HCL.HR

Swery65 rekao nam je sve bitno o “dobrom životu” i ljubavi prema mačkama

Žarko Ćurić 26.04.2018.   •   4 komentara


Popričali smo s Hidetakom Suehirom, autorom igre koja drži Guinnessov rekord s najpodjeljenijim recenzijama u povijesti recenziranja.

Jedan od čestih govornika na Reboot Develop konferencijama redovito je Hidetaka Suehiro, mnogima poznatiji iza nadimka Swery65. Pisac i direktor, glavni um iza djela poput Deadly Premonition i D4: Dark Dreams Don’t Die, osnovao je novi studio White Owls Inc. kojega vodi na novom projektu “The Good Life”.

Kao i svi njegovi prethodni projekti, The Good Life odiše nekom čudnom vibrom budući da nas radnja vodi u mali britanski grad gdje se jedne večeri svakih mjesec dana mještani pretvaraju u mačke i pse. Ako sam vas zainteresirao ovim kratkim opisom, demo igre za PC možete preuzeti na ovoj poveznici.

Swery65 je za razliku od većine drugih kolega iz Japana dosta opušten te je uvijek spreman za druženje. Upravo kroz druženje i koju žešću čašicu, dogovorili smo ugodni razgovor koji je išao ovako nekako.

Žarko Ćurić: Prije samog početka priče oko tvog novog projekta, možeš mi reći razlog zašto se tvoj novi studio zove White Owsl?

Swery65: Nakon 21 godine rada u industriji želio sam svoj novi početak obilježiti misterijom. Kao ideje spominjale su se drvo, kava, no na kraju sam se odlučio na sovu, koja stvarno izgleda mistično, zar ne?! Pogotovo bijela.

Žarko Ćurić: U opisu na Kickstarter stranici napisao si da je The Good Life zapravo mješavina svakodnevnog života i Swerizma. Možeš li objasniti pojam Swerizam.

Swery65: Swerizam je ideja kombiniranja nasilja, groteske i humora u istom naslovu. Upravo ovakav pristup odlikuje jedan naslov koji nosi Swerizam u naslovu.

Žarko Ćurić: Prije samog pokretanja Kickstarter kampanje imali ste i Fig kampanju za prikupljanje sredstava, no nažalost niste ostvarili cilj. Koje stvari ste promijenili u odnosu na prethodnu crowdfunding kampanju?

Swery65: Prva stvar koju smo postigli jest dovođenje snažnih partnera koji su stali iza ovog projekta. Zahvaljujući tome smanjili smo inicijalni cilj za ostvarivanje kampanje. Također smo poradili na unikatnosti samog vizualnog dijela te uvođenju brojnih novih mehanika koje bi ovu igru trebale učiniti unikatnom.

Žarko Ćurić: Kada ćemo ovu igru onda moći zaigrati?

Swery65: Ako sve prođe po planu, treći kvartal sljedeće godine je očekivano vrijeme izlaska.

Žarko Ćurić: Prije dvije godine si imao velikih problema oko prekovremenih sati i kulture tima koji je često radio i više nego što si želio. Znam da smo tada pričali o tome, kakva je situacija u novom timu?

Swery65: Da, imali smo ovaj razgovor prije dvije godine te sam zahvaljujući savjetima tebe i ekipe promijenio dosta stvari u novom timu. Sada svaki član tima ima jednomjesečni plan kojeg mora izgurati te svoje vrijeme raspoređuje sam prema tome cilju. Hvala ti na ovom savjetu. Osim toga, za razliku od drugih japanskih firmi smo postali dosta liberalniji, primjera radi svaki član tima može imati poslove sa strane uz ovaj.

Žarko Ćurić: Postoji li žanr ili igra koju bi želio raditi? Ima nešto što nikada ne želiš raditi?

Swery65: Hmm, moram malo razmisliti o ovome, haha. Želim napraviti novi žanr kojeg nitko do sada nije napravio. Što se tiče stvari koje ne želim raditi, to su sigurno igre s mikrotransakcijama.

Žarko Ćurić: Uspiješ li nakon svega i dalje igrati druge igre?

Swery65: Da, čak i previše! Trenutno dosta igram Monster Huntera. Baš sam neku večer igrao te nisam uspio pobijediti jednu zvijer – bio sam baš frustriran. Osim toga, znam zaigrati i Fortnite.

Žarko Ćurić: I za kraj jedno pitanje izvan gaminga: vidio sam na društvenim mrežama da si bio u japanskom restoranu u Hrvatskoj. Zar je naša hrana stvarno tako užasna?

Swery65: Hahah, nije, vi imate stvarno odličnu hranu, obožavam kako je začinjena. Više je stvar u tome što je vlasnica restorana moj veliki fan te me svake godine zove na obrok. Čak sam od nje dobio i 20 piva, možeš vidjeti sliku na Twitteru. Ne pitaj me gdje su pive haha.

Žarko Ćurić: O tome ćemo izvan intervjua. Hvala još jednom na razgovoru, nadam se da se vidimo i sljedeće godine.

Swery65: I ja se iskreno nadam.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

 • funky0308

  26.04.2018 - 16:13

  Pazi luzera, ne zeli raditi igre s mikrotransakcijama…buuu 🙂 . Ne pratim bas rad ovog momka ali zanimljiv intervju

 • Apocalypse4987

  26.04.2018 - 17:37

  šta je je, al čovik stvarno obožava pivo. Sveti Japan!

 • theth1ef

  26.04.2018 - 20:33

  Je li rekao što će ako mu ne uspije ni ovaj put financiranje?

 • JOVAN11

  26.04.2018 - 21:36

  Baš fin pivopija hahaha.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?