HCL.HR

Command and Conquer 3: Kane`s Wrath [PC,X360]

Davor Igrić 07.09.2007.   •   0 komentara


EA nam za proljeće 2008. priprema ekspanziju novog nastavka jedne od njihovih najpoznatijih franšiza – C&C. Kane je bijesan. Kako se boriti protiv toga, doznajte u najavi.

I dok se naši vrli gameri pripremaju za nadolazeći WCG; danonoćno igrajući igre poput StarCrafta, WarCrafta, ali i C&Ca trojke, mene je zapao posao najavljivanja dodatka za baš tu zadnju spomenutu igru. Dakle, za nekih pola godine, možda čak par mjeseci, svijetlo dana trebao bi ugledati C&C3: Kane`s Wrath. � to će nam ova igra donijeti i hoćemo li ju igrati na sljedećem WCGu, otprilike ćete saznati ako pročitate ovu kratku najavu.

Kao što sam naslov dodatka kaže, igra će biti orijentirana na Nod, odnosno Kanea i njegovu veselu družinu. Tako će sama radnja ( kroz tri zasebna dijela ) pratiti događaje iz prijašnjih nastavaka serijala, događaje koji su se odvijali usporedno sa radnjom trećeg C&Ca, ali i događaje koji su zadesili svijet nakon. Ako je vjerovati programerima, nove misije će biti u potpunosti nelinearne, te će vaš zadatak biti osvojiti cijeli svijet. Redoslijedom kojim vi to želite. Za usporedbu, očekujemo nešto slično kao BFMEov War of the Ring, gdje vam je cilj bio osvojiti Međuzemlje. Iako je u ovom dodatku naglasak stavljen na Brotherhood of Nod i samog Kanea, i druge frakcije ( GDI i Scrin ) dobit će svoje trenutke slave. Tako će GDI dobiti još pokoju anti – air jedinicu (jedna od njih – zvučnog imena Hammerhead ), koju će krasiti neograničeno streljivo i manja potreba za konstantnim vraćanjem u bazu. S druge strane, Scrin će dobiti neku vrstu hodajućeg tenka koje će biti oplemenjeno biološkim oružjem. Kako i Nod ne bi bio zaboravljen i njima je dodana pokoja nova jedinica u sad već preveliki arsenal «stealth» oružja i taktika.

Možda najveći dodatak, ali i novina kojih je u današnje vrijeme sve manje i manje u svijetu igara su sub-frakcije. Sigurno se pitate što bi to bile subfrakcije. Kako ćete ratovati na velikoj mapi svijeta, gdje ćete u jednom potezu morati odlučivati koga, gdje i kako napasti, subfrakcije bi vam mogle jako puno pomoći. To su praktički jedinice vaše vojske, ali razmještene tako da njeguju dva različita stila igranja. Jedna će subfrakcija tako biti sastavljena od isključivo obrambenih jedinica ( poznati turtle način igranja ), dok će druga biti sastavljena od agresivnijih i bržih jedinica sa većom napadačkom moći. Sad je samo pitanje hoćete li vi sami moći premještati jedinice iz jedne frakcije u drugu, tako da vaša jako obrambeno orijentirana subfrakcija ipak ima nešto napadačke moći i obrnuto ili će sve biti kompjuterski programirano. Uglavnom, to bi trebalo izgledati ovako. Izlazite iz velike bitke, ostalo vam je nešto starog željeza. U Europi muku mučite sa GDIem, dok u Australiji natjeravate klokane zajedno sa Scrinom i jedva čekate kada će popustiti pod vašim napadima. Pregledavate što vam je ostalo, šaljete sve Stealth tenkove na zapadno bojište i nadate se uz pomoć neke hit-and-run taktike odbiti sve češće nalete GDIa. U Australiji je nešto lakše pa se odlučujete na nekoliko Avatara koji će vrlo brzo i uz mnogo eksplozija, poslati aliene natrag na njihov planet.

Jesam li barem blizu, vidjet ću zajedno sa vama za nekih pola godine jer je Command and Conquer 3: Kane`s Wrath najavljen za proljeće 2008. godine. A do tada…Znate što vam je činiti.

Ako vam nešto nije jasno oko ove igre, imate kakvo pitanje ili jednostavno želite raspravljati o igri dođite na HCL forum i pridružite nam se.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?