HCL.HR

Zombiji, vukodlaci i duh navodno su (bili) protivnici u Resident Evil 8

Zoran Žalac 29.01.2020.   •   12 komentara


Pojavile su se glasine o navodnom Resident Evilu 8, a nekoliko je izvora potvrdilo kako će ta igra biti izvedena s pogledom iz prvog lica.

Prošlog se tjedna internetom proširila glasina da je Resident Evil 8 bio u produkciji od 2016. godine, ali je cijeli projekt iz nekog razloga vraćen na nulu prije pola godine. Tu je glasinu prenio AestheticGamer, isti izvor za vijest o novim Silent Hill igrama, ali jučer se pojavila nešto detaljnija glasina koja je potekla na YouTube kanalu Residence of Evil.

Ondje je izrečeno nekoliko interesantnih tvrdnji. Igra se tako ne bi trebala zvati Resident Evil 8 nego nekako drugačije, ali će zadržati izvedbu zadnjeg numeriranog dijela pa će biti iz perspektive prvog lica. Spominje se povratak glavnog lika iz sedmice, Ethana, kao i starog znanca Chrisa Redfielda.

Vraćaju se navodno i zombiji, a igračima bi prijetnju trebali predstavljati još i vukodlaci te nekakav ženski duh koji bi igrače opsjedao te proganjao po nekom selu i dvorcu.

Od svega ovoga potvrđeno je iz više izvora da bi igra doista trebala biti izvedena s pogledom iz prvog lica. Tip koji je inicijalno spominjao RE8 tjedan dana ranije vjeruje kako je ideja s vukodlacima i duhovima ona koju je Capcom u konačnici prekrižio te da igra iz ovog opisa nije konačna verzija nekog budućeg Resident Evila kojega ćemo dobiti.

Dakle, uzmite ove informacije s velikom dozom rezerve. Sigurne su samo dvije stvari: bit će novog Resident Evila i sedmica vjerojatno neće ostati jedini RE naslov iz prvog lica. Sve ostalo je diskutabilno, ali nas zanima: mislite li da bi se vukodlaci dobro uklopili u ovaj serijal?

Komentari (12)

  • mili1985

    29.01.2020 - 10:11

    Imali smo zombi pse, možda bi ovo bili zombi vukovi? Zanimljiv je taj zimski krajolik. Ne sjećam se da je tako nešto bilo u prijašnjim nastavcima. Ethan je mlak lik i nije mi se nešto dojmio, a Chrisa sam nekako i očekivao. Ostaje još nerazjašnjena priča njega i plavog kišobrana.
    Sve u svemu, sedmica odlična i jedva čekam nastavak.

    • chocobo_047

      @mili1985, 29.01.2020 - 17:31

      Sve je to super, ali kakva će biti poveznica između zombija koji su zaraženi ljudi T-virusom, vukodlaka koji su manje-više nekakva fantastika i duhova koji su nadnaravni entiteti? Pitam se kako će to sve uklopiti u priču? Što se mene tiče, volio bih znati kako su se vukodlaci i duhovi našli uz zombije kada bih igrao tu igru. Nadam se da će postojati objašnjenje kako su se vukodlaci i duhovi tu našli.

    • mili1985

      @chocobo_047, 29.01.2020 - 18:39

      Ne mislim da će doslovno biti vukodlaci, već neke kreature nalik vukodlacima. Zato sam rekao zombi vukovi. Što se tiče duhova, nemam pojma. Možda kao neke halucinacije kao što su već rekli u videu. Nešto slično su napravili kad su razvijali RE4, pa je Leona proganjao “duh”. Postoje razne kombinacije. Vidjet ćemo u kojem će smjeru ići. Nadam se da će ostati dosljedni “realnijim” temama kao što je virus i da neće ići u sferu duhova, magije ili nešto slično.

    • chocobo_047

      @mili1985, 30.01.2020 - 18:01

      Shvaćam, i ja bih volio da se zadrže na virusima i biološkim oružjima. Što se tiče duhova i natprirodnog, onaj RE4 hook man verzija ili kako se već zvala mi se činila ok. No jednostavno mi RE nije za duhove.

  • Tommygun

    29.01.2020 - 10:19

    Sto kaze kolega gore,sedmica je bila odlicna,i ocekujemo svakako nastavak vrijedan spomena…i svida mi se to sto ce opet biti iz prvog lica…dosta mi je napetije,i kud i kamo strasnije iskustvo…

  • zvoninjo

    29.01.2020 - 13:13

    I još sa VR naočalama.Kud ćeš bolje

    • Darcoolio

      @zvoninjo, 29.01.2020 - 18:38

      Pod uslovom da budu po ceni dzojpeda, u suprotnom ne vidim kako će VR adekvatno zaživeti.

    • zvoninjo

      @Darcoolio, 29.01.2020 - 19:34

      Neznam dali si igrao RE7 sa VR,ali po meni sasvim novo iskustvo u igranju pogotovo ovakvih naslova.Nažalost nema ih puno.Vidjeti ćemo šta će budućnost donijeti

  • Serpico

    29.01.2020 - 13:54

    Ako je RE7 bio reimaginacija prve igre ovo je izgleda trebalo da bude RE4 (selo, zamak, Evropa). Ovde baš ima svakakvih ideja. Ne bih voleo da Ethan postane specijalac, novi Leon, Chris, mislim da treba njegova priča da bude završena, tako mi najbolje njegov lik funkcioniše. Meni je RE7 bio bolja i interesantnija igra od rimejka dvojke iako više volim igre iz trećeg lica pa Capcom treba dobro da promisli šta će biti RE8 da bi to opet bilo nešto novo i zanimljivo.

  • xx1111

    29.01.2020 - 13:56

    Mislim da vukodlaci i ostale divlje životinje nisu strašni tako da je ovo bezveze

    • chocobo_047

      @xx1111, 29.01.2020 - 17:34

      Mislim da imaš pravo. Vukodlaci spadaju u neku sferu Van Helsinga i vampira. Smatram da ne bi trebali staviti u istu igru zombije i vukodlake. Imao bih dojam da su prokleti ili nešto takvo, uopće ne bih imao dojam da su zombiji potekli od virusa.

  • TitanShifter

    30.01.2020 - 11:55

    Zvuci dobro, kao više horror oriented resi 4.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?