HCL.HR

Velvet Assassin

Dario Pavlović 08.08.2008.   •   5 komentara


„Zar developerima nije više dosadilo stalno raditi igre s WWII tematikom?“ Očito nije, jer nam Replay studios u jesen ove godine donosi novi naslov s temom najvećeg sukoba u povijesti čovječanstva, a po čemu se on razlikuje od ostalih?

Ljubitelji WWII igara poput Call of Duty serijala ili Medal Of Honoura su se možda čak i obradovali novoj igri čija se priča vrti oko Drugog svjetskog rata, ali ću ih morati razočarati time što ovo nije klasična pucaljka gdje vi sami sa svojim puškomitraljezom ubijete tisuće nacističkih vojnika. Igra koja će izaći iz Replay Studiosa pod nazivom Velvet Assassin je stealth igra slična Splinter Cellu, barem tako oni kažu. Igra se u početku razvoja i kada je predstavljena prvi put 2006. godine zvala Sabotage, ali je ime tijekom vremena promijenjeno jer su ju često brkali s igrom Saboteur (HCL najava). Dakle, ljubitelji Splinter Cella i ostalih stealth based igara bi ovdje mogli doći na svoje ako su ikada imali želju ubiti njemačkog časnika na 50 različitih načina, a da on ni ne zna šta ga je snašlo.

Velvet Assassin se bazira na stvarnim događajima iz Drugog svjetskog rata, a igrač dobija ulogu Violette Summer čiji je lik stvoren prema stvarnoj Violette Szabo koja je bila agent MI6 tajne službe. Njen zadatak je bio infiltrirati se u kampove nacističke vojske u Francuskoj, Poljskoj i Njemačkoj i sabotirati ih, poubijati visoke časnike, osloboditi taoce ako je moguće i riješiti brojne druge zadatke koje će imati priliku odigrati i oni koji nabave ovu igru. Prava Violette je uhvaćena te pogubljena 1945. od strane Nijemaca. Radnja se događa u snu Violette Szabo koja je zarobljena i nalazi se u bolničkom krevetu, a svaki nivo je jedan dio njezinog sna koji vodi od dana kad je počela svoju aktivnost među neprijateljima pa do dana kada je oteta.

Što se tiče gameplaya i grafike ne zna se puno, samo da će igra biti jako slična Splinter Cellu u svakom pogledu što znači da će i ovdje igrači morati paziti da cijelo vrijeme budu u sjeni kako ih ne bi vidjeli i time propala misija. Kreatori kažu da su se vrlo vješto poigrali sa svjetlom i sjenom i da će igrači morati biti na oprezu svaki trenutak jer se brzo može dogoditi da se sjena prebaci s jednog kraja prostorije na drugi ukoliko netko upali svjetlo. Također, igra će se bazirati na što tišem kretanju i egzekuciji protivnika, ali naravno, to neće biti jedini način za napredak. Moći ćete čak prići nekome iza leđa i potegnuti ručicu s njegove bombe te se na brzinu odmaknuti i uživati u raspršivanju njegovih dijelova tijela, no to često nije najbolji način budući da to proizvodi veliku buku, a buka privlači vojnike da istraže što se događa. Multiplayera nažalost neće biti.

U igri će postojati i tzv. Morphine Mode. On je vrlo sličan, ako ne i isti, kao i Bullet-time. Morphine mode ćete, kad vam zatreba, moći „upaliti“ tako da Violette ubrizga veću dozu morfina iz svog bolničkog kreveta i tako „napumpa“ sebe u snu. Kada se to dogodi, u prostoriji će se pojaviti veliki broj crvenih krvnih zrnaca i sve će se početi kretati usporeno. Morphine mode će se, kao i ostale Violettine sposobnosti nadograđivati tijekom igre.

O umjetnoj inteligenciji ilitiga AI-u isto tako nema puno informacija, ali se iz nedavno prikazanog demo-a moglo posumnjati da AI neće biti tako kvalitetno odrađen. Naime, u tom demou dok god je Violette bila u mraku ili sjeni, pa makar pet centimetara od vojnika oni je ne bi vidjeli niti bi se osjećali ugroženo što definitivno nije realno jer, naravno, i kad je najveći mrak, ako je netko nekoliko centimetara od nas osjećamo prisutnost, što u ovoj igri nije slučaj. U svakom slučaju, nadamo se da će ova greška biti ispravljena prije nego igra izađe.

Izlazak igre je predviđen za jesen ove godine, a platforme na koje će izaći su PC i Xbox 360. Ako želite dodatne dojmove pogledajte trailer priložen ispod najave, a ako ste dobre volje ostavite nam koji komentar ispod da vidimo što mislite o ovoj igri nakon odgledanog trailera i pročitane najave.

Komentari (5)

 • mr_solidus

  08.08.2008 - 09:42

  Funky, jebenica. Šteta što ne izlazi za plejku. Izgleda dosta ljepo, samo je pitanje ima li smisla igrati stealth igre nakon mgs4. Iako je to malo drukčije. Dobra najava.

 • don luxuz

  08.08.2008 - 12:14

  Mislim da će igra biti odlična, barem meni, jer ja sam veliki fan splinter cella tak da se nadam najboljem. Koliko sam vidio u trailerima igra će imati odličnu grafiku, a ni sjene nisu za odmet…ludnica!!!! Jedva čekam!!!
  Vaš don.

 • xGAME

  08.08.2008 - 20:53

  can’t wait

 • Duksy

  09.08.2008 - 14:58

  Izgleda lijepo, zvuči interesantno. Željno iščekujem.

 • Dodo

  10.08.2008 - 01:16

  definitivno nema smisla igrati stealth igre nakon mgs4… al dobra najava. Fino fino.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?