HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1703353 Hitova
*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17160 : 06. Travanj, 2015., 20:14 »
Meni je puuuuuno bolji nego prva dva dijela.
Lajkam jako kada promjene cijelu formulu i pritom riskiraju gubitak fanova ili financijski fijasko i time uspiju napraviti vrhunski nastavak.
No razumijem i fanove serijala poput tebe kojima ovo nije pasalo.

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17161 : 06. Travanj, 2015., 21:21 »
Možda riskiraju gubitak fanova (iako sumnjam da je neko fan Takena kao "serijala", ovdje su isključivo fanovi Liama Neesona koji gledaju sve njegove filmove) ali finansijski fijasko uopće ne, dapače išli su na siguricu tj. onu oprobanu hollywoodsku formulu koja se primjenjuje u 90% akcijskih trilera bez imalo osobenosti ali koja ti zato garantuje punu blagajnu. I to i jeste problem, ovo je klasičan primjer rađenja nastavaka samo da se što više izmuze naslov bez ikakve druge svrhe. I Lucu Bessonu a i Liamu Neesonu bi bilo pametnije da su umjesto toga odradili neki drugačiji projekat (poput The Greya).
« Zadnja izmjena: 06. Travanj, 2015., 21:27 Adam Jensen »

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17162 : 06. Travanj, 2015., 23:06 »
Da se nahypam na jedan od najdražih filmskih serijala krenuo sam jučer u Fast maraton. Veliki sam fan još prvog filma kada je izašao, a svakoga sam popratio sa velikim očekivanjima i sa velikim oduševljenjem. Neki su zrulali, neki su upali u osrednjost, a bilo je čak i onih koji su me iznervirali sa svojim over the top glupostima. Pa krećem redom, kako sam ih i gledao. Plus na kraju krajeva preostao mi je samo još ovaj zadnji da u kinu pogledam pa da nikome nije palo na pamet nešto reć o filmu, a da nije stavio u spojler tag. Hvala.

The Fast and the Furious (2001) ★★★★

Tu je sve počelo, sa prvim filmom od prije 14 godina. Dana danas apsolutno pije vodu, po svemu osim po tehnici snimanja i što dosta toga kao i u nastavku poslije njega izgleda kao napravljeno računalnim animacijama - govorim o onoj prvoj utrci po noći gdje je sve u glupom bluru ;( Kasnije ipak biva bolje. Rula mi kako su uspijeli uvjerljivo započet cijelu tu shemu o familiji, poštovanju, životnom i racing kodeksu. Ma svaki detalj u filmu mi je sjeo, zato ga i cjenim toliko. Nije mi najbolji, ali je definitivno među boljima. Sada tek vidim koliko je Diesel tu još mlad <3.

2 Fast 2 Furious (2003)  ★★★

Tyrese Gibson odlično se uklopio u film, kao i preseksipilna Eva Mendes. Plavi ljepotan, moj miljenik (kasnije postao) Paul Walker iako još nije počeo ličiti na opakog muškarca, ima tu neku ludost mladost, ali njegova opakost je tek u začetku, više mi vuče na nekog kvartovskog harambašu/huligana. Scene u utrci su dosta kompjuterski smješne, uz neke neugodn loše scene - Suki. Ali Skyline, cijeli drugi dio filma rulaju i izvlače ukupan dojam na dosta solidan. Cole Hauser vječito blizu, ali daleko od svoje dobre izvedbe. Rula i drag mi je, ali uvijek se stopi u osrednjost. ;(

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)  ★★½

Najlošiji u serijalu. Makar ima par stvari zbog kojih film nemogu prozvat totalnim promašajem. Pa idemo redom što valja; Han <3, Nathalie Kelley <3 <3 (koja se ujedno pojavljuje i u spotu Brune Marsa - preslatka kujica <3) te svi japanci, uključujući DK-a te Jakuza ekipe. Ti djelovi su mi baš savršeni, uz nabrijanu drift atmosferu, Tokyo i utrke koje jebeno rulaju. Po prvi put tehika snimanja rula beskonačno, a to se nasreću pokazalo kao standard u daljnim nastavcima. Lucas Black aka Sean Boswell; Kriste?! Kakav je to glavni glumac? Nezz, na koju foru su njemu dali lead roll. Užas i strava. Cijeli početak filma, mi je uz njega glupo govno i da nema dobrih dijelova proplakao bi i ostavio bi ga neocjenjenjog.

Fast & Furious (2009) ★★★★★

Ajme kako je dobar, ajme. Rula u apsolutno svakom segmentu. Savršena ekipa, savršena lokacija, priča i što je najbolje negativci. Druga polovica filma mi je uz peti nastavak nešto najbolje u serijalu i nešto najbolje što sam gledao od nekakve akcijske zabave. Scene utrkivanja su fantastične kao i sve vezano za Bragu. Plus lijepo je za vidjet da kako je šest godina od zadnjeg filma u kojem se pojavljuje Walker napokon malo ostario, uozbiljio se i postao opak  i kul; beskrajna ljubav <3. Stvarno mu nemogu nać manu i dajem mu maksimalnih pet zvijezdica, a kada bi preračunavao u decimale, bila bi to čvrsta devetka uz težnju prema gore.

Fast Five (2011)  ★★★★★

Okej šta je ovo bilo?! Znam šta je bilo, pošto gledam sve drugi ili više puta. Daleko najbolji u serijalu. Isto nema mane, plus što sam nakon prvog gledanja bio smoren od nekih scena, primjerice glupi sef, vau sef po gradu, kakva glupa scena. I onda sam gledao making of točno tih scena i shvatio da su upravo to i radili, znači cijela jebena spektakularna scena je jebeno realna i stvarna. Nezz, pri ovome gledanju sam toliko bio uzbuđen i opčinjen apsolutno svakom sekundom filma, da sam cijelo vrijeme bio u ekstazi. A kada su se susreli i pofajtali Vin i Dwayne, dobio sam klasičnu erekciju. Nezz, nemam riječi za ovaj fenomenalan uradak. Ako ovo sedmica nadmaši, uzmima box set bluray izdanja, figurice, majce i sve. Čak mislim da sam gledao ovo u kinu i nezz kako je moguće da mi je sada nakon drugog gledanja ostavio daleko bolji utisak.

Furious 6 (2013)    ★★★

Okej zašto ovo? Zašto su to napravili? Od zadnja dva filma, gdje su zrulali upravo sa stvarima koje su ajmo reć vjerovatne, tj. uvjerljive kao gledatelju jednog filma, naprave praktički sprdačinu. Srećom film ima super atmosferu kao i inače, super scene šore, potjera i toga svega, ali zašto tenk, šta je to bilo? Kakva je to scena u zraku? Nezz, doslovce sam stalno iznova šokiran tom glupošću. Luke Evans malo uz dobre stvari doprinosi boljitku/kvaliteti filma, ali nemogu se oporaviti od nekih scena. Zabrinjavajuće! Ali, Gina Carano KFC/UFC ženski borac u filmu, zna znanje i pokazuje ga, uglavnom već dugo nisam vidio iritantniju akcijsku glupaču. Meh, baš sam sjeban s ovim filmom. Meh.

*

kinaivan

  • **
  • 250
  • 60% of time, it works every time
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17163 : 07. Travanj, 2015., 20:01 »
Prva 3 i zadnji su mi negledljivi, dok 4 i 5 mogu pogledat ak nema nis drugo na teleleviziji.
"If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention."

*

metalni

  • ****
  • 1762
  • Seoski mudrac
    • My Art Gallery
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17164 : 07. Travanj, 2015., 21:22 »
Ja sam nekoliko puta pokušao, ali za sada nisam uspio ni jedan dio iz cijelog serijala pogledati više od polovice.... Jednostavno mi ne pašu i to je to. :kava:

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17165 : 07. Travanj, 2015., 23:09 »
Furious 7 (2015) ★★★★

Morao sam još danas otić do Cinestara i pogledat ovo kada je hype bio toliko visok i svijež zbog ovotjednog maratona. Prvo da napomenem da skroz razumijem ljude kojima je ovaj film smiješan, over the top i negljedljiv zbog gomile nerealnog sadržaja i sličnog. Ja sam to prihvatio i iako ima pregršt over the top scena, sve su mi itekako gledljive. Cijeli film je zabavan do bola. Početak sa Stathamom mi je bio spektakularan. Tyrese Gibson aka Roman, ukrao je cijeli show. Baš mi je prirodan, presmješan i doslovce sam umirao od smijeha tokom svih njegovih scena. Akcija, lokacije, općenita atmosfera oko svega mi je odlična. Šteta što nije najbolji kao što sam mislio da će biti i kako ga je Vin Diesel najavljivao, ali nije ni tako daleko. Zasmetale su mi jako dvije scene s onom muzikom gdje se sve dojmao kao u filmu Will Ferrella (početak one scene kada promjene odjeću u Abu Dabiju ili kada izlaze iz automobila). U cijelini ga gledam kao spektakl, ali ima toliko toga što je doslovce too much pa mu nemogu dat više od osam i pol. Ono što mi je zgrčilo tijelo, navuklo suzu na oči i izmamilo najveći osmijeh kojeg mogu imat, su zadnji trenuci filma i oproštaj koji su složili i više nego inspiritivno, impresivno i baš onako kao što je to Paul Walker zaslužio. Jedan od rijetkih ljudi uopće koji su nešto zapisali u mome srcu i sada kada ih nema to nešto boli. Tugica. ;(

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17166 : 09. Travanj, 2015., 09:28 »
+1 na Coleta, ali meni uopce nisu smetale naivne i nemoguce scene, bas naprotiv.
Jednostavno savrsen akcijski spektakl, Stataham mi je genijalan negativac, Tyrese je bas super.
The Rock mi je isto odlican, jedino se bas primjeti nedostatak Walkera, bio je puno dominantniji u proslim nastavcima... :(
Uglavnom, kome ne smeta over the top akcija, toplo preporucam.
IMHO ovo mi je odmah poslije prvog dijela koji mi je i dalje naj.
:thumbs:
« Zadnja izmjena: 09. Travanj, 2015., 09:30 Disc0 »
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17167 : 12. Travanj, 2015., 08:02 »
War of the Arrows (2011)

Južnokorejski film radnjom smješten za vrijeme druge Mandžurske invazije na Koreju, a prati najboljeg strijelca Koreje u pokušaju spašavanja svoje sestre koju su osvajači odveli u roblje. Vrhunski odrađen film, budžetan je što se da primjetiti po kvalitetno realizovanoj koreografiji akcije, izvrsnim CGI te živopisnim lokacijama. A kao što i samo ime kaže ovdje strijele imaju glavnu riječ u rješavanju nesuglasica i svi koji vole gledati ovo oružje na djelu će ovdje neopisivo uživati, odličan film.
8

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17168 : 17. Travanj, 2015., 22:45 »
Odustao sam od pisanja na forumu o igrama, glazbi i filmovima budući da se ovdje svačije mišljenje dočeka na nož, ali mislim da bi umro da sad ne napišem kakav sam bogovski film pogledao. Dobro, svi ste ga više-manje do sada pogledali, ali nije me briga. Dakle, The Dark Knight Rises. Isuse. Svi Batman filmovi su hrpetina prosječnih govana, uključujući i toliko u nebo uzdizani The Dark Knight, ali ovo je nešto potpuno drugačije. Toliko je truda uneseno u ovaj film, toliko emocija prikazuje, toliko životnih poruka šalje i toliko se trudi pokazati slabost u svima, pa čak i u onim najjačima da je to ... ne znam, nevjerojatno. Ovo nije još jedan u nizu superherojskih filmova, ovo je nešto korijenski drugačije. Toliko neočekivanih preokreta. Ma toliko svega dobroga. Doslovno sam bio na rubu tijekom cijelog filma. Evo brojim opuške - 8 komada popušenih ne iz gušta nego iz nervoze i napetosti koju je u meni film izazvao. Prekalkuliramo li to u minute ispada da sam zapalio svakih 20 min, a vjerujte mi, nisam neki HC pušač koji bez cigarete ne može. Savršeno. Svaka čast svima koji su radili na ovom filmu, kapa do poda. Čak mi je i Christian Bale kao apsolutno grozan glumac uspio porasti u očima.

10/10. Ma i više.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17169 : 18. Travanj, 2015., 00:28 »
Na stranu što ima smeća u postu, poput neobjašnjivog spominjenja pušenja i što prijašnji Batman filmovi nisu govno, dapače.
Ali drago mi je da ti se svidio. Meni je iz dva IMAX iskustva tog filma film 10/10, ali sada kada ovako ohlađen razmišljam o njemu, čak mi je The Dark Knight bolji.
Sjećam se da je ona javna šora bila smeće i da nigdje nema krvi; te dve stvari su me stvarno zasmetale.

Ostalo je prejebeno odlično i bogohuljenje je ovaj film ne pogledat u IMAX-u naravno kada je bio aktualan...

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17170 : 18. Travanj, 2015., 10:15 »
Deliver us from evil
Horor,Eric Bana glavna uloga,film krene zanimljivo jako dobra ideja,lose realizirana.Film nije los efekti gluma prica ok al stvarno je mnogo bolji film mogao ispasti.Za ljubitelje horora film moze proci...

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17171 : 18. Travanj, 2015., 21:02 »
The Woman in Black (2012)

Vrijeme radnje je početak 20. st. i prati mladog advokata koji odlazi u zabačeno selo pokraj Londona da bi procijenio vrijednost vile čiji su vlasnici nedavno preminuli. Odmah po dolasku osjeti veliku napetost kod lokalaca te saznaje da se mračno zlo vezuje za kuću, odnosno da tu obitava "žena u crnom" koja ubija djecu. Kako je horror žanr ispucao sve asove iz rukava i već odavno nisam pogledao nešto novo u tom žanru, tako da sam se navikao zadovoljavat i sa onim koji solidno primjene već sto puta viđene trikove kao što je ovdje slučaj. Sviđa mi se vrijeme i lokacija radnje, fino je i atmosferično i pogodno za jedan horror, priča je smislena a gluma poprilično uvjerljiva. Par puta sam se malo i trznuo, tako da sve u svemu sasvim pristojan film.
7

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17172 : 26. Travanj, 2015., 10:35 »
As Above, So Below (2014)

Skupina istraživača zalazi u katakombe ispod Pariza u potrazi da legendarnim alhemičarskim artefaktom i ne znajući šta ih dole čeka. Možda mislite da već unaprijed znate daljni slijed radnje i da ste već nešto slično gledali, međutim prevarit ćete se. Film je pravo osvježenje u moru neinovatinih horrora, iako je ovaj prvu trećinu triler u stilu knjiga Dana Browna, druga trećina je misterija u kojoj se počinju dešavati neobjašnjive stvari, a posljednja trećina je već pravi horror. Zanimljiv, fino napisan, dobro odglumljen i još bolje snimljen. Vrijedi istaći da je ovo found-footage film (gdje likovi uzmu kameru i film je ustvari kao "video dnevnik"), ali kako je ovo dobro urađeno to je nevjerovatno. Inače nisam ljubitelj tog podžanra i da sam znao da je sniman u toj tehnici sigurno bih ga preskočio i samim time napravio veliku grešku. Found footage način snimanja je samo još više pojačao imerzivnost i atmosferu (nije za klaustrofobične osobe :mrgreen:), u tolikoj mjeri da uopće nisam imao osjećaj da gledam igrani film nego nešto uživo :mrgreen:. Listajući prethodne filmove Johna Dowdlea se primjeti da ima neki svoj stil i nudi nešto novo i drugačije. Morat ću odgledat još koje njegovo djelo (npr. "Devil" se odmah javlja kao prvi izbor).
8

*

kinaivan

  • **
  • 250
  • 60% of time, it works every time
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17173 : 26. Travanj, 2015., 21:29 »
APOCALPYSE NOW

Inace ne pisem za vecinu filmova sto pogledam ali za ovaj sam morao. Evo jucer navecer je bio na televiziji i prvi put sam ga pogledao. Sve je savrseno, od lokacija do glume pa do predivno snimljenih scena ratovanja i odlicnog antagoniste te protagoniste. Nisam procitao knjigu Heart of Darkness, ali nakon ovog hocu. Po mom misljenju, najbolji Coppolin film. Znam da je to tesko reci pored fantasticnog Godfathera, ali zbilja to mislim.

10/10
"If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention."

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17174 : 28. Travanj, 2015., 17:37 »
Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014)

Isti kao i prethodna dva dijela, kome su se oni svidjeli i ovo će. Meni lično ovaj tip komedije mnogo više paše nego onaj "glup, gluplji" tip. Nije nešto pretjerano extra, ali je onako lagan film za razbibrige.
6

P.S.: Jel ovo podljednji film Robina Williamsa?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9