HCL.HR

Battlefield Heroes

Mladen Beraković 23.03.2008.   •   8 komentara


Battlefield, serijal pucačina koji broji mnoštvo privrženih fanova, dobiva svoj najnoviji nastavak, ovaj put potpuno drugačiji od onoga na što su fanovi franšize navikli. Osim što će biti besplatan, tu je i unikatan, “crtani” grafički stil…

Dakle, div industrije video igara Electronic Arts u suradnji sa DICE-om ( orginalnim tvorcem Battlefield serijala ) sredinom ovog ljeta na tržište izbacuje „play 4 free“, „download 4 free“ igru: Battlefield Heroes. Da dobro ste pročitali, igra će biti besplatna za download i igranje. Pravo je iznenađenje što će EA izbaciti na tržište nešto besplatno. Pitate se kakvu korist oni imaju od toga? E pa dečki iz EA-a su i na to mislili. Prihod će dobivati od reklama unutar same igre, a kažu kako će ih biti svega nekoliko, ništa previše iritantno. Čini mi se nekako da će te „male“ reklame prerasti i u nešto „veće“, ali otom potom, vidjeti ćemo kada igra službeno izađe na bespuće interneta.

Igra je po grafičkom izgledu slična nedavno izašlom humorističnom timskom shooteru Team Fortressu 2 ( cartoon-style pucačina ) te će ujedno biti i konkurent navedene igre. Heroes će ponuditi sveukupno samo tri klase, za razliku od ostalih naslova Battlefield serijala gdje ih nalazimo sedam ili četiri. Te tri klase su Commando, Soldier i Gunner. Commando je Fast / Stealth klasa što bi reć da je brz i sposoban tiho umoriti neprijatelje. Oružja koje posjeduje su Snajper i Nož te specijalne moći sa kojima ima mogućnost postavljanja zamki i skrivanja od neprijatelja. Solider je tzv. „medium“ klasa u igri, a njegov cilj je otkrivanje pozicije neprijatelja pomoću specijalnog skilla koji posjeduje. Oružje koje nosi je Submachine Gun, a ima mogućnost liječenja svojih suboraca, te bacanje višestrukih granata za redom. Na kraju nam je ostala još i Gunner klasa. Sigurno pretpostavljate da je to teško pokretni/opremljeni mrcina kojemu je cilj klati sve oko sebe sa namjerom da se to isto prilijepi za pod.

Battlefield: Heroes neće sadržavati singleplayer mod već je igrin fokus izričito na multiplayer igranju. U igri nalazimo dvije strane ( kao i uvijek ): dobru i lošu. Dobri dečki predstavljaju Royal Army, a loši National Army i cilj im je boriti se na taj način da ubiju što veći broj neprijatelja pritom obranivši svoju zastavu. Na svakoj mapi nalaziti će se po dvije zastave, naravno. Na taj način se sakupljaju bodovi u igri, a što veći broj bodova naravno vodi prema pobjedi. Također neće biti ownanja igrača nižih od vas 20 lvl-a. Moći ćete se boriti samo protiv onih koji su 3 do 4 lvl-a slabiji ili jači od vas. Trenutni poznati max lvl je 50. Većim lvl-om dobivate i veće mogućnosti u nošenju razne odjeće, dobivanju novih oružja, sposobnosti itd. Dobivati ćete i razne iteme koje dijelimo u dvije skupine: Visual i Convenience Itemi. Sa visualnim itemima mijenjate izgled vašeg lika dok sa convenience itemima imate priliku povećati vaš Health, Energiju, Experience…

U igri postoje i određene sposobnosti koje igrač dobiva sa novim lvl-om. Te sposobnosti su većinom vezane za oružja i health. Primjerice, sposobnost da bacite 15 granata odjednom ili si napunite zdravlje do ibera. Na službenoj stranici Battlefield-a Heroes imati ćete priliku da vidite profile ostalih igrača, te tako saznati koje iteme posjeduju, kako izgledaju, na kojem su lvl-u itd. Poznata je i minimalna konfiguracija potrebna za pokretanje ove igre, prava sitnica, složit ćete se:

1Ghz CPU, 512 MB RAM, 64 MB Video Card, 500 MB HDD prostora

Kako vidite svatko će imati priliku da bude „heroj“ pa čak i oni koji nazivaju svoja računala „kantama“. Za kraj možemo samo reći kako se igra člini vrlo zanimljivom, kako grafički tako i po tome što smo čuli o gamepalyu i svemu ostalome. Kolika će zaista biti konkurencija Team Fortressu 2 ostaje da vidimo, iako nam se čini da će osim grafičkog izgleda biti u mnogočemu različite. Sve u svemu, ovo ljeto dolazi nam zanimljiva besplatna igra sa puno finih in-game reklama. Nadajmo se da će biti toliko zabavna i interesantana da reklame nećemo ni primijetiti.

Battlefield Heroes – prvi trailer

Ako vam nešto nije jasno oko ove igre, imate kakvo pitanje ili jednostavno želite raspravljati o igri dođite na HCL forum i pridružite nam se.

Komentari (8)

 • Protector

  23.03.2008 - 18:21

  Eto ga moje “prvo” napisano nešta. Biti će još toga.
  P.S. Ementaler je malo pripomogao ;). Ty 🙂

 • Seengeer

  23.03.2008 - 19:39

  Moglo je malo duže, al svejedno GG.

 • Protector

  23.03.2008 - 20:49

  Ja isto jedva čekam. Biti će ludara 😛

 • Wildboy

  23.03.2008 - 22:52

  Ma čisto me boli kurac za reklame, ova bi igra mogla bit dosta kul… Budem zaigrao 😀

 • Duksy

  24.03.2008 - 01:29

  trailer je prejak. Igra mi se svida. Zaigrat ce se definitivno..
  Recenzija je kulna takoder. Fino, fino.

 • Seengeer

  24.03.2008 - 12:26

  Joj, ovo će svi igrati a TF2 sa ovog foruma skoro nitko ne igra osim mene. Vjerovatno je to razlog što je ovo free igra.

  BTW: Ovo će pwnat, ali nikad neće prestići TF(2) !!!!!!!!

 • frost135

  25.03.2008 - 15:05

  Ovo stvarno izgleda fora al, još ćemo vidjet šta ćemo dobit pod” besplatno” samo da ne bude kolko para tolko muzike, al je šta je po traileru izgleda fora vidjet ćemo. Igrat ću je sigurno.

 • Super_koza

  26.03.2008 - 08:51

  :ave:ave prejebeno moćno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!