HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1691083 Hitova
*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16980 : 20. Siječanj, 2015., 18:11 »
Next (2007)
Dosta generičan film ali ipak zanimljiv i zabavan. A kako i ne bi bio kada govori o mađioničaru koji može malo "virnuti" na par minuta u budućnost i zbog tog svog "dara" se nađe na meti FBI i terorističke organizacije koja želi aktivirati nuklearku na američkom tlu (amen toj ideji). FBI ga želi da im pomogne da spriječe tu katastrofu, a teroristi ga žele likvidirati ga im ne bi kasnije pomrsio račune.
6,5

Watchmen (2009)
Jedan od najboljih superheroj filmova. Neshvatljivo mi je zašto je ovako dobar film toliko podcijenjen. Da nisam znao da iza filma stoji Zack Snyder vjerovatno ga ne bih nikad ni odgledao, a to bi bila kriminalna greška obzirom koliko volim žanr. Vrhunska koreografija akcije u kombinaciji sa odličnim vizualima daje spektakl, svojstven Snyderu. Međutim, najveća kvaliteta filma je posebno duboka i interesantna priča za jedan superheroj film, te obilje zanimljivih likova (posebno me se dojmio Rorschach - "This is not me locked up with you... you are locked up with me" :ave:).
9

Sucker Punch (2011)
Praznik za oči, s jedne strane Snyderov prepoznatljivi vizuelni stil a s druge strane hrpa atraktivnih djevojaka u provokativnim kostimima. Akcija je također na Snyderovom visokom nivou. Međutim, priča kao i likvi su mi bili onako meh i zbog toga se čini da je ovo film namijenjen muškoj adolescentnoj publici, iako poznajući Snydera sigurno je da je imao dublju namjeru. Priča prati djevojku koju očuh smješta u ludnicu da bi naslijedio bogatstvo njene majke, ona odmah planira bijeg uz pomoć još nekoliko djevojaka koje su tu zatočene. Akcijski najnabrijeniji dijelovi filma su u drugoj dimenziji u kojoj djevojke nisu u ludnici i ne planiraju bijeg nego su heroine koje se u alternativnoj budućnosti (po uzoru na Wolfenstein: The New Order) bore protiv nacista (i njihovih robota).
7

Time Lapse (2014)
Kada su filmovi u pitanju ima više tematika koje su predmet mog posebnog interesovanja, a Time-travel je u samom vrhu, i obično odgledam gotovo sve što mi padne pod ruku iz te tematike. Time Lapse je bio jedan od onih filmova na koje sam slučajno naletio i od kojeg nisam ništa očekivao, a ostao sam oduševljen. Jednom riječju genijalan film, a kada shvatiš da je ovo redateljski prvijenac Bradleya Kinga onda ne možeš a da mu se ne nakloniš do poda.

Time Lapse govori od troje prijatelja koji slučajno pronađu mašinu koja ima mogućnost da uslika jedan trenutak 24h u budućnosti. Naravno, oni na početku koriste mašinu za ličnu korist, ali sve se mijenja kada se uznemirujuće slike počinju pojavljivat...

Koliko god da ste time-travel filmova odgledali i mislite da ste sve već vidjeli, vjerujte da ovako nešto sigurno niste. A to govorim iz ličnog iskustva, ne samo da je ideja inovativna nego je još bolje pretvorena u djelo, a sam kraj filma naprosto obara s nogu :ave:.
9

*

Seengeer

  • ******
  • 4945
  • ︻デ═一 not srs
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16981 : 22. Siječanj, 2015., 13:40 »
Amelie i Intouchables.

Malo francuske komedije :kava:
Nedodirljive sam gledao već prije, Amelie tek prvi put potaknut pajkovim dojmom.

A šta reć, oba su životna, šarmantna, pitoreskna, komična, al opet u suštini i teška. :hiha:





Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16982 : 29. Siječanj, 2015., 15:42 »
Mama

A nezz stvarno :hihi:
Del Toro je počeo fejlat iako je fora ideja.
Onak, ima par solidnih jump scena i rekao bih da je amtosfera filma pri vrhu.
Al priča je drek radnja je drek, čudovište-duh je više komičan nego strašan (bar meni), ona faking djeca i njihov divlji hod su mi šest puta više izazivali trnce nego mama. I da glumu klinki treba pohvaliti za razliku od Jessice i Nikolaja.
Film traje jedva sat i petnaest minuta. Nezz ko da je sam Del Toro bio nezadovoljan pa zrezo pola filma xd

kaj ja znam 5/10 al nisam ja nikad bio neki fan hororaca.
Za ljubitelje žanrova i Jamie Lannistera.
« Zadnja izmjena: 29. Siječanj, 2015., 15:44 MaliMicek »
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16983 : 30. Siječanj, 2015., 20:59 »
Taken (2008) ★★★

Nezz jesam li prerasao ovaj film ili šta, ali malo mi je neugodno bilo gledat prvu polovicu filma, gdje je sve još family happy rođendan ovo ono, no čim stupi akcija rula. Razmišljao sam kako bi ona rečenica zvučala na hrvatski kada mu govori kako ima posebne sposobnosti; uglavnom i na engleskom jeziku zvuči patetično. Solidan, iako mi je prvo gledanje dalo bolji utisak, jednostavno mi fejla u prvom djelu filma.

Taken 2 (2012) ★★★

Za nijansu je bolji od originala, jer nema patetičnosti i dosade na početku. Iako su albanci u prvom dijelu dosta uvjerljivi, ova ekipa u Tripoliju, plus Rade Serbedzija je win win. Rula akcija, iako mi je Kimina vožnja Istanbulom malo previše, pošto je cura tek položila jel? xD Uglavnom dosta zadovoljan filmom, kažem nekako mi je uvjerljiviji i ozbiljniji. Deda Neeson owna. <3

Taken 3 (2014) ★★★★½

E ovo nisam očekivao. Baš duže vremena nisam pogledao bolji akcijski triler. Nisam vjerovao da može zrulat prva dva filma, ali šiša ih i to opako. Promjena koncepta i zanimljivo napisana priča djeluju impresivno. Ubacivanje Forest Whitakera je ispalo odlično. Iako frajer uvijek igra jednu te istu jebenu ulogu. Mogu ga komotno kreditirat by himself xD. Baš sve mi paše u cijelosti. Dosta mi je pasala over the top akcija.

*

kinaivan

  • **
  • 250
  • 60% of time, it works every time
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16984 : 01. Veljača, 2015., 00:41 »
Taken 3
Dugo gori film nisam vidio. Nemogu vjerovat da ovo ima veze sa prvim dijelom. Klišej i vrlo neorginalan antagonista. Nemojte trosit novce ljudi na ovo.

Into the Woods
Bolji od takena, ima nekih dobrih momenata, sve u svemu OK
"If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention."

*

Pajko

  • *****
  • 3090
  • REEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16985 : 01. Veljača, 2015., 01:26 »
po kojoj logici uspoređuješ triler i dizni film? ;_;

I Killed My Mother (2009)

užasno težak film. cijelo vrijeme je prisutan taj neki osjećaj tjeskobe i ONOG NEČEG u sebi. film je polu-autobiografski (tako kaže imdb) i prati odnos 16-godišnjeg homoseksualca i njegove majke. iako je tematika ful teška, stalno se ubacuju neke smiješne scene (koje nisu cringe ni forsirane, već su slatko ubačene), no opet to se dogodi par puta u filmu pa ono nije fors.
xavierova (tj hubertova) majka je baš savršeno isklišeizirana i u svakom jebenom momentu se to primjeti (npr. kič odjeća, kič ukrasi, isprane fraze), sam xavier je dosta dobro odglumio i nije izgledao prestaro za 16godišnjaka,,,
jako sam zadovoljan filmom. mješavina je humora, poezije, dramatike i sve to skladno povezuje u sat i po niti predugog niti prekratkog djela. plus, frajer je napisao scenarij, glumio i bio redatelj filma sa 19 godina. jebemti.

8/10
P.S. Napisano je velikim tiskanim slovima jer stvarno vičem. Najozbiljnije.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16986 : 01. Veljača, 2015., 08:52 »
Nebi to gledao ;( Nisi li premlad za takove filmove pajkač mawi swatki?  :(

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16987 : 01. Veljača, 2015., 11:39 »
The Imitation Game -  nakon prvih 10 min , bio sam skeptičan. Ali isplatilo se pogledati , jako dobar film.

Taken 3 - netko kaže loš , ali meni je dobar. Nisu otišli s pričom u istom pravcu kao u prijašnja dva nastavka , jer da jesu onda bi bio jako loš.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16988 : 02. Veljača, 2015., 14:46 »
Nightcrawler prosječan. Daleko ispod ocjene na imdb, ali gledljiv.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16989 : 02. Veljača, 2015., 21:19 »
Nightcrawler (2014) ★★★½

Da nema Gyllenhaala i Rene Russo nebi valja sigurno. Jake je zrulao brutalno, nevjerovatno koliko je neprepoznatljiv i atipičan u odnosu na ostale svoje uloge. Film ima prelijepu sliku i lijepo je snimljen. Radnja je malo prd, ali ta gluma, odnos između Louis i Nine koji je vrh, dinamika sama koja je pun pogodak. Doslovce njih dvoje uz atmosferu nose cijeli film. Čim uzme Challenger SRT8 postaje rulica žešća. Ona zadnja potjera je baš sex. Jedino mi je krivo, što nije bilo vidljivog sexa, to mi je jedino malo tugica i tu bi bilo pola boda više za film. ;(

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16990 : 02. Veljača, 2015., 21:25 »
koji si ti jebeni jadnik :ave:

nez, malo rendom film. a i gyllenhaal je naporan na krive načine.
al ima vrh scena nekih def.

*

guls

  • *
  • 29
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16991 : 03. Veljača, 2015., 12:28 »
Zadnje gledao umnogo prožvakan Gone Girl s assflekom, ostavio dobar dojam.

Danas, uz nezaobilazno tjedno peglanje veša, ću da blejim u Taken 3. Kritike su prilično oštre prema tom filmu, no ja se nadam mozgu na paši i uživanciji.

*

[proGABBEing] Richard

  • **
  • 519
  • sve je bolje kad se spoha lmao <:^)
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16992 : 10. Veljača, 2015., 14:49 »
Terminator, doslovno 6/10 max.
ave kad si to gledao zadnji put nezz, vjerojatno i 10/10 film.

Jupiter Ascending [2015]
kad sam gledao uživao sam užasno, mislio F I L M  G O D I N E, ali doslovno 10 minuta kasnije mi je malo pao,,,,ipak, kao da je bitno kasnije kad se enjoy tih 3 minute ili koliko traje film, jako je prekratak, pogotovo s obzirom na puno lokacija na kojima se događa, pa se ne dobije ta epičnost. #coleComments

channing tatum je još savršeniji, grav boots akciju sam uživao jako, za razliku od rendom akcije koja kao i uvijek smara, a s obzirom da je riječ o wachovsky bratu i sestri (<3) ima je previše. jako sam uživao u izgledu doone bae, pa i u njenoj MINIMALISTIČKOJ glumi hehe. Douglas Booth također ista situacija. Mila Kunis je naravno smeće na sve načine, iako mrvu je bila bolja nego što sam očekivao, čisto jer je donekle fitting pa nije baš uništila film. plus njen lik se zove Jupiter Jones, perfektno ime za slučajnu junakinju poluspace opere. <3

ali posebni spomen ide Eddieu Redmayneu. kad za mjesec dana dobije oskara za glumljenje Stephena Hawkinga, znat ćemo da je to ustvari za ulogu Balema. nisam ovako uživao u nečijjoj izvedbi jako jako dugo vremena. doslovno su me prošli srsi sreće kad god je progovorio. maestralno!

scena birokracije također vrh, u tom trenu se film elevirao doslovno na 10/10, iako je kasnije opet pao.

Blackhat [2015]
što je trebao biti čim-dođu-četvrtak-sječanj-suša double feature je postala pvrh prekratka zabava popraćena s dvaipo sata mentalne torture. doslovno je nevjerojatno da je itko pogledao ovaj cut filma koji je degenerik mann napravio i rekao "ovo smije biti igdje na svijetu prikazano, da".

mislim, hakiranje u 2015. i michael mann, trebalop je bit najluđa zabava, ispala je steven seagal stv recenta muka. poveznica s novijim filmovima stevena seagala ne prestaje samo u dosadi i dosadnom pucanju, jer kao što je seagal dubban, tako je iz nekog razloga cijeli kineski cast loše dubban ili barem loše sinkan, a legendarno steven seagal tipkanje je lvl hakiranja koji jedan može viodjeti u ovom filmu, dakle nula. vrhunac hakiranja načinjane od strane našeg superhakera kojeg glumi Chris Hemsworth, doslovno najneuvjerljivija osoba za glumit ikog inteligentnog ili sposobnog s računalima, je slanje keyloggera mailom. sorry na spoiler, ali o ovom filmu o hakiranju hakiranja nema.

jedina scena vrijedna spomena je monolog Wei Tang u korejskom restoranu. inače horendna abominacija od filma, nisam jedan da kaže ne gledati u kinu, ali kad odete, javite kako vam je žao što ste išli.

*

progabbeing-jadran

  • ******
  • 5293
  • abrah cadabrah
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16993 : 10. Veljača, 2015., 15:38 »
Terminator 10/10?
Bowie je definitivno najveći umjetnik svih vremena.

Support your local gamers >>> Pro GABBEing Klan

*

[proGABBEing] Richard

  • **
  • 519
  • sve je bolje kad se spoha lmao <:^)
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16994 : 10. Veljača, 2015., 15:42 »
jest. gledao u zadnje dvije godine, ako ne i tipa godinu.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9