HCL.HR

Project Origin [PC,X360,PS3]

Dario Pavlović 17.04.2008.   •   8 komentara


Ukoliko se smatrate gamerom, vjerojatno ste jednom odigrali igru imena F.E.A.R. Ultra nasilni i krvavi naslov koji je donio neke novine u žanr. Njegov nastavak je najavljen i uskoro bi trebao stići na police dućana…

Ipak, nastavak se ne zove F.E.A.R 2 već Project Origin. Razlog tome je svađa između Vivendija i Monolitha i njihov razlaz, a budući da je Vivendi polagao pravo na ime F.E.A.R, Monolith je bio primoran promijeniti naziv. Fanovi su glasanjem između ponuđenih imena odabrali Project Origin. Priča ovog nastavka nastavlja se na priču prethodnika. Dakle, djevojka po imenu Alma, koja svojim psihičkim moćima može kontrolirati jedinice i vaše neprijatelje i koja je bila predmet eksperimenata stvaranja savršenih vojnika je željna osvete jer joj je život uništen. Igra počinje 30 minuta prije kraja F.E.A.R-a gdje vi, kao član Delta Force jedinice pod imenom Michael Becket, idete prema rezidenciji Genevieve Aristide da ju uhitite. Inače, Almina osveta se uglavnom bazira na tome da ubije Genevieve jer je ona bila na čelu tajnih pokusa vršenih s Almom. Vi ste tu da spriječite globalnu katastrofu koja bi se mogla dogoditi ukoliko Almi njene vlastite psihičke moći izmaknu kontroli. Naravno, niste običan član jedinice budući da su vam u raznim operacijama dodane posebne mogućnosti, poglavito u brzini kretanja i okretnosti.

Gameplay ove igre biti će fokusiran na mnogo različitih tipova neprijatelja i jedinica, pa ćete tako za svaki tip jedinica morati znati upotrijebiti drukčiji način borbe protiv istih. Neprijateljski roboti kojima je jedini zadatak da vas pronađu i ubiju, maskirane ubojice specijalizirane za blisku borbu te sama Alma koja će vas mučiti psihičkim moćima, biti će samo neke od mnogobrojnih prepreka u igri. Interakcija s okolinom u nastavku je uvelike napredovala. Proizvođači spominju preskakanje ograda, bacanje i skrivanje iza pokućstva te razbijanje nebrojeno mnogo stvari. Tu na scenu dolazi i, kako kažu u Monolithu, implementacija velikog broja mogućnosti bez ikakve skriptiranosti što u prijevodu znači da ćete u slučaju drugog prelaska praktički igrati drugu igru. Naravno, u to ne vjerujemo ali se nadamo da će nas proizvođači uspjeti razuvjertiti kad igra napokon ugleda svijetlo dana.

Što se tiče inventara poznato je samo da ćete uz stara oružja i opremu imati specijalnu lasersku pušku koja može ”zapaliti” neprijatelje, nakon čega će panično tražiti vodu ili umrijeti u mukama. Uz sav akcijski dio, proizvođači obećaju da će u igru savršeno uklopiti i AI koji je sada, kako kažu, potpuno doveden do razine da vam zadaje dovoljno muka i problema koji će vas tjerati da stvarno upotrijebite svoj mozak i odaberete najbolju taktiku. Ukoliko naravno želite sa što manje gubitaka izići iz borbe.

Prema screenshotovima grafička strana igre je doista impresivna. Još jedna velika razlika s obzirom na prvi dio je micanje iz ”klaustrofobičnih” prostora iz originala. Monolith je odlučio dodati malo više vanjskih prostranstava… Igra je najavljena za jesen 2008. godine,a ambicije Monolitha su dovoljno visoke, tako da ćemo zasigurno dobiti jedan od kvalitetnijih FPS naslova u tekućoj godini.

Project Origin – Abomination Trailer

Ako vam nešto nije jasno oko ove igre, imate kakvo pitanje ili jednostavno želite raspravljati o igri dođite na HCL forum i pridružite nam se.

Komentari (8)

 • Ementaler

  17.04.2008 - 21:11

  Trailer i screenovi možda i malo previše podsjećaju na prvi F.E.A.R… valjda ne bude repetativan u dizajnu kao jedinica… Akcija se čini uber kul ko i u jedinici. Dobra najava…

 • Wildboy

  17.04.2008 - 22:29

  Prvi je imao malo previše zatvorenih prostora te je bio malčice prekratak no ipak mi je drago što sam ga odigrao… Malo su ujebali serijal sa onim pustim pizdarijama od ekspanzija, no nadam se da će ih Project Origin vratiti na pravi put 🙁

 • Under

  18.04.2008 - 06:29

  Kul najava. Doduše, igru vjerojatno neću igrati.

 • mr_solidus

  18.04.2008 - 13:37

  meni izgleda mnogo drukčije od jedinice…i to puno bolje. Biće to kul..dobra najava darksiću hoho.

 • DarX

  18.04.2008 - 15:41

  hoho grga. meni se čini kao naslov vrijedan igranja.

 • frost135

  18.04.2008 - 23:47

  Kad je izašao taj F.e.a.r. the persues mandate, nedavno to je taj fear od ovih drugih koji imaju pravo na ime,(njihovo je ime) imam ga, igra je teško smeće, Prvi fear je meni bio ful bolji, nadam se da će ovaj monolith-ov ispast kako treba, bar nek bude ko prvi ako ništa više .

 • Duksy

  18.04.2008 - 23:51

  prvi fear mi osobno jedan od najdrazih fps-ova. bas mi je prirasao srcu 🙁
  Ove ekepanzije sakaju samo tako, al punokrvni nastavak bi mogao bit interesantan… odigrat ce se u svakom slucaju.

 • Prince-Artas

  21.04.2008 - 18:26

  Ma pustite expanzije, one nisu uzete u obzir prilikom izrade pravog nastavka i neće utjecati na priču

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?