HCL.HR

ArmA 2 CO - DayZ

• 564 Odgovora
  • 122147 Hitova
*

snowblind

• Suradnik
  • 9142
Odg: ArmA 2 CO - DayZ - [gameplay]
« Odgovori #225 : 10. Lipanj, 2012., 17:55 »
Construction opcije postoje u Armi ali to su jednostavne stvari poput bunkera, malih tvornica za vozila i slično. Claim gradova i naselja mogao bi funkcionirati na principu capture & hold mapa ili Warfare moda ali to bi se moralo komplet modificirati.

Nekako sam očekivao da će se dogoditi ovo što je Yuri napisao, samo je bilo pitanje vremena kada će se sve sitnice oko moda otkriti.

*

Yuri

• 1733
  • Feeeeejk
« Odgovori #226 : 10. Lipanj, 2012., 18:10 »

Also, Yuri, shvati da je ovo Alpha još uvijek. :wildboy:

Dode na isto. Alpha, beta ili sto vec. U trenutnom obliku je isprazno, prepuno exploitova i nema neke motivacije da se igra dulje od desetak sati kad skuzis sve osnovne finte.

« Odgovori #227 : 10. Lipanj, 2012., 18:52 »
@babić: kako nije MMO?  :wildboy:

nije rpg doduše, al ima sličnosti. Al realno koji je smisao skupljanja itema radi... skupljanja itema?

« Odgovori #228 : 10. Lipanj, 2012., 20:41 »
Jer... Nije. :wildboy:
50 ljudi na serveru, ono. Po tome je i difoltna arma 2 mmo jer može imat preko 100 ljudi u jednom meču.

Poanta je da radiš kaj želiš. Poanta je preživjet kako god znaš i usput radiš kaj želiš. Bilo ubijanje zombija, drugih igrača ili izbjegavanje svega skupa. Odrediš sam što želiš, bez nekih quest kompasa i koječeg.

*

Yuri

• 1733
  • Feeeeejk
« Odgovori #229 : 10. Lipanj, 2012., 21:51 »
Vise je rougelike.
Nema bas toliko statistika koliko je role playing, ali cinjenica da ti je lootanje raznoraznog geara glavni cilj daje odreden RPG stih svemu.
Jer gear postaje progresivno bolji. Veci backpackovi, bolja oruzja, cammo suits, vozila itd.
Roguelike jer je permadeath i jedna mala greska ti moze ponistit 5 sati napretka, tjerajuci te da ides ispocetka ponovno, ali ti bas ne smeta sto ides od nule jer ti je sad lakse doci do prijasnjeg stupnja uz steceno znanje.
Imas konstantnu zelju za napredovanjem i lootanjem, ali se to sve skupa ispere jer nakon 10-20 likova skuzis da sve uvijek pocne i zavrsi u istim situacijama.

Zvone vjerojatno dobiva dojam da je MMO jer se likovi saveaju nakon disconnectanja.
Jer realno, to je model koji vecina MMO-a koristi.
I ako gledas na servere kao na odvojene istance kao u nekom MMORPG-u, stvari pocinju jos vise liciti na tipicnu MMO igru.
Default ARMA ima bas matcheve i kampanje, ne? Stvari koje imaju pocetak i zavrsetak.
DayZ je freeform, bez mogucnosti da ikad "zavrsis" ista, ali uvijek uz stvari koje mozes raditi, kao u tipicnom MMO-u.

nije rpg doduše, al ima sličnosti. Al realno koji je smisao skupljanja itema radi... skupljanja itema?

Da.
Diablo shema, ukratko.

Mozes zapravo prezivjet neograniceno dugo u igri ako nabavis sjekiru, sibice, noz i imas metaka u pocetnom oruzju za ubijanje jelena/krava/zeceva.
Ne moras ni prismrdit niti jednom selu ili gradu kad dodes do te tocke, mozes biti usred guste sume bez ikakvog straha da ces ikad naici na nekog random bandita ili zombija.
Ali to je dosadno. Loot, loot, loot.
« Zadnja izmjena: 10. Lipanj, 2012., 21:57 Yuri »

« Odgovori #230 : 10. Lipanj, 2012., 22:03 »
Mislim igra se bazira na lootanju stvari da možeš loootat bolje stvari. Ako to nije baza svih MMO-a pa čak i više manje svih RPGA onda ne znam.

« Odgovori #231 : 10. Lipanj, 2012., 22:35 »
Ne bazira se na lootanju ffs. :wildboy:
Lootaš ako želiš. Moš ti komotno bit zadovoljan vinčesterkom, makarovom i ubijanjem jelena u šumi. Nećeš dobit xp, napredovati po priči, levelat i slično ak odeš na mjesta s najboljim lootom. Nema stvarno nikakve motivacije za tim osim preseravanja i/li OCD.
Lootanje kao baza RPGa... Kao da si igrao samo Diablo i WoW u životu.

Ček, to zapravo zvuči realno.  :solidus:

Prije je neki MP roguelike nego MMO, to svakako, al opet, roguelikeovi su jači po pitanju statova, imaju random generirane nivoe te početak i kraj.

« Odgovori #232 : 10. Lipanj, 2012., 23:55 »
prestao sam čitat kad si spomenio OCD

*

Tegla

• *
  • 96
  • Rizlu imam, licnu kartu nemam
« Odgovori #233 : 11. Lipanj, 2012., 01:25 »
Iss chill out. Ovakvih komentara kako je igra postala deathmatch je MILIJUN na dayz forumu. Doslovno, ne pretjerujem. Igra je stara koliko? 2/3/4 mjeseca mozda? Igra je u alphi ffs, tjedno izlaze nove verzije i  fixevi (sada ne jer je rocket bio na E3). Stalno se nesto dodaje, oduzima bit ce jos puuuuno toga :)
A i rocket je svjestan svih bugova i exploita vjeruj mi. Htjeli ljudi razlicite skinove - evo ti ghillie i camo. Htjeli bicikl - evo dodao covjek bicikle (upravo nasao jedan premocni su btw). Trenutno je popularna tema gdje svaki clan u posti treba nabrojati 3 buga koja zeli da se ispravi i 3 prijedloga sto bi htio da se doda. Rocket je komentirao kako ce pregledati sve to i kako mu se ideja jako svidja.

I da nema ljudi koji se ubijaju, sto bi drugo trebali raditi? Mislim, ako sretnem nekoga koga ne poznam, zasto bi ga htio drzati za ruku i raditi ista sranja koja sam radio do sada?
Ako zelis team up, nabavi si frenda, dodjite na teamspeak i igraj. Tko god nije samnom na teamspeaku, i ako ga prvi spazim, pada. Zasto bi htio riskirati? Mislis da u stvarnoj zombi apokalipsi gdje su zalihe hrane i vode ogranicene i ne respawnaju se magicno nebi popio metak ako netko vidi kako imas punu torbu mesa, ili bolje oruzje ili bilo sto sto bi njemu dalo vece sanse za prezivljavanje.

I da, zombiju su dosadni. Ako igras igru dulje od par dana skuzis kako prolaziti pokraj njih da nikad ne uzbudis ni jednog. Igraci predstavljaju izazov. Iskreno, osobno mi je uzitak lec se na brdo iznad elektra u ghillie suitu i DMR-om skidat ljude. Zasto? Zato sto ih volim nervirati, tko nije zivcan kad ga se vrati na obalu xD. Ili jos bolje, mamiti ih spikama "ima li koga treba mi pomoc, slab sam na krvi. o boze zasto se sve trese :(", pa kada me dodju ubiti jer sam, jelda, slab na krvi... ;)
Zabavno je pokusaj :)

Ako ti je igra dosadila, oke uzmi pauzu od nje. ALi se vrati barem kada udje u betu ako nista drugo i daj joj jos jednu sansu, tako genijalna igra je zasluzila  :thumbs:

EDIT: i sto se tice ovoga da mu odes na drugom serveru iza ledja i tako. da, izvedivo je, ali dok tebe stvarno spoji na server, pa onda opet na isti tip je na drugom kraju mape xD
« Zadnja izmjena: 11. Lipanj, 2012., 01:28 Tegla »

« Odgovori #234 : 11. Lipanj, 2012., 05:05 »
Iskreno, osobno mi je uzitak lec se na brdo iznad elektra u ghillie suitu i DMR-om skidat ljude. Zasto? Zato sto ih volim nervirati, tko nije zivcan kad ga se vrati na obalu xD. Ili jos bolje, mamiti ih spikama "ima li koga treba mi pomoc, slab sam na krvi. o boze zasto se sve trese :(", pa kada me dodju ubiti jer sam, jelda, slab na krvi... ;)
Zabavno je pokusaj :)
I TROLL U XDDD AM I COOL YET? XDD

Nezz, nisam nikad shvaćao te 11ogodišnje motivacije.

*

snowblind

• Suradnik
  • 9142
« Odgovori #235 : 11. Lipanj, 2012., 07:18 »
To je zato što nemaš 11 godina  :wildboy: Lako je ubijati druge koji nemaju oružje s optikom i koji ne poznaju okolinu. Da se na drugoj strani nalaze ljudi koji znaju igrati s jednakim oružjem ne bi se tako hvalio.

« Odgovori #236 : 11. Lipanj, 2012., 07:47 »
Kako mi ide na jetru što kad god se približim šumi, framerate ode ispod 20. Ako sam vani u nekom polju, ide na 60. :wildboy:
Probao sam smanjit rezu, ubit detalje razne preko inija, atoc stavio na nulu, al sve zakurac. Često u kritičnim situacijama imam ispod 20 fps-a, a to je stvarno neigrivo. :wildboy:

*

snowblind

• Suradnik
  • 9142
« Odgovori #237 : 11. Lipanj, 2012., 08:04 »
Moguće da ti se napuni memorija u grafičkoj pa zato dolazi do toga. Mene više pati što mi nekada zna zaštekati na sekundu kada treba zapucati pa to obično rezultira smrću. Uglavnom probaj ovo kada ti padne frame

Citat:
while in game type:
 left shift and hold it, then hit the top right minus key -
 then let go of shift and the minus key.
 then type the word flush.
 will flush your vram in game and help when things get bogged down to some extent.
 works just like arma 1 did.
 not saying it ever worked very well lol, but it works..

« Odgovori #238 : 11. Lipanj, 2012., 08:58 »
Meni najviše trza u Chernu i Elektru, još ako je lošiji server stvarno je neigrivo tako da izbjegavam te velike gradove jer mi je šansa za obranom gotovo nikakva.

*

Tegla

• *
  • 96
  • Rizlu imam, licnu kartu nemam
« Odgovori #239 : 11. Lipanj, 2012., 10:18 »
To je zato što nemaš 11 godina  :wildboy: Lako je ubijati druge koji nemaju oružje s optikom i koji ne poznaju okolinu. Da se na drugoj strani nalaze ljudi koji znaju igrati s jednakim oružjem ne bi se tako hvalio.

nemam 11 godina niti se hvalim niti "trollam". jednostavno sam losa osoba sto se tice igara. jbg, previse gta u zivotu.
meni je zabavno.
ne znaci da radim iskljucivo to, ako netko pita za pomoc na side channelu, pomognem ako je blizu nisam uvijek dubre samo kad sam posebno raspolozen :D

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9