše, da je praktički beskorisno osim u slučajevima kada se koristi finisher, pa čak i onda je poželjno zaobići jer svatko tko igra ovu igru, postaje master sa lukom i strijelom, nadalje, ništa više. Sve ostalo je teška pozitiva, od gameplaya, priče, twistova u istoj, glazbe, prelijepih pogleda na sve strane, trajnosti, sadržaja. Aloy je protagonistica koja se uvuče pod kožu, stvori bound sa igračem kao malo koji lik u nekoj igri, igra je ispolirana i spremna za avanturu, rekao bih generacije i za razliku od konkurencije, predstavlja potpuni doživljaj igranja, nezaobilazno iskustvo, rekao bih i jedino takvo. Kad naleti neki frend i hoće vidjeti kako izgleda taj famozni PS5, sjedi i gledaj Horizon Forbidden West, jer sve ostalo je ispod toga, a iznad svih, Aloy!

  • Mirko554

    21.12.2022 - 22:07

    Gran Turismo 7
    Nominiram Gran Turismo 7 jer je ima lijepu grafiku i iz nje se može naučiti osnove kako upravljati autom. Igra je realistična i ako ste prvi te ogrebete ogradu takva greška vas može koštati trona. Svidjelo mi se to što su auti licencirani te napravljeni do najsitnijih detalja. Igra je tako rađena da sa VR-om i dobrim volanom možeš potpuno zaboraviti da igrate igru te da nije pravi život.

  • Hororguy

    21.12.2022 - 22:11

    God of war Ragnarok.Jako mi se svidja grafika gameplay je odličan i jako mi je drago što je Kratos od zvjeri postao otac,pravi brižni otac Lokia.Također mi je sviđaju nove animacije i stvorenja iz mitologije puput Ratatoskra i Surtra,i igrica ima odličan smisao za humor ali i tužne dijelove.

  • GENERAL

    21.12.2022 - 22:12

    Pa ja bih rekao da je God of war: Ragnarok zato što ima jako zanimljivu priču kao nastavak ove nordijske mitologije. Mislim da grafika nije toliko bitna nego sama priča Kratosa i Atreusa protiv bogova i ostalih stvorenja. Ima mnogo toga za vidjeti od željezne šume do pozivanja Ragnaroka i borbe protiv zmajeva čak i novo oružje koje je bilo iskovano za borbu protiv Heimdala tako da ima svašta i mogu reći da je ovo savršena igra za igru godine jer malo igara pokaže veličinu i ljepotu koje se poklapaju sa nevjerojatnom pričom kao ova.

  • Urospanicpana

    21.12.2022 - 22:14

    Elden ring- nominujem ovu igru pre svega iz razloga što me je naučila da iz svake greške naučim nešto novo i verujem u proces koji se na kraju isplati. Borba je odradjena na jako lep način, ali nije ono što me je vezalo za igru. Već neverovatan dizajn i ambient same igre, kao i mapa puna avantura koja nam dopušta da sami kreiramo put kojim ćemo ići kako bi došli do cilja. Sve u svemu masterpiece koji je trebao gaming svetu.

  • Stipica

    21.12.2022 - 22:23

    God of war Ragnarok,igra koja mi je promjenila na neki način izbor igra koje igram a razlog toga slijedi:
    1.Jedna od meni najboljih priča neke igre.
    2.Grafika u igri se nemora ni reči prekrasno.
    3.Odnos između likova (oca i sina).
    4.Veliki otvoreni svjet za istraživanje(skupljanje nadogradnji).
    5.Dobra poveznica s nordiskom mitologijom (osobno sam nakon igre učio o nordiskoj mitologij kako bi još više znao o lokiju i cjeloj priči.
    6.Omogučava dobra izazov u slučaju korištenja god of war moda koji je mnogo težak i daje odličan izazov.

    Igra poput god of war mi je pokazala da mi se više sviđa igrati igre s velikim pričama ,koje imaju mnoge nastavke poput assassin’s creed,mafije,detroit.

    Hvala na čitanju Hcl tim.

  • Mrki112

    21.12.2022 - 22:43

    Mw2 puno je bolji od call of duty vangard’a ja sam potrosio 519 kn na jako losu igru, ali sad kada je izasao novi mw2 on je puno bolji npr po grafici, kontrolama, storyline itd. Tako da mislim da mw2 zasluzuje zlatnog dabra.

  • Sinsa

    21.12.2022 - 23:00

    Need for speed:igrica je jako dobra u svakom smislu.ima dobru fiziku,grafiku,open world je…ovu igru zelim jer sam ju htijeo kada sam dobio laptop ali nisam imao novaca za kupiti.znam da nisam napisao nesto puno nasuprot ostalih ali neznam sto vise reci.

  • crombo35

    21.12.2022 - 23:07

    Call of Duty: Modern Warfare II
    Igru nominiram zato što se ovakav Call of Duty dugo očekivao. Nakon COD: Vanguarda puno ljudi je odustalo, ali kada je ova igra izašla, među najboljima je. Povratak legendarnih likova kao što su CPT. Price, Soap, ali i legendarni Ghost. Igra je vrlo optimizirana, čak se može igrati i na starijim grafičkim karticama. Grafika je brutalna, detaljna, pazili su na svaki detalj, čak i na puškama. Npr. kada uđeš u vodu, vidi se da ti je uniforma mokra, pa ti čak cure i kapljice vode. Story je kratak, ali vrlo detaljan i odličan. Multiplayer je zabavan sa prijateljima, sviđa mi se kako su promijenili gunsmith, odnosno weapon progression. Igra zaslužuje svaku pohvalu, Infinity Ward se ozbiljno potrudio da nam da Call od Duty kakav i treba biti.

  • Sheryo

    21.12.2022 - 23:28

    Elden ring

  • Vojin

    21.12.2022 - 23:34

    God of war ragnarok.Sviđa mi se grčki bog rata zajedno sa njegovim sinom koji prolaze kroz razne avanture i shvataju da borba nije uvjek jedino rešenje i ako je ponekad jedini izlaz.Grafika je urađena od detalja do detalja paznja je obraćena na svkai megapixel a prica nikad bolja sa razlicitim vrstama neprijatelja i mnogo akcije u svakom trenutku.

  • mageizzy

    21.12.2022 - 23:39

    Elden Ring
    Veliki sam fan “souls igara”, ali ova igra je nadmasila sve svoje prethodnike. Elden Ring svijet je prelijep, zudis da istrazis svaki dio mape. Osjecaj kada savladas boss nakon 20/30 neuspjesnih pokusaja je nevjerovatan. Svaka cast FromSoftware i George R.R. Martinu na ovako dobroj igri, nadam se da cemo uskoro dobiti DLC.
    Hvala

  • packo

    21.12.2022 - 23:54

    God of War:Ragnarok

    Za nekog ko je prvi put probao ovakav tip igrice, mogu reci kad vidis tu grafiku igrice samo to te privuce da je probas i kupis. Naravno da ne govorim za gameplay koji je sam po sebi izvrstan niti je imalo dosadan, znaci 25 sati uzbudljive akcije na kojoj nemozes stat. Igra koju bi svakome preporucio.

  • FireStyle

    22.12.2022 - 00:00

    Elden Ring
    igrica je pokidala u svakom aspektu gejminga ove godine zaslužuje svu hvalu koju je dobila i koju i sad dobiva nema se sta reci ne prestaju iznenađivat from FromSoftwarea😉

  • phoda2

    22.12.2022 - 00:12

    Tiny Tina Wonderlands – zaista odlična igra zbog svoje duhovite i zabavne priče, koja se vrti oko Tinine avanture u svijetu čarobnjaka i bajki. Igra sadrži mnogo duhovitih dijaloga i šala, kao i različite likove koje možete sresti tokom avanture. Također, ima nebrojeno puno oružja i opcije za karakterizaciju lika, što čini igranje zabavnim i tjekom ponovnog prelaska.

    Osim toga, igra je dobro dizajnirana i ima odličnu grafiku, što dodatno povećava zabavu igranja. Ukratko, Tiny Tina Wonderlands je odlična igra zbog svoje duhovite i zabavne priče, raznovrsnosti u igranju i dobre dizajniranosti.

  • Trendy_player

    22.12.2022 - 00:25

    *Horizon Forbidden West*
    Horizon Forbidden West ima jako puno potencijala da bude igra godine od same grafike preko priče koja te vodi u igru. Igru još nisam odigrala no voljela bih. Osobno jako volim story igre te me je Horizon Zero Down oduševio. Smatram da nastavak ima puno toga za istražiti. Iskreno Horizon Zero Down počela sam igrati samo da osvojim platimun trofeje na PS4 i u početku me priča nije impresionirala no kasnije sam doslovno ušla u taj svijet i sada jedva čekam da vidim nastavak. Uvjerena sam da je Horizon Forbidden West puno bolji od prethodnog djela. Ova igra ima ono nešto što rijetko koja igra ima. Kada pogledamo sve komponente igra je jednostavno savršena i zaslužuje Zlatnog dabra. 🏆🦫

  • CroWar

    22.12.2022 - 00:45

    Total war Warhammer 3. Iako je mozemo pogrdno nazvati u beti kao i njen dio Immortal Empires (spaja sva 3 dijela) i dalje ima ono sto skoro sve ostale igre nemaju, a to je – Replayability na nivou OVER 9000 SATI
    Jeli bi vodio hrabre vitezove i njihov narod protiv cudovista do slave? Ili bi bio ta cudovista? Ili bi orke, nemrtve faraone, vilenjake zle ili dobre, DINUSAURE..?! Kao slag na torti modding scena pravi sadrzaj na nivou samih developera.

  • drazan

    22.12.2022 - 00:48

    God of war ragnarook

    ja nominiram ovu igru za igru godine,po meni ova igra nije samo nešto što ti je uzbudljivo par dana. Ova igra ima kod sebe dosta sličnih stvari s kojima se surećemo u pravome životu. Kod Kratosa ima toliko puno emocija i postaje pravi otac i to svakog pravog gejmera pogađa u srce.on i njegov sin prolaze zajedno padaju i rastu u njihovom svijetu susrećiju se sa novim stvarima. Najviše me privlači i pogađaju emocije kod Kratosa, nekako imas feeling da baš želiš biti on u tom nekom trenutku i tolko je napeto da ponekad želiš upasti u tu njihovu situaciju i promjeniti odluku. Također grafika i fizika igre je nevjerovatno odrađena. Tako da po meni God of war ragnarok.Može se izvući puno stvari i nekih odluka za pravi život i kako nadvladati nad nekim stvarima. čudo od igre po meni😃.

  • systemize1

    22.12.2022 - 00:51

    NFS UNBOUND jer taman kad smo svi pomislili da je kraj, ćaća se vraća u velikom anti simulacijskom stilu, nikad šareniji, nikad arkadniji. I ja sam postao ćaća. Samim tim nemam vremena da istražujem Kratosovih 9 svjetova. Sve što mi preostaje je poneka trka u kasnim večernjim satima, kada mozak napola spava i ne umije ništa drugo od držanja gasa do daske. Al i to je sasvim dovoljno za izvrstan osjećaj brzine i dnevnu dozu adrenalina. Još kad nostalgija proradi i sjetim se “Vruće potjere”, “Najtraženijih” i starog “Porschea”, pa me oblije hladan znoj kad se sjetim da se to igralo prije 12, 17 i 22 godine, a kao da je bilo jučer. Iz tog razloga nominiram ovaj NFS jer tko zna, možda mu je ovo zbilja kraj, a možda nas počaste s nekim Remastered Porscheom.

  • StipeBrate

    22.12.2022 - 02:55

    God of war: Ragnarok

    Ima odličnu grafiku i priča je jako dobra.
    Zanimljivo mi je kako su uspjeli ubaciti Kratosa u tu mitologiju bez da praviše toga mijenjaju, a da ipak ima smisla. Nisam mogao prestat igrat, a bilo mi je žao kada sam došao do kraja. Kvaliteta je tu što je bilo i očekivano nakon onakvog prvog dijela nordijske sage. Da mogu zaboravio bi sve o ovoj igrici tako da je mogu ponovno igrat po prvi put.

  • Hrv0j3

    22.12.2022 - 03:27

    God of war: Ragnarok – nominiram ovu igru jer sam prošao prvi dio i stvarno zavolio sve oko te sjajno napravljene igre, pa bi zato stvarno volio nastaviti tu avanturu u Ragnaroku. Kroz cijelu igru se stvarno poveže s likovima i samo jedan dio nije dovoljan koliko je sve sjajno napravljeno. Toliko sam uzbuđen što sada imam šansu osvojiti ju da mi je mozak zablokirao i ne znam što bi napisao ali pišem zbog ljubavi prema igri.

  • Skritz

    22.12.2022 - 05:39

    ELDEN RING. Meni je Elden Ring dao ono što mi je nedostajalo kod igara, a to je velik izazov. Igra me iz dana u dan ponovno učinila ovisnim i uz 2 playthrougha bez modova odlučio sam isprobati modirati. Ako niste, vjerujte mi isprobajte Enemy i Item randomizer, osjećat ćete se kao da igrate neku drugu igru. A, kad smo već kod modova, volio bih bratu pokloniti kopiju da zajedno isprobamo i Co-Op mod pa da napokon zajedno zaplovimo u Lands Between.

  • Nikola Vasovic

    22.12.2022 - 07:47

    God of War Ragnarok
    Igrica mi je najbolja jer ima ekstra prica a da nepominjem animacije i gameplay.Svidja mi se sto u igrici ides keoz 9 svetova open world je igrica dugacka je sto mi se posebno svidelo kod nje. Tek sam zavrsio sa njom kad sam presao svaku misiju koliko teska bila a najvise sam vremena proveo kod valkire.Isto posvecenost kreatora jer se potrudio da mu svi glumci likova postanu potpuno isti.Za mene je igrica 10/10 i mislim da je ona trebala da bude igrica godine a ne Elder Ring ali nemamo svi ista svidjanja i razmisljanja.Izvini HCL sto nije barem 10 recenica ali je mnogo za komentar.

  • Wizz

    22.12.2022 - 07:48

    Stray: Vjerujem da ima i boljih no jedina je ovogodišnja koju sam uspio odigrati 🙂
    ….š takvu godinu.

  • Beshtija

    22.12.2022 - 08:22

    Call of Duty: Warzone 2.0
    Najbolja igra godine zato što se nadam dobiti CoD: MW II jer je malo preskupa, mislim kupio bih ja nju ali biti će rastava braka prije nego završim campaign. A i generalno Warzone 2.0 je trenutno puno bolja igra nego zadnje izdanje originala, dok i 2.0 ne pokvare radi pohlepe. Odličan dodatak im je i DMZ s tim da igra ima još dosta bugova, ali pošto je to mali razvojni studio oprašta im se. 🙂

  • Bakinson

    22.12.2022 - 09:23

    Elden Ring – Kud je igra vrh, kud je proširila žanr. Uvijek volim kada se studio usudi proširiti žanr jer gameri su noćna mora što se tiče mjenjanja formata. GOW je odličan, ali je isti kao i prijašnji što se tiće samog igranja igre i mislim da zbog toga ne treba dobiti igru godine.

  • DJJersa

    22.12.2022 - 09:31

    Stray
    Igrica bukvalno vrh ljestvice za avanturističke igre s različitim zagonetkama. Ima savršenu priču i odlično razvijanje kroz igricu. Ljudi zamijenjeni robotima je isto jako zanimljivo. Igrica puno šokova iznenađenja, ne očekivano od igrice gdje se mačka u rupi.

  • Whitewalker

    22.12.2022 - 10:07

    God of War Ragnarok.
    Priča dobra, trajanje solidno, grafika i gameplay izvrsni.

  • Eldar Tutnić

    22.12.2022 - 10:39

    God of war Ragnarock- God of War je meni najbolja igra svih vremena primarno zbog njenog izvrsnog prikaza mitologije Grčke i impresivnog gameplaya. Igra ima zanimljivu radnju koja prati Kratosa, bivšeg grčkog božanstva rata, u njegovom putovanju kroz različite svjetove i susretima s različitim božanstvima iz grčke mitologije.

    God of War također ima vrlo detaljnu i impresivnu grafiku koja stvara životnu i uvjerljivu atmosferu u svijetu igre. Također ima izvrsnu glazbenu podlogu koja dodatno doprinosi atmosferi i stvara odličnu atmosferu tijekom igranja.

    Kontrole u igri su vrlo intuitivne i omogućuju igračima da se lako kreću i bave se protivnicima tijekom akcijskih scena. God of War ima bogat izbor oružja i oklopa koji igračima omogućuju da se prilagode različitim situacijama i protivnicima tijekom igranja.

    Ukratko, God of War je izvrsna igra koja ima sve što je potrebno da bude jedna od najboljih igara svih vremena – zanimljivu radnju, impresivnu grafiku, odličnu glazbenu podlogu i intuitivne kontrole koje omogućuju igračima da se potpuno užive u svijet igre.

  • t0ma_

    22.12.2022 - 11:16

    Cod:Modern Warfare II, Lijepa grafika, poslozena prica, mehanike odlicno odradene. Sto vise reci nego obecano!

  • leviathan

    22.12.2022 - 11:37

    Elden ring

  • Snake666Doctor

    22.12.2022 - 11:47

    Nisu me dojmile igre ove godine, cekam iducu, valjda ce biti bolje.

  • R083R7

    22.12.2022 - 12:15

    God of war Ragnarok-bi nominirao za igricu godine jer sam igrao prošlu God of war igru i God of war na playstationu2, igra mi puno znači i stvarno bi bilo odlično imati God of war Ragnarok.Prošli put kad sam igrao God of war na playstationu4 nadao sam se da će izaći novi dio i sad kada je izašao taj novi dio stvarno ga želim. Meni je ovo jedna od najboljih skupina igrica ikad stvarno bi mi puno značilo imati God of war Ragnarok.

  • Etna

    22.12.2022 - 12:27

    God of War: Ragnarok
    Igrao sam prvi God of War i oduševio me. Mislim da je Ragnarok još bolji, no želim to sam iskusiti.

  • Pechorin

    22.12.2022 - 12:31

    Za najbolju igru godine nominiram Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge.

    Nekada davno, dok smo još bili djeca, svakog vikenda, kada smo slobodni od škole, spakovao bih svoju NES konzolu, TMNT igre za istu, a potom otišao kod rođaka, gdje bismo do kasno u noć napucavali Sjekača i njegov klan Nindži stopala.

    Neke od najljepših uspomena vežu me za taj period djetinjstva. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge dao nam je razlog da, barem za trenutak, ponovo budemo djeca. I mada se posljednjih godina s rođakom sve rjeđe čujem, iz noći u noć, ponovo smo napucavali Sjekača.

    Ko kaže da gaming ne spaja ljude?

  • SanKa

    22.12.2022 - 13:04

    Elden Ring. Prvi susret sa from software igrom je bio Sekiro, i kao sto ime kaze, nasekirao sam se jako i odustao. Od Elden Ringa sam mislio odustati dok jednostavno nije sve kliknulo i onda nisam vise mogao stati. Moja prva punokrva from software igra za koju nisam mogao sanjati da cu je proci, prosao sam ju 2 puta, ukupno preko 250 h igre i svaki taj sat je bio cisto uzivanje. Stekao sam i neke nove prijatelje te uzivao sa starima igrajuci multiplayer. Imam limitirano vrijeme u zivotu, te ako sam uspio 250 h od 3. mj ulozit u ovu igru, to vam dovoljno govori. Igra godine.

  • Master88

    22.12.2022 - 13:05

    Horizon Forbidden West : igra je odlična po tome što ima stvarno dobro dizajniran otvoreni svijet. Oružja u igri su raznolika te dopridonose igrivosti pa čak i ponovnom prelasku na New game+. Priča je odlična kao i u jedinici. Povezanost sa glavnim likom Aloy je jedna od najboljih općenito u igrama. Jedina mana igre je borba sa kopljem i penjanje sto je moglo biti bolje odrađeno. Nadam se da ce u ekspanziji poraditi na tom.

  • RaspudicT1986

    22.12.2022 - 13:28

    Nominiram Paragon Overprime jer se napokon vratio Paragon kakvog smo volili.
    Igra je top sta god da pobornici Predessesora mislili o tome. Nisam ljubitelj Moba inace, ali ovo je čudo. Zato ima moju nominaciju.

  • leon984

    22.12.2022 - 14:18

    God of war: Ragnarok
    Igrica ima prelijepe grafike, dobro napravljen combat sisetm i vrlo zanimljivu i napetu priču.
    Bossovi su s obzirom na prošli naslov možda i malo jednostavniji, ali side story je vrlo razvijeniji i zanimljiviji, te su side bossovi po meni najzanimljiviji dio igricie.

  • Janez55555

    22.12.2022 - 15:26

    God of War Ragnarok
    Nominiram ovu igru zato što sam svim svojim osjetilima osjetio ovo neizmjerno zabavno i emocionalno nabijeno iskustvo igranja u rangu najboljih Hollywoodskih filmova uz prekrasne detalje. Grafika izgleda izrazito realistično, a opet dovoljno onoliko “igričasto” koliko treba kao jedna visoko kvalitetna igrica. Moram spomenuti da me i ovaj God of War potaknuo da još više čitam o nordijskoj mitologiji, pošto su ju, tako kompleksnu, prikazali na jedan pristupačan i nezaboravan način. Instagram reelsovi su mi prepuni God of War sadržaja što znaći da mi je i algoritam prepoznao koliko mi se ova igrica sviđa. Da je Kratos pravi čovjek pratio bih ga na Instagramu, Facebooku i YouTubeu i lajkao bi mu svaku objavu uz komentare u kojima bih pisao: “Najjači 💪🏼”, “Nek si im pokazao”, “Koji si ti bog”, “Dobro si se počešljao danas”, “Slušaju li te tvoji?”, “Koliko dižes na benchu?”, Kad ćemo na ruku?”, itd.

  • hardko

    22.12.2022 - 15:47

    Diablo Immortal-Full pay to win,prekrasno dosadno repetativna sa prelijepom grafikom.11/10

  • Claymore

    22.12.2022 - 15:50

    Mogu samo glasati za Call of Duty Modern Warfare 2 jer sam od ovogodišnjih igara jedino MW2 i igrao. Igra donosi pravo osvježenje nakon nekoliko godina neuspjelih COD igara. Kampanja solidna,svidjela mi se komunikacija i dodatni humor između Ghost-a i Soap-a, multiplayer podsjeća na originalni Modern Warfare 2,grafika odlična. Igra uz sebe donosi i Warzone 2 i DMZ kompletno F2P što je jedan veliki plus,jedina zamjerka je broj bugova

  • Domonji

    22.12.2022 - 15:54

    Elder ring iskreno ne zelim ovu igricu za sebe ali moj stariji brat je zeli zato bih voleo da dobijem na gw samo da bih njemu dao igricu jer je on zasluzuje i stvarno je zeli

  • Nijam Kaj

    22.12.2022 - 16:24

    Elden Ring
    Zato što je po meni jedna od najboljih igri u zadnjih par godina. Od mehanika igre, borbe, sve do grafike i ugođaja, bilo mi je odlično. Iako se nekima nije svidjela grafika, meni je odlično sjela. Igra donosi dozu izazovnosti do te mjere da nije ultra teška niti lagana, taj segment balansiranja mi se također sviđa.
    Off topic: da mogu nominirati dvije igre, druga bi definitivno bila Poljski masterpiece Dying Light 2 koji je za mene 9.8/10 igra. Jedini razlog zašto sam dao malu prednost ER je horor element DL 2 koji nije za sve igrače.

  • Ognjen1234

    22.12.2022 - 16:26

    God of War: Ragnarok igra je predobra mnogo bih volio da je osvojim i da je igram

  • Motor City Bengals

    22.12.2022 - 18:10

    Soul Hackers 2 – jer treba grindati, a onda se dodje do rezultata, tu se poznaju pravi fanovi zanra.

  • _Someone_

    22.12.2022 - 18:21

    A Plague Tale: Requiem
    “This world hurts, and it keeps hurting. And you want to hurt it back. But it’s a fight you can’t win, Amicia.”
    Upravo se ovim riječima, kojima u trenutku psihološkog sloma Lucas umiruje Amiciju i daje joj motivaciju da ne posustane, može opisati ovogodišnji izbor za najbolju igru – ovo je bitka koja Amicija jednostavno ne može dobiti.
    I znajući koliko je ovaj moj glas uzaludan, jednostavno si ne mogu dopustiti glasati niti za jednu drugu igru, jer upravo je Requiem kod mene postigao ono što smatram esencijom igara kao takvih – potaknuo je kod mene snažne emocije.
    Kraj igre, koji je usudio bih se reći jedan je od najemotivnijih završetaka u gamingu uopće, me totalno “raštimao” i ostavio u razmišljanju još danima.
    Niti jedan drugi medij nema takve mogućnosti uvući osobu u svoj svijet i doprijeti do nje na onim najdubljim razinama.
    A kada jedna igra u tome najzad uspije, to je za mene to – nema dalje.

  • PEROA

    22.12.2022 - 18:35

    HORIZON FORBIDDEN WEST

    Ne da je po meni novi Horizon igra godine već je i jedna od najboljih open world igara ikad! Super mi je to što su različiti ljudi zastupljeni, ali se svi tretiraju na isti način, nema klasičnih podjela kao u stvarnom svijetu pa je dobro to doživjeti barem u virtualnom. Nasilje u igri postoji, ali nije fokus na krvi i sličnim stvarima što mi se posebno sviđa jer nisam fan krvoprolića. Igra se također dotiče aktualnih gorućih pitanja poput zaštite okoliša i korištenju tehnoloških otkrića u dobre svrhe. Tu i tamo u igru zaluta kakva psovka što mi je isto fora jer nekako daje na realnosti, koliko god je to moguće u nekoj igri. Simpatične su mi te neke doskočice i komentari, ali je odlično to što takve situacije i rečenice nisu isforsirane već nekako prirodne. Velika je stvar i što nema mizoginije, a glavni lik je žena (zaista nedostaje igara u kojima glavni lik nije muškarac). O samom vizualnom dojmu je nepotrebno trošiti riječi, sve je već toliko puta rečeno, jednostavno nekad zastanem pa se divim koliko je industrija videoigara napredovala i kakva čuda se produciraju! 10/10

  • TheEzio5

    22.12.2022 - 18:56

    Nominiram God Of War Ragnarok

    Igra je jednostavno remek djelo, grafički je out of this world, priča je puna emocija od suza i plača do sreće i veselja. Igra jako pazi na detalje u vezi mitologije što je veliki plus za mene. Putovanja kroz razne svijetove, gdje je svaki skroz drugaciji, baš baš Masterpiece! I na kraju ta promjena ljutitog i neuništivog Kratosa u vrlo dobro osobu,
    Cheers ekipa svima sretno, a in case ja budem jedan od sretnika pošto sam PC Gamer COD MW 2 bi bio bomba za Božić. 😄

  • Karlo Mavrinac

    22.12.2022 - 18:56

    Elden ring, igra je vrhunac trenutačnog gaminga. Velik svijet, napete boss bitke, zahtjevnost koja tjera da pokušavaš ponovno i drži te za ekranom satima. Igra je ispunila velika očekivanja i zato je po meni igra godine.

  • Blackbeard

    22.12.2022 - 19:14

    Xenoblade Chromicles 3

    Odusevljen. Zašto? Ovdje dobivam sve što očekujem od igre ove vrste: briljantno okruženje s intrigantnom radnjom, zanimljivo napisanim likovima, nekoliko neobičnih šala i zabavnim borbenim sustavom. Pa što, dovraga, želim više? Pa, ne želim da mi smetaju predugi filmovi dok igram. Samo! Da, znam da se sve kinematografije mogu preskočiti. Ali zbog toga bih gotovo u potpunosti propustio priču.

    Slažem se s 15-minutnim uvodima, ali Xenoblade Chronicles 3 funkcionira otprilike ovako: 11-minutni film, trčanje 50 metara, 7-minutni film, bijeg, borba, 2-minutni film, otprati zapovjednika do susjedne sobe , film. Toliko prekida samo mi uništava tijek igre. Ali hej: znam da mnogi obožavatelji japanskih igara s ulogama cijene pretjerane filmske ekscese. Dakle, ako vam to ne smeta, dobro ćete se zabaviti s Xenoblade Chronicles 3.
    Briljantni akcijski RPG s bombastičnim, ali i pretjeranim filmskim dijelom (meni lično ne smeta, čak mi se sviđa). Suludi broj opcija u borbi mi je neodoljiv.

  • DarkDekicDuka

    22.12.2022 - 19:35

    Sonic Frontiers.

    Možda postoji niz igara koje su objektivno bolje ove godine, no ja sam sretan da je taj prokleti jež napokon dosegao neku vrstu dostojanstva. Odrastao sam uz Sonica ali što sam stariji, to više shvaćam da mu igre nikad nisu bile bajne (svaki put iz zaista kreativnih novih razloga). U toj mjeri da sam čak prešao na Team Mario. Ali Frontiers je, iako ne bez omaške, put prema boljoj budućnosti za Sonica.

  • Kwagger

    22.12.2022 - 19:38

    Rekao bih da je to “God of War Ragnarök”.

  • Macafaca4

    22.12.2022 - 19:59

    Need for Speed: Unbound

    Za najbolju igru 2022. godine nominiram upravo Need for Speed: Unbound, kao nasljednika Need for Speed serijala.

    Ova igra je još jednom pokazala umijeće Electronic Artsa u svim pogledima. Grafika ove igre je, kao što je to kod svake igre iz ovoga serijala, na vrlo zavidnoj razini. Vozni model je prilično dobar s obzirom na to da se radi o trkaćoj arkadi. Korisniku pruža iznimno zabavno iskustvo, oku ugodno zbog neočekivana poteza Electronic Artsa da igru učini vizualno atraktivnom likovima i efektima koji su osmišljeni tako da se izuzmu iz većinski fotorealističnog dijela igre po čemu je serijal poznat.

    Dok igram NFS: Unbound, vraćaju mi se nostalgična sjećanja na Underground 1 i 2 koji su obilježili moje gejmerske početke.

    Preporučio bih ju svakome tko je probao igrati Underground, ili samo voli trkaće igre. U svakom slučaju, s NFS: Unboundom nećete pogriješiti.

  • Tomislav Benko

    22.12.2022 - 20:06

    Red Dead Redemption 2 – ima brutalnu pricu, grafiku
    U igrici mozes raditi sve sto pozelis i brutalna je za zabavu
    Zato ja zelim Red Dead Redemption 2

  • SgtM

    22.12.2022 - 20:14

    Need for Speed Unbound

    Napokon nakon dugo godina NFS naslov vrijedan paznje. Najveca zamjerka ide kolicini razlicitih utrka, te cop chase gdje je policija naporna a ne izazovna. Novi art style me pozitivno iznenadio i s vremenom tokom igranja postao vazan dio customiziranja auta gdje bi efekt najcesce bio usko povezan za boju/e auta. Ugodno sam ostao iznenaden i zbog toga je NFS Unbound moj odabir.

  • Necke566

    22.12.2022 - 20:22

    Nominiram igru call of duty modern warfare II
    Odabrao sam baš ovu igru iz razloga zato što mi je call of duty omiljeni serijal igara. Prešao sma skoro svaki call of duty sem vanguarda i cold wara. Igra ima predobru grafiku puna je akcije i sviđaju mi se igrice takvog tipa. Odličan prikaz modernog rata kroz ekstremno brutaln grafiku i animacije, nastavak priče legendarnog modern warfare-a iz 2019 me je toliko oduševio, mada nisam gledao previše gameplaya na youtube da ne bih spojlovao. Sve u svemu igra zaslužuje prvo mesto i voleo bih je zaigrati na svom vlastitom pc-u☺️

  • lordvader

    22.12.2022 - 20:31

    high of life,totalni piš od igre,nisam se dugo nasmijo ko dok sam igrao nju….pošto imam Potato Aim ,izvadim “knifey-a on stalno nesto se.e,i ja ih bodem….. jedna od jacih- “Oy Fuck you,i am sick of this, i wanna TEAR trough someone GUTS! hahahahaha

    • lordvader

      @lordvader, 22.12.2022 - 20:58

      High On Life. greska u pisanju

  • x26Queen12x

    22.12.2022 - 20:39

    Nominiram: Call Of Duty Modern Watfare II
    Za sebe i svoju bolju polovicu. Odlična igra.
    Igrica koja ti priušti mnogo zabave,odlične grafike,odlične priče. Odličan nastavak Call of Duty serijala,i nadat ćemo se još još puno da će ih biti. Zajednički igramo ,prelazimo i nikada nam neće dosaditi! Uz novi Warzone će nam se slagati savršeno! Maštamo o tome kako ćemo ga kupiti,ali evo možda nam dodje Božićni Zlatni Dabar pa nam donese!! Baš smo happy gaming couple,koji bi volili da nas usreći za Božić!

  • AzorAhai

    22.12.2022 - 20:43

    Call of Duty: Modern Warfare II definitivno za mene igra godine jer je to dugoocekivan anstavak legendarnog MW serijala i nastavak price koja traje tako dugo uz dobro poznate likove Ghosa, Price-a, Soap-a itd. Igra je ispunila sva moja ocekivanja, toliko toga novog sto te drzi tako dugo da igras i vraca te stalno, toliko sadrzaja, graficki izgleda premocno, prica mi je vrhunska i dok igram imam osjecaj da stalno gledam neki film. Top igra !

  • PatrikHCL

    22.12.2022 - 20:56

    God of war Ragnarok je po meni najbolja igra godine jer ne samo da ima i dobru grafiku koj je napravljena do najsitnijih detalja nego me ke priča ostavila bez teksta razlika između 4 i Ragnaroka se vidi iz aviona odrastanje atreusa kroz savjetovanje kratosa i pokazivanje kratosovog karaktera je po meni stvarno dobro napisan lik a još razlik između negativaca po meni je veći skok.
    Očekujemo idući GOW kroz par godina u egipatskoj mitologiji. POZZ

  • Drakula

    22.12.2022 - 21:51

    Need For Speed Unbound, vidi se iz aviona da je to jedan kvalitetan gejmdizajn, mnogo dobro , fantastično izgledaju novi efekti koji podižu ovaj nfs na veći level od svih isto tako i katscene. Veliki pozdrav za Igora ledžendar

  • ZileGamer

    22.12.2022 - 22:37

    Nominiram igru Stray zbog :
    Grafika je jako dobra kao i optimizacija igre, iako puno novijih igara imaju ne tako sjajnu optimizaciju, kvalitet zvuka je isto dobar. Vrednost priče koje igra daje je zanimljiv i pre svega emotivno, kontent koja igra daje nije nešto dugotrajan, ali tu je prelep cyber grad, zagonetke, side questovi, ali slažem se da igru ne vredi više puta preći jer nema ništa novo za istražiti. Animacije nisu fluidne ali su okej, što se tiče kontrole kretanja nije baš najsjajnije jer ne možeš skočiti gde god hoćeš. Detalji u igri su jako dobri – grebanje na tepihu, guranje stvari, mjaukanje. Ono što najviše čini igru posebnim jeste da igramo kao Mačka, i sve se odvija iz mačje perspektive. Ovakve igre koje te posle umornog posla opuste promene ti način razmišljanja o pojedinim bitnim stvarima u realnom životu su za mene igre, i ova igra zaslužuje GOTY 2022. 🥇

  • CroDruid

    22.12.2022 - 23:12

    God of War: Ragnarok

    Fenomenalna priča, zanimljivi likovi, odlična grafika, akcija za prave muže, dosta sati igre, nordijska mitologija, ugođaj koji se pamti – totalno epic!
    Za mene je to ljudi moji igra godine!

  • GaBoXD

    23.12.2022 - 01:41

    Ja svoj glas dajem novom call of dutyu warzone 2
    prije nisam igrao call od duty ali nakon sto sam probao ovo jednostavno sam zavolio igru grafika mi se svidja i igra za sada ima nekoliko losih stvari i bugova ali vidim da aktivno updateaju igru tako da se bas trude sa sve rjese ali razumjem da je to call of duty jedna od najjaci igara ikada i ova je tek izasla tako da razumijem ih

  • Gruja272

    23.12.2022 - 02:08

    COD: MW 2

    Igra zbog koje sam toliko puta hteo da razbijem dzojstik a opet toliko uživao u njoj. Da čovek ne zna da li uživa u njoj ili ne a opet prodaje i više sati igranja u njoj bez da se primeti 😎

  • LordSamael1

    23.12.2022 - 02:55

    God of War: Ragnarok
    Mislim da je svaki komentar suvišan. Ali već ako moram navesti razloge .
    1. Grafika je fenomenalna do te mjere da čak u nekim scenama nisi siguran da li je to 3D model ili stvarni glumac
    2. Gameplay apsolutno ispunio sva očekivanja i mislim da je više igrivih likova jako dobro realizirano
    3. Veliki svijet i dosta sporednih misija , igrica je sama po sebi dugačka ali i pored toga ima mnogo drugog sadržaja
    4. Priča koja je stvarno fenomenalna , sam odnos oca i sina koji napreduje kroz cijelu igru i zavija se iz misije u misiju je pun pogodak
    5. I na kraju možda nekome nije bitno ali meni jeste , glumci koji si dali svoj glas likovima apsolutno brutalno
    – Toliko od mene i srećno svima

  • Dritox

    23.12.2022 - 03:09

    GodOfWar: Ragnarok
    Definitivno najbolja igra 2022te po meni.
    Pocev od grafike, gameplay-a, pa do samih likova.
    Volim tu vrstu igre i sve vezano za mitologiju, igra je prebrutalna, ostavio sam sate i sate igrajuci i uzivao do zadnje minute.

  • Strahinja Radonjic

    23.12.2022 - 03:30

    Elden Ring – Iz prostog razloga što je igra sa najoriginalnijim protivnicima, muzikom i svetom. Svaka lokacija ima nešto posebno da li to bio Boss, muzika ili sama arhitektura lokacije. Spada među igrama koje se 10 puta mogu odigrati a i dalje se mogu otkriti detalji koji ranije nisu viđeni i načini za prelazak od strane igrača.

  • TeamGazda

    23.12.2022 - 07:50

    Modern Warfare 2 : Warzone, igra ima ljepu grafiku, preljep izgled i jednu od najboljih optimizacija u 2022. Možeš igrat s prijateljima i obitelji tijekom praznika, ima puno skinova i dodataka za puške i skinove. I još je free to play.

  • ANGMAR

    23.12.2022 - 08:30

    A Plague Tale: Requiem
    Najbolja grafika.
    Najbolja priča.
    Punokrvna avantura.
    Sve sto čovjeku treba da utekne od open worlda.
    Hvala!

  • Maymun420

    23.12.2022 - 09:49

    High on Life….jer Rick&Morty…i jer je napokon mrvicu drugačija igra od ostatka sivila

  • DARIS8

    23.12.2022 - 10:19

    Call of Duty: Modern Warfare ||
    Nominiram ovu igru jer po meni najviše ima akcije i zanimljivog gameplay-a .
    Ova igra je odlično prikazala oružija u igri i mehanika njih je odlična .
    Dosta je dobra i priča , a ova igra i ima multiplayer što je dosta dobro .

  • DARIS8

    23.12.2022 - 10:26

    Call of Duty:Modern Warfare 2
    Nominujem ovu igru jer je prepuna akcije i zanimljivog gameplay-a .
    Oružija su odlično prikazana , igra ima i multiplayer .

  • klistwood

    23.12.2022 - 11:30

    GoW Ragnarok

    Vrhunska igra,bolja od prvog dijela u svakom pogledu,priča baš onakva kakva treba bit,pitka i zanimljiva sa par twisteva, igra za opustit mozak a opet tako zanimljiva i vrhunski izvedena. Baš stvorena za apsolutno uživanje i tamanjenje bez pretjeranog umaranja mozga. Svjetovi su manje više dobro razrađeni i zanimljivi premda su mogli neke stvari i bolje napravit,tipa bolje iskoristit haptičku vibru i trigger botune.
    Igrajući je nisam dolazio do zamora materijala a proveo sam u njoj oko 80 sati,igrao laganini bez obaveza i baš zato jer ti daje da uživaš u njoj bez zamora je za mene br 1 ove godine.

  • zlatan007

    23.12.2022 - 11:32

    God of War Ragnarok

    Po meni super odrađen nastavak epske igre koji je možda i mrvu bolji od prvog dijela. Grafika je prekrasna, dijalozi zanimljivi i prirodni, priča je baš očaravajuća. Naravno, gomila dobrih sastojaka za igru godine koje treba umiješati u jednu cjelinu što je odrađeno majstorski kroz combat sistem i nordijski lore. kao što master chefovi rade svoje jelo od vrhunskih sastojaka ( koje svaki laik može pokušati rekreirati) ova igra je također rađena od jednog master chefa i mogu samo reći “That hit the spot”

  • Toniii

    23.12.2022 - 11:35

    LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

  • antonio.salic

    23.12.2022 - 12:01

    God of war:
    Nominiram tu igru zbog dobro nastavka price između oca i sina.Nastavka putovanja između 9 raznih svijetova u potrazi za ostatkom odgovora na Atreusova pitanaj. Jer mu Kratos nije mogao ogovoriti kao sav normalan otac.

  • Petar27

    23.12.2022 - 14:37

    Mogu postojati razni razlozi zašto biste mogli uživati ​​u igri Modern Warfare 2. Neki od mogućih razloga mogu uključivati:

    Brz i intenzivan gameplay: Modern Warfare 2 je poznat po svom brzom, akcijskom gameplayu, koji može biti vrlo uzbudljiv i privlačan za igrače.

    Jaka grafika: igra ima visokokvalitetnu grafiku koja pomaže u stvaranju realističnog i impresivnog okruženja.

    Kampanja za jednog igrača: Kampanja za jednog igrača u Modern Warfare 2 ima uvjerljivu priču i dobro napisane likove, što može biti ugodno za igrače koji uživaju u iskustvima vođenim naracijom.

    Način rada za više igrača: Neki igrači mogu uživati ​​u natjecateljskoj prirodi načina rada za više igrača, što im omogućuje natjecanje protiv drugih igrača na mreži.

    U konačnici, konkretni razlozi zašto bi netko mogao uživati ​​u Modern Warfare 2 ovisit će o njegovim osobnim preferencijama i interesima. Moguće je da uživate u igri zbog kombinacije ovih ili drugih čimbenika.

  • vojnovic4

    23.12.2022 - 14:37

    God of War: Ragnarok

  • Filter

    23.12.2022 - 15:00

    God of War: Ragnarok – Imam dovoljno godina da ne biste vjerovali da je prvi GoW koji sam u životu igrao bio je onaj u čuvenom transferu sa Play Stationa na PC koji sam odigrao tek ljetos i ostao oduševljen igrom da sam se dao u istraživanje kompletne priče koju sam propustio. Tek možda početkom ovog mjeseca ženi sam prestao da se obraćam sa “Boy” uz potez rukom i malo odstupanja sa dodatkom Škropiona “Get over here”. U svakom slučaju Ragnarok čisti patos sa ostatkom ekipe iako moram priznati da nije loša.

  • PicardMT

    23.12.2022 - 15:16

    Elden Ring

  • ElenaM

    23.12.2022 - 15:30

    God of war ragnarok
    Dvoumila sam se izmedju forizon forbidden west i gow ragnarok. Na kraju sam se odlucila za god of war ne samo zato sto sam odpratila celu Kratosovu avanturu i bad me nekako sentimentalna sto se tice god of war fransize,vec je igrica stvarno dobro napravljena. Prica je bila ekstra,nije najbolja u celom serijalu ali je odlicna svakako.Grafika je naravno na skroz na mestu. Gameplay je odlican,iako je jako slican prethodnoj igrici oni su idalje dodali neke elemente koje ga skroz odvajaju od prethodne i refreshuju i naprave inovatinim.Takodje boss fightovi su odlicni kao i muzika.Stvarno super igra i dostojni kraj Kratosove i Atreasove avanture.

  • imagineak

    23.12.2022 - 15:33

    Elden Ring – Za mene Elden Ring uzima nagradu igre godine jer je u vremenu gdje gledamo sve više i više igara s bolesno dobrom grafikom (zbog razvoja tehnologije), pokazao da su srž igara ipak priča i gameplay. Vidjeti Georgeov doprinos svijetu igara mi je također jako drago i nadam se budućim kolaboracijama između dobrih pisaca i razvojnih studija. Imamo Hideo Kojimu koji stvara nevjerojatne svjetove, a sad vidimo da se u stvaranje gaming svjetova i iskustava mogu priključiti i osobe koje nemaju prijašnjih iskustava niti dodira s gamingom. Uzimajući sve to u obzir, smatram da je Elden Ring savršena igra za predstavljanje 2022. godine kada se ubuduće budemo osvrtali na nju.

  • bert_raccoon

    23.12.2022 - 15:55

    Saints Row (2022)
    Ludilo Saints Rowa se nastavlja u rebootu ovog zabavnog serijala.
    U potpunosti moderniziran i prilagođen mlađim generacijama, zadržao je svoj šarm i za stariju ekipu igrača koji su igrali Saints Row 3 te Saints Row 4.
    Već na samom početku igre igrač se susreće s mogućnošću detaljnog oblikovanja vlastitog lika.
    Nakon toga neprestana akcija kreće i ne staje do samog kraja igre.
    Pregršt različitih misija, od kojih ne znate koja je luđa, jamac je dugotrajne zabave.
    Priča je zanimljiva i lako ju je pratiti jer zna biti komična usprkos dubljim i teškim temama koje obrađuje (poput neimaštine i siromaštva).
    Grafički igra izgleda pristojno te ima podršku za sve najnovije tehnologije poput npr. ray tracinga”.
    Glazbeni dio igre je vrhunski odrađen – zvukovi su realistični, a glazba će dodatno podignuti ritam igrača u ključnim dijelovima igrinih misija.
    Potrebno je istaknuti da Igra ima određenih poteškoća, ali redovitim ažuriranjima ti problemi se otklanjaju te se istovremeno dodaju novi sadržaji.

  • Chamo

    23.12.2022 - 16:03

    God of War: Ragnarok ili God of War 5 je definitivno najbolja igra godine. Igra prati put i razvitak sada vec ostarelog Spartanskog generala ciji smo put i razvoj mogli videti kroz orethodne igre. U igra prati put Kratosa, njegovog sina Atreusa i najpametniju glavu na svetu Mimira. U ovoj igri vidno je primetan Kratosov karakterni i duhovni razvoj, postao je otac odrekao se svoje proslosti ali se proslost nije odrekla njega, sa druge strane imamo njegovog sina Atreusa koji je pubertetlija koji se idalje pokusava uklopiti u svet odraslih, a i Mimir je tu. Sve u svemu igra je jako dobra vizualni elementi su prelepo odradjeni, a prica jednostavno kida.

  • Shaki02

    23.12.2022 - 16:16

    Call of Dut modern wafare 2
    Igrica je jednostavno predobra, sva ta grafika i ti detalji..
    Savrsenstvo

  • efodiks

    23.12.2022 - 17:50

    Stray. Zanimljiva igra, nije bila duga, ali me najviše zaintrigirala od svih ove godine, možda nije najbolja, ali je jedinstvena.

  • GandalfThePurger

    23.12.2022 - 18:14

    God of war:Ragnarok. Igrica je jako atmosferična i jako raznolika. Jako dobra priča i dobro su napravili odnos između Kratosa i Atreusa. Ima puno likova iz nordijske kulture i u jednom trenutku izgleda kao da gledate film. Svakojaka čudovišta su dobro izprogramirana kao i ostali likovi. U svakom trenutku možete očitati emociju likova samo po njihovom pogledu ili načinom pričanja. Ne znam ima li mana jer nisam igrao igricu no gledao gameplay i ne vidim ni jednu lošu stvar u igrici, osim ako neko nema subjektivan dojam.

  • Jan Gradic

    23.12.2022 - 18:36

    Gran Turismo 7
    Gran Turismo 7 samtram da zaslužuje Zlatnog Dabra jer je nasljednik duge generacije vrlo realne simulacije utrka i vožnje. U novom Gran Turismu 7 su nas dočekali sa puno novih stari, kao što su recimo kupovina djelova za “nabrijavanje” auta te kupovinu rabljenih auta. Pošto je Gran Turismo 7 došao kao “ekskluziva” za PlayStation5(ima ga i za ps4) imamo i vibracije koje rade savršen otpor, pogotovo na gasu i na kočenju. Grafika je puno puno ljepša i jasnija od prošlog dijel, te efekti(bolje se reflektira sunce…). Htio bih i zvukovima dodijeliti pažnju, jer su fenomenalno napravljeni, škripanje guma, turiranje vozila, prebacivanje brzina, unutar auta se čuje motor kao u pravom autu. Simulacija može postati još realnija uz dobar volan, jer je ekipa u Gran Turismu na sve mislila. Gran Turismo online je bolji i malo su ga pojednostavili. Treninzi na početku igre su bolji nego u prošlom(prepreke su bolje postavljene). Na kraju da zaključim, GT serijal postoji već dug niz godina od ps1 do ps5, i smatram da ovakvu igru ne dobivamo svaki mjesec ili svake godine, tako da ju treba dobro nagraditi.

    Jan Gradić

  • [email protected]

    23.12.2022 - 18:51

    God of War-Ragnarok. Smatram da God of war zaslužuje Zlatnog Dabra jer je to nastavak serijala koji smo svi neiscrpno čekali, pogotovo zbog napetog kraja s Thorom na kraju prošlog God of War-a. Priča igre je jako ljepo utemeljena, mada neki pojmovi nisu objašnjeni(ili su nekima ostali ne jasni). Grafika je puno bolja od prošlog dijela, ali smatram da će ove godine God of war imati veliku konkurenciju. Končno je i Atreus narastao, a i dobili smo ga priliku napokon kontrolirati(napokon ne skače na leđa Kratosa da se popne). Borbe protiv novih Nordijski bogova su brojnije i malo teže(tako mi se čini). Sviđa mi se kako Kratos i Atreus imaju puno bolji odnos u igri, te da igra zadovoljava sa svime što ima.

  • tylerogg

    23.12.2022 - 19:53

    God of War Ragnarök je potpuno novo iskustvo i vrlo zanimljiva akcijska avantaru ove godine.Jednostavno nevjerojatna igra, uranja vas u nešto što nikada prije niste vidjeli. Zarazna i vizualno zadivljujuća borbena RPG koja nikada ne gubi fokus na razvoju svoja dva glavna lika i koliko njihove vrijednosti utječu na priču. Nastavak udvostručuje ono što je prvi dio učinilo tako dobrim u smislu da pruža prostrane vidike za reći “wow” na vašem ekranu, angažirajući nordijsko mitsko predanje i ritmove priče koja tjera suze u kombinaciji s očaravajućom glazbenom partiturom.

  • vjetroslavxprdinski

    23.12.2022 - 20:52

    God of War: Ragnarok.
    Nisam ju igrao i pogledao sam minimalno gamplaya jer si ne želim spoilat iskustvo koje sam dobio igrajući prethodni GoW. Igrica koja me u potpunosti uvukla u svoj svijet mitologije, zvijeri i priča jedna je od rijetkih koja me držala napetim cijelo vrijeme, ponekad našavši sam sebe otvorenih usta i vlažnih očiju. Prekrasan character development, audiovizualna izvedba, priča i način na koji se igrica igra. Znam da je Ragnarok još bolji i jedva ga čekam iskusit!

  • nebitan.sam

    23.12.2022 - 21:03

    God of war: Ragnarok
    U igri preuzimamo ulogu Boga koji se bori protiv drugih bogova sa letećom sjekirom. Po meni je to samo po sebi dovoljno za najbolju igru godine, no uz brutalnu akciju i jedan od najboljih mehanika borbe prsa o prsa u videoigrama dobivamo i poprilično dugu priču ispunjenu različitim emocijama koje se sa likova prenose i na vas. Svakako zaslužuje Zlatnog Đuku!!!

  • svjetlosni

    23.12.2022 - 22:00

    Nominiram God of War Ragnarok!!!
    Još kao mali kad bi došao doma iz škole odma bi išao igrati god of war 2 na ps2.A sad nakon 15 godina stigao zadnji dio.Kad kod Kratos izvadi blades of chaos dođe mi nostalgija.Priča je bila odlična i opce ne zalim 45tak sati potrošenih na ovu igru.Jedva čekam da dođe nova igra+ da sve opet pređem s najjacim stvarima.Igra je puna akcije, brutalni bossevi i bitke.Igra ima predobar gameplay koji na novom PS5 dolazi do izrazaja uz novi kontroler.Nema se sta reci brutalna igra😁

  • MakinjoX

    23.12.2022 - 22:56

    God od War:Ragnarok
    Ispunio očekivanja uz odličnu priču i gameplay. Grafika strava,naravno. Svaka borba je zanimljiva i igra ni u jednom trenutku ne postane dosadna. Putovanja kroz 9 svjetova su 🔝

  • Ludykure

    23.12.2022 - 23:31

    Fifa 23 je po meni igra godine.
    U ovome izdanju su ubacili loptu u igru što je bio za mene totalno otkriće.I još su stavili mogućnost udaranja lopte nogom.A stadioni da ne pričam,travu možeš namirisati.Jedino mi se Messi malo zamjerio,da ga bar izbace iduće godine…

  • SPGamerAzrael

    23.12.2022 - 23:34

    God of War Raganrok; gameplay je ostao isti mozda vrlo malo nadograden gameplay, steta sto je igra radena i za ps4 moglo je to puno bolje izgledati, mada zimsko okruzenje obozavam i uzivao sam u grafici i dizajnu levela/mape, ali sam igra kao nastvak jedne price ili faze ne treba puno ni dirati gameplay… Meni sama promjena arteusa i njegove prirode je prenesna prirodno u igru te kako Kratos stari. Kratos jedna jaka muska licnost i moze nas poducit jednoj lekciji suocavanja sa strahom i da se ipak treba ici naprijed bez obzira na sve. Po meni jedna fina zaokruzena saga od grcke do sada… osjecam i sam jednu fazu svog zivota zavrsenom uz ovu igru koja je dosla na moj rodendan uz odrastanje od ps2 pa do sada kansim 20-im dok igram ovo na ps5. Tako da mi je ova zavrsnica sjela kao budali samar… uz sve duzno postovanje nekim drugim igrama dajem GoW R svoj glas zbog nostalgije i vezanosti za fransizu a kvaliteta isto je na razini.

  • Nikola Lucic

    24.12.2022 - 00:33

    God of War: Rägnarok : Za ovu igricu jednostavno se moze reci milion positivnih stvari. Ti kao Kratos putujes sa svojim sinom kroz razne svjetove I ucis sina kako da postane bolji covjek I kako da prezivi kada nekada morao da se sam snalazi u zivotu. Grafika je predivna I svi realmovi izgledaju savrseno. Igra je takoder Jake slicna nordiskoj mitologji. Veliki sam fan svih mixologist Ali mi je nordiska mitologija uvijek imala posebno mjesto u mome srcu. God of War Rägnarok je do sada najbolja igra sto se tice nordiske mitologije. Novi boss fightovi I takoder novi bossovi su vrlo dobro uradeni. Sve u svemu vrlo vrlo cool igra I za mene je najbolja igrica ove godine.

  • Chaos777

    24.12.2022 - 00:37

    SCORN – i ako nema šanse da to bude (igra godine) zaista je lepo videti da se neko trudi još uvek u industriji video-igara da pravi vizuelno drugačije igre. Treba nam više projekata kao što je Scorn.

  • djbsnake

    24.12.2022 - 07:12

    God of War: Ragnarok

  • Vukan6

    24.12.2022 - 08:11

    God of War Ragnarok po meni igrica koja ove godine ima najbolju i najzanimljiviju pricu, ekstremno dobru grafiku i nema ni jednu zamjerku. Prosto sam uzivao u svakoj sekundi igrice.

  • mrbelickov

    24.12.2022 - 09:42

    Ragnarok. Nominiram ovu igru jer je fenomenalna od pocetka do kraja. Grafika prelijepa, prica te uvuce jos vise, boss bitke su vrhunske, a i side misije nisu lose. Sve u svemu, ogroman sam fan kratosa i nordske mitologije i igra jos prevedna cijela na hrvatski, di ces bolje :)

  • Slash

    24.12.2022 - 10:41

    Gran Turismo 7
    Igrao sve nastavke omiljenoga naslova,zbog ovakve igre nešto najljepše voziti na volanu i uživati u dobroj simulaciji i pregršt automobila za vozit,Na početku su malo zeznuli sa kreditima i online,ali slušali su fanove da to malo poprave i to su učinili zato se vidi kako Gran turismo ima to nešto.

  • Kralj Budala

    24.12.2022 - 12:18

    Elden Ring – Moj prvi susret sa soulslike igrom i bio mi je fenomenalan. Igru nisam kupio nego je dobio preko dijeljenog acc. na PS (brat je kupio) i zato nisam nešto ni bio zagrijan za igrati nego sam počeo iz znatiželje i malo slobodnog vremena. Nakon par sati igranja (uz konstantno umiranje i ponovno pokretanje) preko vikenda igra me uvukla i nije više puštala. Izpostavilo se da malo slobodnog vremena nije mi približno dovoljno i tako sam druge igre ostavio po strani i posve se posvetio Elden Ringu. Igrao sam ja i prije igre otvorenog svijeta, ili sam barem to mislio dok me ovo remek dijelo nije udarilo poput autobusa, a tu otvorenost meni najbolje dočaravaju situacije gdje sam se našao oči u oči sa bićima daleko jačim nego što je moj lik i tu odmah svatiš da nisi trebao ići tim putem. A i kada ideš “ispravnim” putem zlatno pravilo je:”Ponavljanje je majka znanja!” uz naravno dobru opremu, pa mi je i svaki malo ozbiljniji provtivnik kojeg sam porazio pružao nevjerovatnu dozu endorfina a naposljetku je to ono što tražimo od neke igre (godine), barem po mojem mišljenju.

  • Raba

    24.12.2022 - 12:26

    God Of War: Ragnarok. Zato što je sjajan nastavak priče iz 2018. godine, te također odličan gameplay je još dorađeniji u Ragnaroku. Igra niti u jednom trenutku nije dosadna te tjera na daljnje igranje.

  • dominik kraljevic

    24.12.2022 - 12:33

    Elden ring. Bio je težqk izbor između elden ringa i god of war ragnaroka jer su obe igre bile izvrsne. ali elden ring je imao puno drugaciji utjecaj na mene. Osim toga sto igrca nikad prije nije izlazila kao sto je vecinq popularnih igrica danas. elden ring nas je sve iznenadio sa toliko dubokoim i zanimljivo napravljenim neprijayeljima a pogotovo neptijateljima. zahtjeva skillove borbe i stvarno testira nase reflekse. gragika je dobra i ima interanstan art style. Mapa je toliko velikq i toliko otvorena da mozete istrazivati svijet i samo se diviti. Animacije i napadi su vrlo originalni a neda se izostaviti ni inzvarendu pricu u kojoj bi svatko uzivao.
    istina je da sam ja osobno imqo probleme sa glitchevima u igirci ali mislim da uz sve dobro sto mije pruzila da zasluzuje biti broj 1

  • Tonzjee

    24.12.2022 - 13:01

    Elden Ring. Veliki sam fan FromSoftwarea i soulslike igara općenito tako da je Elden Ring ispunio sva moja očekivanja. Igra me očarala svojom grafikom na PS5, količinom sadržaja i zabavnim gameplayom te beskonačnom replejabilnosti. Za mene igra godine!

  • Ivano Blazevic

    24.12.2022 - 15:24

    God of war: Ragnarok
    Mislim da je ovo najbolja igrica godine zato što je odlično odrađen nastavak jedne od najboljih igara ikada koja je postavila jako visoke standarde.Radi toga ti odmah postaje puno teže napraviti ovako dubok i opsežan nastavak jer moraš igracu dati nesto vise od nekih malih inovacija,moraš mu dati nesto veliko radi cega ce misliti da je ovo igretina i da je daleko bolja od svog predhodnika,po meni ova igrica to odlicno radi u skoro svim aspektima.Također bi pohvalio koliko je dobro osmišljen nordijski svijet i ovo je vjerovatno najbolji prikaz likova,mjesta i događaja u nordijskoj mitologiji.

  • Mile_123

    24.12.2022 - 15:24

    Igra kojoj sam se radovao i bio pomalo skeptičan iz nekog nepoznatog razloga je igra koju nominiram, a to je Elden Ring. Elden Ring od svoga nekakvog početka činio mi se pomalo dosadnjikav, ali nakon izlaska iz tutoriala pa ulazak u open world je stvarno odličan. Igra uopće ne drži igrača za ruku i ne govori mu gdje da ide već sami mi igrači to odlučujemo. Možemo otići u neki dio koji će nam totalno biti težak (npr. groblje u Dark Souls 1), a opet možemo ići nekim sasvim normalnim putem preko kojeg će mo sami sebi olakšati igru. Vizualno svijet je prelijep, Dugo nisam vidio neku igru koja me toliko podsjeća po samom svijetu na The Lord of the Rings, grijeh je napisati da me podsjeća na The Lord of the Rings kada je u pisanju Elden Ringa pomogla osoba koja je napisala Game of Thrones, a to je George R. R. Martin. Osim samog open worlda tu je i gameplay kojeg FromSoftware prati od Demon’s Souls, a jedna stvar koja mi se svidjela je što možemo u pola igre promijeniti cijeli build kojega smo započeli, ako smo započeli kao Samurai možemo završiti kao Astrologer . Priča također dobro napisana, lore cijele igre, likovi koje susrećemo i njihove side misije. Što se tiče likova svaki je bio zanimljiv, rijetko kada u kojem Dark Soulsu da će se meni osobno svidjeti svi likovi obično to bude par njih, a u Elden Ringu su mi se osobno svidjeli svi. Bossevi, njihov dizajn, njihove priče kidaju a jedan od najdražih po meni je Starscourge Radahn. Jedina zamjerka cijeloj igri je repetitivnost dungeon kojih ima jako mnogo jer je svijet ogroman, naravno to ne mogu uzeti previše za zamjerku jer nekako su morali napuniti čitav svijet.

  • glavahunter

    24.12.2022 - 15:58

    God of War: Ragnarok
    Podsjeca me na one dane igranja na PS2 di samo ubacis CD i igras satima bez brige u zivotu i imas kompletnu igricu ispred sebe bez ikakvih DLC-ova i mikrotransakcija. Svaka cast timu na vrhunski odradenome poslu.

  • andjel

    24.12.2022 - 16:14

    ELDEN RING Proveo sam u samoj igri 150 sati, a još više istražujući o igri i njenim tanjama na internetu, reddit, youtube, HCL, … Igra mi je zaista obilježila ovu godinu i priuštila nebrojeno mnogo uzbuđenja i iznenađenja. Najviše mi se sviđaju bossevi, ali i razina detalja koji su uloženi u igru, a koje površan igrač niti ne bi primijetio. Ova igrica na neki način me je i vratila u svijet igranja kada sam već zaključio da se radi samo o priglupoj zabavi i trošenju vremena.

  • Legolas

    24.12.2022 - 16:20

    Stray
    Za igru godine Stray je moj pobjednik,
    mačak popularan kao Livaković Dominik.
    Mačak, pravo pravcato je njuškalo,
    igra je dragulj kao i Josip Šutalo.
    Mačak, uvijek igre je željan,
    odlučan je kao Lovren Dejan.
    Za uživanje ne treba nikakva privola,
    igra je dinamična kao Vlašić Nikola.
    Mačak, svugdje svoju njušku gurka,
    snalažljiv je kao Modrić Luka.
    Mačak, rijetko kad je miran,
    brz je kao naš Perišić Ivan.
    Za vrijeme igre zvao sam ga Kruno,
    a on skače kao Petković Bruno.
    Mačak, vidi se da je gizdav,
    zaigran je kao Oršić Mislav.
    Mačak, prepreke savlada glatko,
    mudar je kao Dalić Zlatko.
    A možda je i mačka…

  • Stipe12

    24.12.2022 - 18:14

    Što se mene tiče, moram odabrati Horizon Forbidden West jer radi ono što bi pravi nastavak trebao činiti: zadržava ono što je funkcioniralo od originala, ali poboljšava sve ostalo.

    Iako priča nije sjajna kao Zero Dawn, ipak je dobra priča i Aloy prolazi kroz sjajan character arc gdje uči da ne može spasiti svijet sama i da se treba više otvoriti ljudima i dopustiti im da joj pomognu. Također, borba, istraživanje, open world i likovi su jako dobri i zabavni.

  • [email protected]

    24.12.2022 - 18:43

    Mario + Rabbids Sparks of hope-
    Znam da sam drugaciji od svih, ali eto kaj ces. Ja mislim da za ovu igru previše ljudi nezna i mislim da zaslužuje malo pažnje. Igra je izbačena na vrijeme pi ja nisam osobno imao probelma sa njome. Igrica je zakon, grafika je 10/10 priča je 10/10 i sve u svemu, zakon je. Nemozes pogrijesiti sa Mario igrama.

  • Tropa

    24.12.2022 - 18:47

    Elden Ring !!

  • lazar66

    24.12.2022 - 19:56

    Raft – spoj avanture i istrazivanja kroz prezivljavanje dok plovite kroz more prepuno predivnih ostrva u neizvesnosti jer ne znate gde vas ceka vece iznenadjenje – u vodi ili na kopnu. 😀

  • Nelika

    24.12.2022 - 20:26

    God of war: Ragnarok je moj odabir. Igru sam igrala u nekoliko navrata kod prijateljice i kako sam započela igrati nije mi bio prvo taj odnos oca i sina nešto posebno. Kao ženskoj osobi, malo mi je Kratos previše hladan i strog prema Atreusu, kako bi se reklo, malome treba i majčinska figura. No, što sam više igrala, to sam se mogla više uživiti u priču i taj odnos između oca i sina koji iako surov i strog, je u njihovoj pustolovini i te kako potreban. Možda će zvučati komično, al na trenutke sam se zamislila da sam otac i imam sina, kako bi ga odgajala i u takvoj situaciji kako bi postupila. Za mene je ova igra bila više od obične pustolovine i mlačenja protivnika, igra te potakne na razmišljanje kako danas roditelji uistinu odgajaju svoju djecu i da sami roditelji vode borbu sa svojom djecom da ih pokušaju izvesti na “pravi” put, ili barem nauče onome što je ispravno prema njihovom vlastitom mišljenju. Eto, tako sam ja doživjela igru, naravno akcija, priča, cjelokupna igra je jako dobro i kvalitetno odrađena.

  • f.k.

    24.12.2022 - 22:37

    Nominiram Scorn zbog njezinog osebujnog umjetničkog stila. Ono što me posebno dojmilo je utjecaj H. R. Gigera i Zdzislaw Beksińskog, što se posebno može vidjeti u dizajnu levela te dizajnu neprijatelja.
    Kombinacija boja,horora daje osjećaj originalnog paklenog krajolika koji je puno bolje prikazan nego u bilo kojem Doom-u. Vjerojatno taj osjećaj jeze i uzbuđenja je puno točnije prikazan zato što su utjecaji nadrealistički slikari, a ne znanstvena fantastika ili horor filmova.
    Igra kreće s time da smo se probudili u svijet koji nalikuje na noćnu more bez da smo dobili ikakvo objašnjenje ili uvodne scene. Taj osjećaj napuštenosti i potrebe da sami istražujemo neki novi svijet koji je nama nepoznat i u kojem riješavamo zakonetke uključujući i poneku borbu s organski oružjem.
    Ta kombinacija osjećaja suočavanja s nepoznatim u užasnutog i grotesknom svijetu Scorna je ono što ju čini igrom godine.

  • JAGUAR_PAW

    24.12.2022 - 22:46

    Stray, macka si, skačeš, hodaš, trčiš, mjaučeš
    … Dovoljan razlog da dabar dadne nagradu kolegi krznašu

  • G4m3r

    24.12.2022 - 23:06

    Stray

    Animacije, level design, story, sve odlično. Zanimljivo je da je inspiracija za igru Kowloon Walled City, naselje od 2.6 hektara i populacijom od otprilike 50,000 ljudi 1990. godine, koje je postojalo u Hong Kongu i imalo najveću gustoću naseljenosti sa preko 1.9 milijuna ljudi/km². Izgled igre prikazuje puno elemenata Kowloon-a, uske ulice, gusto izgrađene zgrade itd. I to sve se istražuje sa mačkom koja sa sobom ima dron. Animacije kretanja mačke su najbolje od svih igara koje sam vidio. Grafika odlična, a kako bi tek bilo da je igra

  • G4m3r

    24.12.2022 - 23:20

    MOJ PRETHODNI KOMENTAR SE NE RAČUNA JER SAM GA GREŠKOM OBJAVIO PRIJE ZAVRŠETKA PISANJA

    Stray

    Animacije, level design, story, sve odlično. Zanimljivo je da je inspiracija za igru Kowloon Walled City, naselje od 2.6 hektara i populacijom od otprilike 50,000 ljudi 1990. godine, koje je postojalo u Hong Kongu i imalo najveću gustoću naseljenosti sa preko 1.9 milijuna ljudi/km². Igra prikazuje puno elemenata Kowloon-a na jedan osebujan način. I to sve se istražuje sa mačkom koja sa sobom ima dron. Animacije kretanja mačke su najbolje od svih igara koje sam vidio. Grafika odlična, a kako bi tek bilo da je igra rađena sa Unreal Engine 5. Priča dobro osmišljena, sve skupa neočekivano zanimljiva i kvalitetna igra. I naravno, press to meow.

  • Filip5587

    24.12.2022 - 23:41

    High on Life
    Ova igra mi je izgledala prosječno tijekom prikaza gameplaya i najavnih trailera, no kada sam pogledao Igorov videozapis, postalo mi je jasno koliko je zapravo smiješna i zabavna igra pa sam ju odlučio probati putem Game Passa i oduševio sam humorom pričajućih oružja.

  • Dzoyss

    24.12.2022 - 23:45

    Moja igra godine je God of Ragnarok i evo 10 razloga znog čega je to tako.
    1. I ako su dosta njih očekivali da će nastavak biti loš zbog toga što dosta developera upropasti svoje remek delo,ljudi iz Santa Monike su odradili odličan posao i napravili su odličnu igru,igru u rangu RDR2.
    2. Malo je lakše preći igru nego u prethodnom delu što dovodi do opuštenog igranja i uživanja u samoj igri i njenim detaljima.
    3. Priča je izuzetno kvalitetna,a Tor je ispao bolje nego što smo ga svi očekivali.
    4. Zato što smo dobili mogućnost da upravljamo Atreusom i to što smo prvi put u igri videli da neko prolazi kroz pubertet.
    5. Atreus je za kratko vreme narastao,a i voice actoru se dosta produbio glas što daje pravi opis dečaka koji prolazi kroz fazu razvoja.
    6. Mogućnost posećivanja 9 svetova i boreći se sa puno različitih neprijatelja.
    7. Zato što je borba ostala slična,ali kvalitetnija
    8. Zato što smo dobili pravi nastavak priče baš tamo gde je i stala,a ne povratak 5-6 godina unazad ili unapred.
    9. Zato što sam imao osećaj kao da se stvarno penjem na neku visinu dok sam se penjao po Asgardskom zidu.
    10. Zato što više nije Boy već Atreus

  • PotatoKiller

    24.12.2022 - 23:56

    “God of war: Ragnarok”- nominiram igru radi fenomenalne priče što ga ćini dostojnim nastavkom prošle igre iz 2018. Uz dobro okarakterizirane likove, svaka pohvala ide grafici koja je “breathtaking” u pojedinim sekvencama igre. Kao veliki plus istakao bi trajnost igre ( zavisi od igrača ) te raznovrsnost lokacija ( 9 svijetova plus međusvijet ) od kojih je svaka specifična te puna različitih zagonetki ( idealno izbalansirane) te opcionalnih questova. Važno je za napomenuti da na PS5 se igra izvodi i do 120hz što nam je samo po sebi dovoljno reći za samu optimizaciju. Sve u svemu jedna izvrsna igra AAA produkcije koju bez razmišljanja treba zaigrati jer sigurno ne ćemo dobiti bolju igru nordijske tematike, a za nekoliko godina sa sigurnošću će postati i kult gaming industrije.

  • Lovric

    24.12.2022 - 23:59

    Goat Simulator 3 je igra s kojom sam imao najviše zabave i smijeha ove godine. Igra je namjerno besmislena, opuštena zabava, bez zapleta i s puno
    aktivnosti osmišljenih da vas nasmije. Priznajem da se smijem nad apsurdnošću mnogih situacija u koje se možete upustiti s kozom. Ovo možda nije neka revolucionarna igra ali sam proveo puno dobroga vremena uz nju.

  • Simun2

    25.12.2022 - 00:15

    The Last of Us Part I remake pronalazi način da ionako nevjerojatnu igru ​​učini još boljom. Neprocjenjivo je koliko je posla uloženo u ovo izdanje. Fenomenalna grafika, vrhunski dizajn zvuka, impresivne značajke kontrolera DuelSense. The Last of Us Part I je nevjeroatna igra s odličnom pričom i uvijek če mi biti najdraža videoigra.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?