HCL.HR

Mass Effect 3

  • 476 Odgovora
  • 96145 Hitova
*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Mass Effect 3
« Odgovori #465 : 12. Kolovoz, 2013., 19:17 »
Problem što nisam igrao igru leži u tome da sam prije početka htio preć ponovo prva dva dijela, ali sam odustao...

Odg: Mass Effect 3
« Odgovori #466 : 12. Kolovoz, 2013., 19:53 »
Silly me. :mrgreen:
“The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - Robert Oppenheimer

*

Shazaam

  • *****
  • 2278
  • But it was so artistically done...
Odg: Mass Effect 3
« Odgovori #467 : 14. Kolovoz, 2013., 17:27 »
Sa svime se slažem što ste rekli momci, osim u jednome. Po meni je kraj ME3, najveće smeće i najveće razočaranje koje sam doživio u svom gaming životu. Ipak, sve prije samoga kraja mi je predivno i nezaboravno. No to razočaranje nikada neću preboliti, a taj slideshow po imenu Extended Cut je samo sol na rani i vrijeđa moju inteligenciju. Bez obzira na sve, Mass Effect serijal je uistinu fenomenalan i zaslužuje svu slavu. Nije me stid priznati, u Mass Effect serijalu sam pustio suzu više puta. Man tears - no homo.

Sheparda za predsjednika - We'll bang ok?

Gamer Poop - Mass Effect 3

*

Deadwalker

  • *****
  • 2495
  • All the pieces matter
    • HCL
Odg: Mass Effect 3
« Odgovori #468 : 14. Kolovoz, 2013., 17:41 »
Na stranu s promašenim konceptom i lažnim marketingom (skupljaš masu saveznika i donosiš kao teške odluke da bi na kraju imao tri animacije u različitim bojama), samo objašnjenje Reapera s logičke strane nema nikakvog smisla. Tako da da, šteta što je BioWare bio nesposoban zaokružiti cijelu priču kako treba.

Meni je ostatak igre bio tek na pragu nekakve 8-ice (vrlo dobar, al nategnut vrlo dobar...-4 u školskom žargonu) - ubili su mi skroz onaj feeling svemirskih prostranstava budući da su leveli bili veličine prosječne kartonske kutije, tehnički dio igre bio je užas (na stranu s Originom), a dobar dio misija bio je doslovce copy-paste prethodne (ponajviše Cerberus misije).

S druge strane, skroz mi je rulao depresivni ton, i dalje odlična karakterizacija likova, Hollywoodski VA i sama gameplay mehanika (doduše, dosta je olakšana igra u odnosu na dvojku). Co-opa sam se isto naigrao, šteta što nije došao s prethodnom igrom.
Al suma-summarum, meni najslabiji dio serijala.
The greatest teacher, failure is.

Odg: Mass Effect 3
« Odgovori #469 : 23. Kolovoz, 2013., 12:20 »
Došla sam do kraja Mass Effecta 3,pa da podijelim svoje iskustvo.Odigrala sam cijelu Mass Effect franšizu,ali finale mi je definitivno najbolji dio.Malo po malo Mass Effect 3 mi je postao omiljena igra.To je jedna od onih igara koje te vežu za likove i koje ti ostanu u sjećanju dugo dugo nakon što ih pređeš.Priča je zanimljiva,napeta i puna iznenađenja.Sve je tako dobro odrađeno da osjećaš da je stvarno.Gameplay je unaprijeđen,ne mnogo,ali dovoljno.Kroz igru upoznaš mnogo neprijatelja i za svakog od njih smisliš nekakvu taktiku(oružje,moći...).Kraj igre je bio toliko epski i emotivan da sam jecala.Od ona tri kraja izabrala sam synthesis,nekako mi se činio kao najsretniji kraj.Volim kod igara kad mogu da sama donosim odluke,a u Mass Effect igrama sam to uvijek mogla i voljela.Igru sam završila sa Extended cut dlc-om ,odgledala sam i originalni kraj i ne znam zašto su se igrači toliko bunili zbog njega.Epska franšiza je završila epskim krajem i ja stvarno nemam primjedbi.Mass Effect 3 ću pamtiti još dugo, jedva čekam naredni dio.

Odg: Mass Effect 3
« Odgovori #470 : 23. Kolovoz, 2013., 16:29 »
odgledala sam i originalni kraj i ne znam zašto su se igrači toliko bunili zbog njega.

Mogu ti ovdje napisati esej od 1500 rijeci zasto..A onaj extended cut jedino sto je napravio je ispravljanje nelogicnosti kojih je bilo hrpa no nista zapravo ne mijenja tako da se nisu morali ni zamarati ubacivanjem toga slideshowa na kraju.

Ja sam Mass Effect 1 i 2 presao svaki po 5-6 puta, a trojku? -Jednom. Nisam se mogao natjerati da ponovno igram kada znam da me sve vodi ka onome uzasnom zavrsetku.

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Mass Effect 3
« Odgovori #471 : 23. Kolovoz, 2013., 22:45 »
Ja sam Mass Effect 1 i 2 presao svaki po 5-6 puta, a trojku? -Jednom. Nisam se mogao natjerati da ponovno igram kada znam da me sve vodi ka onome uzasnom zavrsetku.
Ne znam zašto ti je toliko užasan, volio sam da su neke stvari bolje objasnili ali ga nikako ne bih nazvao lošim krajem. Ja sam se čitajući negativne komentare za kraj bio pripremio na najgore :mrgreen: pa mi se kraj (evi) čak i svidio, sve je odrađeno korektno i ne znam šta bih više očekivao (jedino mi je falilo što nisu prikazali šta je bilo sa Shepardom u slučaju onog kraja u kojem Shep preživi). Npr. meni je lošiji kraj u DE:HR (i ona 4 beznačajna izbora na kraju) pa ipak niko nije spominjao da je u Deusa loš kraj, Far Cry 3 da i ne spominjemo, a u slučaju ME3 se digla tolika frka kao da BioWare nije ni napravio kraj.
« Zadnja izmjena: 23. Kolovoz, 2013., 22:57 Adam Jensen »

Odg: Mass Effect 3
« Odgovori #472 : 24. Kolovoz, 2013., 08:50 »

Ne znam zašto ti je toliko užasan

Ne znam odakle da pocnem ali evo npr najvaznija stvar: postojanje Reapersa. Dali se sjecas onog epskog susreta sa Sovereignom u Mass Effectu 1 i njegove izjave:"Our existance is beyond your comprehension". ? ili mozda ove:"There is a realm of existence so far beyond your own you cannot even imagine it".


Hajpaju te kroz cijelu trilogiju na veliko otkrivenje, ocekivanje ti poraste ko ludo...I kakvo objasnjenje za njihovo postojanje na kraju dobijemo?  Ovo: http://fc00.deviantart.net/fs70/f/2012/077/1/d/mass_effect_3__yo_dog__by_thewonderingsword-d4t5urj.jpg

I zasto, ali zasto se na kraju nisi borio sa Harbingerom koji je kroz cijelu dvojku pripreman da ti bude glavni neprijatelj? Zato sto je Casey Hudson, glavni producent igre izjavio da mu je boss bitka na kraju igre nekako previse za-IGRE ?!
« Zadnja izmjena: 24. Kolovoz, 2013., 08:59 maxim.x »

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Mass Effect 3
« Odgovori #473 : 24. Kolovoz, 2013., 09:39 »
Pa dobro to je posljedica isključivo previsokih očekivanja a ne zato što je objektivno loš (kad vidiš kakve krajeve imaju ostale "velike" igre vidiš da je ME3 sasvim dobar). Možda meni zato i nije bio loš jer nisam imao visoka očekivanja, očekivao sam užasan kraj i onda mi je bio OK. Ako ćemo tražiti neke nelogičnosti onda bih ja naveo: Kad izabereš onu opciju na kraju: "syntezis" pa se organska bića sjedine sa sintetičkim mi uopće nije logično a ni dobro objašnjeno, da jedan obični pulsni talas organskim bićima doda sintetičke dijelove a sintetičkim kreaturama doda dušu organskih bića. Niđe veze. Ali obzirom da sam ja odabrao opciju: destroy kraj mi je bio sasvim logičan. A to o nastanku Reapera mi je također logično, tačno je da nije ništa spektakularno ili nepojmljivo ali barem ima smisla za razliku od onog vezano za "syntezis". Kraj je, imajući u vidu BioWarovo umijeće, definitivno mogao biti kvalitetniji, dublji, epskiji ali nikako ne bih rekao da je loš (ocjena za kraj: 4/5). Smatram da niste trebali BioWareu govorit: "Je*o vas otac gdje ćete napraviti onako užasan kraj":mrgreen: i onda pisati peticije i sl., dovoljno je bilo reći: "Mogli ste taj kraj malo i bolje odradit ali sve u svemu odličan posao i hvala vam na najvećoj sagi koja je ikad ispričana u gamingu". Moje je mišljenje da je ME3 izgubio dosta GOTY nagrada zbog negativnog publiciteta koji je dobio zbog tih svih (ne)opravdanih kritika vezanih za kraj igre.

Odg: Mass Effect 3
« Odgovori #474 : 24. Kolovoz, 2013., 10:37 »
Ja bi bio sretan da mogu kao ti reci da mi je taj kraj u redu i da mi nije skoro pokvario cijelu trilogiju- ali je. Jednostavno mi nejde u glavu kako je netko uopce mogao pomisliti da je u redu napraviti tako sta. Meni je to najvece razocarenje u igrama otkada ih igram-uopce.

I nebi se nikako slozio da je problem u prevelikim ocekivanjima jer su ona u potpunosti opravdana kada pogledas kako su kvalitetni naslovi i kako odlicnu pricu imaju. Osim naravnog tog famoznog zavrsetka.

Hahah sada vidim da je od izlaska igre proslo godinu i pol dana, a ja jos nisam "prebolio" taj zavrsetak i jos uvijek se nazivciram kada samo mislim o njemu. :hihi:

Odg: Mass Effect 3
« Odgovori #475 : 24. Kolovoz, 2013., 13:45 »
Ma je istina kraj trojke je njesra ali meni osobno nije pretjerano srozalo serijal. Manji minus ali trilogija ostaje i dalje odlična s najboljim dijelom: dvojkom.
Al ono što sam napisao i negdje na forumu prije, ponekad sam dobio dojam da bi se igra trebala zvat Tiny Effect jer nisam kroz trilogiju dobio baš neke megalomansko-epske trenutke zbog mojih odluka/odabira kroz igru.
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

Odg: Mass Effect 3
« Odgovori #476 : 25. Kolovoz, 2013., 11:34 »
Ja bi bio sretan da mogu kao ti reci da mi je taj kraj u redu i da mi nije skoro pokvario cijelu trilogiju- ali je. Jednostavno mi nejde u glavu kako je netko uopce mogao pomisliti da je u redu napraviti tako sta. Meni je to najvece razocarenje u igrama otkada ih igram-uopce.
Ja sam Mass Effect 1 i 2 presao svaki po 5-6 puta, a trojku? -Jednom. Nisam se mogao natjerati da ponovno igram kada znam da me sve vodi ka onome uzasnom zavrsetku.
Čudno mi je to što ti je kraj(koji je po meni bio daleko od lošeg)pokvario 3 vrhunske igre.Donekle razumijem tvoje razloge,ali nikada neću u potpunosti moći razumjeti to jer mi se kraj svidio.Priznajem da sam i ja imala nekakva druga očekivanja,malo bolje objašnjenje i neki boss fajt,ali prilagodila sam se.Bioware je napravio te tri vrhunske igre,a nisu mogli napraviti malo kvalitetniji kraj da igrači budu zadovoljni svršetkom franšize.Ali šta je tu je, ipak mi je to omiljena igra,sve ono što sam prošla kroz igru ne može pokvariti malo zbrzan kraj.Mass Effect 2 sam prešla dvaput i stvarno sam uživala prelazeći ga i po drugi put,a Mass Effect 3 nekako ne bih mogla preći još jednom iako mi je bolji(pojma nemam zašto).

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9