HCL.HR

Jahat ćemo zmajeve – najavljen je World of Warcraft: Dragonflight, a i Lich King Classic

Zoran Žalac 19.04.2022.   •   6 komentara


Glasine su bile istinite – deveta ekspanzija za World of Warcraft zvat će se Dragonflight i donosi nam prvu kombinaciju rase i klase: Dracthyr Evokerse.

Mitsko otočje koje je dom zmajeva bit će mjesto radnje nove ekspanzije za World of Warcraft. Kako se i nagađalo, deveta ekspanzija nosit će naziv Dragonflight i probudit će davno uspavane zmajeve. Ovo će proširenje podići level cap na 70, te će donijeti četiri nove zone: lavom ispunjen Waking Shores, hladni Azure Span, široka polja Ohn’ahran Plainsa te prijestolnicu zmajeva – Thaldraszus.

Postojat će i peta zona, ali će ona biti rezervirana za novu rasu – Dracthyre.

Dracthyri će biti posebni po više stvari. Prije svega, njihova je rasa posvećena isključivo jednoj klasi zvanoj Evoker, koja se može specijalizirati kao healer ili ranged damage. Dracthyri će isto tako moći mijenjati svoju formu iz zmajevskog u ljudski oblik. Osim toga, bit će slobodni birati između Alijanse ili Horde, tj. naklonost im neće biti unaprijed određena.

Velika novost Dragonflight ekspanzije nazire se iz samog naziva – to je mogućnost jahanja zmajeva, odnosno letenje koristeći zmaja. Letenje na zmajevima bit će dostupno svim rasama, a za razliku od do sada viđenog letenja uključivat će dodatne poteze poput okretanja, s posebnim naglaskom na fiziku, postizanje brzine i osjećaju težine prilikom letenja.

Iz Blizzarda za sada nisu najavili datum izlaska za Dragonflight.

Paralelno s najavom nove ekspanzije najavljen je i povratak Lich Kinga. U sada već predvidivom scenariju stiže nam Wrath of the Lich King Classic, a po uzoru na prethodna izdanja bit će vjeran duhu originala. Što u ovom slučaju znači da neće imati Dungeon Finder opciju koja je bila dodana naknadno. Doduše, iz Blizzarda su se potrudili prilagoditi ekspanziju iz 2008. duhu današnjeg vremena pa su ubacili mogućnost mijenjanja spola svome liku. U brijačnici, od svih mjesta.

Bit će pomalo kontroverzna vijest da će tranzicija na Lich King Classic biti prisilna za sve one koji se nalaze u The Burning Crusade Classic. Za razliku od situacije kad se u WoW Classicu moglo ostati nakon pojave TBC Classica, u ovom slučaju to neće biti moguće.

Lich King Classic bit će lansiran nekad tijekom 2022. godine.

Komentari (6)

  • Hadvar

    19.04.2022 - 19:56

    Napokon wotlk classic. Sto se nove ekspanzije tice, izgleda dobro za sada. Svaka ekspanzija izgleda dobro kad je najave, a onda bude nesto sasvim drugo kada izađe. Vidjet cemo hoce li ispunit ocekivanja ili ce biti flop kao shadowlands. Napokon su maknuli taj odvratni talent system sto je dobar znak. Fingers crossed.

    • Tatqo

      @Hadvar, 20.04.2022 - 08:11

      uvijek je wow dobar do prvog patcha i onda nastaje cirkus

  • Soulforged

    19.04.2022 - 21:34

    DreamWorks na aparatima. Bas mi je drago sto sam prozivio najbolje WoW dane za vrijeme najboljih WoW dana jer ovo je …..

  • Wik7im

    20.04.2022 - 05:47

    Ja sam na tbc i nemam zalbi.

  • Virty

    20.04.2022 - 09:21

    Igram od prvog dana, meni i dan danas najbolji MMORPG.
    Svakako kupujem novu ekspanziju.

    • kone22

      @Virty, 21.04.2022 - 02:04

      Pa da, sama činjenica da mogu naplaćivati ekspanzije plus game time, govori da taj WoW ce se igrat vjecno i vjerojatno nece biti boljeg mmorpg-a. Tu i tamo zajebu koju ekspanziju, i da nove generacije prestanu igrati samo stavi f2p i na skinovima mogu zivjet 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?