HCL.HR

Gauntlet [NDS]

Džordž Vulić 27.04.2008.   •   7 komentara


20 godina star serijal doživljava svoju najnoviju reinkarnaciju na Nintendu DS. Na papiru zvuči dosta obećavajuće, no kako stoje stari u praksi. Pročitajte.

Sjećate li se igre pod imenom Gauntlet? Kažete ne? Velik broj starijih gamera je svoje vrijeme trošio na ovom zaraznom arkadnom naslovu boreći se u ulogama čarobnjaka, vilenjaka i ratnika protiv brojnih horda neprijatelja. Iako je franšiza preživjela čak 2 desetljeća, proizvela mnogo nastavaka i portova, tvrdoglavost programera inzistiranjem na minimalnom uvođenju novih elemenata je rezultirala time da je serijal na kraju poprilično nagrižen zubom vremena. Red je da se nešto pokuša učiniti po tom pitanju, zar ne? Netko je očito slično razmišljao jer nam Gauntlet uskoro stiže na Nintendov DualScreen. I to u potpunom 3D-u na oba ekrana, s online modom za 4 igrača, kao i voice chatom. Zvuči poprilično impresivno. Ako se slažete, čitajte dalje.

Očito je da Gauntlet za DS puca visoko s obzirom da ćemo moći uživati u potpunoj 3D grafici na oba ekrana. Neuobičajeno za DS čisto zbog tehničkih manjkavosti i nemogućnosti iskorištavanja maksimalnih 60 sličica u sekundi na oba ekranu. Nažalost, tih 30 sličica u sekundi na svakom ekranu je sklono opadanju u scenama kada se kamera brzo kreće ili često koristi magija na velikom broju neprijatelja. Nadamo se da će se u finalnoj verziji to srediti i nekako stabilizirati. Na početku igre ste u mogućnosti birati svog lika između 4 različite klase. Čarobnjaci imaju jake magije i brzi su na nogama, Valkire imaju najjači oklop i solidnu snagu. Ratnici su najjači sa odličnim oklopom, dok su vilenjaci najbrži sa solidno jakom magijom, ali imaju najslabiji oklop tako da ih je veoma lako ubiti. Vjerujem da već sada imate nekakvu predodžbu koga preferirate i kakav stil borbe vam najviše odgovara.

Kontrole su poprilično jednostavne i funkcionalne. Krećete se uz pomoć D-pada. A koristite za pucanje. Ako držite A i pritisnete D-pad u bilo kojem svijetu, vaš lik će se izmicati (strejfati) u tom smjeru dok puca na neprijatelje. Kameru možete rotirati pritiskom na L i R tipke. Uz sve to, na raspolaganju su vam 2 različita moda strejf kamere. Spadate li u one koji preferiraju klasični lijevo – desno strafe, zadržite normalni mod. Avanturist ste i želite stvari malo začiniti? Za takvo nešto je mod kamere u kojem se pogled okrene prema strani na kojoj je vaš lik okrenut, dok se izmičete i pucate. Svaki mod ima svojih prednosti, tako da vjerujem da ćete se brzo priviknuti na jednog od njih. Na raspolaganju su vam i power potezi koje aktivirate pritiskom na Y i X dugmiće. Za korištenje predmeta vam služi B.

U svakom slučaju, igra donosi klasično Gauntlet iskustvo u kojem napucavate brojne neprijatelje, otvarate prolaze, pronalazite razna blaga i napredujete dalje. Veliki broj neprijatelja i pomalo old skul stil igre će zahtjevati od vas malo privikavanja. Pridodajmo tome simultano gledanje na 2 odvojena ekrana i jasno je što vas očekuje. Igra je najavljena za ovo ljeto u SAD-u, dok datum izlaska za naš kontinent još nije poznat. Nadamo se da nećemo dugo čekati.

Ako vam nešto nije jasno oko ove igre, imate kakvo pitanje ili jednostavno želite raspravljati o igri dođite na HCL forum i pridružite nam se.

Komentari (7)

  • Seengeer

    27.04.2008 - 18:38

    Igra izgleda zanimljivo, ali nemam DS. Ovih dana sam razmišljao o nabavi neke hendheld konzole, pa možda baš DS kupim i odigram ovo kad izađe u Europi.

  • Protector

    27.04.2008 - 20:03

    Znaimljivo. no z aovaj naslov nikada prij enisam čuo 🙂

  • Under

    28.04.2008 - 16:08

    Normalno da nisi. Bilo je to prije tvog vremena.

  • Protector

    28.04.2008 - 16:54

    Hehe 😀

  • Wildboy

    28.04.2008 - 18:18

    Izgleda mi ko igra za mobitele 🙁

  • Weky

    28.04.2008 - 20:13

    gautlet rula, još na komodorcu

    ovi novi su malo truli jer previše kompliciraju i odmiču od ideje

  • Ementaler

    03.05.2008 - 18:05

    Ne izgleda mi previše obećavajuće, al u svakom slučaju dobra najava Under… Možda ne bi škodilo da je štogod duža, ali u ovom slučaju vjerojatno ne bi htio ni čitati ništa duže o igri… GG u svakom slučaju…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?