HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

• 4054 Odgovora
  • 415497 Hitova
*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
Odg: Fiskultura
« Odgovori #3570 : 18. Prosinac, 2013., 19:50 »
Ili radi sa sipkom :(

*

Suhi pršut od svinje

• *
  • 69
  • PERMANENT BAN
« Odgovori #3571 : 18. Prosinac, 2013., 20:30 »
Povećaj broj serija. Možeš i do 10, nije problem.

:tired: dizat ću tebe, KAJ NE :hiha2:

jadrane, ma znam... izgleda da je to jedina alternativa, ili možda pitat gazdu da nabavi nešto jače :D. Trebalo bi pitat gazdu da svašta nešto nabavi lol al nezz xD. Teretana bez pojasa nezz :(    Zamišljam situaciju kako bi reagirao da ga pitam tako nešto. Ne nužno teg, nego pojas recimo.

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #3572 : 18. Prosinac, 2013., 22:15 »
Ne znam koliko si ti jak da ti bučice od 35 kilograma ne predstavljaju izazov ako ih ne koristiš za manje od 5 ponavljanja.

Zar je problem odraditi 10 serija, ako ti je recimo 5 (sa, bubam, 8-10-12 ponavljanja, uopće nije bitno) premalo i preslabo?

Ili odraditi prvo ravni benč šipkom, nekim manjim brojem ponavljanja "za snagu", pa onda dovršiti s...10 serija bučica?

*

Suhi pršut od svinje

• *
  • 69
  • PERMANENT BAN
« Odgovori #3573 : 19. Prosinac, 2013., 00:14 »
Ček, ovo za 10 serija stvarno nije neka vaša šala lol? Mislim na ono što sam ja govorio....

Dosada sam radio oko 5x8, i to nakon ravnog benča. Mislim mogu probat 10, al hoće li to više bit toliko učinkovito kao dosada u budućnosti baš i nezz, zato me i ljuti činjenica da ću morat ić radit kosi za par meseci,,, Kakva su u vas stanja s bučicama? Ima li jačih i to...?

I da, nisam baš toliki snagator, no uvek sam na toj vežbi bio dobar i brzo napredujem.
« Zadnja izmjena: 19. Prosinac, 2013., 00:16 Suhi pršut od svinje »

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #3574 : 19. Prosinac, 2013., 00:16 »
tu ima uvijek 40 i 50. al nez, ja sam koristio one od 35 u kad sam imo 95 kila fazi al inače stvarno nemam kaj s tim radit na pressovima.

možda da probaš povećat negative? možda ubacit pauzu na dnu? povećat kontrakcije? ja bi rađe to nego forsao povećanje težina moglo bi bit fun,,,,

*

Suhi pršut od svinje

• *
  • 69
  • PERMANENT BAN
« Odgovori #3575 : 19. Prosinac, 2013., 00:25 »
radim na pressovima već jedno vreme spoto press tehniku i sviđa mi se tako, a ovo što ti kažeš možda, ali isto me je sad palo na pamet radit onu kao presa potisak ili kako ono to već zovu, kada su ti ruke usko uz telo, al je duplo teže haha. Jel to možda optimalna solucija u ovom slučaju?

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #3576 : 19. Prosinac, 2013., 00:36 »
Postoji milijun načina kako otežati vježbu, uključujući ovo što je napisano - koristiti pauze, povećati vrijeme spuštanja. Meni osobno tempo ne igra neku ulogu, tj. trudim se spuštati toliko sporo da mogu kontrolirati uteg, a dizati uvijek što brže. Ako ide vrlo brzo - povećam kilažu, ili broj ponavljanja/serija.

5x8...slobodno povećaj za početak na 7-8x8, pa vidi.

Preko 12 nema smisla baš, ali neće ti ni trebati.

*

disc0

• 3069
« Odgovori #3577 : 21. Prosinac, 2013., 08:31 »
3 tjedna sam odmarao, mrvu mi bolje kicma/noga pa sam opet poceo vjezbat, jer moram cekat magnetnu, a dotada ne mogu samo lezat .
Lagane upale sam imao (poceo pred 4 dana, sad vise ne osjecam nista), nemogu vjerovat da nakon tako kratkog perioda bez vjezbanja imam upale i mogu napravit manji broj sklekova... :(
Ali zato trbusnjaci, niti upale, niti manji broj :mrgreen:

*

Suhi pršut od svinje

• *
  • 69
  • PERMANENT BAN
« Odgovori #3578 : 21. Prosinac, 2013., 10:53 »
ups, mislio sam da sam glitchu zahvalio... Ty bro :hiha:
____

Disco, pričaj mi o upalama lol   3 tjedna nakon xD Jesi ti ozbiljan? Ja ih imam konstantno (osim ramena kad ramena radim), a nakon 3 tjedna odmora, mislim da bi mi se zadnja loža upalila od rada bicepsa eto toliko.... :D

*

disc0

• 3069
« Odgovori #3579 : 22. Prosinac, 2013., 06:57 »
ups, mislio sam da sam glitchu zahvalio... Ty bro :hiha:
____

Disco, pričaj mi o upalama lol   3 tjedna nakon xD Jesi ti ozbiljan? Ja ih imam konstantno (osim ramena kad ramena radim), a nakon 3 tjedna odmora, mislim da bi mi se zadnja loža upalila od rada bicepsa eto toliko.... :D

Ja sam za vas ovdje ultra-turbo pero laka kategorija (64kg-176cm) :mrgreen:
Ali vjezbam cisto toliko da imam ravan trbuh i da se razgibam ;)

A i ja i da ocu nemogu napredovat zbog problema sa kicmom/kukovima ili cime vec, znat cu tocno kad napravim M.R. :thumbs:
« Zadnja izmjena: 22. Prosinac, 2013., 07:03 Disc0 »

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #3580 : 28. Prosinac, 2013., 16:07 »
Glitch (il netko drugi), jel možeš proletit kroz sljedeći trening (klik) i ukratko mi objasnit princip treninga. Nisam siguran jel ovo odraz mog neznanja na tu temu, ili nešto ozbiljno fali u svemu tome. Nekako je nekoncizno metodologija objašnjenja, a s druge strane imam osjećaj kao da je autoru osnovna ideja ostala u glavi, a ne na papiru. Nabrojano je po tjednima, a nijedan tjedan nema svoju raščlanu ili se ona iz nečega treba podrazumijevati. Ja kontam da je baza dl, čučanj i bp, i da se radi upper/lower body split, te da se na te vježbe dodaju ostale stvari, ali onda ne kužim koliko čega tjedno raditi, koje su konkretne osobine pojedinih faza i sl. Stvarno nezz, ako imaš volje, zahvaljujem.
« Zadnja izmjena: 28. Prosinac, 2013., 16:15 Seengeer »

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #3581 : 28. Prosinac, 2013., 16:39 »
Taj Canditov trening je template po kojem ti sam slažeš program, a treba ti nešto znanja  i iskustva u takvom treningu prije da bi ga mogao dobro složiti. Ako želiš tako nešto, uzmi Lyle Mcdonaldov program koji je već složen, a sličan je, i po mojem mišljenju bolji, princip.

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #3582 : 28. Prosinac, 2013., 17:18 »
lol :// Okej, našo sam ovo. Imaju 3 dijela na netu, to je to na što si mislio jel? Ako imaš neki bolji izvor ovoga (pdf npr.), šalji! :hiha:

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #3583 : 29. Prosinac, 2013., 02:15 »
To što si linkao ti je super ako želiš učiti osnove kako se slažu programi, što će ti NEOPISIVO korisiti kasnije.

Za početak - https://www.google.com/search?q=lyle+mcdonald+routine

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #3584 : 29. Prosinac, 2013., 16:44 »
Složio sam sebi neki program koristeći više tih izvora pa ću vidjeti kako to u praksi izgleda. Hvala!  :piva: Prije sam uvijek ono linearno išao, svaki trening teško i mora bit bolji od prijašnjeg što mi se malo ogadilo. Mislim da je vrijeme da malo to metodološki krenem.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9