HCL.HR

Pripremite se za ove pucačine u 2024. godini

Zoran Žalac 03.01.2024.   •   12 komentara


2024. godina donosi nam uglavnom pucačine koje nisu uspjele biti dovršene ranije, uglavnom s fokusom na timsko napucavanje.

Dok smo u najavi pucačina za prethodnu godinu mogli složiti tri odvojena članka, zasebno za single-player, kooperativne i kompetitivne pucačine, u 2024. će ponuda biti znatno uža. Polovicu ponude zapravo čine igre koje su odgodile svoj izlazak, ali bez obzira na to čeka nas dosta rešetanja.

Evo kakav je arsenal u pripremi za tekuću godinu.

S.T.A.L.K.E.R. 2: HEART OF CHORNOBYL

Nastavak voljenog serijala S.T.A.L.K.E.R. izgleda iznenađujuće dobro i pravo je čudo što ukrajinski GSC Gameworld nije obustavio razvoj igre. Prošlo je već 14 godina od zadnje igre i spremni smo ponovno češljati divlju černobilsku zonu od 64 kvadratna kilometra, tražeći jača oružja, izbjegavajući radioaktivne anomalije i tamaneći ružne mutante. Uz dobru grafiku očekujemo i vrhunski ugođaj, u skladu s tradicijom ovog serijala.

Warhammer 40,000: Space Marine 2

Prvi Space Marine igrao se davne 2011. godine i ponovno je kucnuo taj trend kad treba poći u boj protiv hordi Tyranida. Ok, to smo pisali i prošle godine – no sad mislimo za ozbiljno! Zov bitke veseli nas i zbog toga jer Space Marine 2 izgleda fenomenalno s ogromnim brojem neprijatelja i detaljnom destrukcijom okoliša, a ipak bi trebao biti nešto ambiciozniji nego mračni Darktide koji se odvijao u podzemlju.

Helldivers 2

Sony je još jednom stao iza šaljive SF pucačine zvane Helldivers. U njoj treba obraniti demokraciju, tako da odbijemo najezdu insektoidnih bića koje nazivamo Terminidima. Novost je u ovom nastavku da ćemo bube napucavati s pogledom iza leđa samih likova, što je značajna promjena u odnosu na original koji je bio u ptičjoj perspektivi. Timsko igranje u grupi do četvero igrača bit će preporučeno, samo morate paziti gdje pucate jer je timska paljba ovdje uključena.

Anger Foot

Potencijalno najluđa pucačina koja to nije. Ima ovdje pucanja iz prvog lica, ali Anger Foot je igra u kojoj vam je glavno oružje vlastita noga. Zamislite si Hotline Miami iz prvog lica i otprilike ste dobili sliku ove igre. Traže se brzi refleksi za razbijanje vrata i protivnika i protivnika vratima, ali zabava je zagarantirana. Jedva čekamo!

The First Descendant

The First Descendant je jedna od onih pucačina koje izgledaju generično kao da dolaze iz Azije (što je u ovom slučaju istina). Međutim, isto tako izgleda i raskošno, a ne treba se buniti ako je pritom free-to-play formata. Zaplet je stereotipan – treba se suprotstaviti neprijateljskoj invaziji, usput skupiti što bolji (i atraktivniji) loot od velikih boss protivnika, te povremeno pružiti pomoć suborcima. A stereotipan će vjerojatno biti i format sezonskih događaja, battle pass sadržaja i svega što je danas obavezno kod ovakvih igara.

XDefiant

Ubisoftova kompetitivna pucačina Xdefiant od inicijalnog je ismijavanja prošle godine uspjela doći do koliko-toliko optimističnog stava igrača kojima je dosadio Call of Duty. Nakon višestrukih testiranja, igra bi ove godine napokon trebala ugledati svjetlo dana. Da se podsjetimo, bit će to F2P naslov u kojemu će se sukobiti frakcije iz Splinter Cella, Ghost Recona, Divisiona i Watch Dogsa. Timski multiplayer, futuristička tematika i nizak TTK su stvari koje bi trebale obilježiti ovu multiplayer pucačinu.

THE DIVISION: HEARTLAND

The Divison: Heartland bit će manji projekt dok čekamo treći dio serijala. Za razliku od dosadašnjih Divisiona, ovaj će se samim time odvijati u maloj sredini – ruralnom gradiću Silver Creek. Konceptualno će glavnina ove igre biti slična Dark Zoneu, što znači da će do 45 igrača u timovima po troje ratovati međusobno, ali i s AI protivnicima. No, bit će tu i PvE misija ako vam je klasično iskustvo Divisiona draže. I sve će to biti besplatno za igranje.

Arc Raiders

ARC Riders bit će znanstvenofantastična pucačina iz trećeg lica i do prije nekoliko godina pisali smo kako će još srž biti timsko rušenje robotskih protivnika. Premisa je uglavnom ostala netaknuta, no žanrovski se igra okrenula prema takozvanoj extraction pucačini. Cilj svakog meča bit će bitka za resurse na divljem planetu Calabretta, ili u prijevodu „drž’-nedaj” tip gameplaya. Developer iza igre poentirao je pucačinom The Finals pa će biti interesantno vidjeti mogu li to ponoviti s drugom igrom.

Toxic Commando

Toxic Commando bit će pucačina iz prvog lica koja će se moći igrati samostalno ili u timu do četvero igrača. U suštini je to duhovni nasljednik World War Z igara, s obzirom da ovo priprema isti tim (Saber Interactive) te se koristi isti Swarm Engine za prikaz hrpe zombija na ekranu. Igrivi će likovi biti istrenirani plaćenici, svaki sa svojim karakternim crtama i različitim stilovima borbe. Vozila će također važan dio igre, a simulirat će se vožnja po blatnim terenima, slično kao u SnowRunneru koji je također baziran na Swarm Engineu.

Foamstars

Ovaj 4v4 multiplayer naslov izgledat će poznato svima koji su ikad vidjeli Nintendov Splatoon. Razlika je što se likovi ovdje ne gađaju farbom nego pjenom i sapunicom koja im na terenu omogućuje brže kretanje. Igra će imati osam vrckavih likova od kojih svaki ima svoje različito oružje i drugačije vještine koje može koristiti u borbi.

Komentari (12)

  • Crow89

    03.01.2024 - 21:35

    Spreman sam, posebno se godinama spremam za Stalkera 😂🤣

  • VitMeR

    03.01.2024 - 21:45

    Ocu li docekat taj stalker cekam 10g

  • Vujo777

    03.01.2024 - 22:12

    Ako kojim slučajem odgode opet stalker za iducu godinu oficijalno se ubijam

  • guta89

    03.01.2024 - 23:46

    Zna li se sta kad izlazi Delta Force Hawk Ops?

  • marijan_mi

    04.01.2024 - 00:16

    Ovaj Stalker budi takve uspomene. I strašna mi je činjenica da sam na zadnjem nastavku imao 16 godina. Ipak su uspomene pomalo i bolne 😅

  • MD2

    04.01.2024 - 01:50

    Stalker izgleda dobro. Nadam se da će ispuniti očekivanja. Nema dovoljno atmosferičnih SP pucačina u zadnje vrijeme. Volio bi bar još jednu metro igru.

  • Lazy

    04.01.2024 - 06:24

    Ne igram bas fps (ima ih par) al nakon 14 god nadam se najboljem, atmosfera, melankolija, ludilo Cernobila, Pripyata e sve to cekam da isporuce u S.t.a.l.k.e.r.-u…a tek kako vrijeme leeetiii uuuh, ko da je jucer bilo.

  • ukek

    04.01.2024 - 07:17

    S.T.A.L.K.E.R. 2 i Warhammer 🔥

  • DjokaBA

    04.01.2024 - 08:22

    Jedino Stalker, ovo ostalo slabo.

  • SanKa

    04.01.2024 - 12:56

    cim vidim battle pass i sezone pozlije mi …automatski skip..jedva cekam stalkera i tjt

  • monacor

    04.01.2024 - 17:04

    Mislim da sve izdavačke kuće trebaju malo “pripomoći” da stalker izađe na vrijeme 😀

  • r3voken

    06.01.2024 - 17:13

    Helldivers 2 me nekako vuće da uzmem. Čini se kao dobra zabava za društvo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?