HCL.HR

The Wheelman [PC, X360, PS3]

Dario Pavlović 13.05.2008.   •   9 komentara


Svi ljubitelji holivudskih akcijskih filmova će se sigurno obradovati onome što im sprema Midway. Igra puna akcije, brzine i adrenalina, The Wheelman, je najavljena za jesen ove godine. Što se točno priprema, pročitajte u najavi.

Sigurno ste svi gledali film „Brzi i žestoki“ u kojem muževni vozači superbrzih auta bježe od nabrijanih policajaca uz velike količine adrenalina. Jeste li ikada poželjeli biti u ulozi jednog od tih street racera? E pa, Midway vam to želi omogućiti svojom novom igrom. Brzina, adrenalin, pucnjava i eksplozije samo su neki od aduta nadolazećeg naslova The Wheelman.

The Wheelman je igra u čijoj glavnoj ulozi je Milo Burik ( pomalo gej ime, ali dobro), tajni agent, a usto jako talentiran i iskusan vozač motornih vozila. Inače, glumi ga mišićavi Vin Diesel, mega popularni akcijski glumac kojem ovo nije prva uloga u nekoj igri, jer kao što svi znamo, bio je glavni lik igre The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay. Ne zna se koliko je popularni glumac zaradio posudivši svoj lik i glas ovoj igri, ali sigurno ne malo. No dobro, ostavimo Diesela po strani i vratimo se na igru. Milo Burik naime ima zadatak infiltrirati se u mafijaško podzemlje Barcelone te prikupiti neke podatke, prijeko potrebne tajnoj službi. Kako bi u tome uspio, on pruža mafiji usluge u obliku „taksiranja“ bossova, lopova i dilera koje vozi gdje zatreba. Ipak, nije sve tako jednostavno, jer vas kroz grad napadaju pripadnici drugih bandi i policije, a on mora pod svaku cijenu sačuvati svoj i život svojih putnika.

Gameplay prema viđenom demou i traileru izgleda poprilično dobro. Midway kaže kako posebnu pozornost obraćaju na fiziku vozila. Niti jedan automobil neće biti isti, svaki će se ponašati drukčije, ovisno o uvjetima na cesti i o samim specifikacijama automobila. Vozilo koje oštetite malo više će postati neupotrebljiv i morat ćete se što prije snaći da biste uzeli drugi auto. Naravno, moći ćete oteti bilo koji auto na ulici s malo fizičke sile. Na raspolaganju ćete imati puno vrsta vozila, od velikih kombija i kamiona pa do malih gradskih auta i motocikala. Šta ćete u kojem trenutku voziti ovisi o tome kroz koji dio grada ili ulicu prolazite jer kroz uže ulice nećete moći samo tako projuriti kamionom ili većim kombijem. Dok niste u autu, preporučeno je da sa sobom nosite što više oružja jer nikad ne možete biti sigurni da vas u slijedećem trenutku neće napasti horda podivljalih policajaca ili naoružanih mafijaša.

Naravno, nećete cijelu igru provesti u automobilu bez da izađete na svjež zrak. Jednim dijelom ćete zadatke obavljati šetajući kroz ulice Barcelone. Imat ćete, također, na raspolaganju neke posebne poteze, pogotovo dok vozite auto. Naime, ako učinite neki ludi stunt ili zaokret u kojem ubijete „pola“ horde koja vas progoni napunit će vam se Focus Meter i tada ćete moći napraviti lude vratolomije kao što je okret za 360 stupnjeva pri kojem možete pucati po autima, prolaznicima i svemu što se nalazi na ulici kako bi izazvali razne „efekte“ ilitiga eksplozije da maknete progonitelje s „repa.“

Umjetna inteligencija ilitiga AI će, kako kažu, biti jako realan pa će tako vaši protivnici pokušavati na razne načine da vas ulove, upucaju ili smaknu s ceste. Pješaci i ostali vozači na ulici će se sklanjati i bježati od vašeg jurećeg automobila jer će inače vjerojatno završiti prilijepljeni za asfalt. Što se tiče grafičkog izgleda, po screenshotovima i traileru vidimo sasvim pristojnu grafiku koja po efektima ne zaostaje puno za današnjim maksimalno grafički dotjeranim naslovima. Za to je najviše zaslužan Unreal 3 Engine na kojem se igra radi. Element brzine je vjerno dočaran motion blur tehnikom, kao i kod većine ostalih trkaćih igara današnjice. Ulice Barcelone su doista realno prikazane, grad sa mnoštvom stanovnika, zbijenih zgrada, parkova i širokih ulica pogodnih za brzu vožnju. Eksplozije koje ostavljate u velikom stilu, razbijeni i uništeni automobili dovedeni do neprepoznatljivosti, pregaženi prolaznici, uništeni kafići i poslovni prostori te razbijena stakla na zgradama su samo neke od grafičkih poslastica ovog naslova.

Prema svemu viđenom i najavljenom ova igra bi mogla postati hit, ali o tom potom jer je puno naslova došlo uz veliki hype, a prošlo neopaženo ili popljuvano, pogotovo kad se radi o velikim zvijezdama u igrama. Vin Diesel držimo ti fige. Dodatna informacija je da bi paralelno s igrom trebao izaći i istoimeni film, također s Vin Dieselom u glavnoj ulozi.

I naravno da vam za kraj donosimo i trailer igre, posljednji objavljen i ujedno najimpresivniji do sada ( prošli baš i nisu pokazivali gameplay snimke ). Stoga klikntie dolje na play i pogledajte točnije što vas čeka.

The Wheelman – Midway Gamers’ Day Trailer

Ako imate kakav komentar na ovu najavu, na samu igru ili nešto sasvim treće ostavite nam komentar u za to predviđeno mjesto ispod. Ako pak želite malo diskutirati o ovoj igri, znate nešto što mi ne znamo i želite to podijeliti sa svijetom – klik ovdje i pridružite nam se na forumu.

Komentari (9)

  • Protector

    13.05.2008 - 20:02

    Igra izgleda ok. Vin Diesel owna 😛
    P.S.
    GTA 4 wannabe? :/

  • Ementaler

    13.05.2008 - 20:04

    Po čemu ti je ovo GTA IV wanabe? Jedva da ima par elemenata koje GTA IV ima… Inače, dobra najava DarX. Model vožnje mi je pomalo čudan prema traileru, ali mogla bi igra biti dobra….

  • Protector

    14.05.2008 - 16:32

    Ma tako mi izgleda.

  • frost135

    14.05.2008 - 20:07

    Meni se isto to nekak čini čudno taj model vožnje baš baca na drivera, al ajde možda bude ok, nemože se sad to tako zaključit, i da btw fakat je guy totale MILO BURIK …he he…

  • mr_solidus

    15.05.2008 - 07:19

    Vin diesel je hot. Igra baš i nije.
    al aj, kul najava. ;P

  • Gamerz

    20.05.2008 - 17:45

    Igra izgleda super,pa…..vidi cemo…dobro je sta je vin diesel tu[

  • montair

    18.07.2008 - 14:56

    IGRICA JE EXTRA.
    SLICNA JE GTA VI SIGURNO CU JE NABAVIT

  • gta_fan

    27.09.2008 - 15:53

    Ja ne vidim nikakve sličnosti sa gta iv osim auta i hodanje bla,bla… Pokušavaju privući pažnju sa vin dieselom kao u glupoj njegovoj igri chronicles of riddick.

  • gta_fan

    27.09.2008 - 15:56

    Milo Burik Mother fucker

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?