HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1702645 Hitova
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16350 : 15. Lipanj, 2014., 23:48 »
The Good, The Bad and The Ugly [1966] - ★★★★★

Ovo je jedan od onih filmova koje mogu gledat 700 puta i svaki put je jednako zanimljiv. Baš bezvremensko remek-djelo i meni osobno među najdražih 10 filmova, tipa, ikad! Iskreno, ne mogu naći ni jednu jedinu stvar u ovom filmu koja nije savršena. I Clint je najveći badass u svemiru. To je to.

Big Trouble in Little China [1986] - ★★★

Ahh... da, treš osamdeseth. Istovremeno i najgore a i najbolje nešto ikad. Inače, film je otvoreno Carpenterovo ljubavno pismo kineskoj mitologiji, tradiciji i mistici kroz potpuno otkačen stil zapakiran u osamdesete. Eto, to je sve što itko treba znati prije gledanja. Inače, sjećam se da sam ga gledao kao klinac, pa reko, vrijeme je da se prisjetim. I ne znam, dobar je, ali i nije. Katastrofa je, ali je i odličan. Istina, zna itekako dosaditi s vremena na vrijeme, ali onda ultei Kurt sa još jednom savršenom izjavom da spasi dan! No zanimljiva stvar je da su i oni dijelovi na kojima nisu pokušali izvesti nikakvu komediju potpuni urnebes, bilo da se radi o traljavom CGI-ju, ili činjenici da su svi Kinezi ili kung-fu majstori ili čarobnjaci, ili toj predivoj farsi zvajon gluma, ili odličnoj glazbenoj podlozi. Nisam oduševljen kao nekad, ali itekako ga cijenim na određenoj razini.

Weird Science [1985] - ★★

Za razliku od Male Kine, ovo mi se nije svidjelo nimalo, iako su stilistički gotovo identični. Dva frajera osamdesetih k'o da su ispali iz Osvete šmokljana (Hah uvijek se nasmijem kad izgovorim taj naslov) pomoću kompijutera doslovno naprave curu u sobi. I ona im je kao neka "mentorica" na dobrom starom from-zero-to-hero putu već izlizanom 700 puta. I ovo isto ima hrpu predviljivosti, klišeja i ta ženska bi kao trebala biti zanimljiva, ili zgodna, ili nešto, ali nije zapravo ništa. I ta dva glavna lika su skroz iritantni i nepodnošljivi. Skroz ima neki čudan ton, neke gluposti izvode koje nemaju smisla, pa nuklearne rakete, pa punkeri na motorima, pa opet još luđa sranja. Doduše, svaki trenutak kad su Downy Jr. (Sa 17 godina!) i Bill Paxton na ekranu su 10/10 i spašavaju film, ostalo pravac koš za smeće.

Stand by Me [1986] - ★★★★

Još jedan iz osamdesetih, najbolji od ova zadnja tri. Ovdje se radi baš o klasičnoj coming-of-age priči, i ovo mi je jedan od pionira tematike. Čak mi je draži i od famoznih Gooniesa. Zanimljivo da je Corey Feldman u oba. lel. I tako je cijeli film jedan izlet dok traže truplo nestalog poznanika. No zadnja stvar zbog koje je ovaj film dobar je priča. Tu se radi o druženju, atmosferi, i jednostvno gledanju gluposti koje izvode. I cijelo vrijeme im visi za vratom mladi Jack Bauer. Savršeno. Sviđa mi se što su normalni klinci, ne neke izobličene i pretenciozne karikature (i.e. nisu niti retardirane budale niti ultra pametni lumeni), rade iste normalne stvari kao i normalni klinci... okupljaju se, puše, "čitaju" Plejboj, pričaju o curama. Dotiče se svega toga na potpuno univerzalan i bezvremenski način, dok progovara o značenju malih gesta, prijateljstva, predrasuda i ozbiljnih dječjih tegoba. Baš je cijeli film jako lako probavljiv, i potpuno je feel good, kratko traje i ima vrlo dobar (daleko bolji od očekivanoga) kraj. Čak i malo emocionalan na trenutak. Tehnički je isto predivno izveden -- jako lijepa kamera i odlična glazba tog perioda. Tko nije pogledao, samo naprijed, nećete požaliti.
“The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - Robert Oppenheimer

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16351 : 17. Lipanj, 2014., 17:00 »
Europa

Ovo je čisti Lars von Trier. Istovremeno razumljiv i nerazumljiv. Baš te natjera na razmišljanje.
Uspio je skupiti jako zanimljivu glumačku ekipu i napravio svoj meni osobno najzanimljiviji(ali ne i najkvalitetniji) film. Sama priča je zanimljiva i jasno politički naglašena. No najinteresantniji je ipak glavni lik ovog filma. Između toliko zadataka i kušnji. I još se k tome i zaljubi. Baš zahebano.
Ovo se itekako isplatilo pogledati i zbog umjetničke strane filma. Lijepo je snimljen i Lars je kako je to tipično za njega jako pazio na detalje.

Ocjena: 7.5/10


Days of heaven

Nisam ni približno oduševljen ovim filmom kao većina onih koji su mi pričali o njemu. Ili čije sam komentare pročitao. Nije ovo loš film. Dapače! Ali nekako mi je sve u filmu više puta viđeno i nije me uspio uvući u sebe. Ili sam ga možda gledao u krivom trenutku? Ne znam. Ovo ću definitivno morati ponovno pogledati da dobijem realniji dojam o filmu.
Glumačka ekipa je stvarno odličnoi odradila svoj posao i film ima predivnih kadrova i lijepu fotografiju.
Zasad je:

Ocjena: 6.5/10


Le fantôme de la liberté

Nisam mogao izdržati bez da pogledam još jedan Bunuelov film. Čovjek me osvojio svojim pristupom filmu kao umjetnosti i pogledom na neke teške općeživotne teme.
Ovo je njegov najsmušeniji film. Ako se tako mogu izraziti. Hrpa likova i njihove dogodovštine. s time da ti likovi nikako nisu povezani već imamo puno manjih priča i svaka je cjelina za sebe.
Opet se pojavljuju jako kontroverzne scene i dijalozi, miješaju se komični i tragični trenuci itd...
Da, uživao sam gledajući ovo!

Ocjena: 8/10


Nineteen Eighty-Four

Ovo je jedan od onih filmova koje velikom greškom nisam pogledao. I napokon je došao na red.
John Hurt je fakat odličan glumac. I ovdje je odglumio majstorski. Ali Burton... Taj lik krade svaku scenu u kojoj se pojavljuje. Ta karizma. Taj stil... Ma sve!
Knjigu nisam čitao i sigurno je odlična jer je i film takav. Tematika je sama po sebi dovoljno intrigantna i zanimljiva.
Sve dalje bilo bi teško spoilanje. Ovo se mora pogledati!

Ocjena: 8.5/10
Neću se bojati.
Strah pobjeđuje um.
Suočit ću se sa svojim strahom.
Pustit ću ga da prođe kroz mene i preko mene!

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16352 : 20. Lipanj, 2014., 10:55 »
Snow White and the Huntsman - 0/10

Jel ovaj film zaozbiljno?

Hercules - 8/10

Onaj animirani Disneyjev crtić. Vrlo zabavan, vrlo gledljiv, vrlo lijep. Dosta glazbe od tu mi se čini pokradeno za Frozen nekako.

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16353 : 20. Lipanj, 2014., 11:24 »
Snow White and the Huntsman - 0/10

Jel ovaj film zaozbiljno?
I onda kažu da sam ja najneobjektivniji u ovoj temi :bonk:

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16354 : 20. Lipanj, 2014., 12:06 »
Nema ništa dobro u tom filmu. Ništa.

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16355 : 20. Lipanj, 2014., 13:39 »
Nema ništa dobro u tom filmu. Ništa.
Nemoj zajebavat, ako ništa ima Charlize Theron :hug. Al stvarno, neozbiljno je ovakvom filmu dati 0/10, pa čak i oni poluproizvodi koje prave BH filmaši ne zaslužuju 0 a kamoli hollywoodski blockbuster (ma kakav god on bio ipak su ga radili profesionalci koji manje-više znaju svoj posao). Ajd ja razumijem da ti hoćeš da kažeš da je film stvarno loš, ali ti kao profesionalni recenzent igara znaš da bi veći utisak ostavio da si ga ocjenio sa npr. 4/10. Recimo da ovo nije bio film nego igra i ti je recenzirao, da li bi joj u tom slučaju dao 0/100 i objavio recu na HCL-u? Ili bi joj možda dao nešto bliže objektivnijem metacritic prosjeku? 

On-topic:
Push (2009)



Čisto prosječan SF sa dosta zanimljivim konceptom (klinci sa posebnim moćima, tajna organizacija koja ih progoni, traženje načina da se promijeni budućnost iz vizije itd. ) ali koji nije najbolje razrađen. Jedan od onih filmova koji su mnogo interesantniji "na papiru" nego što stvarno jesu. Ne bih ga vjerovatno ni odgledao da nije glumio Chris Evans, a i ostatak casta rula. Ako ga pogledate bez većih očekivanja mogli bi se solidno zabaviti.
6,5

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16356 : 20. Lipanj, 2014., 13:48 »
0/10.

Ni ne znam zašto s tobom o ovome pričam. Čovjek koji filmovima B produkcije daje 10/10 ocjene. Nez.

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16357 : 20. Lipanj, 2014., 14:37 »
0/10.

Ni ne znam zašto s tobom o ovome pričam. Čovjek koji filmovima B produkcije daje 10/10 ocjene. Nez.
Prije svega 10/10 sam dao samo 5-6 filmova, a za te filmove bi čak i ti rekao da su remek djela, dao sam dosta 9-ki ali 10-ku čuvam samo za najbolje. Tačno je da sam darežljiv pri ocjenjivanju, i da sam nekim filmovima koji su objektivno 6/10 davao 9/10 (tj. +3 mog subjektivnog dojma). Ali zar nije gore to što ti film koji je objektivno za 6/10 ocjeniš sa 0/10, to je -6 tvog subjektivnog dojma, dakle zar nisi duplo neobjektivniji od mene?
Razlog zašto ja s tobom o vome raspravljam je čisto što i ja pokušavam shvatiti zašto će 90% njih ovdje reći da sam ja neobjektivan a neće to reći za tebe (i većinu ostalih) kad smo svi subjektivni na svoj način (čast izuzecima poput Niska Rasta Mana)? Jel to znači da smijemo davati niske ali ne smijemo visoke? Ili si jednostavno kulniji ako daješ niske jer onda kobajagi si stručnjak za filmove a ovi koji daju visoke imaju niske kriterije i nemaju pojma?

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16358 : 20. Lipanj, 2014., 18:03 »
0/10.

Ni ne znam zašto s tobom o ovome pričam. Čovjek koji filmovima B produkcije daje 10/10 ocjene. Nez.

Ti si da Toy Storyu, koliko ono, 2/10? Molim te nemoj više nikad komentirati tuđe ocjene ili ukuse jadniče, hvala.

edit: e i ubij se s tim kulerskim stavom
majstor za vodovodne instalacije i rješava bazene i ostalo

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16359 : 20. Lipanj, 2014., 18:23 »
Bilo bi poželjno da se malo smiriš, već ste vi kul tipovi iz Lajaonice upozoreni nekoliko puta za to "ubij se".

I dao sam mu 3/10 i to prikladno objasnio. Ovu 0/10 ocjenu nisam isprva objasnio jer nema smisla trošiti riječi na nešto tako loše - jednostavno je loše i svaki segment tog filma je loš. Svaki dakle, ne treba ih posebno nabrajati. Tuđi sam ukus komentirao kad je moj ukus prokomentiran.

I molim te ne budi podbadalo u životu. Odaberi stranu nez. Sutra ćeš Adama Jensena napadati ako ti se za to pruži prilika, samo zato što si virtualni govnar koji se na internetu prikazuje kao mačo tip, a pri tom zaboravljaš da barem ja znam tko si i što si u RL. Ti i Vanja ste baš megagovnari, a ful ste ono što vam je netko rekao već davno prije - internet warriori koji u stvarnosti imaju najljući zamislivi autizam.

@Adam Jensen: Objektivno ne postoji, tako da ne možeš reći da je objektivno film za 6, a ako i postoji objektivno i sam si napisao da ti to ne znaš procijeniti, već da filmove izrazito subjektivno i pri tom darežljivo ocjenjuješ. E pa ja sam druga strana spektra - izrazito subjektivno s tim da imam tendenciju sniziti ocjenu filmu koji mi ne valja. A u ovom filmu, kao i u 47 Ronin (drugi film kojemu sam dao 0/10) mi ništa nije sjelo. ČAK ni odabir glumaca za scene - primjerice ni Chris Hemsworth nije dobar za ulogu lovca, ma koliko god on bio dobar glumac i ultra mačo tip sam po sebi. Nikad si nisam dao etiketu "stručnjak za filmove" jer ih ne gledam 24/7, otkud ti to?

I nemoj molim te više prozivati moju kompetentnost kao recenzenta videoigara. Postoji razlog zašto ja radim taj posao, a ne ti, manjamax ili Cole. Ne tvrdim da ste loši ljudi ili da mi nije zabavno pročitati vaš osvrte na bilo što, ali realno ne bi ih zalijepio na jumbo plakat na glavnom trgu.

I molim te nemoj više reći da je metacritic mjerilo objektivnosti. I nemoj ni pomisliti da se ocjene koje ja dajem igrama iti malo ravnaju prema metacriticu, ili da ga uopće uzimam kao mjerilo ičega (štoviše, ne gledam nijednu drugu recenziju igre koja mi je dana u ruke dok ju ne dovršim kako bi igri pristupio bez predrasuda).

Hvala, doviđenja i ostavite se ove teme. Već je prije vođena diskusija o ovome i zaključci su ako vjerujem bili da tema Što ste zadnje gledali nije platforma za propitivanje nečijeg individualnog ukusa.
« Zadnja izmjena: 20. Lipanj, 2014., 18:28 Me666 »

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16360 : 20. Lipanj, 2014., 19:35 »
Evo da još ovo dodam i da završimo sa ovim oftopičarenjem:

Već je prije vođena diskusija o ovome i zaključci su ako vjerujem bili da tema Što ste zadnje gledali nije platforma za propitivanje nečijeg individualnog ukusa.

Zašto onda ovo:
ne
bar nisi objektivan u ocjenjivanju, ili imaš preferencije čudnije od onih Emperora

E pa ja sam druga strana spektra - izrazito subjektivno s tim da imam tendenciju sniziti ocjenu filmu koji mi ne valja.
Što to ne reče odmah na početku da izbjegnemo ovu malu raspravu.

P.S.
...Nikad si nisam dao etiketu "stručnjak za filmove" jer ih ne gledam 24/7, otkud ti to?...

...I nemoj molim te više prozivati moju kompetentnost kao recenzenta videoigara...
Samo da uđe u zapisnik da ono prvo nisam mislio na tebe nego sam govorio uopćeno, a ovo drugo nisam prozivao tvoju kompetentnost kao recenzenta videoigara, nego sam spominjao u kontestu ako možeš igre objektivno recenzirat trebao bi moći i filmove. :piva:
« Zadnja izmjena: 20. Lipanj, 2014., 19:37 Adam Jensen »

*

Seengeer

  • ******
  • 4945
  • ︻デ═一 not srs
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16361 : 20. Lipanj, 2014., 21:37 »


:faca:

*

PhSxX!

  • ***
  • 871
  • You see
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16362 : 20. Lipanj, 2014., 21:42 »
:ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave::ave:


TKO JE TO
If the brain were so simple we could understand it, we would be so simple we couldn't.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16363 : 22. Lipanj, 2014., 23:01 »
Filantropica

Rumunjski film doživio je pravi procvat u 21. stoljeću. I ovaj film je definitivni dokaz za to. Čak bi rekao da je ovo najbolji film iz ovog novog rumunjskog vala. Bar od ovog što sam ja do sada pogledao.
Ovo je film o profesoru koji ima sve što ne bi trebao imati :mrgreen:
Nemoguće starce sa kojima živi, plaću koja ne pokriva ni troškove režija, učenike koji ga ne doživljevaju ni mrvu itd... I onda mu se dešava onaj jedan događaj koji mijenja njegov život.
Neću dalje piskarati o samom filmu da ne spoilam.
Lik koji glumi glavnu ulogu je naprosto rasturio. Cijela atmosfera u filmu je odlično pogođena. Prikaz te neimaštine i totalne urušenosti cijelog sustava su definitivno glavni cilj ovog filma. A ima toliko komičnih situacija da se čovjek baš od srce nasmije od njih.
Ovo je jedan od onih filmova koji potvrđuju pravilo da se za male pare može napraviti odličan film uz puno dobrih ideja i vrhunske egzekutore!

Ocjena: 9/10


L'ennemi public n°1
L'instinct de mort

Priča o jednom od najvećih kriminalaca u povijesti francuske države u dva dijela. Mislim da nema potrebe da recenziram svaki film posebno jerbo su oba jednako dobra i kvalitetna. Ne samo da je tematika zanimljiva. Glumci su svi odreda odlično odradili svoje uloge, ali Cassel je ipak glavna pojava u cijeloj priči. Scene jurnjave, pljački, pucačine su super snimljene. Tu se nema što više za reći. Već dugo nisam pogledao neki europski film, a da je tako dobro napravljen u pogledau snimanja akcijskih scena i scena tučnjave! No to ni ne čudi ako se uzme u obzir činjenica da je sve to koštalo 21 000 000 eura.

Ocjena. 8/10
Neću se bojati.
Strah pobjeđuje um.
Suočit ću se sa svojim strahom.
Pustit ću ga da prođe kroz mene i preko mene!

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16364 : 28. Lipanj, 2014., 11:24 »
The Wrath Of Vajra (2013)



Dosta dobar borilački film iz najviše Kineske produkcije. Sviđa mi se što je urađen u Hollywoodskom stilu jer kinezi su često skloni pretjerivanju te njihovi borilački filmovi često previše zalaze u fantazijske vode. Atraktivna akcija, dobri borci, čak ima i neke priče da sva ta akcija bude smislenija. Vrijedi pogledati.
6,5

Transformers: Age Of Extinction (2014)



Bezumna akcija, hrpa metala koji se atraktivno transformiše iz sportske jurilice u mašinu za ubijanje i obratno i pri tome pokušava biti cool, hrpa eksplozija, Optimus Prime i njegov badass glas i pokoja riječ "mudrosti", dosta isforsiranog humora koji ipak ispunjava svoju svrhu, te još mnogo akcije i eksplozija. Jah, to su Transformeri ovaj put još s Mark Whalbergom kao pojačanjem. Michael Bay se svojski trudio da sa novim nastavkom spektakl podigne na još višu razinu i pri tome je često pretjerivao. A u blizu 3h filma je nagurao svega i svačega, imam osjećaj da nijednu ideju nisu izbacili nego su snimali i montirali sve što im je "palo na pamet". Prethodni Transformersi su mi bili nekakao smisleniji i logičniji (ako se ta riječ smije koristiti u jednom Transformers filmu). Film je stvarno brainless ali svrha ovakvih filmova je uvijek i isključivo da pruže zabavu i spektakl a to novi Transformersi i rade, pa ko voli nek izvoli. Može se reći da mi očekivanja nisu u potpunosti ispunjena ali daleko od toga da sam razočaran.
7,5

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9