Pročitao sam prvi post i par rendom postova kroz topik.
Ovo zvuči savršeno, ali nije mi sve baš jasno.
Jel ima NPC-ja u igri? U prvom postu kaže da ima nekoliko gradova. Jesu li napušteni ili što?
Postoji li neki konkretni cilj u igri? Misije neke?
Nema misija niti ciljeva osim onih koje si sam postavis.
Mislim, igra te baci usred zombi apokalipse sa osnovnim gearom.
Dalje skupljas sam bolja oruzja, hranu, medical supplies, utility iteme (kompas, mapa, hunting knife, toolkits, vece backpackove, binoculars, NV goggles i slicna sranja).
Nema striktnog grupiranja, vec je sve ad-hoc i u letu.
Svi gradovi imaju zombije. Odnedavno nailazim na zombije na ravnicama i blizu suma, povecali su zed density na serverima u zadnjih nekoliko patcheva.
NPC-eva nema, jedino drugih igraca. S obzirom da sam vidio servere za do 75 igraca...
Mislim, ne znam kako da objasnim tocno. Imas 250 km podrucja, ali uvijek je velika sansa da ces naici na nekoga u nekom random gradicu.
A ako se motas oko loot hotspots, tu ti je garantiran nekakav encounter.
Smrt je smrt i trajna kao takva. Ako igras i dalje na istom serveru, imas sanse spasit gear sa svog lesa ako su te recimo zombiji ubili.
Ako su te banditi ubili... jebat ga, ode gear.
Helici, camci, auti, kamioni, autobusi i ATV's se mislim mogu repairat i koristit.
Mozes lovit zivotinje u divljini umjesto da strvinaris po gradovima.
Mozes bit bandit i lovit druge survivore, lone wolf koji izbjegava sve, grupirat se sa drugim survivorima ili bandit hunter.
Nezz. Generalno, nema cilja, nema neke motivacije osim boljeg loota i istrazivanja.
Ali u tome nije poanta DayZ-a.
DayZ je jednostavno jeben dozivljaj, pogotovo jer vecina stvari koje ces dozivjet ovisi o drugim igracima.
Interakcija, paranoja, udruzivanje i izdaja.
Jebo me pas ako se ovo sve skupa ne bi moglo koristiti za psiholoske studije. :P
EDIT:
Super. Imao sam M14, ali ga zamjenio za taj AK-74 Cobra.
Ae, barem je za AK streljivo cesce.