HCL.HR

NecroVisioN

Dario Šaravanja 16.01.2009.   •   7 komentara


Razbacani leševi, krv, ruševine i požari su samo neke od riječi s kojima možemo ukratko opisati Prvi svjetski rat, kao i nadolazću nam igru NecroVisioN. Pročitajte i saznajte o čemu je ovdje zapravo riječ.[/i]

Intro…

Suprotstavljeni interesi velikih sila neprestano su držali svijet na rubu sukoba. Razne političke napetosti između Antante i Trojnog saveza te atentat na Franju Ferdinanda dovode do Prvog svjetskog rata. Ne sumnjam da to znate, ali to sam napisao upravo zbog toga što je WWI ( da, WWI, a ne WWII ) u ovome sci-fi FPS-u vrijeme radnje. Nažalost ( ili na svu sreću ) u igri su, osim običnih vojnika u odorama i sa šljemom na glavi, i mnoga čudnovata bića, kako po izgledu tako i po oružjima i magijama koje posjeduju. Dakle, naći ćemo se u godini 1916.-oj te se u ulozi mladog američkog vojnika boriti protiv vampira i raznih demonskih kreatura. Strašna priča, nema šta.

Protivnici

Za protivnike je već i napisana pokoja riječ u uvodu, ali reći ćemo malo konkretnije o njima. Ima vojnika, demona, zombija i vampira. Svatko od njih ima posebne moći, oružja i mogućnosti. Neki su manji i lakši za usmrtiti, neki veći i teži, ili baš suprotno. Inače, bit će ih veoma mnogo, pa ćemo biti prisiljeni učestalom skrivanju, iako je bazni tip igre trči i pucaj. Mjesta na kojima će se odvijati borbe s navedenima su gradovi, bojišnice te kojekakva podzemna mjesta u kojima su uglavnom žarišta svih tih nehumanih bića.

Municija

Oružja u igri su većinom iz vremena spomenutog rata ( 1916. godina ), ali sa promijenjenim nazivima. Jedna od takvih su Gewehr98 puške, MG 08 mašinke, Mauser C-96 pištolji i sl., a od hladnih tu su noževi, mačevi, lopate i ostalo što dođe pod ruku. Osim ovih navedenih, u igri ima i specijalnih moći kao što su užarene kugle koje se navodno izbacivaju preko nekakve metalne rukavice. Moći ćemo odjednom nositi više oružja i kombinirati ih; npr. mač i pištolj, boca Karlovačkog i puška, dva pištolja te slične ubitačne kombinacije.

Vizualna strana

Mogli ste i sami primijetiti na priloženim screenshotima da je grafika na razini next-gen igara, a da svjetlosni efekti, odnosno efekti općenito izgledaju prilično dobro. Međutim, uočljiv je nedostatak boja u vanjskom svijetu. Sve je u stilu sivo smeđih i crveno žutih nijansi. Ali stvar spašava podzemlje u kojem nalazimo veliku paletu boja radi mnogobrojnih čudovišta i njihovih magija. Inače, kao u većini pucačina, i u ovoj će biti mnogo, mnogo krvi po ekranu.

Skoro zaboravih napisati ono najvažnije – moći ćemo slomiti, gurnuti i baciti skoro sve na što naletimo, ali srušiti i omanje drvene mostove pucajući u njihove kritične točke. Važno je još reći da je proizvođač NecroVisioNa Farm 51, čiji su članovi Wojtek Pazdur i Kamil Bilczynski radili na solidnom Painkilleru, odnosno na njegovom engineu. Taj se engine koristi i u ovoj igri, ali sa raznim dodatnim modifikacijama.

Dvije strane

Za kraj bi trebalo procijeniti mogućnosti ove igre, a to za dotičnu i nije baš lako. Igra će vjerojatno biti solidna, ali sve je stvar ukusa. Kome se ova ideja sviđa nek’ izvoli; kome se ne sviđa nek’ odstupi jer ionako nam u veljači stiže nekoliko potencijalnih hitova. Za ovaj naslov predviđamo prosjek ali ostajemo optimistični i nadamo se da će nas iznenaditi kvalitetom.

Komentari (7)

 • xGAME

  16.01.2009 - 15:43

  za opuštanje će biti dobro:D

 • Loky1862

  16.01.2009 - 18:59

  Volim ovakve igre, samo da nerazočara…

 • Ke8c9

  17.01.2009 - 11:07

  ovo mi se cini jadno, kud u atmosferu svjetskog rata stavljaju tu neku šarenu gamad…. nema smisla

 • Wildboy

  23.01.2009 - 16:10

  Ovo mi sliči na UberSoldier. A to je bilo Uber loše. :(((((

 • dany360

  28.01.2009 - 22:22

  meni se cini kao Pinkiller

 • dany360

  28.01.2009 - 22:23

  isprika…Painkiller

 • frost135

  30.01.2009 - 08:43

  Meni liči na darkness igra koja je izašla na ps3 i xbox360 ja sam odigrao ps3 verziju. Po screenshotovima mi se čak i čini da su malo ćopili od te igre, al naravno da to nemora biti, možda je sličnost slučajna i nema baš neke veze vidjet ćemo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?