HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1701490 Hitova
*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16425 : 30. Srpanj, 2014., 12:54 »
Faster (2010)
Iznenađujuće dobar akcijski film. Ne znam ni sam zašto sam ga odgledao, možda zbog The Rocka ili sam jednostavno htio nešto lagano za razbibrigu ko će ga znat, znam samo da sam ušao bez ikakvih većih očekivanja i da me film dosta pozitivno iznenadio. Usudio bih se reći čak i dubok film za jednog The Rocka, prije svega sa aspekta priče jer se isto ne bi moglo konstatovati za likove. Iako moram istaći da sam imao osjećaj kao da sam nekad već gledao film slične radnje sa gotovo identičnim raspletom. Preporuka ljubiteljima žestoke akcije, uvijek je lijepo vidjeti The Rocka u badass ulozi.
7

The Gundown (2011)
Nakon dosta dobrog Dark Canyona odlučio sam pružiti priliku još jednom western uradku Dustina Rikerta, čovjeka koji se očito specijalizovao za ovaj žanr, a The Gundown me još i više oduševio. Ne razumijem zašto su njegovi westerni ovoliku underrated, vjerujem da će mnogi fanovima ovog žanra proći "ispod radara" ali to bi bila stvarno šteta jer su u pitanju odlični moderni westerni.
8

The Grand Budapest Hotel (2014)
Da su sve komedije ovako dobre vjerovatno taj žanr ne bi toliko nisko kotirao kod mene. Ali The Grand Budapest Hotel je mnogo više od "obične" komedije. Posebno oduševljava svojim unikatnim artističkim pristupom i stilom, te mnogo inteligentnijim humorom. Inače ne volim filmove Wesa Andersona ali ovdje mu moram odati priznanje, zaista je imao trenutak genijalnosti. Prekrasan film velike umjetničke vrijednosti.
9

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16426 : 30. Srpanj, 2014., 16:27 »
Locke (2013)

Inače nevolim taj stil filmova, gdje se kroz (gotovo) cijeli film proteže jedan jedini kadar, no ovaj je toliko dobar da me oduševio. Tom Hardy je savršen ovdje. Scenarij je izvrsno napisan i Ivanov (Hardy) karakter je toliko dobro rascjepkan da me film cijelog uvukao u sebe. Ta njegova mirnoća, pribranost, ludilo i stabilnost kao i prihvaćanje zaokreta života je neviđeno, pogotovo u filmu sa dvije različite scene. Iskustvo slično čitanju knjige, jer sam si gotovo sve scene osim Ivana u autu vizualizirao poput feelinga čitanja knjige. Nisam znao tko su glumci koji daju glasove, ali poslije filma guglao i ostao šokiran, kako su svi točno onakvog izgleda kao što sam ih zamišljao. Stvarno maestralna uloga Hardya prije svega.

*

Seengeer

  • ******
  • 4945
  • ︻デ═一 not srs
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16427 : 30. Srpanj, 2014., 16:45 »
I ja sam ga jučer pogledao. Sjeban film malo. Očekivao sam neki ludi twist inače, al dobro je. Malo tugica  :hiha2:

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16428 : 30. Srpanj, 2014., 21:41 »
Locke rula potpuno.

BTW;

Kadar =/= Mjesto radnje
Kadar je doslovno okvir unutar kojega se film događa i sve što on obuhvaća. Npr, dugi kadar ne znači da se dugo odigrava na istom mjestu, nego da jer kamera duže vrijeme, kontinuirano na nečemu bez ikakvog reza ikada. Primjerice, ovo je jedan dugi kadar.
“The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - Robert Oppenheimer

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16429 : 30. Srpanj, 2014., 22:57 »
Malo edukacije nije na odmet :approve

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16430 : 30. Srpanj, 2014., 23:00 »
Tnx brah ;)

*

[proGABBEing] Richard

  • **
  • 519
  • sve je bolje kad se spoha lmao <:^)
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16431 : 30. Srpanj, 2014., 23:10 »

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16432 : 02. Kolovoz, 2014., 19:38 »
Divergent [2014] - ★★½
Još jedan u nizu "young adault" polu proizvoda. Predstavlja se kao film koji razrađuje veće, političke teme, no zapravo samo cilja na buntovništvo curica u pubertetu koje su "drugačije". I za jedan film oko kojeg se bacaju riječi kao "velik" i "blockbuster" je izrazito nemaštovit, dosadan, sitan... sva se akcija se događa ili u nekoj prljavoj uličici ili u garaži. I to dosta traljavo, vidi se da Burger nije akcijski redatelj. Doduše dosta mi se svidjela Shailene Woodley, ali ostali... issshh, ne znam. Posebno onaj Jai Courney... Isuse sad me strah novog Terminatora. Neću reći da je film katastrofa, jer to nije, i ima itekako zanimljivih, pa čak i dobrih scena, ali sve je to skupa moglo biti puno bolje.

Back to the Furure [1985] - ★★★★★
Bilo mi je dosadno u 4 ujutro... pa reko zašto ne? Baš odlična avantura u kojoj mogu potpuno uživati svaki put. I BTW, žao mi je što J. Fox i Lloyd uvijek pokupe svu slavu, a jednako savršen, ako ne i malo bolji Crisipin Glover uvijek ostane negdje u pozadini.

Calvary [2014] - ★★★★
Stoji mi na hardu već neko vrijeme, pa ajde da ga konačno pogledam. I žao mi je što nisam prije. Zanimljivo počne, ali onda se počne događati... pa zapravo ništa. Hrpa rendom scena o životu jednog Irskog svećenika. Dosadno mi je bilo, ali onda sam tek počeo kužiti da svaka od tih "nebitnih" scena ima značenje za centralnu priču koja je u pozadini cijelo vrijeme na čekanju, da bi opet pred kraj došla u prvi plan i kulminirala. I moram spomenuti savršenog Brendana Gleesona koji nikada nije, a nažalost niti nikada neće biti onoliko poznat koliko bi trebao.

22 Jump Street [2014] - ★★★★
Ogroman sam fan prvog dijela, pa mi je standard za ovo bio izrazito visoko. Na svu sreću, iza kamere su Lord i Miller koji su praktički tek započeli karijeru, a već su novi comedy bossovi u Hollywoodu. Jako poštujem kod njih što iskorištavaju film kao medij do maksimuma u komične svrhe. Ne oslanjaju se samo na dijaloge kao pokretač fora nego i na zvuk, kameru, editing... recimo u stilu Edgara Wrighta, samo naravno sa američkim prizvukom. Hill/Tatum i dalje fenomenalni duo, Ice Cube također opet rasturio. Također, nenadjebivo parodira pop kulturu, ali i samoga sebe. Najveća mana mu je definitivno što su pretjerali sa akcijom u zadnji 20-ak minuta, i to ga meni osobno sprječava da bude na razini prvog dijela. End creditsi INFINITE/10.

Slacker [1991] - ★★★★
Ne znam što da kažem. Ne mogu ništa reći o priči, jer ne postoji. Ne mogu reći o glumcima, jer ih nema. Ne mogu reći ništa ičemu, jer ni toga NEMA. Usprkos svim izgledima, Linklater je u svojem debiju uspio napraviti ono što malo koji redatelj napravi u cijeloj karijeri -- napravio je film iz ničega. Predstavlja jedan vrući, ljetni, dosadni i potpuno tipični dan juga SAD-a i to je to. Na prvu loptu, ovo mi definitivno ne zvuči kao my cup of tea, ali mi se svidio zbog potpuno otkačenosti, ambicioznosti i originalnosti.

Brick Mansions [2014] - ★½
R.I.P. Paul Walker, šteta što mu je zadnji film ovoliko smeće. Jel previše zahtijevam kad tražim ako ništa drugo, onda bar dobru akciju od ovakvog filma, a ne hrpu nepreglednih govana u razini drugorazrednog YouTube videa? Ostalo da ni ne spominjem. Svidjelo mi se zadnjih 5 minuta.
“The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - Robert Oppenheimer

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16433 : 03. Kolovoz, 2014., 00:41 »
Hobo With a Shotgun
Jedan iznimno loš film kojeg zbilja nebih preporučio. Nikome. Nikad.



Suspiria
Isto.

*

CROguys

  • *
  • 117
  • He is Keyser Sose!!!!
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16434 : 03. Kolovoz, 2014., 10:32 »
Pijanist
Sigurno među boljim filmovima o drugom svjetskom ratu.Pogledajte.
GTA,Slender,Mgs 3-4,Walking Dead,Halo,Arkham...

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16435 : 03. Kolovoz, 2014., 11:19 »
Mali Div - 9/10

Zadarski film na kojemu su radili i u kojemu su glumili ljudi koje dobro osobno znam, a koji unatoč toj činjenici nije ispao megasranje, već nešto što bi se trebalo obavezno vrtiti na HRT1 umjesto stotisućitog repriziranja Maršala i Kako je počeo rat na mom otoku. Osobno oduševljen, a to oduševljenje se baš moglo primijetiti kod svih koji su ga gledali (gledalo ga je cijelo Diklo na otvorenom) i unatoč nekim sitnim greškama (film se odvija u 70/80-ima, a neke stvari koje se koriste u njemu očito su iz današnjeg doba) uspijeva poslati dobro razrađenu i konkretnu poruku. Uz to gluma je jako prirodna i odiše tim zadarskim mentalitetom - ok ne u potpunosti jer bi na nekoliko točaka u filmu definitivno letjele šake da se radi o pravoj stvari, ali onda barem zadarski mentalitet za 12+ film.

I jesam li kameru nahvalio? O tome bi se dali eseji napisati koliko je u biti film dobro snimljen, kako dobro odabrani kutevi, kako sve prirodno izgleda. Ma ne znam - oscara dati!

Ako dobijete priliku - pogledajte.
« Zadnja izmjena: 03. Kolovoz, 2014., 11:20 Me666 »

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16436 : 04. Kolovoz, 2014., 15:27 »
Divergent (2014)
Divergent je još jedan od onih "cool" filmova koji ne kriju da su namijenjeni tinejdžerima i da im je najvažnije da zabave tu ciljanu publiku iako će zbog toga izgubiti na ozbiljnosti i umanjiti cjelokupnu vrijednost filma. S takvim razmišljenjem treba ući u gledanje filma da se ne bi razočarali, iako samim pogledom na cover bit će vam jasno šta ovdje očekivati. Film uspijeva u svom osnovnom naumu tj. dosta je zabavan, također i futuristička tematika je dosta interesntna sa nekim finim idejama iako je realizacija mogla biti i bolja, posebno je mlak kraj filma. Film nije dovoljno dobar da mu prišijemo epitet "epic", ili "odličan", ali mu "vrlo dobar " sasvim pristaje. Svidjela mi se glavna glumica btw.
7,5

The Expendables 3 (2014)
Film namijenjen nostalgičarima za akcijskim filmovima iz 80-ih i tadašnjim legendarnim akcijskim zvijezdama koji su nam svima dragi. Film kao takav nije neke osobite kvalitete ali u kojem će fanovi mnogo uživati. Sirova akcija od početka do kraja praćena sa više eksplozija nego u CoD igrama, te "djedovi" Sly i ekipa koji su nas svakih par minuta častili svojim "biserima" koji su trebali biti smiješni ali su, ustvari, toliko glupi da ipak ispunjavaju svrhu tj. nasmiju gledaoca. Podržavam ovaj serijal filmova, nadam se barem još jednom nastavku dok stari momci nisu skroz "ispuhali". Btw Gibson se najbolje drži od njih, isti je kakav je bio i prije 20 godina :D.
7

Ju-on: The Grundge (2002)
Vrhunski izdanak "bolesnih" japanskih horrora. Sve što očekujete od kvalitetnog horrora je tu, od misteriozne priče pa do jezive atmosfere prepune scary momenata. Priča je na momente konfuzna jer se jedan chapter dešava u sadašnjosti, pa jedan u prošlosti, pa jedan u budućnosti; u jednom chapteru lik umre a u narednom se ponovo pojavljuje..., a i kraj filma je nedorečen (sumnjam da će i nastavak staviti "tačku na i"), ali sve u svemu ne mogu biti nezadovoljan jer tematika je takva da je ne možeš optimalno privesti kraju. U mnogim segmentima se da primjetiti da je u pitanju film ograničena budžeta, što se posebno odnosi na glumu i jednolično mjesto radnje, ali i kao takav je ipak kvalitetniji od gotovo svih zapadnjačkih horrora. Niko se ne razumije u ovaj žanr kao Japanac :approve.
8

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16437 : 06. Kolovoz, 2014., 23:20 »
Guardians of the Galaxy - 5/10

Na papiru film ima sve što bi se meni trebalo svidjeti kod jednog stripovskog SF-a, ali u praksi je prosječan, čak ispodprosječan. 3D nije uopće loš, ali ne kužim zašto ... nije bila ni jedna scena da sam rekao vauu na 3D. Najsvjetlija točka filma je glavni negativac koji kao da je ispao iz Star Warsa - ugl gušt ga je gledati.

*

progabbeing-jadran

  • ******
  • 5293
  • abrah cadabrah
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16438 : 07. Kolovoz, 2014., 09:55 »
5 ocjena manje ako nema ni jedna scena di je 3D vauu :hiha:
Bowie je definitivno najveći umjetnik svih vremena.

Support your local gamers >>> Pro GABBEing Klan

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16439 : 07. Kolovoz, 2014., 10:49 »
Čitaj s razumijevanjem :kava:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9