HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

  • 4054 Odgovora
  • 325209 Hitova
*

9mlg9

  • Gost
Odg: Fiskultura i rekreacija
« Odgovori #4050 : 13. Svibanj, 2018., 21:14 »
Velim, cilj je samo definiranje i mršavljenje, treba skinut 20 kila koje sam dobio otkako ne plivam, što je na moju bajnu visinu od 169 podosta :D
I da, to je u planu, povećanje težine. Možda čak napravim svaki drugi dan max težina, a ostale dane veći broj ponavljanja, moglo bi biti zabavno. Hvala na sugestiji!

*

Seengeer

  • ******
  • 4945
  • ︻デ═一 not srs
Odg: Fiskultura i rekreacija
« Odgovori #4051 : 13. Svibanj, 2018., 23:19 »
Prvo, nemoj pisat to "velim", malo me iritira  :hiha:
Drugo, pitaš savjete pa onda po svom negiranje  :hiha2:

Kakve veze ima mršavljenje i način treninga uopće lol, ne kontam šta pitaš onda. Prvo hoćeš inspirativno, pa "nešto novo nešto divlje" pa sad cilj je samo defkanje...  :geek:

Način dizanja tegova i mršavljenje je povezano kao auto i rerna xD
Kani se ideje da ćeš od 20 ponavljanja tricepsa smršat. Ako ti se već trenira, treniraj momački, zato ti govorim bitnost manipulacije intezitet/volumen/frekvencija.

To što govoriš max svaki 2. dan. LOL  :hiha: to nitko tko sebi želi dobro ne radi. Maxovi se ciklično rade, obično nakon 5-7 tjedana ili kasnije.

Pokaži video ovih 30 zgibova u komadu pls . Imaš 20 kg viška i radiš u komadu 30 zgibova, mogu mislit  :ave:. Aj sve i da jesi, jesi ikad možda razmišljao da dodaš eksternu kilažu na te zgibove pa da ti budu teži na taj način?

*

9mlg9

  • Gost
Odg: Fiskultura i rekreacija
« Odgovori #4052 : 14. Svibanj, 2018., 10:26 »
Srsly čemu sad ova negativa? Sviđa mi se ideja da svaki drugi dan radim veću kilažu, a manje ponavljanja. I da, to je i više no moguće. Pa nešto inspirativno, divlje u smislu da ne želim da mi sadašnji trening brzo dosadi, to je sve. Fakat ne kužim u čemu je sad jebeni problem...
I da, dizanje utega uvelike utječe na to kako će ti se mišić formirati, s razlogom sprinteri dižu velike težine s malo ponavljanja, a dugoprugaši laganu kilažu s puno ponavljanja.
Misli štogod želiš dragi moj, ali zgibovi su dosta lagani kada su ti noge izrazito lakše od gornjeg dijela tijela. Ne kažem da sam ih radio 30 s 20 kila viška nego prije no što sam se udebljao. Uostalom zašto se ja sad tu pravdam, pitao sam za ideje za trening, ništa više. Hvala ti na savjetima.

*

Seengeer

  • ******
  • 4945
  • ︻デ═一 not srs
Odg: Fiskultura i rekreacija
« Odgovori #4053 : 14. Svibanj, 2018., 12:35 »
Upravo to što kažeš, non stop se opravdavaš nešto. Pitaš pitanje pa se opravdavaš. Ja ti reknem radi xy, a ti odg na to "s razlogom ovi rade ovo, oni ono" u smislu kao da ti je više stalo razglabat tko šta radi i šta ti možeš, nego što ti je do savjeta (a tražiš ih). Osim toga, uvijek ideš kontra s razlozima zbog kojih uopće treniraš. U tome je sva ta moja "negativa" sada. Svaki drugi post ti je "ja sam trenirao plivanje 50 godina" ili "radim ja to već". Ok, shvatio sam, nije ti do savjeta jer te boli kita za ičim osim onoga što si sebi već uturio u glavu.

Ja se dugo bavim treniranjem i trenirao sam druge ljude, mislim da znam više od tebe kada su tegovi u pitanju. Sportaši imaju specijalizirane treninge, više se bave koordinacijom, kondicijom i specifičnim nekim vježbama koje im služe da budu jači u pozicijama u kojima igraju. Ti kao rekreativac se (pretpostavljam) nećeš bavit nikakvih sprintevima, maratonima i pizadarijama pa se ne trebaš nikako ni uspoređivat s njima. Druga stvar, kakvog kurca sad ima "FORMIRANJE MIŠIĆA" i mršavljenje. I sprinteri i maratonci su mršavi, samo što su sprinteri (koji eto dižu jače kilaže) pesto puta dominantnijeg izgleda. Sam sebi uskačeš u usta i pokušavaš ispast pametan oko stvari za koje nisi baš upućen.

Sve što ti ja želim jeste zabavan i koristan trening, da izvučeš najbolje za sebe kroz optimalno vrijeme i da te takav trening drži u igri . Kroz cilj na jednom (progresivno povećanje kilaža) u isto vrijeme postaješ jači i mršaviji (zavisno o prehrani).

*

9mlg9

  • Gost
Odg: Fiskultura i rekreacija
« Odgovori #4054 : 14. Svibanj, 2018., 12:44 »
Svakako :)
Zahvaljujem na trudu oko mene blesavog rekreativca :)
Fakat ne znam otkud tolko negative. Pa gore sam jasno napisao - hvala na savjetu, ukomponirat ću povećanje kilaže jer mi se to čini kao dobar način da malo razbijem trenutne treninge. Dakle prihvatim tvoj savjet, iskoristim ga jutros na treningu i ti iz toga svega pročitaš nešto sasvim sedmo.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9