baš danas s burazom radim ovo
riba, oslić. ali bolje je neka škrpina ili zubatac ili neš tak u umaku s vinom.
1. dakle, uzme se riba, fino se nasoli. uzme se velka posuda za pečenje (tepsija, protva ne znam) i u nju se stavi aluminijska folija, da prekrije dno.
2. zatim se uzme maslinovo (al može i suncokretovo) ulje i fino natopi tako da folija bude cijela masna, možda malo više od toga. ali ne da riba pliva u ulju.
3. uzmu se nasoljene ribe i stave u nauljenu posudu. uzeti limun i nasjeckati na tri, četri tanke ploške i staviti na ribe. ostatak limuna iscjediti po ribama.
4. staviti peršina, i začina po želji.
5. uzeti bijelo vino i na kraju priče oko 1 dcl toga preliti preko riba. može se i više, po želji.
6. uzeti komad folije i prekriti posudu i ribu i sve, tako da nigdje ne pušta.
7. staviti sve fino u već zagrijanu pećnicu na 200°C i peći 40 minuta.
poslužiti s kuhanim krumpirima jer će onaj sok u kojem se riba pekla savršeno poslužiti kao umak.
bon apetit