HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1691503 Hitova
*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16095 : 28. Ožujak, 2014., 14:21 »
Spartacus (2004)



Evo tek sada ga odgledah po prvi put. Iako nije na nivou jednog Gladiatora ili serije Spartacus ali je vrlo dobar film. Dosta realistično prikazan, fino odmjerenog tempa, solidna gluma, jedino nisam baš zadovoljan sa koreografijom borbe ali zbog toga film realističnije izgleda pa mu ni na tome ne zamjerujem. Ovo je bilo zamišljeno kao neka mini serija pa i ne iznenađuje trajanje filma od čak 3h, ali kada su u pitanju filmovi ovog tipa meni je i to malo.
7,5
« Zadnja izmjena: 28. Ožujak, 2014., 14:25 Adam Jensen »

*

Pajko

  • *****
  • 3090
  • REEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16096 : 28. Ožujak, 2014., 21:12 »
nema samuraja ni kauboja 5.2/100
P.S. Napisano je velikim tiskanim slovima jer stvarno vičem. Najozbiljnije.

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16097 : 29. Ožujak, 2014., 09:16 »
nema samuraja ni kauboja 5.2/100
nema pi*ki ni romanse 5.2/100 :mrs:


12 Years a Slave (2013)



Nevjerovatna i istinita historijska drama o otmici slobodnog crnca kojeg prodaju u ropstvo u kojem je proveo 12 godina. Mislim da ni u jednom drugom filmu slučaj američkog ropstva nije ovako realistično prikazan. 12 godina ropstva je više od običnog filma, to je lekcija i sve nagrade i pohvale kojima je obasipan su zaslužene.

Brutalna i stresna priča  o nečovječnosti, ljudskoj degradaciji i uopćeno ljudskoj životinjskoj prirodi koja se s vremena na vrijeme ispoljavala od prvih ljudi pa do danas. A prije svega ovaj film cijenim što je bez standardne "amerikanizacije" predočio na kakvim temeljima je sagrađena ta samoprozvana "kolijevka demokratije i ljudskih prava", a amerikanci ni danas nisu odustali od ideje robovlasništva samo što ovaj put primjenjuju mnogo profinjeniji oblik tzv. ekonomsko robovlasništvo. Kvalitetno ispričanu priču prati još bolja gluma. Ejiofora u glavnoj ulozi ne treba ni komentarisati, vrhunski je utjelovio Solomona Northupa i njegovu tužnu priču. Ali me najviše oduševio Michael Fassbender u ulozi ekscentričnog robovlasnika i njegovih učestalih promjena raspoloženja. Cumberbatch naravno rula kao i uvijek i šteta je što nije imao veću ulogu. Dobra režija i fotografija, izvrstan scenario, sve kako je treba. Film je prepun nekih sitnica i detalja koji mu daju na umjetničkoj vrijednosti. Inače, ovakve drame često znaju biti dosadne na momente ali 12 godina ropstva je tako dobro tempiran da nije dosadan niti jedne sekunde.

Prošle godine je izašlo uzbudljivijih i zabavnijih filmova ali 12 godina ropstva je sigurno najkvalitetniji.
9,5
« Zadnja izmjena: 29. Ožujak, 2014., 10:20 Adam Jensen »

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16098 : 29. Ožujak, 2014., 10:14 »
The Secret Life of Walter Mitty - 5/10

Užasno dosadan. Ono daydreamanje je kao osnova filma, a nez, sanjari možda 2x u filmu. Još taj odvratni Ben Stiller.
Neznam zašto mu uopće dajem 5 zapravo, možda radi kraja koji je onako... >>INSPIRATIONAL<< iako je bio očit od samog početka.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16099 : 29. Ožujak, 2014., 17:44 »
Kraj je užasan, sve dotad je dobro... ali taj beskonačan kraj, ja nez.
majstor za vodovodne instalacije i rješava bazene i ostalo

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16100 : 30. Ožujak, 2014., 11:36 »
National Treasure: Book of Secrets - 7/10

Osobno bolji od prvog filma - Ed Harris odličan zločinac (definitivno bolji od beskarakternog Seana Beana u prvom filmu), Nic Cage gospodin čovjek, mnogo više Indiana Jones scena, mnogo manje nelogičnosti, mnogo zanimljivija radnja sve u svemu. Iskreno se radujem nastavku, šuška se da se snima, a ako se bude izgrađen na manjem cliffhangeru iz Book of Secretsa ja ću biti više no zadovoljan.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16101 : 30. Ožujak, 2014., 13:39 »
In Time (2011)





Gledao sinoć s ekipom i ono, ostao sam malo razočaran jer je film u biti solidan al su ga pokvarile neke rendom gluposti. Priča mi se na početku činila vrhunska, ono sranje sa vremenom i "skupljanjem" vremena mi je rulalo dosta. Al brzo mi je film postao malo glupav do zadnjih 40-ak minuta kada film briljira. Justin Timberlake mi je ok bio al posebno bih istaknuo Amandu Seyfried koja je ufff, zgođušna je i odradila je svoj posao vrhunski. Ostatak glumačke postave je više manje ok bio. Ajmo sad malo o problemima; kao prvo odmah mi je na početku zasmetala ona glupost s godinama (ono da ne stare od 25). Na početku kad se on budi i pozdravlja majku zastao sam i rekao: " Ma koji k.. mater mlađa od njega" dok nisam skužio o čemu se radi. Zamjerku bih još uputio nemaštovitosti u dizajnu gradova, uopće nemate osječaj da se sve dešava u budućnosti. Još i oni auti nezz, Mustanzi iz 60-ih koji svijetle kao Božićne jelke sa čudnim zvukom :hihi: Doduše zadnjih 40-ak minuta je vrhunski. Film je imao potencijala i zasigurno je moglo bolje ali i ovako je gledljiv.

6/10

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16102 : 31. Ožujak, 2014., 08:51 »
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy - 7/10

Imao sam par dobrih "giggles", ali moram priznati da veliku količinu filma nisam razumio :( Morati ću pročitati knjigu definitivno

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16103 : 01. Travanj, 2014., 22:20 »
The elephant man

Što reći? Kakvu posluku porati? Dosta šale...
Vjerujem da su mnogi od vas ovo već pogledali. I vjerujem da je velika većina bila prezadovoljna viđenim. Film koji je prvenstveno fantastično snimljen. Film koji je nevjerojatno nabijen emocijama i ipak malo drugačije pristupa svemu jer ga je radio jedan od najuvrnutijih režisera svih vremena. Film koji je u apsolutno svemu genijalan i šalje takvu poruku. Glazba na momente maestralna i odlično ide uz film. Dugo vremena sam izbjegavao učiniti nešto u svojim recenzijama jer sam mislio da ću bezrazložno zakinuti neke filmove nauštrb drugih. Ali sada je došlo vrijeme i za to...

Ocjena: 10/10



Daglicht

Ovaj film nam predstavlja jednu poveliku obiteljsku zavrzlamu koja je ipak imala malo previše rupa i naivnih riješenja da bi to sve ispalo odlično. A moglo je.
Fakat je bilo potencijala za nešto više od samo solidnog filma. Mogao bi sada pisati o ponekim detaljima ali bi time malo previše spoilao.
Korektan film koji čak malo predugo traje jer nije bio baš toliko zanimljiv. Da je bilo par likova više možda bi bilo interesantnije, ali mislim da bi to još više razvodnilo film.

Ocjena: 6/10


Sexy beast

Jako dobar krimić iz divne nam engleske. Zanimljiv, dinamičan, ne predug i sa odličnom glumačkom postavom. Ben Kingsley krade svaku scenu u kojoj se pojavljuje. Mislim da ga nikad prije nisam vidio u sličnoj ulozi poluludog tipa koji ima čudna riješenja za različite situacije. Naravno, prvenstveno je neuračunjiv i jako agresivan.
A sve ostalo saznat ćete sami ako pogledate film!

Ocjena: 7.5/10


Snowpiercer


Ovo je definitivno jedan od najboljih SF-ova zadnjih godina. Ne obiluje sa puno Cgi-ja, nema veze sa zbivanjima u svemiru, ali ima fenomenalnu ideju, scenarij i glumce koji su to sve odlično utjelovili. Naravno, sve to je zasluga i režisera koji je znao sve to fino voditi(bez dobrog dirigenta nijedan orkestar nije vrhunski). Film je također odlično snimljen. Mane? Pa ne znam dali ih uopće ima smisla tražiti jer je gledanje ovog filma bio čisti dvosatni užitak...

Ocjena: 9/10
Neću se bojati.
Strah pobjeđuje um.
Suočit ću se sa svojim strahom.
Pustit ću ga da prođe kroz mene i preko mene!

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16104 : 02. Travanj, 2014., 10:07 »
The 6th Day (2000)



Slučajno naletih na TV-u na ovaj film pa ajde reko da ga odgledam, čini se zanimljive tematike a i Arnie je tu. Inače, nekada davno mi je Arnie bio omiljeni glumac a njegove akcije za mene najbolji filmovi, kao i svi klinci i ja sam ludio za tim žanrom. Tek sad vidim koliko mi se ukus promijenio od tada.

The 6th Day je dosta zanimljiv SF film na temu ilegalnog kloniranja ljudi. Zaplet se vrti oko toga da običan obiteljski čovjek (Arnie) otkrije da je on ustvari klon (u stvari, on će pomislit da ga je zamijenio klon a da je on original) i tako će krenuti borba za vraćanje svog mjesta koje mu pripada te pri tome zaustaviti korporaciju koja se time bavi. Vjerovali ili ne ali film je dosta dublji nego inače Arnijevi filmovi,  u smislu da se poslije filma čovjek malo zapita o nekim stvarima i gdje to ide ovaj svijet. Za razliku od mnogih ovaj zaslužuje etiketu "SF", zadovoljan sam kako su obradili temu, da ne bude zabune nije u pitanju neka dubina a la Fringe ali je zadovoljavajući nivo. Također dobro su prikazali i viziju budućnosti, ono nije ništa previše futuristički jer je u pitanju bliža budućnost ali sa dosta sitnica koje povećaju vjerodostojnost, pogodili su mjeru. Što se tiče akcije, pa tu sam razočaran, standardna je za ove filmove starog kova i više mi jednostavno nije interesantna. To se može reći i za Arnija, kao klincu mi je bio najdraži ali sada tek vidim da su njegove glumačke kvalitete u najmanju ruku upitne. Ali ajd, zabavan je Arnie na svoj način. Inače, bilo je podosta tih njegovih prepoznatljivih fora koje su me nasmijale.

Ne znam šta bih rekao, moglo bi se reći za ovaj film da je dobar, i nek sam ga odgledao. Ali nije mi baš "sjeo". Da sam ga gledao po izlasku bila bi to skroz druga priča, ali očito je da filmovi ovog tipa mi nisu više po ukusu kao nekad. Jbg Arnie, sve bude i prođe :wildboy:.
6

*

metalni

  • ****
  • 1762
  • Seoski mudrac
    • My Art Gallery
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16105 : 02. Travanj, 2014., 14:23 »
Rasta man, na "Snowpiercer" titlu ti je link od "Sexy Beast"... :solidus:

*

prijatelj

  • *
  • 92
  • fps games
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16106 : 02. Travanj, 2014., 15:57 »
Nezz snowpiercer je bio samo oke. "TWIST" sam ubrao tipa odmah, čim mu je stari rekao HEJ ODMAH MU ODSJECI JEZIK NEMOJ DA PRIČA, tako da ne treba biti doktor da se ubere šta se događa. Plus, na kraju, više manje su pobili cijelo čovječanstvo, dok su ovako mogli, NEZZ voziti se još par godina i NEZZZZZZ ISKRCATI SE VAN I ZAPOČET PONOVO CIVILIZACIJU NEZZZZ NEEEEEEEEEEEEEEEEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16107 : 02. Travanj, 2014., 21:09 »
Plus, na kraju, više manje su pobili cijelo čovječanstvo, dok su ovako mogli, NEZZ voziti se još par godina i NEZZZZZZ ISKRCATI SE VAN I ZAPOČET PONOVO CIVILIZACIJU NEZZZZ NEEEEEEEEEEEEEEEEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Pa mislim da se to na kraju i dogodilo. Ne vjerujem da su klinjo i korejanka jedini koji su preživjeli taj događaj. Na kraju je i očito da ljudi već polako mogu preživjeti vani pod određenim uvjetima (Da bude da, niža nadmorska visina...). Ono kad su frajeru na početku ruku zaledili je bio primjer kako to izgleda u najekstremnijim mogućim uvjetima. Doduše, da, hrpa ljudi je ostalo mrtvo, no ajmo to shvatiti kao "kaznu" za oblik društva koji živi na takav bogatima-više-siromašnima-manje način.

Inače, jako mi se svidio film, također 9/10.
“The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - Robert Oppenheimer

*

Ramza

  • **
  • 390
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16108 : 02. Travanj, 2014., 22:12 »

*

progabbeing-jadran

  • ******
  • 5293
  • abrah cadabrah
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16109 : 03. Travanj, 2014., 12:10 »
:ave::hihi::hiha:
Bowie je definitivno najveći umjetnik svih vremena.

Support your local gamers >>> Pro GABBEing Klan

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9